Miehen hallitsemattomalta tuntuva viha

L4L444

Olemme olleet yhdessä puolitoista vuotta ja asumme yhdessä. Pääosin meillä on todella mukavaa, nauramme yhdessä ja touhuamme paljon. Meillä on muutama vuosi ikäeroa, mieheni on nuorempi ja hän on nyt alkanut opiskella työn ohessa. Itse olen valmistunut jo vuosia sitten ja olen töissä. Olemme saaneet ajan lapsettomuuspoliklinikalle marraskuulle. Mies on kertonut ettei ole vielä valmis, mutta olemme silti yhdessä päätyneet, että hoidot on aloitettava.
Mies on tehnyt viimeksi toukokuussa ja elokuussa yhtäkkiä niin, että ilmoittanut että tämä suhde on ohi. Se on ollut hirveää, tullut tyhjästä ja vienyt pohjan kaikelta. Sitten hän on hiipinyt takaisin vierashuoneesta ja ollut hirveän pahoillaan. Sanonut että oon tärkeintä hänen elämässään. Hänellä on tapana murjottaa välillä.

Lähdimme viime viikonlopuksi mökkeilemään. Ensimmäisenä aamuna puolisoni hermostui kun pyysin kolme kertaa päästämään koiran ulkoa sisään. Hän sanoi minulle, että vihaa minua, että oon hirveä ihminen ja vihaa minua. En oikein tiennyt mitä tehdä, niin touhuilin päivän koirien kanssa ulkona. Kävin kyselemässä häntä pari kertaa ulos mukaan touhuamaan, mutta ei halunnut. Käski olla hiljaa ja mennä pois ja makasi sängyssä telkkarin edessä. Iltapäivällä tuli ulos ja alkoi jo vähän jutella. Yritin saada häntä nauramaan ja höpötin kaikenlaista. Sitten olin vähän kauempana koiran kanssa ja hän soitti varoittaakseen metsästäjistä. Laskin leikkiä ja sanoin, että "määpä tykkään susta kovasti" ja hän vastasi, että "minä et tykkää sinusta yhtään". Mun sisälle laskeutui paniikin ja ahdistuksen sijaan suru ja päättäväisyys, että ei mun tarvitse tätä kuunnella. Menin takaisin mökille ja sanoin puolisolleni, ettei hänen tarvitse olla minun kanssani kun kerran vihaa ja ei tykkää yhtään. Hän oli samaa mieltä. Sinnittelin illan mökillä, soitin kahdelle ystävälleni, joille itkin asiaa. Mieheni ei juonut pisaraakaan alkoholia, itse join illalla yksin saunassa pari siideriä ja lasin hehkuviiniä päälle. Olin hiukan humalassa, tarkoituksella. Ajattelin että selviän siten, että se turruttaa. Ennen nukahtamista sanoimme toisillemme julmia ja loukkaavia asioita. Nukuin lattialla koirien kanssa.

Aamulla kysyin mitä nyt tapahtuu, ja mies sanoi, että sää voit lähteä, hän jää pariksi päiväksi. Ja totesi, että oon hirveä ihminen ja oksettaa katsoa minua. Keräsin tavarani ja lähdin. Mies tuli isänsä kyydillä muutaman tunnin päästä, ja ennen hänen tuloaan pakenin vanhemmilleni kylään muutamaksi tunniksi. Ahdisti ajatus, että sama haukkuminen jatkuu. No mies oli lähtenyt baariin kavereidensa kanssa ja tuli aamuneljältä kotiin. Seuraavana päivänä hän oli tyrmistynyt kun en halunnut häntä sohvalta sänkyymme. Ihmetteli että eikö sitä saada poikien kanssa ulkona käydä.

Olen ihan jumissa. Me ollaan jumissa. Hän myöntää tehneensä väärin, sanoneensa väärin. Murjotus meni hänellä kuulemma liian pitkälle. Mutta kuulema ison virheen tein minä, joka soitin ystävälleni. Että mustamaalasin häntä, ja tällaisesta asiasta ei saa kesken tilanteen mennä puhumaan mitään. Itselleni se tilanne oli kauhea kaaos, en tiennyt onko se loppumassa lainkaan, tai milloin. En soittanut mustamaalatakseni häntä, en ainakaan tietoisesti. Soitin koska minulla oli hätä.

Minusta tuntuu, kuin mies ei ottaisi oikeasti vastuuta tekemästään. Kuulemma molemmat osallistuimme, myös minä. No se on totta, sitten illalla puhuin todella rumasti. Mutta sitä ennen oli pitkä päivä aikaa, ja olin koko päivän toiveikas että mies siitä tokenisi. Mies sanoo, että hänen olisi pitänyt sanoa olevansa minulle vihainen, ei vihaavansa minua. Että se vaan meni yli. Eilen hän sanoi, että minun olisi pitänyt lähteä heti aamusta, niin hän olisi saanut opetuksen. Ja vaikka tulla sitten takaisin. En oikein uskonut korviani.

Olen ehdottanut ammattiapua, että menisimme keskustelemaan perheasiain neuvottelukeskukseen. Varasin jo ajankin. Mies suhtautui erittäin negatiivisesti, mutta en ole luopunut toivosta että hän lähtisi sinne kuitenkin. Hän sanoo, että tekee mitä tahansa ettei tekisi minulle enää noin. Vähän ajattelen, että jos hän ei suostu tekemään yhtään mitään, vaan tahtoo vain jatkaa kuten ennenkin, en varmaan itse pysty. Tai siis minun ei pitäisi tehdä sitä vaan lähteä.

Minusta tuntuu, että taas on vedetty pohja pois kaikelta. Että en voi luottaa. Että en ymmärrä, miten hän pystyy toimimaan noin. Jatkamaan koko päivä, koko yön, koko seuraavan päivän ja lähtemään kavereidensa kanssa baareilemaan. Ja seuraavana päivänä sitten sanoa, että ei hän tarkoittanut. En pysty ymmärtämään. Enkä tiedä mitä ajatella. Ajattelen eroa, pelottaa yksin jääminen. Jäänkö yksin? Olen 32-vuotias. Jäänkö lapsettomaksi jos nyt lähden?

Ja voisiko tätä korjata? Kannattaisiko tätä korjata? Rakkautta on molemmilta puolin kovasti. Emme kumpikaan tahtoisi heittää yhdessä rakennettua hukkaan. Sanokaa te miehet, pystyttekö ymmärtämään mieheni käytöstä? Ja voisiko tuollainen käytös jäädä pois, jos hän tosissaan niin tahtoo?

2

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei L4L444



      Ihan ensin, erittäin hyvä, että olet varannut ajan ammattiauttajalle. On miehen valinta, lähteekö hän mukaan, mutta sinä voit mennä myös yksin.

      Parisuhteessa on yksinkertaistettuna kyse siitä, että kaksi ihmistä haluaa vapaaehtoisesti sitoutua toisiinsa. Tällöin on kummankin erillisenä ihmisenä tehtävä itse tykönään päätös, että tahtoo sitoutua. Kerroit, että olette menneet lapsettomuushoitoihin, mutta mies ei ole valmis siihen, silti päätitte mennä. Asiat vaan valitettavasti eivät voi mennä niin. Päätös lasten 'hankkimisesta'/saamisesta täytyy olla kummankin. Mikään parisuhde ei voi myöskään olla olemasa vain sen pelon varassa, että jos erotaan, ei saisi lapsia. Sellainen suhde ei ole aikuisen vapaaehtoista sitoutumista vaan pelkoon perustuvaa riippuvuutta.

      Minusta kovasti kuulostaa, että molemmat olette vielä kasvuvaiheessa oman itsenne kanssa. Alkoholin 'turruttaminen' ei koskaan tee suhteelle hyvää. Päihtyneenä sanotut asiat eivät mitätöidy kun krapula on ohi.

      Teidän on aika kummankin pysähtyä miettimään, mitä odotatte kumpikin elämältä, parisuhteelta ja perheeltä. Pelkkä rakastumisen tunne ei riitä sitomaan yhteen ihmisiä, jotka haluavat eri asioita tai häälyvät jatkuvasti sen suhteen, tykkääkö toisesta tai ei. Jotta suhteellanne olisi tulevaisuus, täytyy paljon työskennellä sisäistä prosessia ja sitoutua. Sanotaan, että lapsen koti on vanhempien parisuhde. Teidän täytyy ensin olla rauhassa, kypsiä ja tietää, miten elätte ja ristiriitanne ratkiasette, ennen kuin lapsi voi saada suhteessanne turvallisen kodin. Lapsen tehtävä ei ole paikata epävarmojen vanhempien elämää ehjemmäksi. On aikuisten vastuu järjestää parisuhde valmiiksi sellaiseen jamaan, että lapsi voi siihen syntyä niin, että vanhemmat voivat täysillä ottaa lapsen tarpeet huomioon eikä huomio mene parisuhdeproblematiikkaan. Myös lapsettomuuspolikl. käydään läpi valmius vanhemmuuteen: ei OMAN tarpeen takia saada lapsi vaan LAPSEN tarpeen takia saada hyvän elämän ja turvan edellytykset.

      Viisautta ja elämänkokemusta toivottaen

      Meiju, diakoni

    • 876542

      Jotenkin tuntuu että takerrut häneen. Hän on näköjään aivan liian nuori vakiintumaan. Irtaudu suhteesta ja etsi kypsempi mies.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe