Voiko bentsoja saada pitkäaikaiseen käyttöön jos on tarvis?

entiiä

Tosiaan voiko bentsodiatsepiineja saada pitkäaikaiseen käyttöön jos niistä on huomattavaa hyötyä? Ei muuten pysty mihinkään...

11

193

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entiiä

      Kyseessä siis opamox

      • tyytyv.hoitoon

        Itselläni matala annos Xanoria, normaalisti olen työelämässä, osakiitos kys.lääkkeen.
        Kolmas ja viimeinen terapiavuosi lopuillaan.


    • jsx1

      Bentsodiatsepiineja voidaan käyttää myös pitkäaikaisesti, jos muilla lääkkeillä ei ole saatu riittävää apua ja bentsodiatsepiinit katsotaan välttämättömiksi. Tällaisissa tapauksissa niitä voidaan käyttää säännöllisesti vuosikausiakin. Usein tämä vaatii kuitenkin pidempiaikaisen hoitosuhteen ja hoidon keskittämisen yhdelle lääkärille sekä riittävää seurantaa. Käytännössä asia riippuu hyvin paljon lääkäristä.

    • Xanoria

      Itse olen käyttäny kuus vuotta bentsoja. Eka Xanoria jotai 6mg päiväs.. sit vaihettiin opamoxiin 150mg päiväs.. sit rivatriliin 4mg päiväs.. nykyään syön Xanor Depot tabletteja 4mg päiväs.

      • Lpppöl566

        Kyllä niitä ihmiset käyttää, mutta ei kannata syödä pitkään kun niihin jää koukkuun ja niiden syöminen haittaa henkistä kehitystä ja suorituskykyä niin ettei sitä itse huomaa. Niistä saattaa siis tavallaan tyhmentyä ja asioita voi jäädä käsittelemättä mistä voi seurata uusia ongelmia. Kannattaa ainakin välillä olla vaikka kuukausi ilmankin.


    • pillereit

      Voi saada. Itselläni on Diapami ja Xanorit unilääkkeet käytössä olleet jo muutaman vuoden. En syö päivittäin, enkä edes viikoittain. Ei ole mitään ongelmaa ollut. On tullut testattua jotain masennuslääkkeitä, mutta puhalsin pelin niiden suhteen todella nopeasti poikki. Fiksu Psykiatri ymmärsi etten halua mitään lääkettä syödä päivittäin, ja en edes tarvitse, vaan pahimpiin hetkiin johtu ne nyt sitten mistä tahansa. Reseptejen uusiminen ei myöskään ole ongelma. Ollut ehkä elämäni parhaimpia päätöksiä jättää masennus/ahdistuslääkkeet väliin.. Vaikeita aikoja ollut, ja niistä on jo yli päästy. Onneks myös Psykiatri näki minusta sen puolen ihmisenä mikä ei ollut mömmöjen perässä juokseva hörhö, vaan vahvatahtoinen ihminen kunhan vaan saa nuoran päästä taas kiinni.

      Vaikka hyvät ihmiset saisittekin niitä päivittäiskäyttöön reseptin mukaan, niin käyttäkää kuitenkin vain ja ainoastaan kun on oikea tarve, eli tarvittaessa! Muuten voi olla että käy huonosti.

    • Voi. Minä olen 7 vuotta syönyt bentsoja joka päivä, lukuunottamatta 3vrk. Ja sen 3vrk jälkeen tuli lanssi reissu.

      Suurimmillaan on menny 6mg xanoria ja pienimmillään 2,5mg rivatrilliä.

    • ajat muuttuu

      Nykylääkiksen kursseilla opetetaan, että pitkällä aikavälillä ei hoitovastetta ja ettei saa hyötyä. Sen jälkeen on aivan sama mitä sanot kokevasi ja jos pistät hanttiin, voi tulla narkkarin leima.

    • työssäkäyvä pilleris

      Samahan se on kaikilla päänuppiin vaikuttavilla lääkkeillä, mikään ei paranna mutta oireet pysyvät poissa tai edes siedettävinä. Se mitä määrätään ja kenelle on suurimmilta osilta politiikkaa, ja näin ollen tuottava, työssäkäyvä ihminen saa työterveyshuollon kautta paljon helpommin haluamaansa, kuin syrjäytynyt, narkiksi luokiteltu terveyskeskuksesta. Vakava, oikeasti vuosien aikana diagnosoitu mielenterveyden häiriö on ihan virallinen indikaatio pitkä-aikaisellekin bentsolääkitykselle, ja ihan virallisten tutkimustenkin mukaan ei esim, paniikkihäiriöön juuri muuta toimivaa lääkettä ole. Suurta osaa näyttelee juuri se, että jos henkilö kertoo työssäkäynnin olevan vaarassa ja osaa perusteella tarpeensa hyvin, niin joitain poikkeuksia lukuunottamatta saa juuri sitä mitä haluaakin. Lääkkeistä ja sairauksista, varsinkin omastaan pitää kyllä tietää mahdollisimman paljon, ja ensimmäisinä lääkkeinä lähes kaikkeen unettomuudesta ahdistukseen ja masennukseen pitää suositusten mukaan määrätä mielellään mahdollisimman kallista neuroleptiä tai sivuvaikutuksiltaan usein kestämätöntä ssri-kuraa.

    • Itsellä on käsitys että bentsoista paniikki häiriöön sopivat xanor ja rivatril. Rivatril on kuulemma sen takia parempi, että se on pitkävaikutteisempi. Xanor taas on kuulemma oikein paniikkihäiriöön tarkoitettu.

      No molempia on tullut käytettyä ja molemmat ovat toimineet hyvin. Xanor on parempi jos ottaa vain silloin kun tarvii. Rivatril on taas parempi, jos käyttää säännöllisesti.

      Tällä hetkellä menee Rivatril 1 0,5 1mg, eli 2,5mg/vrk.Ja hyvin on auttanut.

    • pani

      Kyllä se vaan niin on että benzot itsessään aiheuttavat paniikkihäiriöitä.

      Itsehän kun otan unettomuuteen 3 perättäisenä iltana ja neljäntenä en, tulee kohtaus.
      Minullahan ei muutoin ole paniikkihäiriöstä tietoakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe