tekohampaat ylähampaisiin

noteethpjvv

Kovasti kiinnostaisi kuulla kokemuksia mitä on elää kokoyläproteesin kanssa. Miten se pysyy paikoillaan esim syödessä ja muutenkin normaalissa elämässä :) pitääkö olla kokoajan liimailemassa paikoilleen? Lähteekö leegot esim suudellessa helposti irti tai paikoiltaan. Oon vasta 31 v ja yläkalusto niin järkyssä kunnossa että on varmasti järkevin vaihtoehto. Missä hinnoissa noi pyörii tällä hetkellä? Ja osaatteko suositella jotain hyvää teknikkoa? Kovin vähän kokemuksia googlaamalla löytyi. Samoim hinnastot kovin epämääräisiä. Joten auttakaa ihmeessä ja kertokaa :)

7

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • proteesit...

      Tässäpä jotain tietoa. Itse olen elänyt yläkokoproteesin kanssa yli 30 vuotta. Hampaat ovat pysyneet suussa koko ajan ilman liimoja. Pysyvät siis paikoillaan oikein hyvin normaalissa elämässä. Syödä voi mitä tahansa ilman pelkoa, että hampaat irtoaisi. Suuteleminen sujuu ihan normaalisti, vaikka olisi koko kalusto proteeseja-:). Ei kumppani niitä irti saa vaikka yrittäisi kielellään vääntää. Parisuhteen kannaltakin proteesien laittaminen voi olla järkevää, koska ovathan ne paljon siistimmät kuin haisevat risat hampaat.

      Yläproteesi erikoishammasteknikolla maksaa viidestä sadasta eurosta ylöspäin. Hyvän teknikon löytäminen onkin kullanarvoinen asia. Googlaa esim. "ivoclar". Ko firman sivuilta löytyy luettelo teknikoista, jotka myös Suomessa käyttävät heidän materialejaan. Ivoclar-proteesit ovat hieman kalliimpia, kuin jotkut muut, mutta minä ainakin olen ollut sellaisiin tyytyväinen. Minun teknikkoni sanoikin, ettei hän kykene hinnalla kilpailemaan, koska ei suostu tekemään työtään huonosti. Siis laatu maksaa. Mutta ero on niin pieni, että se kannattaa maksaa. Onhan kysymys kuitenkin pitkän ajan investoinnista, jonka lopputulos näkyy helposti jokaisessa hymyssä.

    • määäääl&c

      Kiitos vastauksesta. Miten onko kukaan ottanut ihan julkisella puolella? Lisää vaan kokemuksia ja suosituksia. :)

    • YKP

      Pysyvyys riippuu paljolti suun muodosta. Korkeat hammasharjanteet (hampaiden poistoista ei hyvin pitkää aikaa) ja hampaita poistettu suurinpiirtein samoihin aikoihin (ei esim. 10 vuoden välein, jolloin luuharjanne voi olla hyvinkin epätasainen - luuhan surkastuu sieltä, mistä hammas on poistettu). Korkea suulaki on myös eduksi. Samoin se, että leuat ovat toisiinsa sopivat eli niiden välillä ei ole koon epäsuhtaa (esim. pieni alaleuka suhteessa yläkeukaan on aika tavallinen). Yleisesti kaikki omissa hampaissa olleet purentavirheet kertovat osittain mahdollisista leukojen epäsymmetriasta. Pysyvyyteen vaikuttaa myös vastahampaiden määrä. Jos omia hampaita on alaleuassa vain edessä, pureminen tapahtuu luonnollisesti vain etuhampailla ja silloin yläkokoproteesi helpoimmin kippaa irti. Jos voi purra poskihampailla, pureminen on tasaisempaa ja proteesi vastustaa irrottavia purentavoimia paremmin. Lisäksi huulten ja sivualueiden jänteet voivat haitata pysyvyyttä, niitä voidaan kyllä leikatakin.
      Yleensä yläkokoproteesin kanssa pärjää kohtalaisen mukavasti. Alakokoproteesi on huomattavasti ongelmallisempi. Omia hampaita eivät irtoproteesit toki vastaa, mutta jos niillä omillakaan ei ole voinut purra kunnolla, niin ei se ainakaan paljon pahemmaksi mene.

    • määäää

      Kiitos paljon kokemuksista. Lisää vaan tietoa ja kokemuksia. Osaako kukaan suositella hyvää lääkäriä jne :)

    • gihxohcohco

      Tässäpä vielä yksi kysymyd mitä en todellakaan kehtaa lääkäreiltä kysyä. Elikkä mites seksielämä tuon jälkeen. Irtooko hampaat tietyissä tilanteissa?

      • olemme yhtä

        Näin saattaa käydä, että hampaat tippuu kumppanin naamalle.


      • pöhpöh
        olemme yhtä kirjoitti:

        Näin saattaa käydä, että hampaat tippuu kumppanin naamalle.

        Ei putoa kun laittaa kiinnitystahnaa jos kovin rajuksi menee.
        Pöh, turvallisempaa toki näykkiä pelkillä ikenillä nännejä häppäriä ja mihin nyt kiinni saa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe