Missä työpaikkakiusaamista esiintyy ?

tutkija222

Missä ollaan törmätty työpaikkakiusaamiseen ?
Olisi mielenkiintoista saada esimerkkejä.
Onko eroja alueellisesti ?
Länsi-Suomi
Etelä-Suomi
Itä-Suomi
Pohjois-Suomi

Entä onko kiusaaminen yleistä tyypillisesti naisvaltaisilla aloilla (sairaanhoito,kauppa,seurakunnat etc.)
vai miesvaltaisilla aloilla (teollisuus,suunnittelutoimistot, kuljetus, rakentaminen etc.)

Millaisissa töissä kiusaamista on eniten ?(työntekijä, toimistotyö, asiantuntija ,myynti, hoitoala)
Perheyritykset, suuret yritykset vai julkinen sektori ?

11

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Renry Ardin

      Naispomottajat pahimpia.Tulevat ja luulevat pomoilemalla egonsa kasvavan.K...rpä otsassa kun ei oo saanet ehtaa pitkään aikaan.Jos meet vielä vaihtoehtoja esittämään, niin löydät itsesi "listalta lähtijät"seuraavaksi.Pahimmat keskikoulun pikkupomot vekkihameissaan ja prässäreissään tuomassa jotain paperilappusta käytävän päästä päähän kävellen tärkeen näköisenä ja naama hymylemässä jotain 50 vuotta sitten saatua kohteliaisuutta naistentansseissa.Reppanoita mutta ei tosiuskottavia ja piste.

    • Joka paikassa

      Eiköhän tuota työpaikkakiusaamista esiinny melkein joka työpaikassa. Ihmiset ei vaan tule toimeen keskenään ja joillakin on tarve pomottaa muita. Ehkä naisvaltaisessa paikoissa kiusaamista esiintyy eniten.

    • juupa juu

      Eiköhän työpaikkakiusaamista esiinny naisvaltaisessa työyhteisössä enemmän.Voi olla että jollakin on taipumus ärsytellä hiljaisia,kilttejä,kaikenlainen vihjailu,selän takana pahan puhuminen,toiset taas joukolla kiusaavat toisia,ei anneta toisen menestyä ja onnistua.Olen huomannut että mihin kiusaaminen voi johtaa,ikävimmässä tapauksessa masentuminen,poissaolot,sairaslomat,työpaikan vaihto.

    • palju

      Kaikenlaisissa paikoissa voi löytyä, on meinaan kokemusta lukuisista työpaikoista. Oikeastaan se on sama juttu koulukiusaamisen kanssa. Nämä, jotka nauttivat työssä kiusaamisesta, ovat luultavasti tehneet sitä jo koulussa. Itselle se on ollut asia, jota ei voi ymmärtää. Ahdistavaa. Vie työmotivaation ko. paikassa.

      En voi ymmärtää koulukiusaajia, enkä työpaikkakiusaajia, enkä niitä, jotka eivät siihen puutu ja joiden tehtävä se ensisijaisesti olisi. Ikävä on myös, jos johto ei työpaikalla ole ajan tasalla. Jos johto sanoo, ettei ole voinut puuttua, koska ei tiennyt, kertoo se heti johdon kyvyttömyyden muutenkin. Kyllä tällaiset seikat vaistoaa, huomaa ja voi selvittää.

      Itse olen tehnyt kerran parisivuisen selvityksen, miten kiusa voitaisiin lopettaa tai ainakin merkittävästi vähentää. Eipä paljoa johtajaa kiinnostanut. Et silleen.

      • Wanha kettu

        Naisvaltaisissa yhteisöissä on paljon kaikenlaista suhmurointia. Joukkoon mahtuu aina se narttu, joka lietsoo muut vaukoiksi kiusaamaan sitä/niitä, joita ei saa juttuihinsa mukaan. Pomoille on jotenkin selvää, että ainahan akat tappelee eli ei haluta sekaantua. Heistä on jopa huvittavaa seurata näitä asetelmia. Jos kiusattu menee valittelemaan kohtelustaan, käsketään tulemaan toimeen kaikkien kanssa ja todetaan johdolla olevan tärkeämpää puuhaa kuin yliherkkien paapominen. Mikäli asia tulee heidän eteensä ulkopuolisilta, pomot kertovat, ettei heille ole tästä mitään puhuttu. Joopa joo ja niin edelleen.

        Itse en enää jaksa uskoa, että työpaikka- tai koulukiusaamista opitaan ikinä kitkemään. Ilmiö on ja pysyy, koska lapset oppivat kiusaamisen vanhemmiltaan, eikä tapoja helpolla muuteta. Lisäksi ihmisellä on taipumus asettua konfliktissa vahvemman puolelle - myös opettajilla ja esimiehillä.


    • Ex-muuttomies
    • Elämä on

      1. Kolmas sektori, vaihtunut esimies ja entinen työkaveri. Kun toinen lähti, niin toinen on siitä jatkanut.

      2. Kaikkialla on kiusaamista. Kateus lienee perimmäinen syy. Toisaalta ihmiset ovat kauhean nurkkakuntalaisia ja muukalaisvihaa, jopa suomalaisten kesken esiintyy.

    • Tätä mieltä

      25 vuotta työelämässä enkä ole kiusaamista nähnyt, aivan turhaa kitinää. Pitäkää puolenne, turha ruikuttaa. Sitä saa mitä tilaa.

      • sairaala hen.kunta

        En minäkään nähnyt ennen. Takana erllaisia työpaikkoja ja yhteisöjä, kunnes menin sairaalaan töihin. Siellä tuli nälvimistä, nipotusta, valehtelua ja hienosäätöistä kieroilua tuutin täyeltä. Kuppikunta osastohoitajan johdolla.


      • sanaton
        sairaala hen.kunta kirjoitti:

        En minäkään nähnyt ennen. Takana erllaisia työpaikkoja ja yhteisöjä, kunnes menin sairaalaan töihin. Siellä tuli nälvimistä, nipotusta, valehtelua ja hienosäätöistä kieroilua tuutin täyeltä. Kuppikunta osastohoitajan johdolla.

        Eräs uralleni osunut nainen oli mestari juuri tuossa sanallisessa solvaamisessa, mutta hän osasi myös muut keinot. Hän verhosi loukkaukset usein kohteliaisuuksiin. Kammottava akka! Kovimmat miespuoliset kiusaajat ovat olleet johtajia ja asemansa ansiosta pystyneet käyttämään toisenlaista valtaa.


    • Yks esimerkki

      Työpaikkakiusaamista. Lappi. Mieskiusaaja terveysdenhuollon yksikössä. Motiivina arvioni mukaan kateus ja oman minän pönkitys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1615
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1057
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      936
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      820
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe