Katkera exä piinaa

hrz100

Kokemuksia? Mitä kannattaisi tehdä?

Roskaviestejä satelee vähän väliä yötäpäivää. Yritin puhelimessa sovitella, lopputuloksena hän uhkasi lyödä turpaan. Kyseessä on 22-v nainen, jolla mielenterveysongelmia.
Olen poistanut jo kaikki hänen lähettämänsä herjaavat viestit. En mielellään tekisi rikosilmoitusta kunnianloukkauksesta. En tahdo hänelle ongelmia, mutta jollain keinolla tämä tilanne olisi ratkaistava, jotta pääsen häiriköstä eroon. Yksi vaihtoehto on vaihtaa puhelinnumero. Muita ideoita? Keskusteleminen ei johda mihinkään.

5

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hrz100

      (jatkoa)
      Jätin hänet viime torstaina varhain aamulla.

    • Hei hrz100

      Kerroit jättäneesi seurustelukumppanisi muutama päivä sitten. On inhimillistä ja tavallista, että välittömästi eropäätöksen jälkeen toinen reagoi voimakkaasti. Tietenkään väkivaltaa ei pidä sallia eikä vähätellä, mutta sanalliset 'haukkumiset' kuulee varmasti lähes jokainen heti eroilmoituksen jälkeen. Normaalissa ja toivottavassa tilanteessa tämä menee ohi ja eron osapuolet jatkavat eron työstämistä omilla tahoillaan ja luopuvat ottamasta yhteyttä jättäneeseen osapuoleen. Jättänyt ei voi koskaan auttaa jätettyä viime kädessä, vaan eron jälkeen on tärkeää, että kumpikin rakentaa elämänsä uudelleen omien tukiverkostojensa avulla.

      Kysyt mitä voit tehdä. Et voi vaikuttaa exäsi tunteisiin mutta voit rajata yhteydenpitoa. Rajaamista voisi tehdä joko aikarajana tai kokonaan.


      Mitä mieltä olisit, jos yhden kerran ilmoittaisit kauniisti ja rakentavasti exällesi että sinusta vaikuttaa, että yhteydenpito eron tultua ei ole enää mahdollista lainkaan ja kerrot, ettet enää vastaa hänen viesteihinsä ja soittoihinsai ja pyydät häntä lopettamaan, sanoen, että et voi auttaa häntä selviämään erosta vaan hänen täytyy käsitellä ero omien ystäviensä tuella . Tämän jälkeen pitäisit sanomastasi kiinni ja vain lakkaisit enää lukemasta viestejä ja vastaamasta niihin yhtään mitenkään. Tämä edellyttää, että todellakaan et sitten enää itse 'sorru' vastailemaan tai viestittelemään. Kuulostaisiko tämä ratkaisulta tilanteeseen? Rikosilmoitus on mielestäni vasta eron tapahduttua ylireagointia, ellei viesteissä ole suoraa väkivallan uhkaa.

      Toinen vaihtoehto, mitä mieleeni tulisi, olisi sopia tietyn rauhoittumisajan jälkeen keskustelutapaaminen jossain neutraalissa paikassa esimerkiksi kahden viikon päästä, jolloin voisitte käydä tapahtunutta läpi. Ehkä tyttöystävääsi huojentaisi, että saisi kertoa sinulle tunteensa ja voisitte hyvästellä toisenne naamakkain. Ehkä sinullekin tekisi hyvää keskustella asiasta ja kuulla suhteenne ongelmista kummankin osapuolen kannalta? Ehkä parin viikon päästä asia ei olisi enää niin kipeä vaan voisitte kohdata asiallisemmin?

      diakoni Meiju

      • hrz100

        Kiitän vastauksesta. Samankaltaisia ratkaisuja olin pohtinutkin. Nyt on onneksi rauha maassa, mutta hämmentynyt olo.


    • keddu

      Provosoit häntä vaan häiriköimään lisää, kun vastaat hänen viesteihinsä ja puheluihinsa. Lopeta niihin vastaaminen kokonaan, niin viimeistään muutamassa viikossa häiriköinnin pitäisi lopullisesti loppua. Vaikka kuinka kutkuttaisi laittaa joku "naseva" viesti, niin älä lähetä, kohtele kuin ilmaa. Niin hänkin vähitellen tajuaa alkaa jatkamaan elämäänsä eteenpäin, kun ei tarvitse jumittua tuohon kiusoittelevaan tilanteeseen.

      Puhelinnumeron toki voisi vaihtaa niin nopeuttaa eroonpääsyä, vielä kun laittaa operaattorille kiellon ettei numeroa saa välittää numerotiedusteluihin yms.

    • älä vastaa

      laitat että kirjoita vaan mutta enää en vastaa etkä vastaa. toinen vaihtoehto on jonkinlainen esto operaattorilta. voithan laittaa että saat kaksi mahdollisuutta, joko lopetat viesteilyn tai laitat eston puhelimeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6223
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3788
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1965
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1778
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      1470
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1458
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe