Korvareiät eivät parane.

Nuooriiii

Ei varsinaisesti kuulu tänne mutta tosiaan otin pari uutta korvareikää ampumalla noin 1,5 kk sitten ja nämä reiät eivät mitenkään parane. Kokoajan kipuilevat ja vuotavat jotain haisevaa tavaraa. Otin hoitokorut pois 3 viikkoa reikien oton jälkeen ja vaihdoin ne aito kultaisiin. En käytä desinfiointiaineita tms. Olen nyt yrittänyt antaa reikien olla yöt auki ilman koruja että reiät pääsisivät puhdistumaan. Apua?

31

11150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12 reikää korvassa

      Mulla auttaa yleensä tulehduksiin se kun desinfioi korvan sekä korut hyvin ja yrittää olla koskettelematta niitä liikaa. Jos käsitin oikein olet koruitta yöt? Jatkuva venkslaaminen (korujen poisotto, vaihto) ärsyttää parantumattomia reikiä. Kokeile desinfioida kaikki ja pyöritellä koruja vaikka suihkussa jos siltä tuntuu. Jos ei viikon jälkeen rupea paranemaan niin kannattaa harkita onko korumateriaali tai tyyppi oikea. Ja jos hiukset pitkät katso ettei korut takerru niihin!

    • Äääh kuunelkaa pennut!

      Idjootti jos otat korvakorun sun pitää pitää sitä harjoitus korua 2kk sen jälkeen desifiointi ja kultainen korvis ja rasvaa mut et missään nimessä saa ottaa sitä koruu pois yöks koska sä tarviit viel harjoitus korun korvaan!

    • .......

      Ensinnäkään en ole pentu vaan 25-vuotias)) Ja toisekseen hoitokorua pidetään maksimissaan kk ennen kuin se vaihdetaan normaaliin korvikseen)) Vitun luuseri :D

      • 12 reikää korvassa

        Onkos alkanut parantumaan?


      • Mitä nyt olen nätä kommentteja lukenut, niin kyllä on tosi asiallista juttua joillakin kommentoijilla (huomaa sarkasmi). Aloittaja kysyi neuvoa, joten vastataan asiallisesti, jos asioista jotain faktaa tiedetään tai sitten ollaan hiljaa ja pidetään mölyt mahassa!

        Ensinnäkin korua ei saisi parantumisen aikana poistaa aivan kuten lävistyskorujenkin kohdalla hoito-ohjeissa mainitaan, sillä se lisää tulehdusriskiä JA jos korvassa on jo tulehdus, niin se ei pääse paranemaan kun korun ottaa pois ja reikä umpeutuu ja näin ollen tilanne vain pahenee.

        Toisekseen korua ei tulisi kosketella likaisin käsin taikka muutenkaan paitsi puhdistettaessa. Mulle on jokaisen ammutun korviksen kohdalla neuvottu, että pitäis suihkussa käydessä varovasti pyöritellä korua ja löysätä lukkoa ekalla puhdistuskerralla.

        Kolmanneksi nykyisten suositusten mukaan korvakorutkin tulisi ottaa mieluummin lävistämällä kuin ampumalla, sillä ampuminen on epähygieenisempää ja siinä tylppä esine pakotetaan kudoksen läpi.

        Paranemisaikaan en ota kantaa, sillä se riippuu niin paljon jokaisen ihmisen kehon reaktiosta. Monet lävistäjät ovat mulle kertoneet, että lävistämällä otettu korvakoru paranee nopeammin kuin ammuttu, mutta itselläni ammutut on parantuneet kaikki noin kuukaudessa ja tuo yksi lävistetty korvakoru parani reilussa 4 kuukaudessa. Koskaan ei kuitenkaan ole tullut ongelmia korujen kanssa. Toivottavasti korvasi paranee pian.


    • korvispoju

      Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää korvareikien parntumista. Se rei'tyskoru tekee siihen reiän siis haavan , joka alkaa parantua eli iho alkaa kasvaa, mutta koska siinä on se koru iho joutuu kasvamaan sen korun ympärille korvan etupuolelta ja takapuolelta. Vasta kun nämä parantuvat ihot yhdistyvät siinä reiän sisäpuolella korvassa alkaa olla se lopullinen reikä. Sitä korua ei siis saa ottaa pois 6-8 viikkoon (ohje). Voi tietysti koettaa vaihtaa nopeasti joku miellyttävämpi koru jonkun viikon päästä(parhaimpia olisivat pienet renkaat, joita on helppo puhdistella ja liikutella, eikä jää mitään töhnää uuden reiän ympärille), mutta korua on pidettävä siinä yötä päivää ainakin puoli vuotta. Eihän normaali-ihminen ronklaa sormeen tullutta veitsihaavaakaan joka päivä.

    • Malagamalamala

      "harjoituskorvisten" käytössä on se suositusaika 2kk mutta onhan kultaiset/titaaniset varmaan paremmat kuin jotkut muovihärpäkkeet :'D

      • Pihkat

        Voit kokeilla luontaistuotteena saatavaa Kuusenpihkavoidetta. Ainakin yöksi. Kuusen pihka on tutkittu antibioottinen haavoja parantava aine. Käy erityisesti diabeetikoille ja atooppiselle iholle. Huutonetissä myydään edullista Pihkamummon voidetta 15€ /50 ml rasia.


    • korvis

      Voit käyttää Prontolind nimistä suihketta aamuin ja illoin tai sit H2Ocean aftercare suihketta. Molemmat on lävistyksien hoitoon kuuluvia tuotteita. Moni unohtaa oikeaoppisen hoidon, kun kyseessä normi korvis, joka sekin on lävistys.

    • Pellervä

      Älä räplää koru(j)a ja korvaa/korvia likaisin käsin, huuhdo aamuin ja illoin lämpimällä vetellä ja pese miedolla saippualla. Jos haluat pelata varmanpäälle, desinfioi korvat ja korut pesun jälkeen. Voit kokeilla ihan desinfiointiainetta tai suolavettä.

    • asdasdasdasdasdasd

      Voi helvetti mitä ohjeita taas. Osa täysin virheellisiäkin vielä.

      Ensinnäkin, uusissa lävistyksissä AINA titaanikorut, ei mitään kulta/hopea/kirurginterästä, vaan titaania.
      Korvia ei koskaan tulisi lävistää ampumalla (eli kuten sinä vissiin olet juuri tehnyt, kun puhut harjoituskorviksista). Lävistäjä olisi tehny siistin reiän neulalla ja mahdollisimman vähän vahinkoa. Lävistäjältä saat myös ohjeet mukaasi kotihoitoon.

      Eli: mene pikaisesti lähimmälle ammattilävistäjälle (tatuointistudioilta usein löytää) ja pyydä asennuttamaan titaanikorut tilalle. ÄLÄ ota koruja pois ollenkaan, rasitat vain lävistystä. Älä myöskään missään nimessä desinfioi, koska se kuivattaa (hidastaa paranemista) ja tappaa hyvätkin pöpöt lävistyksestä.

      Pese aamuin ja illoin lämpimällä juoksevalla vedellä - ei muuta. Älä koske likaisin käsin lainkaan lävistyksiin. Vältä hajuvesien, hius- ja naamatuotteiden joutumista lävistyksiin.
      Älä rasvaa lävistyksiä, koska muuten iho ei saa happea. Vältä kireitä pipoja ja korujen tarttumista mihinkään.

      Kuvailemasi haiseva erite on todennäköisesti kudosnestettä, joka kannattaa pehmittää suihkulla ja putsata pois. Älä raaputa sitä väkivalloin likaisin käsin, vaan pehmitä suihkulla.
      Jos lävistys tulehtuu (punoittaa, tykyttää, MÄTII (eli älä sekoita siihen kudosnesteeseen, joka on kirkasta tai valkoista, mätä on tummaa/keltaista muut mainitut oireet), niin puhdista steriilillä kuumalla keittosuolaliuoksella kerran pari päivässä.
      Keittosuolaliuosta saat apteekista ampulleina (apteekkihenkilökunta neuvoo). Isoa pulloa ei kannata ostaa, koska pilaantuu parissa päivässä.

      Jos olisit lävistänyt ammattilaisella, tietäisit, ettei korvalävistys parane noin nopeasti - VARSINKAAN tuollaisella ''hoidolla''.

      Jos nyt teet ohjeideni mukaan, paranevat ne parissa kuukaudessa.

      • asdasdasdasdasdasd

        Ja jos tosissaan lävistys tulehtuu ja tulee mainitsemiani oireita, niin ANNA KORUN OLLA PAIKALLAAN ja hae antibioottiresepti lääkäriltäsi. Jos korun poistaa, on riskinä mädän koteloituminen. Lääkärit eivät ole lävistysexperttejä, joten yleensä heidän neuvonsa ovat vääränlaisia - varsinkin jos käskevät koruja poistattamaan. Lävistyksen ulkoreunat menevät nopeasti umpeen, joten mädän koteloituminen on todellakin mahdollista.

        Älä myöskään käytä mitään täällä mainittuja SAIPPUOITA, pelkkä vesi/keittosuolaliuos riittää. Ei kannata ylipuhdistaa, tai tappelet näiden kanssa vielä puolen vuoden päästäkin.


    • sssssssssssssssssss

      Ammattitaitoisella lävistäjällä tehty lävistys sisältää korun joka ei ole missään nimessä mikään ''harjoituskorvis'', vaan ihan korvis, jota voi pitää niin kauan kuin huvittaa (muistaen hygienian).

      Sana ''harjoituskoru'' tulee vääränlaisesta, vanhanaikaisesta lävistystavasta, jossa itse koru ammutaan pienellä lävistyspyssyllä korvaan. Tämä käytännössä siis repii ihon väkisin auki ja vahingoittaa aika tavalla.
      Tällä tavalla tehdyn lävistyksen paranemiseen menee huomattavan paljon kauemman aikaa, kuin steriilillä ja terävällä lävistysneulalla tehty ammattilaisella.
      Nämä ampujat eivät ole lävistämisen ammattilaisia mistään päin, enkä luottaisi heidän sanaansa. Kukaan itseään arvostava ja asioista tietävä lävistäjä ei ammu koruja.

    • läväriius

      Hei, otin itsekkin ampumalla rustoon sekä korvanlehteen yhtä aikaa. Otin ampumalla koska oli paljon halvempaa ja ihan hyvin on aiemminki parantunu. Paraneminen oli hidasta, kesti ehkä puoli vuotta noin, mutta nyt ovat parantuneet. Joo ei kannata ottaa pois niitä koruja ennenkuin ovat täysin parantuneet. Millään puhdistusaineilla läträäminen tuskin auttaa paljoa..

      • nipsuliini

        Ja ihan tiedoksi.Rustoon ei oikesti saa ampua mut kaikki korvareikien tekijät kosmegologit ja muut ei sitä tajua.Rusto voi haljeta ja reikä ei välttes parane.Mä erehyin antaa ampua rustoon. Lopputulos oli et reikä ei ikinä parantunu.Kahdesti jouduin tulehduksen takii antibiooteille.Kasvo iso arpikudospatti joka piti käydä operoimassa pois.Myös itse rustoa piti korjata


    • vvvvvvvvvvvv

      Itselleni kävi niin, että jouduin jossain vaiheessa ottamaan korvikset pois, kun lapseni tykkäsi sylissä ollessaan aina leikkiä niillä. Reiät menivät umpeen ja yritin kolme kertaa uusia reikiä ja aina tulehdus. Viimeinen oli jo antibioottikuuri, että minun puolesta saavat nyt reiät olla....

    • Sokki-Affe

      Hai siinä on taas raha vaihtanut turhaan omistajaansa kun kahdella kuulevalla korvanreiälläkin pärjännee vallanhyvin.

    • skfnbjv

      Älä valita .Mitä menit reiittämään kuulolaitteesi. Se on vastoin luontoa.

      • kaikki_mitä_teet

        Itse käytät tietokonetta ja nettiä. Se on vastoin luontoa.


    • korvis

      Minulla kävi sama juttu. Puhdistin ohjeitten mukaan mutta ei auttanut. Alkoivat paranemaan, kun laitoin renkaat, jotka kulkevat vain läpi reiän, eivätkä peitä mitään. Niitä oli helppo liikutella ja puhdistin ne kun olivat korvissa. Pudistuksen jälkeen tupsuttelin Basimycin-jauhetta (saa apteekista), ja äkkiää paranivat. Hoitokorut ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. Eivät päästä ilmaa reikiin ollenkaan. Ei ihme että tulehtuvat.

    • ninnu27v

      Itselläni on 8kpl korvareikiä.Yksikään ei ole parantunut hoitonapeilla,joten olen ottanut tavaksi rei'ityksen jälkeen vaihtaa hopeisiin nappeihin tai pieniin renkaisiin. Lisäksi suosittelen desinfioivaa haavanhoitonestettä. Kerran päivässä tiputtelet reikiin ja sievästi pyörität korua(huom!kädet täytyy olla puhtaat).Ja koruja ei missään nimes saa ottaa yöks pois korvista,kun vasta reikien kunnolla parannuttua..
      Mulla on myös tragus.Lävistäjä kehotti hoitaan bepanthenella ja keittosuolaliuoksella ja sano ehdottoman ein antiseptisille liuoksille(kun ne mukamas kuivattaa).vuoden oli yhtenää tulehtunu ja lopputulos oli et korvan nipukko turpos kunnolla leukaperään asti.Lääkäriin ku menin niin sano"koru pois tai suosiolla kokeilet antiseptista liuosta".Parani viikossa eikä kuivattanu.kuuntele enää pirun lävistäjiä

      • ei_mitään_suolaliuoksia

        "Lääkäriin ku menin niin sano"koru pois tai suosiolla kokeilet antiseptista liuosta".Parani viikossa eikä kuivattanu.kuuntele enää pirun lävistäjiä"

        En ymmärrä tätä vouhotusta, ettei desinfiointiaineita saisi käyttää, kun "ne kuivattaa". Onko oikeasti parempi, että haava tulehtuu kuin se, että iho hiukan kuivuu? Minulla on ollut lävistyksiä niin korvissa kuin muuallakin ja aina olen desiä käyttänyt ilman mitään ongelmia.


      • ssssssssssssssssss

        Vai että oikeen viikossa, jos oli noin huonossa kunnossa... :D älä naurata.

        Desinfioivaa ainetta laitetaan korkeintaan jos on paskassa uittanut korujaan/lävistystään. Kuten ylempänä sanottu, d.aineet tuhoaa myös hyvät (eli toisinsanoen parantavat) pöpöt. Kaikki pöpöt kun ei ole pahasta.

        Jos lävistyksesi oli noin huonossa kunnossa kuin väitit, niin sait varmasti antibioottikuurin, joka paransi tuon tulehtuneen läväsi, ei desinfiointiaine. Kukaan ei ole väittänyt pelkän keittosuolaliuoksen parantavan tulehtunutta lävistystä.


    • TyönteleSormellas

      Hahahahah:) Typerää touhua nuo kaikenlaiset lävistyskorujen kanssa väsäämiset. Ei niitä korvanlehtiä ole luotu sitä varten että koku idiootti menee ja tekee reikiä korvalehtiin ja laittaa niihin reikiin jonkin korun. Haha.. että osaa ihmiset olla typerii ja hakee huomiota oman terveytensä uhallakin. Oma vika kuka käski .. heheheh. Tiedätkö tiulastotietoa kuinka moni on menettänyt lopullisesti kauniit korvanlehtensä ja saanut tilalle arpiset, rumat korvat. Hyi teitä. Älykääpiöitä joita ei voi millään neuvoa ja ohjata terveellisempään koristautumiseen. Kunnon tulehduskierre kun iskee, niin se ei välttämättä edes rajoitu pelkästään korvalehtiin, vaan sulla on koko kroppa eri paikoissa tylehduspesäkkeitä sisäkorvista peräaukkoon saatikka silmiin ja emättimeen.

    • ruusukorva

      Älä ota koruja pois yöksi. Aikanaan, kun teetin reiät, otin korut pois, koska olin työssä, jossa niitä ei periaatteessa olisi saanut pitää. Reiät olivat kipeät ja vuotivat jatkuvasti. Päätin antaa korujen olla paikallaan yötä päivää, ja reiät alkoivat parantua. Anna korujen olla ja tipauta reikiin illalla vaikkapa pari tippaa konjakkia. Vetyperoksidikin käy, mutta en tiedä, miten se reagoi metallin kanssa. Korujen tunkeminen päivittäin reikien läpi vain vahingoittaa niitä, eikä paranemista pääse tapahtumaan.

    • Hyygienisti

      Aloittaja ! Pese tukka huolellisesti shampoolla joka päivä. Samoin niska ja korvantaustat huolellisesti hangaten. Yleensä naisten hiukset on yksiä rasva-bakteeripesiä. Niihin laitetaan kaikki hoitoaineet ym tökötit., eikä ne lähde pesussa. Jotkut naiset pesee tukan vain 2xviikossa. Oletko ostanutut uuden tyynyn 6 kk välein ja vaihdatko likaisen tyynyliinan viikoittain? Tyyny pitää välillä myös pestä koneessa 40asteessa. Naisten sormet on yksi bakteeripesä myös, verrattuna miesten sormiin. Niissä on moninkerroin enemmän bakteereita, hiivoja ja sieniä, verrattuna miesten sormiin. Johtuu siitä kun naiset käy wc;ssä. Tämä on tutkittua tietoa. Näin kerrottiin hygieniaoppitunnillani.

    • Laita kuusenpihkaa tai pihkavoidetta niin jopa rupesi paranemaan

    • Hoitsu1

      Hmm.. Itse ain lävistykset/ tulehdukset olen Vetyperoksidiliuos 3% apteekista hoidellut. Voit vaiks kokeilla esim. munakuppiin pohjalle tuota ja korvikset sinne.. Näkee ja kuulee kuinka puhdistuvat kuplien,.. Nappikorviksissa usein töhnät kertyy sen takakappaleen rinkeleihin.. käytä hammastikkui desiä.. Parhaat ensi korvikset ovat renkaita joita voi pyöritellä. Liikuttelu on ohjeissakin.. :D

    • Neoamisept

      Käytä desinfiointiainetta, aamuin illoin, joskus päivisin. Tulehdukset yms paranevat ja sitä myötä reiät.

    • Anonyymi

      Hyvä ihminen su pitää pitää niit 6-8 viikkoa ei ihme että ei parane

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe