Vuokratyöfirma

Pettynyt14

Kysyisin tälläisestä asiasta kun en ole ollenkaan saanut työvuoroja vuokratyöfirmasta, vaikka töitä luvattiin enemmän kuin tekijöitä olisi, että onkohan mahdollista saada soviteltua työttömyysetuutta tai kokonaista työttömyysturvaa Kelasta, koska toimeentuloa ei muuten tule ollenkaan tällä hetkellä?

Olen keskeyttänyt ammatilliset opintoni, koska kyseinen ala ei ollutkaan minun juttuni, joten työkkäri rokottaa minua siitä, enkä saa työttömyysetuutta ellen ole työvoimakoulutuksessa tms.

Olenko oikeassa että jos työkkärillä ei ole tarjota sopivaa koulutusta/harjoittelua niin niiden kuuluu maksaa silti työttömyysturvaa? Työkkärin mukaan esto on voimassa silti vaikka kävisin osa-aikatyössä tai ei olisi saatavilla sopivaa koulutusta, eli eivät suostu antamaan sellaista lausuntoa Kelalle, joka loppukädessä päättäisi asioista.

4

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työttömyys

      Olisiko teillä omakohtaisia neuvoja tai ylipäätänsä kuinka tulisi toimia tässä tilanteessa?

    • mikä esto?

      Hankala tilanne.
      "Työkkärin mukaan esto on voimassa silti vaikka kävisin osa-aikatyössä tai ei olisi saatavilla sopivaa koulutusta, eli eivät suostu antamaan sellaista lausuntoa Kelalle, joka loppukädessä päättäisi asioista. "

      Mikä tämmöinen esto on? Työkkärillä on 21 viikon pituinen odotusaika, eli sen jälkeen saa työtön työnhakija työttömyysturvaa, vaikka ehtoja ei täytä. Sitäkö tarkoitat? Karenssi taas on eri asia, liittyy töiden lopettamiseen, ei koulutuksen. Oletko alle 25-vuotias?

      "Olenko oikeassa että jos työkkärillä ei ole tarjota sopivaa koulutusta/harjoittelua niin niiden kuuluu maksaa silti työttömyysturvaa? "
      Tarjonta ei vaikuta asiaan, eli pitäis maksaa jokatapauksessa. Jos työttömyysturvan ehdot täyttyy.

      Joo, mä en nyt ymmärtänyt tuota estoa, mitä perusteluja sille sanottiin tai sen kesto? Pyydä kirjallisena, sano, että tarvitset toimeentulohakemukseen perustelut.

      Asumistuki kuuluu sinulle samoin toimeentulotuki. Tosin molemmissa taitaa olla jonoa pari kuukautta sekä käsittelyajat kestää viikkoja. Ja nekin tarvii sen työkkärin tai kelan lausunnon, että et ole oikeutettu työkkäriin, koska...

      Seurakunnilta, pelastuarmeijalta voi saada tilapäistä taloudellista ja ruoka-apua. Ja leipäjonoja löytyy... Oisko helpinta käydä joku työkkärin pilipali-kurssi, niin saisit ainakin jotain toimeentuloa?

    • Estot

      Laittoivat sellaisen eston päälle, josta vapaudun vasta kun oon ollut 21 täyttä kalenteriviikkoa jossain työkkärin koulutuksessa tai työssäoloehtoon kuuluvassa työssä, valmistun ammattiin tai täytän 25 vuotta.
      Eli en kuulemma täytä työttömyysturvan ehtoja.

      Niitä työkkärin kurssejakaan ei ole kauheasti saatavilla, joihin voisin mennä ja työkkäri ei tarjoa mitään tilalle, joissa voisin käydä.
      Itsekin olen lukenut, että pitäisi silti työttömyysturvaa maksaa, vaikka kurssitarjontaa ei ole.

      Ihmettelen suuresti, että vaaditaan käydä työvoimapoliittisissa koulutuksissa että saa rahaa ja sitten kun ei olekaan tarjontaa niin ei makseta mitään, vaikka sehän ei riipu minusta ettei niillä ole tarjota kursseja.

      Täytyy ottaa Kelaan yhteyttä ja selvittää asia sinne, jos se jotain hyödyttäisi.
      Kai se on pakko sitten vaan sitä toimeentulotukea hakea, että pärjäisi jotenkuten.

    • jellouna1

      eli sinulla ei ole ammatillista koulutusta koska jätit sen kesken? silloin saat työttömyysetuuttakin vain jos olet työelämävalmiseenuksessa tai työharjoittelussa tai työkkärin koulutuksessa. en tiedä tulisiko toimeentulotuki tässä kohtaan vastaan.

      voisit toki siirtyä toisenkin vuokratyöfirman listoille, jos kerta tiedät millaista työtä haluat tehdä. mikään ei estä tekemästä niin. nuita firmojahan on ihan loputtomiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8406
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe