Kauhutarina nimeltä Mehiläinen

anthophila

Olen 42-vuotias aviopuoliso ja kolmen lapsen isä. Ammatiltani olen ekonomi ja yrittäjä. Kerron kauhutarinan omasta elämästäni ja Suomessa toimivasta ulkomaalaisomisteisesta terveydenhoitopalveluntarjoajasta. Tarina on valitettavasti täysin totta.

Olen aina uskonut, että omaan terveyteensä kannattaa panostaa. Sen vuoksi ryhtyessäni yrittäjäksi päätin ruveta käyttämään yksityistä terveydenhuoltopalvelua. Se maksaisi minulle hieman enemmän, mutta saisin tarvittaessa hoitoa nopeammin ja uskoin, että hoidon tasokin olisi parempaa.

Vuonna 2013 sain kuitenkin todeta omakohtaisesti, että yksityinen terveyspalvelu ei aina kuitenkaan merkitse parempaa hoitoa. Ihmisten terveys tai kuvitelma paremmasta terveydestä on kauppatavaraa, jolla tehdään liiketoimintaa. Ja kun tehdään liiketoimintaa, pyritään voiton maksimointiin, jossa ihmishenki voi olla halpa.

Helmikuu 20.2.2013

Selkäni oli ollut jo pari viikkoa kipeä. Kävellessä vasempaan käteen säteilevä kipu yltyi ajoittain sietämättömäksi, ja lopulta puolisoni vaatimuksesta hakeuduin Mehiläinen Forumin vastaanotolle. Sain puhelinajanvaruksesta ajan samalle päivälle, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin.

Mehiläinen Forumin lääkäri kysyi oireitani, ja kerroin hänelle kovasta yläselän kivusta, joka säteilee vasempaan käteeni ja pahenee kävellessä.
- missä vasemman käden sormista säteily tuntuu voimakkaimmin?, lääkäri tiedusteli.
- pikkurillissä ja nimettömässä, vastasin.
- teillä on välilevyn pullistuma selkärangassanne nikamien X ja Y välissä lääkäri totesi kuultuaan vastaukseni.

Välilevyn pullistuma ei ole kovinkaan vaarallinen diagnoosi, ja kuulemma 90% korjautuukin itsestään ilman hoitoa.

Mehiläinen Forumin lääkäri määräsi minulle kipulääkityksen, koska kipu tulisi olemaan aika kovaa, hän osasi kertoa.
Kulut:
Mehiläinen Forum, erikoislääkärin vastaanotto, alle 20 min: 88 €
Yliopiston Apteekki, reseptikipulääke, tablettina; omavastuuosuus: n. 10 €
yht. 98 €

Helmikuu 21.2.2013

Vaikka söin kipulääkkeitä, niin kipu ei vain tuntunut hellittävän. Aamulla päätin, että parempi käydä pyytämässä vahvemmat lääkkeet, koska työnteosta ei kuitenkaan tulisi mitään. Soitto Mehiläisen puhelinpäivystykseen ja minulle selvisi, että lähin vapaa aika ennen puoltapäivää olisi Mehiläinen Hyvinkäällä. Kipu oli sen verran kovaa, että yli 50 kilometrin matka kotoani Hyvinkäälle tuntui pieneltä siihen verrattuna, että saisin tehokkaamman lääkityksen.

- Mikäs herraa vaivaa? tiedusteli Hyvinkällä minut vastaanottanut yleislääkäri, joka ihmetteli erityisen tuskaista olomuotoani. Kerroin hänelle edellisenä päivänä erikoislääkärin tekemän diagnoosin. Hän totesi, että laitetaanpas nyt tällä kertaa oikeasti tehokasta kipulääkettä. Puoli tuntia, ja olin jo hoitohuoneessa, tippa kädessäni. Suolavesitippojen virtaan hoitaja sekoitti opiaatteihin lukeutuvaa tramadolia, joka sai oloni kevenemään kummasti.

Hieman tokkuraisena, mutta hymyillen istuin autooni, jonka töistään pois jäänyt puolisoni ajoi kotiimme.
Kulut:
- Koti - Hyvinkää - Koti, yht. 160 km, a' 0,43 € yht. 69 €
- Mehiläinen Hyvinkää, lääkärin vastaanotto kipulääkitys suonensisäisenä: 220 €; Mehiläinen konserni yht. 300 €
- Hyvinkään 1. Apteekki, Kipulääke, tabletti; omavastuuosuus: n. 11 €
Nyt yht. 329 €

27

3955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helmikuu 22.2.2013

      Yöllä kivut palasivat. Aamupäivän kärvistelin sängyssäni. Iltapäivällä olin kaikkea muuta kuin terve. Selkäni käteen säteilevä kipu tuntui yltyvän sallittuun maksimiin asti ottamastani kipulääkityksestä huolimatta. Tämän lisäksi tunsin, että minulla alkaisi nousta kuume.

      Lopulta puolisoni sanoi, että vaihtoehtoni ovat lähteä keskussairaalan päivystykseen taksilla tai hän soittaa ambulanssin. En pidä turhasta metelöinnistä taloyhtiössämme, joten soitin taksin ja suuntasin sairaalapäivystykseen.

      Kuten kaikki tietävät, niin "päivystys" tarkoitaa julkisella sektorilla jonoa, joka ei ole yhtään lyhyempi kuin neuvostoliitolaisen alkoholiliikkeen edessä aamulla klo 9. Kuittasin itseni jonoon ja yritin olla kyynelehtimättä kivuiltani. Manasin mielessäni kipujani ja julkista terveydenhuoltoa.

      Kuten kaikissa hyvissä tarinoissa, niin tässäkin on sankaritar. Tuo sankaritar oli tällä kertaa iltavuoron nuori sairaanhoitajatar, joka tuli ihmettelemään tuskaisaa olemustani. Kerroin hänelle kärsiväni ilmeisen pahasta välilevyn pullistumasta. Hän pahoitteli sairaalan lääkäripulaa, minkä vuoksi joutuisin vielä odottamaan, mutta sanoi kuitenkin, että:
      - tehdäänpäs niin, otetaan sinulta tässä odottaessa sydänfilmi.

      En jaksanut enää kivuiltani vastustella mielestäni älytöntä ja turhaa tutkimusta.

      Helmikuu 22.2.2013 klo 22.00

      Johtoja ympäri kehoa, ja neuloja työnnellään suoniini. Kaksi eri lääkäriä käy esittäytymässä vuorotellen. Henkilökunta juoksentelee ja puhuu nopealla, konemmaisella tahdilla toisilleen tai puhelimeen.

      - Siirrämme teidät seuraavaksi Meilahden angio-osastolle, sanoo lääkäreistä silmämääräisesti arvioituna vanhin ja toivottaa minulle hyvää onnea.

      Vaikka oli talvinen sää ja talvirajoitukset voimassa, niin arvioisin, että en ole siirtynyt Lahden moottoritietä päästä päähän maata pitkin kulkevassa ajoneuvossa yhtä lyhyessä ajassa. Kauaa ei myöskään kestänyt matka Meilahden etuovelle parkkeeranneesta ambulanssin takaosasta leikkauspöydälle, vaikken minä kaikkein keveimpiä kannettavia ole.

      - Teillä näyttäisi olevan sepelvaltimohaaroista tuo päähaara tukkeessa, sanoi kardiologi, kun hän tutkaili monitorejansa. Oli aavistuksen outo tilanne keskustella miehen kanssa, jolla oli kädessään vaijeri, jonka toinen pää oli sydämessäni.

      Selkäkipuni loppui sillä sekunnilla, kun kardiologi painoi nappia ja vesisuihku putsasi tukkeutuneen sydänverisuoneni.

      • Anonyymi

        Kyllä mehiläinen osaa rahastaa erikoislääkäri 256.00. Toimistomaksu päälle niin kela korvaa 8 euroa. Kyllä on honnat pilvissä ei ole vara mummon käydä. Miten noin kalliita hintoja edes keksitään. Vai onko lääkäri jumalasta seuraava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä mehiläinen osaa rahastaa erikoislääkäri 256.00. Toimistomaksu päälle niin kela korvaa 8 euroa. Kyllä on honnat pilvissä ei ole vara mummon käydä. Miten noin kalliita hintoja edes keksitään. Vai onko lääkäri jumalasta seuraava.

        Kannattaamieluummin mennä päivystykseen niin säästyy henkikulta. Vaikka kuinka sanotaan että ovat erikoislääkäreitä niin kyllä sössivät ja paljon. Mutta harvoin lääkäri joutuu oikeesti vastuuseen.


    • Helmikuu 25.2.2013

      Sydäntehon ja parin osastolla vietetyn yön jälkeen syötyäni aamiaisen heräsin osaston lattialta. Katselin huoneen kattoa ja mietiskelin, että olenpas nähnyt kummallista unta. Unessani olin saanut sydänkohtauksen ja joutunut Meilahteen hoidettavaksi. Ajatus tuntui naurettavalta, mutta juuri sellaiselta, että kun heräät, niin et voi olla ihan varma, että mikä osa oli unta ja mikä valvetta.

      Henkilökunta rynni juoksemalla huoneeseeni, paitsi osaston lääkäri. Hän käveli muiden perässä. Vanhana reservin upseerina arvelisin, että myös hän oli RUK:n käynyt, sillä meille opetettiin RUK:ssa, että juokseva upseeri herättää kauhua. Ei pidä juosta.

      Osastolla käytettävä etäseurantalaite oli paljastanut henkilökunnalle, että sydän oli mennyt kammiovärinään. Siinä tilassa se vain väpäättää, eikä veri kierrä, joten tajuttomuus seuraa sekunneissa. Kuolema minuuteissa.

      Lääkäri lohdutteli minua ja sanoi, että rytmihäiriöt ovat aika tavanomaisia sydäninfarktin jälkeen. Hapenpuutteesta toipuva sydänlihas tekee outoja temppuja.

      Soitin puolisolleni töihin. Sanoin hänelle, että olen kovin pahoillani työpäivän keskeyttämisestä, mutta en ole ihan varma, että elänkö enää seuraavaan päivään. Että tulisiko tänne Meilahteen tapaamaan minua myös tänään, sillä perjantaille suunitellut häät saattavat jäädä pitämättä. Ja jos ei muuta, niin tein hänelle yleisen asianajovaltakirjan, sillä laki on sellainen, että jos olisin kuollut, niin lähiomaiseni olisi ex-vaimoni.

      Maaliskuu 2013

      Menin naimisiin 1.3.2013. Hääjuhlat jäivät pitämättä, koska olin aika heikkona pallolaajennuksesta, mutta lastemme läsnäollessa sanoimme käräjätuomarille "tahdon".

      Tein ilmoituksen Potilasvakuutuskeskukseen minua kohdanneesta hoitovirheestä. Kerroin Mehiläinen Forumin diagnosoimasta välilevyn pullistumasta, joka osoittautui sittemmin raakasti virheelliseksi. Kirjoitin hakemukseen, että olin joutunut "hoidon" vuoksi vielä suurempaan hengenvaaraan ja kärsimään huomattavan pahoista ylimääräisistä kivuista ja säryistä, ihan koska minua hoitanut lääkäri ei ollut ajatellut vaivani voivan johtuvan sydänperäisistä syistä.

      Loppuvuosi 2013

      Hiljaista. Yrittäjän ei kannata olla poissa töistä, vaikka saisi sydänkohtauksen.

      Helmikuu 2014

      Lähes vuoden asiaa mietittyään Potilasvakuutuskeskus totesi kirjeessään, että ei: Mehiläisen lääkäri ei ollut tehnyt mitään virhettä. Minua oli hoidettu ihan asianmukaisesti.

      Lähetin valituksen annettujen ohjeiden mukaisesti Potilasvahinkolautakuntaan. Olin kuitenkin saanut Mehiläisen lääkäriltä hoitoa, joka pahensi tilaani, ja lähes johti kuolemaani. Arvelin, että Potilasvakuutuskeskus ei ollut ymmärtänyt oikein lukemaansa.

      Syyskuu 2014

      Potilasvahinkolautakunta totesi ratkaisusuosituspäätöksessään, että "ei korvattavaa vahinkoa". Lääkäriyhtiö Mehiläisen vakuutusyhtiön ei tarvitse korvata minulle mitään, sillä he ovat toimineet osaltaan oikein. Olen saanut juuri sellaista hoitoa heiltä, kuin minun sopisi odottaa.

      Outoa.

      Kirjoitin Lääkäriyhtiö Mehiläiselle, että olen aavistuksen tyytymätön asiakkaansa. Vaikka vakuutusyhtiönsä oli sitä mieltä, että minä olin saanut heiltä asianmukaista hoitoa, niin itse olisin aavistuksen eri mieltä. Olin kuitenkin maksanut heidän hoidostaan jo 300 euroa, jonka seurauksena olin melkein kuollut.

      Lokakuu 9, 2014 klo 16:31

      Lääkäriyhtiö Mehiläisen lääketieteellinen johtaja totesi sähköpostivastauksessaan, että hän on nyt tutustunut tapaukseni yksityiskohtiin. Hän on vakuutusyhtiönsä edustajien kanssa samaa mieltä, että olen saanut Mehiläinen konsernin laatujärjestelmän mukaista hoitoa ja tämän vuoksi he eivät korvaa mitään muuta kuin ne 329 €, jotka erittelin aikaisemmin tässä tarinassa.

      Tämä on se hetki elämässä, kun joudun oikeasti miettimään, että kuinka oikein kerron tästä lapsilleni. Minä en enää koskaan juokse maratoneja. En enää pelaa jalkapalloa kanssanne mummon takapihalla. Isi ei jaksa, sillä vereni ei kierrä enää samalla tavalla kuin teillä, rakkaat lapseni.

      Mehiläinen teki virheen, mutta koska heidän palvelunsa oli kuitenkin laatujärjestelmän mukaista, heidän mielestään virheen arvo on korkeintaan 109 euroa ja 67 senttiä per lapsi. Se, että aikaisemmin aloitettu liuotushoito olisi vähentänyt sydänlihasvaurioitani ei merkitse mitään. Se, että jouduin kärsimään heidän vuokseen 48 tuntia pidempään tuskista, joita ei niitä kokemattomille selittää, ei merkitse mitään.

      Että vaikka isi kyllä maksoi Mehiläiselle kaikki mitä he halusivat, niin se ei merkitse mitään. Mehiläisen hallituksen puheenjohtaja Mikael Lilius ei liene tarpeeksi rikas.

      • Varo ampiaispesää

        Joo, Mehiläinen hoiti sinua heidän laatuvaatimustensa mukaisesti. Siksi juuri meidänkin firma sanoi työterveys sopimuksen irti Mehiläisen kanssa tässä pari vuotta sitten. Ei mitään noin vakavaa ole meille tapahtunut Mehiläisessä mutta opittiin tuntemaan heidän laatuvaatimuksensa. P.S. Minäkin olen kertoillut ihmisille Mehiläisen laatuvaatimuksista, suullisesti, aina kun sopiva tilanne on tullut


      • Anonyymi
        Varo ampiaispesää kirjoitti:

        Joo, Mehiläinen hoiti sinua heidän laatuvaatimustensa mukaisesti. Siksi juuri meidänkin firma sanoi työterveys sopimuksen irti Mehiläisen kanssa tässä pari vuotta sitten. Ei mitään noin vakavaa ole meille tapahtunut Mehiläisessä mutta opittiin tuntemaan heidän laatuvaatimuksensa. P.S. Minäkin olen kertoillut ihmisille Mehiläisen laatuvaatimuksista, suullisesti, aina kun sopiva tilanne on tullut

        Harvoin mehiläinen ottaa mistään vastuuta mutta rahastaa kyllä osaa. Ihan järkkyä


      • Anonyymi

        Kyllä oli kova tarina. Onhan ne yksityislääkärit kalliita. Minullekin psykiatri-lääkärini yksi puhelu maksoi noin 200 #. Joillakin mielenterveyspotilailla ei ehkä olisi varaa moiseen. Ajattelinkin nyt, kun olen päässyt irti unilääkkeistä, otan apua vähän halvemmalla. Unirytmi ei kuitenkaan vielä ollut kohdallaan. Joku terveyskeskuslääkäri suositteli Melatoniinia. Otin sitä sellaisena yönä, jona tarvitsin sitä. Ei toiminut. Sitten otin Opamoxin. Mentyäni uudestaan nukkumaan, minut valtasi aivan uskomaton tunne. Ilmeisesti aine ei ollut Opamoxin kanssa otettavissa. Seuraavana päivänä laitoin uuden lääkkeen pois. Mitä opin tästä. On välttämätöntä pitää kontaktia siihen kalliiseen tohtoriin


    • 3+3

      Kyseinen tapahtuma olisi voinut tapahtua ihan missä vaan, koska kukaan lääkäri työpaikasta huolimatta ei ole täydellinen.

      Hoitovirheisiin kuoleekin tuhansia ihmisiä vuodessa.

      Onneksi sait avun ja tervehdyit, kun on sitä perhettäkin.

      Jatkossa kannattaa perehtyä ravitsemukseen ja sen tuomiin terveyshyötyihin.

      eli

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

    • tarkempi tutkimus

      Kun kuuluu kopsetta, ajatellaan hevosta eikä seepraa. Mehiläisen lääkärille ei ole ehkä ensimmäisenä tullut mieleen sydäninfarkti, jos vastaanotolle tulee selkäkipua valittava 42-vuotias. Tosin kivun säteileminen käteen olisi kyllä pitänyt soittaa hälytyskelloja, mutta ehkä olit vielä siinä vaiheessa "liian hyväkuntoinen, jotta epäilys olisi herännyt. Tarkempi tutkimus olisi ollut tarpeen. Mutta mahdollisesti olisit itse pistänyt jopa vastaan ja ajatellut, että tämä se vasta rahojesi haaskausta onkin, jos olisi alettu labroja ja sydänfilmiä ottamaan...

    • tarkempi tutkimus

      Jos olisit hakeutunut ensimmäisellä kerralla terveyskeskukseen, et välttämättä olisi edes päässyt lääkärin vastaanotolle asti, sillä ainakin meillä päin selkäkipuiset ohjataan suoraan fysioterapeutille.
      Eli vasta riittävän vaikeilla oireilla saa asianmukaista hoitoa. Valitettavasti.

      • Anonyymi

        Kyllä sen jo tajusi veto kerronnan alussa ettei miljön välilevy ole syy.
        Ihmeellistä ettei myönnetä tekevänsä väärin vaikka ei sen kummempia tutkimuksia tehneet heti eka kerralla käsikipu sivuutettiin.
        Näitä tapauksia sattuu aina välillä, kanatttaa aina pitää omainen mukana vastasnotolla ” todistajana”
        Itselläni lääkäri ystävä mukana joka on eläkkeellä.
        Mutta emme sano koskaan hänen ammattiaan ainoastaan että hän on ystävä. Hyvin on asiat hoituneet


    • selkäkipuinen nuori

      Kantsii aina mennä terveyskeskukseen, meillä ainakin pääsee aina lääkärille selkäkivuissa, riippuu miten ilmaiset asian kun tilaat aikaa.

    • Täytyy tarkentaa, että sydäninfarktin mahdollisuus ei minullekaan juolahtanut missään vaiheessa mieleeni. En myöskään syytä minua hoitanutta ortopedia mistään - kaikille meille tapahtuu virheitä. Tässäkin tapauksessa lääkärin olisi pitänyt muistaa/jaksaa katsoa potilashistoriaani ennen käyntiäni, jotta olisi osannut epäillä vaivojeni sydänperäisyyttä (minut on kerran aikaisemmin elvytetty ja Mehiläisellä on kyllä asiasta mainita tiedoissani).

      Lähinnä minua mietityttää, että maksoin kuitenkin ihan kohtuullisesti hoitopalkkioita minua hoitaneelle Mehiläiselle. Käteisellä ja mukisematta. Oletin, että maksamalla palvelusta voisi saada jotain kuluttajansuojaa.

      En oikein voi ymmärtää, että miksen ole kuitenkaan oikeutettu potilasvahinkolain nojalla saamaan Mehiläisen vakuutuksesta mitään korvauksia? Virhehän on kuitenkin täysin kiistaton ja väittäisin, että yksinomaan Mehiläisen. Minä en itse mielestäni tehnyt mitään väärää.

      Minkälaisia tapauksia varten nämä vakuutukset oikein ovat olemassa?

      Sen kyllä ymmärrän, että koska minulla ei ole varaa asiaa riitauttaa tuomioistuimessa, niin Mehiläinen ei minulle tule ikinä korvaamaan mitään. Ulkomaalaisomistuksessa oleva Mehiläinen ja sen hallituksen pj Mikael Lilius varmasti löytävät parempaa käyttöä asiakkaidensa rahoille kuin omien virheiden hoitaminen - sen voi jättää julkiselle sektorille.

    • tarkempi tutkimus

      Väärä diagnoosi ei ole hoitovirhe (oikeammin puhutaan hoitovahingosta). Aika usein on niin, ettei oikea diagnoosi selviä heti, vaan vasta myöhemmin, kun oireet täsmentyvät tai saadaan sitä tukevia tutkimustuloksia (laboratorio, röntgen jne)

      Jos on osoitettavissa, että sinut tutkinut lääkäri toimi huolimattomasti ja että kokenut keskiverto lääkäri olisi toiminut toisin ja siten vahinko olisi ollut vältettävissä, kyseessä on korvattava hoitovahinko.

      Jos olet aikaisemmin kokenut sydäntapahtuman, tämä olisi ehdottomasti pitänyt huomioida! Tosin en tiedä, kuinka Mehiläisen eri toimipisteiden tietokoneohjelmat keskustelevat keskenään, eli oliko aikaisempi elvytys todella lääkärin tiedossa. Eiväthän esim. terveyskeskuksen ja sairaalankaan ohjelmat ole toisiinsa yhteydessä eli tieto ei siirry.
      Lisäksi asiaan on voinut vaikuttaa, että hakeuduit nimenomaan ortopedin vastaanotolle, jolloin hän oletti (liian helposti), että olet tullut hänen erikoisalansa asialle. Eri spesialisteilla on taipumus tuijottaa omaan spesialiteettiinsa.

      Myös jälkimmäisen lääkärin olisi mielestäni tullut kyseenalaistaa diagnoosi viimeistään, kun kivut olivat kovat - ovat ne kyllä selkäsäryssäkin, sitä väheksymättä.

      Ymmärrän, että tunnet kokeneesi vääryyttä ja maksaneesi itsesi sananmukaisesti kipeäksi hoidosta, joka ei ollut oikea. Varsinkin kun kyse oli vakavasta sairaudesta jonka hoito tämän vuoksi viivästyi. Haluan tuoda vain esiin sen seikan, mitenkään juuri Mehiläistä puolustelematta, että hoitovahingolle on tarkat kriiteerit. Se mikä tuntuu epäreilulta tai moraalisesti väärältä, ei silti välttämättä ole hoitovahinko. Hoitovahinkoepäilyssä tilannetta verrataan aina siihen, miten kokenut keskivertolääkäri olisi menetellyt.

      Tutkimatta jättäminenkin voi olla hoitovahinko. Näitä on viime aikoina putkahdellut julkisessa terveydenhuollossa. Nyt ollaankin mahdollisesti luomassa linjausta, että sairaanhoitoja ei saa yksin päättää, käännytetäänkö potilas lääkäriä tapaamatta pois.

      Jos oikea hoito ei tehoa toivotusti, myöskään se ei ole hoitovahinko.

      Kaiken kaikkiaan tapauksessasi on todennäköisesti mennyt alusta asti kaikki väärille raiteilleen: olit liian hyväkuntoinen sydäninfaktipotilaaksi, menit kiireettömällä hoitoajalla eri erikoislääkärille, joka teki välinlevypullistumadiagoosin. Aikaisempi sydäntaustasi ei todennäköisesti ollut tiedossa. Kun sitten menit kivuissasi toiselle lääkärille, hän ei kyseenalaistanut erikoislääkärin diagnoosia, vaan yritti hoitaa vain kipua. Lopulta päivystys oli se oikea paikka, jossa näihin on totuttu ja jossa oikea diagnoosi nopeasti saatiin sekä myös oikea lääkitys.


      Toivotan sinulle hyvää syksyn jatkoa.

      PS. En ole itse lääkäri. Terveydenhoitoalalla kuitenkin.

      • Juurikin näin se menee: Olet selvästikin tutustunut potilasvahinkolakiin. Tässä tapauksessa:

        * Mehiläisen puhelinvaihe suositteli minulle, että menisin suoraan ortopedille. Itse olisin mennyt yleislääkärille, mutta voisin arvata, että heidän ajanvarauksensa on opastettu ohjaamaan potilaita kalliimmalle erikoislääkärille suoraan, jos vain siihen on aihetta. Ilmiselvistä syistä.

        * valitin lääkärille kovaa yläselän kipua, joka säteilee vasempaan käteen ja kovenee liikkuessa. Olisiko näistä oireista pitänyt epäillä sydänperäisyyttä? En tiedä mitä lääkäreille opetetaan, mutta samoilla oireilla yksi nuori sairaanhoitajar päätti ottaa minulta EKG:n omalla koulutuksellaan, vaikka minulla oli lääkärin diagnoosi välilevyn pullistumasta.

        Ilmeisesti on niin, että Potilasvakuutuskeskuksen ja Potilasvahinkolautakunnan tulkinnat päätökset hoitovirheistä tekevät yksinomaan lääkärit. Voi olla, että kynnys todeta kollegan virhe huolimattomuudeksi on aika korkea.

        Olen kyllä miettinyt, että veisin asian yleiseen tuomioistuimeen, mutta valitettavasti minulla ei ole varaa ottaa sitä riskiä, että häviän. En minä heiltä koskaan pyytänytkään muuta kuin aiheuttamansa ylimääräisen kivun ja säryn korvattavaksi oikeusministeriön ohjeistuksen mukaisesti, joten isosta rahoista ei kuitenkaan puhuta. Minulla ei oikein ole voitettavaa tässä keississä.


    • Normi homma

      > Kun sitten menit kivuissasi toiselle lääkärille, hän ei kyseenalaistanut erikoislääkärin diagnoosia, vaan yritti hoitaa vain kipua....

      Eikös tämä ole aivan normaali käytäntö? Harvemmin lääkäri kollegan diagnoosia kyseenalaistaa.

      • Anonyymi

        Joo, normaalia sinänsä, että lääkärit ovat sen verran ahneita ottamaan jo seuraavaa rahakasta potilasta sisään, että muuta diagnoosia ei enää tehdä vaan vaihdetaan vain särkylääke. Ja sitten seuraava potilas ja sama homma.

        Ei ihme, että palkat suhteessa työn laatuun ovat huikeat.

        Onko kukaan lääkäri koskaan tehnyt hoitovirhettä, vaikka potilaita kuolee väärien diagnoosien takia solkenaan?

        Tässäkin tapauksessa jopa ihan amatööri pystyy ensimmäiseksi sanomaan, että on mahdollisesti sydänvaivaa, kun säteilee vasempaan käteen ja kipu on sietämätön.


    • Ilmeisesti on. Diagnoosin kyseenalaisti nuori sairaanhoitaja.

      • Että_Näin

        Kyseessä on " diagnostinen infektio ", kun erikois-lääkäri kerran jotakin toteaa ja papereihin kirjoittaa, sitä ei uskalleta muuttaa. Entisellä diagnoosilla mennään viisi vuotta... vaikka potilas itsekin esittäisit epäilyjä diagnoosin oikeellisuudesta:) Tarvitaan venäläinen naislääkäri, joka laittaa asian oikealle tolalleen ja lähettää kaikille hoitaville lääkäreille erikseen kysymyksen, "miten olette voineet päätyä tällaiseen diaknoosiin ? " ja korjaa diagnoosin heti. Ja kuukauden päästä olin työkunnossa.


      • Anonyymi
        Että_Näin kirjoitti:

        Kyseessä on " diagnostinen infektio ", kun erikois-lääkäri kerran jotakin toteaa ja papereihin kirjoittaa, sitä ei uskalleta muuttaa. Entisellä diagnoosilla mennään viisi vuotta... vaikka potilas itsekin esittäisit epäilyjä diagnoosin oikeellisuudesta:) Tarvitaan venäläinen naislääkäri, joka laittaa asian oikealle tolalleen ja lähettää kaikille hoitaville lääkäreille erikseen kysymyksen, "miten olette voineet päätyä tällaiseen diaknoosiin ? " ja korjaa diagnoosin heti. Ja kuukauden päästä olin työkunnossa.

        Juuri näin.


    • Rohkea!

      Mutta olipas rohkea nuori sairaanhoitaja, kun kyseenalaisti jopa erikoislääkärin diagnoosin! Mitkähän oli seuraukset?

    • hmm-.-

      Olin paniikissa, itse en ainenkaan saanut puhelimen kautta millään tavalla tukea tai neuvovaa asiakaspalvelua, vaan sen sijaan vanhempi naishenkilö (Ritva Österback) vastaili tiuskien selvittelemättä tilannetta ja oli todella tympeä. En ole koskaan aiemmin alkanut itkemään puhelimessa soittaessani lääkärille, täytyy myöntää että puhelun jälkeen oli vaikea pidätellä itkunpuuskaa. Sain onneksi toisen lääkärin tilalle, joka huomasi tutkimusten lisäksi jotan poikkeavaa, jota Ritva tuskin olisi huomannut antamansa asenteensa vuoksi. Nyt jälkikäteen olen huojentunut, että en mennyt kyseiselle lääkärille alkujaan.

    • Anonyymi

      Huonoja potilaasta piittaamattomia lääkäreitä on valitettavan paljon. Kyllä kokeneen ortopedinkin olisi pitänyt tunnistaa mahdollisen sydänkohtauksen oire säteilevästä selkäkivustakin. Joskus ehkä pyritään jopa siihen tietoisesti, että sairastunut joutuisi lääkärisskäyntikerteeseen ja yksityisten palveluntarjoajien tulos siten kasvavat, eli toimitaan siis tahallaan väärin.

    • Anonyymi

      Juu ei kannata sekaantua koko paska firmaan!

    • Anonyymi

      Ja työntekijöitäkään ei arvosteta pätkänkään vertaa!!
      Älä ikinä mene töihin sinne!!

    • Anonyymi

      Tässä tapauksessa tehtiin diagnosointivirhe, eli oletettiin, että vika on välilevyssä. Sen seurauksena jatkettiin ongelmaan liittyvällä hoitotavalla. Hengenvaaraan johtava virhe oli, että diagnosoinnissa ei poissuljettu muita mahdollisia kivun aiheuttajia. Nimittäin selkään, nimettömään ja keskisormeen asti ulottuvan kivun, sekä sairaalloisen habituksen olisi pitänyt välittömästi herättää epäilyt sydänperäisistä ongelmista, koska se on tyypillistä ja yleistä oireilua infarktissa. Lyön vuoden palkkani vetoa, että Mehiläisessä ollaan oltu tästä täysin tietoisia, mutta ikävä kyllä tämänkin tapauksen diagnoosiin vaikutti työn, resurssien ja tuottavuuden priorisointi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      350
      2550
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1744
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      68
      1595
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1547
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe