Suosittelen lämpimästi sisätautilääkäri Juha Liikalaa.

Tuulispää

Lääkäri oli asiantuneva ystävällinen ja miellyttävä.
Hän ottaa vastaan Porin Mehiläisessä.
Suosittelen lämpimästi.

8

3134

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhaaikainen suomi

      kiitos onko se totta tai taru. Minä en tunne yhtä hyvä lääkäri. Vanhanaikaiset menetelmät jokapuolella.

    • Tyytyväinen

      Suosittelen Jyväskylä Terveystalon sisätautien erikoislääkäriä Marja Lohmania aidosti kuuntelevasta asenteestaan ja puolueettomuudestaan neuvoessaan hoitokeinoja vatsavaivoihini. Kiitän käynnistä viime elokuussa.

    • pettynyt potilas

      Psykiatrian lääkäri ja ravitsemusneuvoja Triin Eller ei ole kohdellut tätä potilasta, kuten psykiatrilta odottaisi. Hänen vastaanotollaan olen kokenut harhaanjohtamista. Hän ei uskonut minua, minkä arvelen jälkeenpäin johtuneen seuraavanlaisista seikoista.

      Tämä Tartun yliopiston lääkäri antoi tälle nuorelle häneltä ymmärtäväisen ja empaattisen ensivaikutelmansa. Hän hymyilee alituiseen ja käytös on teatraalista. Hänen empatia ilmeen olin tulkinnut sitä itseään korostavaksi ja olevan ajoittain tilanteisiin sopimatonta. Tämä varoitti minua hänen luonteestaan. Sen ensivaikutelmansa petti. Sain selville, että hänellä oli menneisyydessään henkilökohtaisia murheita. Hän epäili minulla olleen 16-18-vuotiaana masennusta, kuten sillä henkilöllä, johon hän minua vertasi virheellisesti. Kerroin hänelle toistuvasti sen sijaan bipolar häiriöstäni.

      Huomasin, miten hän koki oma-aloitteellisuuteni haasteeksi (potilas selvitti sairautensa itse kotona) päätösvallalle psykiatrian työssä. Hän hymyilee vastaan ja pian näkyy pistävä katse. Kuitenkin hänellä on vielä keino välttää riitaantuminen puhumalla hetken hiljaisella ja sisäisen tytön äänellä.

      Triin suosii hoitotoimenpiteinä ensisijaisesti ravitsemusta vähä-oireisille potilaille. Tämä on mielestäni positiivinen asia, mutta ravitsemusneuvonta jää potilaalle perusteettomaksi seuraamuksien todennäköisyyksien osalta ja siksi, että hän ei teetä potilaalle laboratoriotestejä (ainoastaan suositteli käyntiä ravintoainetestissä Virossa.) Hän kertoi saavansa opintopisteitä potilaidensa kirjoittamista ruokapäiväkirjoista.
      Huomasin, että päiväkirjani antaminen hänelle sekä minun keskeyttämä ruokavalion noudattaminen aiheuttivat sitä, että en olisi kovin tervetullut hänen vastaanotolleen enää.

      Jatkan yhä käytejä hänen luonaan ja tahdon hänen ymmärtävän, että manipuloinnin keinot ovat paheksuttavia puolin ja toisin, ja potilaan tahtoa on noudatettava lääkärin valan mukaisesti. Kerronpa hänelle, että todellinen myötäelämisen kyky olisi eloisampi ja ihanampi tunne kuin säälimisen tunne.

      Triinin kanssa oli yhteistyötä tehnyt psykiatrian sairaanhoitaja kertonut minulle puhelimessa, että minä en hänen mielestään käyttäytynyt hankalasti potilaana.
      Aiheeseen liittyvä oma taustani:
      Arvelen itselläni olevan ärtyneen suolen oireyhtymä, koska siedän maitoa ja gluteenia pienissä määrin ja vaivani eivät viittaa muihin sairauksiin. Kävin tutkitimuksissa itse, tuloksina ei mitään.
      Sopeutumisvaikeuteni tulivat murrosiässä. Itselleni diagnosoitiin Aspergerin syndrooma. Sairastin erilaistumatonta skitsofreniaa kolme vuotta. Tulin omasta tahdostani psykiatrian potilaaksi ja jo lähes parantuneena sairauksistani (kuitenkin jälkitila). Kiinnostuksen kohteenani on psykiatria yhtä kauan kuin mielenterveysongelmani oireilevat.

      Tässä vielä Triinille kuitenkin kiitoksia, että kerroit minulle joistain vertaisten asioista, neuvoit hyödylliset vitamiinit ja hivenaineet sekä toimit asiallisesti osan aikaa.

    • Nipsu13

      Triin Eller on minun psykiatrini ja paras psykiatri mitä minulla on ollut. Pidän erityisesti siitä, että hän katsoo asioita kokonaisvaltaisesti eikä vain tuputa lääkkeitä. Esim. yksi lääke mitä olen käyttänyt kolme vuotta syö ihmisen b-vitamiinin ja hän oli ensimmäinen lääkäri joka siitä minulle kertoi

    • anneli93

      Olisi hauska kuulla lisää kokemuksia tästä Triin Elleristä?

      • ellerin_melkein_tappama

        Sain ensimmäisen ja ainoan paniikkikohtaukseni hänen vastaanotolla koska hän ei lainkaan kuunnellut minua ja halusi vain "myydä" vitamiineja. Mainitsin hänelle jopa, että käteni eivät ole koskaan aiemmin väpättäneet yhtä pahasti kuin hänen vastaanotolla. Koska en ollut kiinnostunut hänen tuputtamista vitamiineistä hän halusi vaan päästä minusta eroon ja lähetti auton rattiin. Myöhemmin puhelimessa (onneksi en ajanut kolaria kohtauksen ollessa päällä) hän määräsi minulle paniikkikohtaukseen lääkityksen joka ei soveltunut minulle lainkaan. Ensinnäkin sillä oli yhteisvaikutuksia aiemman lääkityksen kanssa ja aiheuttaa toisen vaivan johdosta migreenikohtauksia (asia josta mainitsin vastaanotolla). Kieltäydyin käyttämästä tätä lääkitystä ja vaihdatutin lääkärin. Tämän jälkeen ei ole ollut ongelmia lääkäreiden kanssa eikä ole ollut paniikkikohtauksia.


    • ettekötiedä

      psykiatrihan on Bisnes !"

    • Anonyymi

      Eller Triin osaa varmasti kohdata osan potilaistaan hyvin. Minua ei osannut. Kun menin sinne järkyttävän pahan olon keskellä ja selitin kyyneleet silmissä oloani, näin hänen naamalleen muodostuvan pienen hymyn. Siinä tilassa missä minä olin niin tuo pieni huolimaton ele tuntui todella pahalle. Välillä lupaillut asioita ja tehnyt sittenkin toisin. Lääkkeiden määräämisen tarpeen pohtiminen on tietenkin hyvä juttu!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe