Kuntouttava työtoiminta on pakollista työttömälle

Ojennuskasvattaja

Tällä palstalla on ollut paljon valheita, että kuntouttavassa työtoiminnassa ei muka tarvitsisi tehdä töitä. Tämä on täyttä paskapuhetta. Kuntouttavan työtoiminnan käsikirjassa kerrotaan selvästi, että jos asiakkaan kuntouttavan työtoiminnan sopimus purkautuu ennenaikaisesti työtoimintaan osallistuvan oman laiminlyönnin perusteella, tällöin työnhaku- ja työttömyysturva voivat katketa ja toimeentuloturvatuki vähentyä. Eli karenssi on seurauksena, jos työkuntoutuja ei tee töitä kuntouttavassa työtoiminnassa. Työttömän oma vikahan se on, jos on niin laiska, ettei työnteko kiinnosta:

Työtoimintaan osallistuja
o sitoutuu aktivointisuunnitelmassa ja kuntouttavan työtoiminnan päätöksessä sovittuihin
kohtiin
o noudattaa työpaikan sääntöjä ja työaikaa
o käyttäytyy kunnioittavasti muita kohtaan
o on vastuussa omista teoistaan ja sanoistaan
o kuuntelee esimiehen ja vastuunhenkilön ohjeita
o kysyy jos ei tiedä
o Itsenäiseen työskentelyyn kannustetaan
o täyttää työssäoloseurantalomakettaan ja huolehtii yhdessä vastuuhenkilön kanssa sen
lähettämisestä kuukausittain työvoiman palvelukeskukseen
o kuntouttava työtoiminta ei kartuta
työssäoloehtoa tai eläketurvaa
o sairaana, päihtyneenä, huumausaineiden vaikutuksen alaisena tai krapulassa ei mennä
töihin
o poissaolot: kts. kappale
Poissaolot
o jos sopimus purkautuu ennenaikaisesti oman laiminlyönnin perusteella, tällöin työnhaku- ja
työttömyysturva voivat katketa ja toimeentuloturvatuki vähentyä
o kuntouttavan työtoiminnan ohjaajaan otetaan yhteyttä ”matalalla kynnyksellä”
http://www.rauma.fi/sosiaali-ja_terveyspalvelut/Sosiaalipalvelut/Aikuis-_ja_perhetyo/Tyovoiman_palvelukeskus/Lomakkeet_ja_esitteet/Kuntouttava_tyotoiminta_KASIKIRJA.2014.pdf

22

679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpsöttelyä

      Heh, heh syntyykö kilpailukykyä kun vastentahtoisesti pakotetut suorittavat tyhjänpäiväisiä työsuorituksia miten "taitavat", ei kevene ainakaan orjuutetun kestävyysvaje yhteiskuntaan.

    • 167-176

      Laki kuntouttavasta työtoiminnasta
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189
      Kerrohan missä pykälässä ja momentissa sanotaan että kuntouttavassa työtoiminnsssa pitää tehdä työtä?

      Siellä sanotaan että "ei synny virkasuhdetta eikä työsuhdetta henkilön ja toimintaa järjestävän tai toteuttavan tahon välille". Ei työsuhdetta joten ei työvelvoitettakaan synny.

      Tuollainen "sopimus" jota "tarjotaan" on täysi laiton ja moraaliton.
      Laittomia ja lakiin perustumattomia ohjeita ja määräyksiä ei tule soveltaa.
      Lupaan aitoipaikan leivättömässä pöydässä jos joku tuollaista minulle tarjoaa.
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L10P107

      TODELLA TÖRKEÄÄ JA LAIN VASTAISTA:
      "Päätös sopimuksesta"

      "Sopimus on sosiaalityöntekijän kirjallinen päätös, joka postitetaan
      työtoimintapaikalle ja työntekijälle"
      Tuossahan tunnustetaaan suoraan ettei kysymyksessä ole edes sopimus, ja laki ei anna tuollaista päätösvaltaa sosiaalityöntekijälle.

      "Työntekijä ei ole työ - eikä virkasuhteessa työtoiminnan järjestäjään"
      Joten mitään tulosvastuuta ja työvelvoitetta ei voi lain mukaan olla.

      ""Työaika on päätöksessä kirjatun sopimuksen mukainen"
      Laki ei anna valtaa sosiaalityöntekijälle päättää tuota työaikaa. Päin vastoin lain minimi 1 pv/vko, 4 h/päivä ja 3 kk aika on riitettävä ja virkailijalla ei ole minkään lain nojalla valtaa päättää tuosta vastoin asiakkaan tahtoa ja etua.
      Jos muuta yrittävät niin voi vedota lakiin sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 2000/812.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2P4
      "Oikeus laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon ja hyvään kohteluun
      Asiakkaalla on oikeus saada sosiaalihuollon toteuttajalta laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa ja hyvää kohtelua ilman syrjintää. Asiakasta on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan.
      Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa."

      Tuon 4 tuntia saa helposti kulumaan etsimällä työpaikalta ja sen toiminnasta lain vastaisia käytäntöjä, ohjeita ja sääntöjä sekä muita epäkohtia ja keräämällä todisteita laittomuuksita ja raportoimalla niistä esim. oikeusasiamiehelle ja levittämällä tietoja somessa.

      Ei lakia tarvitse hyväksyä mutta sitä kannattaa silti noudattaa. Joten tehdään se minkä laki vaatii, mutta vain se eikä yhtään enempää eikä vähempää. Työn tekemisvelvoitetta ei laki määrää eikä sitä pidä ottaa vaikka sitä yritetään pakottaa lakiin perustumattomalla "sopimuksella".


      Kyseessä ei todellakaan ole sopimus, ja tuohan suoraan tunnustetaan että se on PÄÄTÖS. Orjatyöpäätös joka on lain- ja kansinvälisten ihmisoikeussopimusten vastainen.

      • Pakkotyö seis

        Rauman laittomista "ohjesta" kannattaa heti tehdä kaikki oikaisupyyntöja valittaa välittömästi, jos vahingossakin tuollaista tyrkyttävät.


      • +1+1

        ""Sopimus on sosiaalityöntekijän kirjallinen päätös, joka postitetaan
        työtoimintapaikalle ja työntekijälle"
        Tuossahan tunnustetaaan suoraan ettei kysymyksessä ole edes sopimus, ja laki ei anna tuollaista päätösvaltaa sosiaalityöntekijälle. "

        Kohta puoleen saan pienen perinnön (muuta tuhat euroa) ja työttömyyteni jatkuu edelleen, niin voiko sosiaaliviranomainen kirjoitella minulle tuollaisia sopimuksia kun en enään ole toimeentulotukea hakevakaan.


    • §-kettu

      ""Sopimus on sosiaalityöntekijän kirjallinen päätös, joka postitetaan
      työtoimintapaikalle ja työntekijälle"
      Tuo kertoo kaiken tuosta touhusta. Tuskin uskaltavat laittaa tuon mukana valitusosoitusta kun se on aika pieni virkarikos koko touhuun verrattuna. Tekisin sosiaalityöntekijästä rikosilmoituksen ja itse päätöksestä valittaisin normaalia valitustietä tarvittaessa vaikka KHO:een saakka. Hakisin täytäntöönpanokieltoa päätökselle eikä sitä ole mitään syytä olla antamatta noin törkeässä tapauksessa. Päätöstä ei voi panna täytäntöön ennen kun se on lainvoimainen ja ainakin 3 vuotta tuo valitusprosessi veisi jos se menisi KHO:een saakka. Vaikka tuskin menisi vaan HAO tekisi jo päätöksen jossa homma tuomittaisi laittomaksi.

    • Miten on

      Miten ensi vuoden alusta, voidaanko ansiosidonnaista päivärahaa saava määrätä kuntouttavaan työtoimintaan?

    • TyP Orjuus?

      Ensi vuoden alsuta, voidaan määrätä TYP toimintaan jo 12 kuukauden työttömyyden jälkeen, eli jos on ansiosidonnaisella, niin voidaan Typpiin määrätä, voiko siinä siis käydä niin, että Typpiin määrätty menettää ansiopäivärahansa, koska siirretty Te-Toimistosta Typpiin?
      Tämähän olisi katastrofi ja kohtuuttomuus, vanhemmilta vietäisiin siis lisäpäivätkin tällä perusteella? Kuka osaa tuohon vastata?

      • tuskin lähtee

        ansiosidonnainen on ansaittua tuloa ei sitä ole kukaan viemässä, ilmeisesti sen ohella sitten pitäs kikkailla typin ohella.


    • äly hoi

      Ihmettelen miksi väenväkisin tarvisi kuntouttaa työkykyisiä terveitä ihmisiä, kun ei kuntoutuspalveluita riitä edes vajaakuntoisille, niille joilla on työrajoitetta, tai työkyky alentunut ja pidentyviä sairalomia.
      Ei näin työurat pitene väärällä kohdennuksella!

      • 167-176

        Ei taida kelvata noihin kuntouttaviin orjahommiin enää muut kun riskit ja terveet, niin kova hinku on saada orjatyövoimaa, sehän siinä on tarkoitus ja eivät juuri salaile enää tarkoitusperiään.


    • Työtön 59 vuotta

      Vanhat ja sairaatkin laitetaan niihin ensi vuonna, tarkoitus on kunnolla kyykyttää, jopa 60 vuotiaita, joilla olisi ansiopäiväraha ja mahdolliset lisäpäivät, ensi vuonna alkaa se Typo toiminta, johon määrätään myös ansiopäivärahalat jo ollut 12 Kk työtön.
      Typossa vanha ja sairas nuortuu, kun joutuu ilmaistyöhön kaikkien sairauksiensa kanssa, katkeraa meille, joila monella yli 40 vuoden palkkatyö takanaan, sen jälkeen potkittiin työttömäksi ja nyt sitten mahdollisesti määrätään Typoon ja keksitään ilmaista orjatyötä vanhoille, etteivät syrjäydy yhteiskunnasta ja oppivat työntekoa, nuorista ei niin paljon väliä, kun heistä moni ei ole päivääkään töitä tehnyt, siksi vanhat laitetaan tekemään Typo toimintaan ja mielellään päivärahat pois heiltä, tämä on Kokoomuksen mielipolitiikkaa.

      • k ytuf

        joopa sinä sinne ekana joudut.


    • valtaa vaihtoon

      Vaalit tulossa keväällä, - nyt äänestäkää ahneet moraalittomat vallassa olijat pois....
      - nyt ahne valta vaihtoon !!

    • Voi tätä

      Synkältä se näyttää, tuntuu, että tarkoitus on ikääntyneitä kiusata, heitä, jotka jo tehneet pitkän työuran, heiltä otettaisiin pois kaikki ja ilmaiseen työhön/työharjoitteluun, nuoret saa lekotella, eläkettä ei vanha saa, hylkynä tulee hakemukset.
      Mitähän näillä päättäjillä päässä liikuu, pitäisi kai vähemmälläkin järjellä tajuta, että ihminen, jolla ikää kohta 60 ja pitkä työhistoria, ei mitenkään enää syrjäydy, eikä ole potentiaalinen työnhakija, koska heitä ei kukaan palkkaa, niin jos ei eläkettä saa, niin miksi vanhoja aiotaan laittaa "kuntouttavaan" työtoimintaan.
      Ensin pitää nuoret kuntouttaa, heillä on työvuosia edessään, kaikki muu on pilkantekoa

      • hapsis1

        Pidetään me työttömät toistemme puolia eikä laiteta ketään yksin rintamalle. Ketään ei orjatöihin pakoteta!


    • 167-176

      Jos vaatii sopimusten noudattamista, pitää itse myös noudattaa sopimuksia ja lakeja. Milelstäni Rauma rikkoo molempia sekä yhteiskunnan moraalisääntöjä vastaa tuollaisilla ohjeilla jotka ei kestä lähempää judridista tarkastelua. Hyi hyi, tuhma ja tyhmä Rauma!

    • 20+5

      http://www.ihmisoikeudet.net/index.php?page=oikeus-tyohon

      23. artikla
      1. Jokaisella on oikeus työhön, työpaikan vapaaseen valintaan, oikeudenmukaisiin ja tyydyttäviin työehtoihin sekä suojaan työttömyyttä vastaan.
      2. Jokaisella on oikeus ilman minkäänlaista syrjintää samaan palkkaan samasta työstä.
      3. Jokaisella työtä tekevällä on oikeus kohtuulliseen ja riittävään palkkaan, joka turvaa hänelle ja hänen perheelleen ihmisarvon mukaisen toimeentulon ja jota tarpeen vaatiessa täydentävät muut sosiaalisen suojelun keinot.
      4. Jokaisella on oikeus perustaa ammattiyhdistyksiä ja liittyä niihin etujensa puolustamiseksi
      Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus

      -------------------------------------------------

      Ihan hyvä linkki, suosittelen.

    • 167-176

      Todella hyvät ohjeet, jotka koskevat kaikkia työttömänä olevia. Jos ei kuntouttavan työtoiminnan ohjeiden noudattaminen kiinnosta laiskoja työttömiä, luonnollisena seurauksena on tietysti karenssi.

    • 167-176

      Nikkivaras jauhaa paskhaa. Jos joku yrittää soveltaa noita ohjeita minuun niin käräjäreissu on varma ja karhukopla laittaa kyllä orjapiiskurit kuriin. Onneksi en ole käynyt ikinä Raumalla ja matkaa sinne on satoja kilometrejä, joten ei juuri noista ohjeista tarvitse välittää. Jos Raumalta löytyy yhtään sellaista joka ei ole alistuva vellipershe niin lähettää pikapikaa nuo ohjeet vaikka oikeusasiamiehelle arvosteltavaksi, täysin lain vastaisia ovat.

    • aivanjuurinäin

      Jos on työtön niin se ei tarkoita välttämättä että on laiska. Itselläni loppui nyt maanantaina työt. Määräaikainen työsuhde. Nyt etsin muita töitä aktiivisesti. Ei se työntekijän syy aina ole jos työt loppuu. Sekö tekee siitä laiskan?

      Jotkut ne vaan elää jossain harhakuvitelmisssa näköjään.

      Koulutukseen en mene koska se ei takaa töitä eikä se rahallisesti kannata. Onneksi asumme niin syrjässä että julksilla täältä ei oikein pääse.

      Soitin työkkäriin ja virkailija sanoi "metallialalla on tällä hetkellä töitä" sanoin että ei ole yhtäkään paikkaa avoinna täällä lähellä ja että se koulutus ei takaa töitä ja toiseksi ei ole varaa ajella edestakaisin autolla koulutukseen josta saa saman rahan kuin kotona ollessa. Eipä se siihen muuta sanonut kuin "näinhän se on"

      Mulla oli työmatka päälle 200km yhteensä päivittäin tässä viimeisimmässä työsuhteessa. Töitä saisin heti tuolta 100km päästä toisesta paikasta mutta en tiedä jaksanko enään ajella tuota matkaa. Sekä palkastakin riippuu että kannattaako.

      Olen nyt loppuvuden kotona ja tammikuussa taas katselen seuraavan kerran töitä.

      • aivanjuurinäin

        Tuo "Nyt etsin muita töitä aktiivisesti" jäi tuohon vahingossa tuohon muotoon. Piti samaan kohtaan kirjoittaa että olen aina etsinyt töitä aktiivisesti ja sitten piti koirjoittaa toinen asia ja se jäi tollein hassusti. Sillä korjasin ettei tule vinkumista kun siinä olisi ristiriita tekstini lopun kanssa.

        Lisätään tähän että aina olen töitä saanut. Kerran sain kun vaan soitin erääseen firmaan joka ei sillä hetkellä edes hakenut työntekijöitä missään.


    • Kurssi,olehyvä!

      Työttömyys ei ole kuntouttavan työtoiminnan peruste. Edes pitkäaikainen työttömyys ei velvoita ottamaan vastaan kuntoutusta. Miksi kukaan työkykyinen haluaisi kuntoutua? Ja miksi työkkäri haluaa patistella ihmisiä työkokeiluun? Kannattaa lukea perustuslain pykäliä, niin siellä on oikeuksista tietoa.

      Työttömyys ei ole kuntoutuksen perusta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3065
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2411
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2197
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1982
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1257
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe