Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten lauantai kuluttaa lomapäiviä?

lomailija.

Olen ollut vain osan lomanmääräytymisvuotta töissä. Minulle kertyi 16 lomapäivää, joista 12 kului kahden viikon kesälomaani.

Käyttämättä on siis 4 lomapäivää talvilomaa varten. Voinko pitää lomaa ti-pe? Milloin myös lauantai kuluttaa lomapäivän? Vain silloin, kun on lomaa ma-pe? Vai onko niin, että 4 lomapäivää kuluu ke-la välillä eli pitää uhrata se yksi päivä lauantaille?

Mietin juuri sitä, miten ja milloin lauantai syö sen yhden päivän? Myöskö vajaan lomaviikon aikana?

5

5496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virallinen vastaus

      Kolmen päivän vuosilomaan ei vapaapäiviä
      Yhden, kahden ja kolmen päivän vuosilomaan ei saa sisältyä vapaapäivää ilman työntekijän suostumusta (ks. vuosilomalain 24 § 1 mom.).
      http://www.vuosilomaopas.fi/fi/vuosiloman-antamisajankohta.html

      Siis ti-pe lomaan voi laskea lauantain mukaan, vaan ei sen lyhyempään. Teilla voi olla löysempikin vakiintunut käytäntö. Jos olet tullut liittyneeksi ammattiliittoon, kysy luottamusmieheltä, mikäli sellainen löytyy.

    • ma-to

      Jos teet 5-päiväistä viikkoa ma-pe, nin yritä saada loma maanantaista torstaihin niin, että menet perjantaiski töihin. Silloin työnantaja ei voi laskea edellistä lauantaita lomapäiväksi.

    • Ölki22

      teet loma-anomuksen ti-pe välille. Tällöin työnantaja vähentää sinulta ne neljä jäljellä olevaa lomapäivää. Lauantaita työnantaja ei voi vähentää, koska sinulla ei ole lomapäiviä jäljellä. Jos olisit lomalla esim to- ma, ta. saa vähentää lauantain.

      Tähänkin on mahdollista hakea kiertämällä muutosta, esim. anomalla vapaata to - pe ja toisella hakemuksella ma - ti. Näin lauantai ei osu lomapäiväksi, ja loman keston ollessa alle kolme päivää lomapäivää ei saa sijoittaa työvuorolistan mukaiselle vapaapäivälle ilman työntekijän suostumusta.

      • oppol

        Tällaisella kikkailulla hankkii hyvin helposti työtovereiden vihat päällensä. Näitä on joskus nähty.


    • irtopäiväsääntö

      Jos loman pätkii siten, että pitää yksittäisiä lomapäiviä tai vajaita kalenteriviikkoja, jollon lauantai-päivät eivät suoraan kuluta lomapäiviä, niin käytetään ns. irtopäiväsääntöä. Eli kutakin yksittäisistä lomapäivistä muodostuvaa viittä päivää kohti lasketaan lomapäiväksi yksi lauantai.

      Eli jos pidät kuukauden aikana jonain viikkona lomaa ma-ke (3 päivää) ja seuraavana viikkona esim. ti-ke (2 päivää), muodostuu 5 lomapäivää, jolloin lasketaan myös yksi laskennallinen lauantai lomapäiväksi, eli lomaa kuluu 6 päivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe