Spring House uravalmennus??

Uravalmennus iskee

Kannattaako mennä?? Onko hyviä kokemuksia vai kyykytystä?

29

6276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uraohjusss

      Mitä ihmettä? Eikö kukaan ole joutunut tällaiseen uravalmennukseen työkkärin toimesta??

    • kyllä...

      Joo, siellä ammattiesiintyjät näyttää tykillä valmiita kalvoja firman materiaalipankista ja on olevinaan niin työllistymisen ja uranluonnin ammattilaisia. Ei siellä ketään kyykytetä, ainoastaan esiintyvät kovalla rahalla.

    • jätäväliin

      Aivan tyhjänpäivästä hömppää. Jotain pilipali tehtäviä teette ilmaisorjaharjoittelu päälle. Kurssista yhtä paljon iloa ja hyötyä kuin tuhkakupista moottoripyörässä.

      • Orjahommiin jipii

        Niin vähän epäilinkin. Pakko tuonne on kuitenkin mennä kun on työnhakusuunnitelmaan kirjattu. Huoh sentään.


      • Itsestä kiinni!!
        Orjahommiin jipii kirjoitti:

        Niin vähän epäilinkin. Pakko tuonne on kuitenkin mennä kun on työnhakusuunnitelmaan kirjattu. Huoh sentään.

        Pakko -.asenteella et kyllä hyödy mitään!!! Kuinka pitkä kurssi on? 10 vai 20 päivää? Mitä tekisit sen sijaan, jos et menisi tuolle kurssille? Et mitään vai samaa kuin aikaisemminkin. HALOO!

        Olin itse pari vuotta sitten vastaanvanlaisella kurssilla, kylläkin toinen järjestäjä (pieni yksityinen firma) ja sen myötä olen nyt töissä.


      • Spryngpouse
        Itsestä kiinni!! kirjoitti:

        Pakko -.asenteella et kyllä hyödy mitään!!! Kuinka pitkä kurssi on? 10 vai 20 päivää? Mitä tekisit sen sijaan, jos et menisi tuolle kurssille? Et mitään vai samaa kuin aikaisemminkin. HALOO!

        Olin itse pari vuotta sitten vastaanvanlaisella kurssilla, kylläkin toinen järjestäjä (pieni yksityinen firma) ja sen myötä olen nyt töissä.

        Joo, sä olet töissä jo tuossa samassa firmassa. Itseasiassa olit jo tuolloin parivuotta sitten, mutta nyt teillä on hommat vähän vähissä ja kirjoittelet valheita työajalla.


    • Perse Make
      • Terse Make, Kake täs

        Pari artikkelissa mainittua koulutusta näkyy olevan tälläkin hetkellä tarjolla (ei ole aloittajan mainitsema firma). TE-keskuksilla on joku palautesysteemi, joilla osallistujien pitäisi antaa palautetta ja rankkaa palautetta, jos siihen on aihetta.

        Toisaalta TE-keskuksella pitäisi olla joku seuranta, että mitä hyötyä niistä koulutuksista oikein on ollut. Nuo viikon, parin viikon jutut nyt on aika yhdentekeviä, sellasen jaksaa istua, mutta jollain puoli vuotta kestävällä jutulla mistä artikkelissa puhutaan pitäisi jo oikeasti olla jotain merkitystä tai sitten niitä ei pitäisi enää hankkia ainakaan samalta kouluttajalta, jos nyt ylipäätään keneltäkään.

        Toi on niin totta mitä joku kirjoitti. Joka firmalla on taipumus esitellä kalvokaupalla kuinka hyviä ne on. Itse asiaan päästään harvemmin.

        Jos joku vilkaisee tota kirjoitusta, niin huom. se on kirjoitettu 2012 ja koulutus on ehkä sitten ollu 2011. Moni asia kirjoituksessa on vanhentunut, esimerkiksi se
        6 päivän ulkomaanmatka.


    • Soeteltais

      Eikö tuo ring house voes hoetoo sittee puhelinpäevystystä kun oes niin osuva nimeltäännii?

    • järki käteen siellä!

      juu, ei noilla työllistetä muuta kuin noita kurssien konsultteja. Hyvä markkinarakohan tämä niille on nyt.

      MUTTA ei sillä Suomea nosteta, että maksetaan joillekin TUOTTAMATTOMASTA työstä.
      Miksi tuottamattomasta?
      Siksi että jos työttömiä koulutetaan paremmiksi työnhakijoiksi, niin ei se tee niistä parempia työntekijöitä. Ja mitä se hyödyttää laittaa työttömät kilpailemaan toisiaan vastaan. Ei se edes vähennä työttömyyttä!

      Parempi ajatus olisi siinä että työnantajia koulutettaisiin havaitsemaan, mitä he oikeasti tarvitsevat ja miten sen löytävät 200 hakijan joukosta.

    • Työtönnro500000

      Joo tuota ei kannata, mikäli joku vielä empii. Niin tyhjänpäiväistä kurssia ei kuuna kullan maa päällään ole kantanut. Aivan järjetöntä huttua. "Ryhmässämme" on tusinan verran ihmisiä, joilla monella on 20-35 vuoden työhistoria, niin eikö yksi "kouluttajista" ala selittää, että kannattaa tulla töihin täsmällisesti. Tämän tasoista järkyttävää kuraa ollaan kuunneltu 6 tuntia päivässä - ja koko ryönän kesto on 41 päivää. Välillä luokkaan lampsii hissistä joku aivan super järjetön luontokappale. Eräänä aamuna tämmöinen otus tuli ja alkoi sellittää, että jos menee työhaastatteluun, niin saattaa jännittää ja hikoiluttaa. Oikeasti en keksi edes sanoja kuvaamaan sitä diibadaaban tasoa tai muotoa. Tästä sanoinkuvaamattomasta lannasta Työministeriö pulittaa n. 9,4 miljoonaa euroa tälle humbuugifirmalle. Samalla rahalla saisi melkoisen määrän vanhustenhoitajia "vakiduuniin". Hirvittää ajatella, että Työministeriö kaataa tämmöisille humpuukin suoltajille ylipäätään noin 200 miljoonaa euroa vuodessa aikana, jolloin pienpalkkaisia raipataan oikein tosissaan "kansakunnan edun" nimessä. Voi hulluutta.

      • Anonyymi

        Kun nykyinenkin hallitus ryhtyi lisäämään työllistämismäärärahoja niin meneekö nekin tähän TAAS diibadaabaa -virkailijoiden palkkoihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun nykyinenkin hallitus ryhtyi lisäämään työllistämismäärärahoja niin meneekö nekin tähän TAAS diibadaabaa -virkailijoiden palkkoihin?

        Konsulttifirmoille ja osakkeenomistajille menevät.


    • aivotontyötön

      Jollain spring housen "infolla" olen minäkin. Tämä onneksi kestää vain 3 päivää mutta aika aivotonta sakkia pitää olla jos nämä jo käydyt asiat ei ole yhtään tuttua... ei helkkari mitä ajanhukkaa. Ei saa mitään kurssietuuksia tästä mutta jos ei mene niin työnhaku katkeaa, toki.

    • Teppinen

      Jouduin Spring Housen uravalmennukseen vuosi sitten kun en suostunut siihen ARVI-juttuun jota melkein väkisin tyrkytettiin työkkärin info-tilaisuudessa. Uravalmennus ei ollut kyykytystä mutta aivan turhaa touhua. Osaan kyllä tehdä hyvät hakemukset ja ceeveet, tiedän mistä työpaikkoja etsitään jne. Osa porukasta ymmärsi niin huonosti suomea että heille olisi pitänyt olla oma selkokieli-ryhmänsä. Kahdenkeskiset tapaamiset valmentajan kanssa olivat pettymys, ajattelin että niistä sentään voisi olla jotain hyötyä. Tyyppi ei koskaan kunnolla muistanut mitä oltiin edellisellä kerralla puhuttu joten meni kertaillessa. Mitään asioita hän ei ottanut selville vaikka antoi kurssilla sen kuvan että hän kyllä selvittelee asioita (esim. työkkärin byrokratiaa). Tehtiin lopuksi pitkä työnhakusuunnitelma työkkärille lähetettäväksi minkä valmentaja lupasi myös minulle postittaa. En saanut sitä koskaan eikä se mennyt myöskään työkkäriin.

    • hetkensielläollu

      Äläkää ainakaan hakeko töihin sinne kouluttajaksi, paitsi jos haluut itse maksaa työssä tapahtuvat matkat ja sua kohdellaan kuin eläintä

    • diipa_dii

      Spring House, Spirit, ...
      kaikki ne on sitä diipadaapaa.
      Oikeasta työelämästä vieraantuneet on onnistuneet myymään itsensä kouluttajiksi. Ja kunta/valtio/TE maksaa siitä esiintymisestä.

      Työttömille se on ihan turhaa, täyttä veronmaksajien kus***sta.

      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä!


    • StringiHuussi

      Stringhouse samaa pelleilyä kuin muutkin. Ainoa työllistysvaikutus on se että kyseisen konsulttifirman höpöttäjä saa tunnit täyteen.

    • kiitoratatyöelämään

      No vittu mitäs luulisit? Eikai kukaan voi enää tosissaan kysyä että kannattako mennä kevätihanuuskursille opettelemaan miten käyttäytyä työhaastattelussa jotta saa olemattomia töitä. Jumalauta näitä nimiäkin. Spring house? Haistakaa nyt pitkä paska! Eikö joku Kultainen aamunkoitto olisi ollut vetävämpi?

    • turhis82

      Meillä täällä pohjois-savon Spring House valmennusessa uhkaillaan karenssilla tai ainakin 8 pvän rahattamatomalla jaksolla (viranomaisen oikeudet) jos ei löydä itse muutamassa päivässä itselleen työssä tutustumis päivää! Ahistaa! Kusetus firma, etsisivät itse paikat hakoijoille eivätkä kiusais. Täällä vaikeuksia löytää mitään paikkaa!

      • Hjh80

        Niin ne uhkaili muakin kun 2kk työharjoitteluun en löytänyt itse työharjoittelupaikkaa... ensimmäinen kuukausi meni soitellessa yrityksiin ja mihinkään ei otettu. Sitten alkoivat itsekin soittelee kun te-toimisto oli alkanu spring housen väkeä ahdistelee et miksi ei kaikil ole harjoittelupaikkaa. Aina vastuu pitää olla kurssin järjestäjällä. No koomisinta on, että kun spring house soitti sellaiseen yritykseen mihin olin itsekin soittanut niin suostuivat lopulta harjoitteluun ottamaan. Muuten oli itselle ihan sama käydä tuolla spring housen kurssilla mutta kun oli tätä vitun orjatyötä työpaikan aikojen mukaan 7,3h päivässä niin en suosittele. Itsekin olin pohjois-savon spring house valmennukses.


    • Anonyymi

      Sisältää automaattisesti 1-2 kuukautta orjatyötä "harjoittelua" ja palkkatyöpaikkaa tämän jälkeen on turha odottaa.

      Yksinkertaisesti siivotaan työttömyystilastoja.

    • Anonyymi

      Lahdessa kävin sellaisen. Kahden viikon kurssin olisi voinut tiivistää kolmeen päivään eli kurssi on tyhjää täynnä eikä varsinkaan korkestikoulutetulle anna juuri mitään. Kurssin annin voi sanoa yhdessä lauseessa: sinun on tehtävä itsestäsi tuote ja myytävä sitä ja jos ei kukaan osta, niin oma on vikasi.

      En saanut vaadittua työkokeilupaikkaa ja palasin kurssilta työttömäksi. Spring House ei auta paikan löytämisessä. Työkkäri yritti mutta ei sekään löytänyt. Firmat eivät ole kiinnostuneita ottamaan mitään työkkärin "työkokeilijoita". En minäkään haluaisi "kokeilla" töitä, haluaisin tehdä sitä sekä saada työstäni palkkaa. Mutta 55v. voi siitä vain uneksia - ei sua kukaan palkkaa ellet ole sote-alalla.
      Goodbye, työelämä.

      • Anonyymi

        Hyvin kirjoitettu. Näin ovat asiat nyky-Suomessa.


    • Anonyymi

      Itse olin vuoden. Puheltiin niitä näitä. Meitä kumpaakin nauratti valmentajan kanssa. Kukaan ei valvonut. Minulle sattu hyvä tyyppi.

    • Anonyymi

      Täysin ajanhukkaa, varsinkin akateemisesti koulutetuille. Jotkut tylleröt esittävät "omavalmentajaa" työnhakijoille, jotka olivat työelämässä jo ennen noiden mimmien syntymää.

    • Anonyymi

      Ei todellakaan kannata. Varsinkaan jos siinä on tuota "työkokeilua" työpaikoilla. Yleensä on yli puolet juuri tuota. Mitään vastuuta eivät ota, että harjoittelupaikka löytyy jokaiselle vaikka mainostaavat yhteistyötä paikallisten yrityksien kanssa. Johtaa vain työkkärin karenssi uhkailuihin ja siihen, että istut yksin jossain huoneessa ja puhelinluettelo isketään nokan eteen ja joudut soittelemaan työpaikoille toimitusjohtajille jotka vain ärsyyntyvät ja iskevät luurin kiinni. Lopulta johtaa siihen, että työkkäri laittaa karenssiin josta joudut tekemään "reklamaation" ja itse sain kyllä karenssin tuolla kumottua mutta kyllä oli sellaista, että en voi suositella. Jos siis ei ole tuota työharjoittelua niin muuten oli ihan ok rupatella turhuuksia muiden kurssilaisten kanssa vaikka turhaa sekin tietysti oli. Tuolla vain pyörimme piirissä käsi kädessä ja teimme jotain piirileikkejä... Oikeasti oli kuin lastentarhassa. Kouluttajat on itsekin vielä yliopiston opiskelijoita eli vähän niinku hesen työntekijät koululaisia ja sen ohessa työtä tekeviä.

    • Anonyymi

      Olen. Tällä. Hetkellä. Juuri. Tämän firman. Koulutuksessa aivan. Perseestä kurssin opettaja on aivan. Vittumainen. Lehmä koulutus. Tapahtuu tietokoneella esimerkiksi tässä yksi päivä opettaja alkoi myökäämään. Siitä en. Olut. Saanut. Tehtyä. Niin. Sanotuun. Duuni. Toriin. Työn. Haku juttua. Yrittin selittää. Että. En ole mikään guru tämän. Tietokoneen kanssa. Opettaja. Möykässi. Että. Eikö se. Ole tehty. Selväksi koulutuksen. Alussa. Että kurssi käydään etänä. Tietokoneen. Avulla. Tästä. Jäi kyllä paha maku tästä. Firmasta toinen. Juttu ei. Oli. Tämä työharjoittelu. Paikka. Sitä. Suorastaan kiristetään.. Löytämään. Uhkaillaan. Että. Te. Keskus. Katkaisee tuet. En. Kyllä. Suosittele. Firman. Koulutusta kenellekään

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      294
      3286
    2. 202
      2908
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2504
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      224
      1969
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1398
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      163
      1252
    Aihe