Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä mieltä

serkkuni pahastui

Mitä mieltä olet siitä, kun serkkuni äiti (siis tätini) sanoi lapselleen, serkulleni, että hänen pitää aikaa meikkaamaan, koska hän on niin ruman näköinen? Mielestäni todella rumasti sanottu. Serkkuni on 16v eli vuoden minua vanhempi ja tätini sanoi ihan oikeasti noin rumasti, kuulin nimittäin kun hän sanoi.
Nyt serkkuni itkee omaa ulkonäköään ja haluaa oppia meikkaamaan, mutta hänen äitinsä ei anna ostaa meikkejä. Siis ensin käskee alkaa meikkaamaan, mutta meikkien ostaminen on kiellettyä? Kaikki muut 4 poikia,

3

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iokujv

      Olipas rumasti sanottu! Mutta oletko varma että Se ei ollut vitsi?

      ja kuulostaahan Se oudolta että ensin haukutaan ja sitten kielletään meikkien osto!:( ehkä voisit ostaa serkullesi "lahjaksi" meikkejä ja sitten täti ei voi valittaa;)

    • serkkuni pahastui

      Ei se ollut vitsi, koska hän on aina ollut hirveän töykeä serkkuani kohtaan, ainoa tyttö kun hän perheessä on. Mutta se, että on ainoa tyttö perheessä, ei oikeuta millään tavalla ulkonäön tai minkään muunkaan haukkumiseen. Tosiaan, hän sanoi, että pitää alkaa meikkaamaan, mutta meikkien osto ei kuulema tule kysymykseenkään, koska tätini mielestä se on liian uskonnollista eivätkä he ole uskovaisia. Mielestäni asia on aivan toisin, koska läheskään kaikki uskovaiset eivät meikkaa/ saa uskonnollisuuden asemansa takia meikata ja meikkaaminen ei kylläkään katso sukupuolta, ikää, eikä tarvitse olla uskovainen jos haluaa meikata.
      En ole itsekään koskaan meikannut, mutten koe sitä myöskään millään tavalla tarpeelliseksi ja pidän sitä jotenkin "nolona ja outona" tapana itselleni, koska en ollenkaan vaikuta sellaiselta ihmiseltä joka meikkaa. En siis todellakaan tarkoita, että meikkaaminen olisi jollain tavalla noloa ja outoa, vaan meinaan sitä, että pitäisin sitä outona tapana, jos itse meikkaisin, vaikken sitä henkilökohtaisesti edes tarvitsisi.
      Jokainen saa meikata, mutta se, haluaako meikata, pitäisi tulla suoraa oman pään sisältä eikä siihen pitäisi painostaa esim. rasististen tai loukkaavien ulkonäkökommenttien avulla.
      Meikkejä en varmaankaan serkulle osta, koska rahatilanne on hyvin niukka ja en usko siitä olevan apua. Kohta serkku kuitenkin muuttaa omilleen ja saa siellä vaikka seisoa päällään koko ajan, hänen oma asiansa kun se on - ja jos kokee tarpeelliseksi, hän saa meikata siellä, eikä ole muita kommentoijia mukana. Uskon, että serkkuni ymmärtää, ettei moista kritiikkiä kannata ottaa liian vakavasti, tätini ei varmaan suoranaisesti tarkoittanut, että serkkuni olisi ruma ilman meikkiä, vaan hän todennäköisesti valitsi väärän sanamuodon. Joka tapauksessa, oli se alkuperäinen sanamuoto sama tai erilainen, on se silti saattanut mahdollisesti olla melkoisen töykeä, koska täti on kylmä ihminen serkulleni.
      Enköhän lopeta tämän romaanin nyt tähän. Katsotaan, miten serkkuni jatkaa tästä, uskon hänen jo unohtaneen koko asian. Aion puhua hänelle ja selittää, ettei kannata ottaa kommenttia tosissaan ja oma mielipide on tärkein. Jos ei halua meikata, niin sitten ei halua, eikä siihen voi ulkopuolinen vaikuttaa.

    • R. osacea

      Kun oma äiti (tai kuka tahansa) sanoo tyttärelleen tuolla tavalla, hän ainakin tekee tyttärelle helpoksi irrottautua perheestään/äidistään. Ja sittemmin itsenäistyä henkisesti ja fyysisesti.

      Tollaista pascapuhetta ei tarvitse kenenkään ottaa vastaan, vaikka joku sellaisen lauseen ilmoille päästääkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe