Stockmannin työnhaku-periaatteet

Kertoisiko joku miten on onnistunut pääsemään Stockmannille töihin (muuten, kuin työharjoitteluun). Itse olen hakenut lukuisia kertoja milloin sesonki-apulaiseksi ja milloin kesätöihin ym. koskaan ei kuitenkaan ole tärpännyt.

Kyseistä ilmiötä ihmettelen erityisesti siksi, että opiskelen kaupallista alaa, puhun hyvin niin suomea, ruotsia kuin englantiakin sekä jonkun verran ranskaa ja saksaa. Minulla on myös kaikkiaan yli kolmen vuoden työkokemus kaupan kassalta.
Ilmianna
Jaa

43 Vastausta


paska työnantaja komusta on
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Minäkin olen hakenut muutamia vuosia sitten Stockalle sesonkiapulaiseksi ja myyjäksi monta monituista kertaa, mutta koskaan edes haastatteluun päässyt. Mullakin erottäin hyvä kielitaito ja paljon kokemusta vaativasta asiakaspalvelusta ja myyjän työstä....Mitenhän ne työpaikat sinne menee, sillä oikeasti ihmettelen, miksen ole edes haastatteluun kelvannut?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
stokkan ja konsernin työpaikat jaetaan tutuille ja perheenjäsenille
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kielitaito pitää olla jotain muuta kuin koulu englantia,toinen pointti,jonkun täytyy suositella.joka päivä työhakemuksia tulee 500kpl.täytyy erottua jotenkin massasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Lukiokolulutuksella, eräs ei-niin-hyvä-koulussa henkilö näkyi häärivän lihatiskin takana....jos te ette pääse noilla tiedoilla niin ihmettelen mitä hää siellä teki?Kai ne on sit ne suhteet.Eikä ollut suomenruottalainen........
niin no, se oli kai itiksen liike.....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hempukka kirjoitti:
Lukiokolulutuksella, eräs ei-niin-hyvä-koulussa henkilö näkyi häärivän lihatiskin takana....jos te ette pääse noilla tiedoilla niin ihmettelen mitä hää siellä teki?Kai ne on sit ne suhteet.Eikä ollut suomenruottalainen........
niin no, se oli kai itiksen liike.....
Minäkin olen stokkalle tarpeeksi monta kertaa hakenut, jotta olen alkanut ihmetellä miksei mitään kuulu. Kokemusta sisutus- ja lahjatarvikeliikkeen myyjänä sekä kassamyyjänä.

Hiukan epäilyttää, oletteko hakeneet sillä nettihaulla? Pitäisiköhän vain marssia suoraan stokkalle, pyytää joku rektyroija esiin ja kysyä työpaikoista. Joskus semmoinen fiilis että sinne meni hakemus ja aivan varmaan suoraan roskakoriin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse olen viimeisen vuoden aikana työskennellyt hulluilla päivillä ja jouluapparina, eli 2010 kummatkin hullut päivät sekä joulu. ja kohta menen taas, kun ensi kuussa on hullarit.. :) ja suosittelija oli, kyllä tavaratalon sisältä. Mutta ihan turha tyyppi en ole, jos kolme kertaa olen ollu 2-6 viikon työsuhteessa ja taas menossa kahdeksi viikoksi..
Ilmianna
Jaa
Suhteilla.

Eli joku tuttusi täytyisi olla siellä työntekijänä tai mikä parempaa vähän paremmassa asemassa. Tai sitten joku sukulainen. Yksi keino on myös mennä nuorena tet-harjoitteluun sinne ja sitä kautta saada lisää työtunteja.

Ne suhteilla päässeet (joita enemmistö on), ei heillä välttämättä niin kamalasti koulusta ole. Ihan peruskoulupohjalta siellä jotkut ihan työskentelee.

Itselläni on myös koulutusta, kokemusta, suosittelijoita ja kielitaitoa, muta eivät ota edes sesongiksi. Suosittelijat kun eivät ole Stockan henkilökuntaa...

Et ole ainut, joka on hakenut sinne, eikä ole päässyt tiedän monia muitakin.
Sinne hakee tosi moni töihin, mutta loppujen lopuksi, ei se niin kummallinen ole muihin työnantajiin verrattuna.
Ilmianna
Jaa
Näinköhän aloittaja on päässyt - hetkinen - 7 vuoden yrittämisen jälkeen. Siis aloitus vuodelta 2004.

Ymmärtääkseni Stockmann on siitä erikoinen työnantaja, että se testaa hakijat. Pitää olla juurikin sitä ulkonäköä sekä kielitaitoa että käytöstapoja - siis ulkonäköä - eihän se käy että finninaama palvelee turisteja! Toinen vastaava on Finnair - juu, ehkä jonnekin pakaasipuolelle (joka taitaa olla ulkoistettu toiminta) pääsee finninaamakin ja rumempi ilmestys, mutta jos vähänkään on asiakaspalvelua niin kirkas iho ja kaunis hymy!
Ilmianna
Jaa
Stockmannille töihin ensi yrittämällä viime vuoden joulusesonkiin ja Hulluille Päiville nyt taas.

Pääsin töihin ihan ilman suhteita. Minulla erittäin hyvä kielitaito, työskennellyt kesätöissä Lontoossa ja Ruotsissa, puhun myös ranskaa ja saksaa jonkin verran. Haastattelussa olin siististi pukeutunut ja meikannut, asiallinen ja hymyilevä. Paljon oli haastattelussa ylimeikattuja pissiksiä, joista yksikään ei käsittääkseni päässyt töihin. Kaikki työkaverini sesongilla yliopistossa, samoin minä.

Ihmetytti alussa otetut valokuvat. Meistä jokaisesta otettiin siis valokuva nimikyltin kanssa. En silti usko, että naamalla sinne pääsee, suhteilla kyllä, se selvisi muiden työkaverien kanssa keskustellessa. En tiedä vieläkään millä avuilla töihin pääsin, juuri olin aiemmin käännytetty kahdesta muusta työstä.
Ilmianna
Jaa
Minkähän ihmeen takia minut on sitten palkattu? Olen ollut vuodesta 2008 asti varmaan jokaisen sesongin ja Hullut Päivät siellä töissä. Nykyään olen Stockmannin konsernissa edelleen, mutta vakituisessa työsuhteessa. Hain Stockmannille aikoinaan netin kautta lomakkeella ja tulin valituksi. En edes osaa ruotsia (enkä suostunut antamaan haastattelua kuin englanniksi, mikä tosin passaa minulle hyvin) ja tuolloin ei ollut juurikaan työkokemusta kuin lyhyitä kesälomapätkiä koulun ohella.

Ainakin omassa tilanteessani ei juurikaan kielitaito tai työkokemus vaikuttanut. En tiedä oikeastaan, mikä rekrytoijiin teki vaikutuksen. Jos haluat määräaikaisiin työsuhteisiin, esim. juurikin sesonkiapulaiseksi, niin kannattaa lähettää hakemus heti ensimmäisten joukossa (eli kun se sivuille ilmestyy). Uskoisin, että paikat menevät nopeimmille potenttiaalisille työntekijöille. Tsemppiä työnhakuun!
Ilmianna
Jaa
Itse olen päässyt ilman suhteita ja alle puolen vuoden asiakaspalvelukokemuksella ekan kerran sisään. Itselläni uskon, että vaakakupissa painoi kokemus hektisistä töistä monelta eri alalta ja ahkeruuden osoittaminen sitä kautta. Asiakaspalvelussa olin ollut mm. mäkkärillä, ja koulutustaustani on yliopisto.

Noissa kausijutuissahan nimenomaan painotetaan sitä, että pystyt työskentelemään hektisessä työympäristössä, paineen alla ja silti olemaan iloinen ja kohtelias asiakkaille...kannattaa näitä asioita itsessään korostaa! Tsemppiä hakuun!
Ilmianna
Jaa
stockalle tulee tuhansia työhakemuksia, että se on varmasti ihan tuurista kiinni että se oma sattuu niiden käteen, sen jälkee katotaa niitä vahvuuksia yms :D itse ollut kans nyt vuoden helsingin keskustan stockalla hullareil, kesäsin ja joulusin ja lukiossa opiskelen :) haastattelussa mä ja haastattelija naurettii vedet silmissä ja se soittiki tunnin päästä ihan innoissaan et millon voit aloittaa :D ite olen tykännyt ja työkaverit on mukavia:) siellä kyllä ulkonäkö ja positiivisuus on valttia että jos on kauheen ujo eikä uskalla mennä puhuu ihmisille ni kannattaa miettii uudestaan :) lycka till!
Ilmianna
Jaa
ei mikään ihme että siellä on nykyään yleisivistymättömiä idiotteja!

Vanhemmat ihmiset aina ovat sanoneet että Stockmannilla on paras asiakaspalvelu, KAIKKI myyjä osaavat vähitään puhua 2-3 kieltä varsinkin ruotsia.

Stocka on muuttunut aika rajusti, ennen oikeasti sai palvelua. Jos huomaatte nii nykyään myyjen nimilapussa on vain Suomen lippu eli osaavat puhua vain suomea. Sitä paitsi ovat epäkohteliaita eivätkä tiedä mistään mitään.

Koitakaa ymmärtää jo että pätevä työntekijä EI SAA TÖITÄ! täytyy olla ihan aivoton että saa työpaikan. Sen kyllä tiedän ja olen siinä oikeassa valitettavasti. Kukaan vähä fiksumpi, taitava ei saa töitä Suomessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Siltä näyttää, Itse haen juuri stockmannin hulluille päiville töihin. pistin hakemuksen pari päivää sitten ja soittivat eilen että tuleppas haastatteluun. Ei minulla ole mitään kokemusta töistä vielä, ruotsi on erittäin huono eikä lukion jälkeistä koulutustakaan ole.

Eikä muuten ole ketään tuttuakaan stockmannilla töissä enkä maininnut ketään suosittelijaa. Saa nähä miten haastattelu menee, ilmeisesti jokin ryhmähaastattelu...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Millä perusteella oikein pääsit?

Itse olen 15 vuotiaasta lähtien enkä ole ikinä päässyt.
Ilmianna
Jaa
Täytin tossa reilu kuukausi sitten nettihakemuksen ja heti tuli kutsu haastatteluun. En jaksanut edes täyttää noita siellä kysyttäviä kohtia, vaan täytin henkilötiedot ja lisäsin CV:ni hakemukseen.
Haastattelu tehtiin ryhmähaastatteluna ja tiesin heti, että nappaisi. Muut hakijat olivat poikkeuksetta yliopistossa opiskelevia/sen käyneitä ja työkokemusta löytyi useamman vuoden takaa. Itse käyn vasta lukiota, asiakaspalvelukokemusta oli puoli vuotta ja kielinä vain suomi, englanti ja ruotsi. Silti sain paikan.

Hyvä CV ja ilonen asenne vaikuttaa paljon. Olin pukeutunut haastatteluun siististi, valmistauduin huolella ja vastasin kysymyksiin hyvin. Kielitesteistä vetäsin sen täydet 5% molemmista kielistä. (Ei ollut kovin haastavia)
Tarkotus oli mennä vaan hulluille päiville töihin, mutta kai sitten vakuutin sen verran että pyysivät nyt ihan vakituiseksi.

Eli ei sinne todellakaan mahdotonta ole päästä.
Ilmianna
Jaa
He varmasti etsivätkin heitä, jotka eivät ns. ole ylikoulutettuja. Ylopistossa opiskeleva alkaa jo olla aika ylikoulutettu Hulluille päiville, pelkän peruskoulun tai lukion suorittanut tai lukiota käyvä juuri sopiva.
Ilmianna
Jaa
Minullakaan ei ollut minkäänlaisia suhteita ,mutta silti pääsin taloon:) Luulen, että merkitystä oli etenkin iloisella ja ahkeralla asenteella. Myös mäkkärikokemus oli avuksi, sillä tulin töihin HP-haun kautta, ja siinä painoi paljon se, että on tottunut työskentelemään hektisissäkin asiakaspalvelutilanteissa. Toki olin myös pukeutunut siististi ja valmistautunut etukäteen yleisimpiin kysymyksiin. Kielten osalta testattiin enkku, ruotsin osalta sanoin reippaasti, että taito on minulla melko ruosteessa, mikä oli haastattelijalle ok ja sitä ei testattu. SUHTEITA EI SIIS TARVITA, POSITIIVINEN JA KOHTELIAS ASENNE SEKÄ AHKERA TYÖNTEKO RIITTÄVÄT!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ainiin, ja olen yliopisto-opiskelija:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Millainen tuo ryhmähaastattelu? Entä kielitesti?
Ilmianna
Jaa
Mites Stockalla tuo joulusesonkiapulainen - minkälaista duunia se on? Entä palkka, meneekö kaupan tesin mukaisesti?

Ennen kaikkea kiinnostaa, saako Stockan jouluapulainen henkilöstöetuja, esim. henkilökunta-alennusta? Entä työterveyshuollon palvelut, saako sitä kausiapulaisena käyttää? Tehdäänkö niin lyhyelle työsuhteelle työhöntulotarkastus Stockalla? Minkälaiset on työajat?

Onko jouluapulaiseksi vaikea päästä?
Ilmianna
Jaa
Itse pääsin vuosia sitten Hulluille Päiville & joulumyyjäksi ekalla yrittämällä, vuoden yliopistossa opiskelun jälkeen. Kaupan alan kokemusta ei ollut (muuta työkokemusta kylläkin melko paljon), mutta kokemattoman palkkaaminenhan onkin halvempaa!

Esim. jouluapulaisen työ on yleensä melko samanlaista kuin vakkarinkin (myyntiä, tilittämistä, tavaroiden laittoa yms.) Henkilöstöedut saa, jos on tietyn ajan, olisiko vähintään 2kk, töissä. Ei ollut mitään työhöntulotarkastusta. Työajat tietenkin kaupan aukioloaikoina, eli yleensä välillä 9-21.
Ilmianna
Jaa
Minä laitoin eilen ensimmäisen hakemukseni Stockalle. Kokemusta tai koulutusta ei ole kaupallisesta alasta, joten ajattelin aloittaa hakemisen ihan hyllytyshommista. Saapa nähdä kuinka käy, kun ruotsin kielen taito on ruostunut pahasti sitten lukion. Mutta ei kai hyllyttämisessä kauheasti ruotsin kieltä tarvitsekaan.
Ilmianna
Jaa
Miksi Stockmann valitsisi sinut, kun haussa mukana on monia kenellä sitä kielitaitoa on? Ruotsia puhuvat minkkiturkkeihin sonnustautuneet tädit loukkaantuvat ellei heitä palvella äidinkielellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Siksi kun ne joilla on kielitaitoa, voi hakea jotain vaativampaa/paremmin palkattua hommaa kuin tavaroiden hyllytys :) Tarpeeksi hyvä syy? Kyllä kielitaito menee hukkaan jos latoo minkkiturkkeja narikkaan aamulla ennen sian pieremää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mikä hinku on mennä riistoporvarille töihin? Ettekö te huomaa että tietä k*setetaan silmään....?

Kuka enää viitsii tällaisessa taloustilanteessa tehdä lisää rahaa, alipalkattuna jollekin porholle, joka nauraa partaansa kun orjat raatavat hänen hyväksensä?

Sådant är livet......
Ilmianna
Jaa
Stoccalle pääsee aika kätevästi suhteiden avulla, en tiedä että kukaan olisi päässyt sinne ilman suhteita, mutta onhan sekin toki mahdollista.
Ilmianna
Jaa
Ainakin Itäkeskuksen Stokkalla on paljon venäjänkielisiä myyjiä. Useasti olen kuunnellut, kun juttelevat keskenään ja palvelevat meitä kantamatoja vähän huonolla suomella. Ehkä tuossakin on yksi pääsykriteeri? Itäkeskuksessa mainoksetkin kuulutetaan toisella kotimaisella eli ensin suomeksi ja sitten venäjäksi.
Ilmianna
Jaa
Taloussanomista:

Palkkaa
asenne

Stockmannin henkilöstöosaston motto on: palkkaa asenne, lähes kaiken muun voit opettaa.

Asenteen lisäksi valintaan vaikuttavat työnhakijan motivaatio, koulutus, ammattitaito, työkokemus ja kielitaito.

Stockmannin Suomen tavarataloihin tulee vuosittain 30 000 työhakemusta. Henkilöstöjohtaja Heini Pirttijärven mukaan joka kymmenellä hakijalla tärppää.

– Luvussa ovat mukana kaikki hakemukset lyhyistä määräaikaisuuksista vakituisiin, Pirttijärvi sanoo.

Henkilöstöjohtaja kehuu suomalaisia työnhakijoita rehellisiksi, joilla on jalat tukevasti maassa. Turha vaatimattomuus ei Pirttijärven mukaan ole hyve. Sen sijaan aitoutta hän arvostaa.

– Se tulee heti esille, kun siirrytään peruskysymyksistä syvällisempiin kysymyksiin, hän tietää vuosien työhaastattelukokemuksellaan.
Ilmianna
Jaa
Itse olen tällä hetkellä jouluapulaisena Stokkalla töissä ja viimeksi olin Hulluilla Päivillä!
Pääsin suhteilla suoraan töihin,mutta tein myös avoimen työhakemuksen ja sieltäkin tärppäsi. Onneksi ei tarvinnut mennä ryhmähaastatteluun,koska sieltä on vaikeampi erottua,kuin yksilöhaastatteluista.
Palkkani on todella hyvä ottaen huomioon,että olen ns. harjoittelija ja vakkaritkin saattavat tienata yhtä paljon kuin minäkin.

Stockmannilla on tärkeätä oma aloitteisuus ja reippaus (niinkuin varmaan monessa muussakin työssä). Itseäni hieman ärsyttää välillä tehtävien määrä ja että muut työntekijät olettavat,että osaan ja ymmärrän kaiken. Muuten pidän työstä kovasti,sillä eihän se mitään työtä ole,jos ei saa haasteita!
Ilmianna
Jaa
stockmann on täyttä shaibaa.Heidän palkkausperusteensa on selvä:
PÄRSTÄKERTOIMELLA töihin!
Ilmianna
Jaa
Ainakin Tampereella Stockalle töihin tuntuu pääsevän helposti, jos ollut Särkänniemessä kesätöissä!
Ilmianna
Jaa
Hakekaa sitten Tokmanniin töihin, jos ette Stockmanniin pääse.
Ilmianna
Jaa
Miksi nimenomaan stockmanniin?
Ilmianna
Jaa
itse laitoin eilen hakemuksen stokkalle ja jo tänä aamuna tuli heti kutsu haastatteluun. Ja ei en päässyt suhteilla sinne, koska suosittelijoita ei ollut, enkä aikaisemmin ole ollut stokkalla töissä. Selvästikkin ainut mitä tarvitaan niin on persoonallisuutta, jotta erottuu muista hakijoista.
Ilmianna
Jaa
Muuten - tuohon pärstäkerroinjuttuun yks kysymys, laitoitteko kuvan ansioluetteloon? :-D
Ilmianna
Jaa
Ulkonäkö vaikuttaa. Stockalla on töissä vain katseenkestäviä ihmisiä. Ihan oikeasti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vähän sama olisi oma veikkaukseni, ei varmaan ole ihan sattumaa, että myyjät on aika kauniita stockalla
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse oli opiskeluaikana Stockalla. Olin hakenut sinne aikaisemminkin, mutta en ollut päässyt edes haastatteluun. Uskon, että pääsin herkkuun töihin, koska opiskelin elintarvikealaa ja kokemusta oli elintarvikealalta kuin kassaltakin. Suosittelen siis hakemaan sellaiselle osastolle, josta olet kiinnostunut tai on jonkinliasta kokemusta. Esim. jos rakastat sisustusta niin hae kodin osastolle ja kerro, että olet innokas sisustaja ja seuraat alaa ja sinulla on hyvä visuaalinen silmä. Stockalla arvostetaan kielitaitoa, ihan sitä ruotsiakin varsinkin keskustan Stockalla se on tärkeä.
Ilmianna
Jaa
Kannattaa olla seksikäs ;)
Ilmianna
Jaa
Millainen on englanninkielen testi?
Ilmianna
Jaa
Onneksi en aikoinaan päässyt. Sen sijaan pääsin ihan kunnon isoihin pörssiyrityksiin. Moni on jämähtänyt tähän firmaan vuosikausiksi.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Stockmannin työnhaku-periaatteet

Kertoisiko joku miten on onnistunut pääsemään Stockmannille töihin (muuten, kuin työharjoitteluun). Itse olen hakenut lukuisia kertoja milloin sesonki-apulaiseksi ja milloin kesätöihin ym. koskaan ei kuitenkaan ole tärpännyt.

Kyseistä ilmiötä ihmettelen erityisesti siksi, että opiskelen kaupallista alaa, puhun hyvin niin suomea, ruotsia kuin englantiakin sekä jonkun verran ranskaa ja saksaa. Minulla on myös kaikkiaan yli kolmen vuoden työkokemus kaupan kassalta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta