Poliisille sattuu

ja tapahtuu

Tapahtuipa Helsingin Liikennepoliisimieskerhon pikkujouluissa:

Tanssiesitys oli tilattu iltaa juhlistamaan. Paikalla oli myös videokuvaaja esitystä ikuistamassa. Asetteli kameran paikoilleen ja poistui hetkeksi takahuoneeseen. Kohta tulee kerhon sihteeri kainosti ilmoittamaan: ” …se kamera pitäis varmaan suunnata uudestaan…”

Kuvaaja menee suuntaamaan kameraa uudestaan. Kamera seisoo nurin niskoin jalustalla ja etsimeen on ilmestynyt ruma lommo. Kun kysellään, mitä on tapahtunut, kukaan ei ole nähnyt mitään, kuullut mitään eikä muutenkaan tiedä mistään mitään. Kahvia toki yritetään tarjota lohdutukseksi. Auliisti poliisit lupaavat korvata pilalle menneen muutaman euron hintaisen etsimen. Muuta vikaa ei tässä vaiheessa näy.

Parin viikon päästä alkaa sitten ilmetä häiriöitä. Kuvaa ja vie kameran huoltoon. Kustannusarvio: läh 300 e. Takuu ei ole enää voimassa melko uudessa laitteessa syntyneen kolhun takia. Kuvaaja tiedustelee poliiseilta, kuka maksaa. Nämä toteavat tyynesti, että asia ei enää kuulu heille, kun korvasivat jo vahingon.

Näin meillä Helsingissä.

2

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • regev

      Olet massapostittanut tätä useammalle palstalle uskollisesti jo ainakin vuodesta 2007 asti... Nyt oikeasti, hanki apua. Jos näin pienen asian ylipääseminen on vuosien paranemisprosessi, niin millaista draamaa elämäsi onkaan?

      Itse asiaan, kuinka itse olisit tilanteessa toiminut? Vahingon satuttua oli kamera tarkastettu, ja ainoaksi vaurioksi havaittu etsimen kolhu joka oli hyvitetty. Sitten parinviikon päästä kaveri ilmestyy tyhjästä vaatimaan lisää rahaa... Mitä itse olisit tehnyt? Varsinkin kuin itselläni tuottaa vaikeuksia keksiä vaurio, joka ilmenisi kahden viikon viiveellä tapahtumasta.

    • Figcaro

      Pikkujoulutarina
      Tämä keksitty tarina pikkujouluista voisi olla totta. Kenelläkään kuvaajalla ei voi olla näin huono tsägä, oikeesti.

      Minut tilattiin taas kerran pikkujouluihin kuvaamaan. En näköjään ollut viisastunut edellisestä kerrasta vaan totesin olevani kameroineni jälleen poliisin pikkujoulun vietossa.

      Olin ostanut rikkimenneen järjestelmäkamerani tilalle uuden pikku myy merkkisen kameran. Siihen meni vuoden säästöt.

      Olin motivoitunut. Tarvitsin rahaa. Olin valmis vaikka mihin. Kärsin käsittämättömän rahallisen menetyksen edellisellä kerralla pikkujouluissa kun kamerani potkittiin paskaksi ja kaadettiin boolia koneistoon. Nyt oli luvassa kunnon korvaus ja ajattelin jopa vähän ylilaskuttaa... Potut pottuina.

      Pukeuduin sala-asuun jotta eivät poliisit tunnista. Isot mursuviikset ja PPP-pulisongit takasivat anonyymiyteni.

      Pikku myy asemiin jalustalle ja filmiä koneeseen. Kesken kaiken tuli kova kusihätä. Tovin harkitsin pissaavani housuun mutta järkeilin, että niin huonoa tsägää ei ole, että...

      Kipaisin aulassa olevaan veskiin. Jätin kädet pesemättä, että en menetä kallista kuvausaikaa.. tai ehkä jokin takaraivossa sai minut edelleen murehtimaan aikaisempia kokemuksia. No, reippaasti kuvauspaikalle... ja mitä helvettiä!

      Jo kulman takaa näin jalustan jalat kömöllään lattialla ja kulman avautuessa hilpeän pikkujouluväen sekaan totesin kuin unessa utuisessa näkökenttäni kaventuvan, käsilläni seinästä tukea ottaen kuulin jostakin kaukaa oman ääneni parkaisun... pikku myy oli tuhannen palasina tanssilattian reunalla. Mykistyin. Katkokävellen riensin kuvauspaikalle. Liukastuin siinä samassa johonkin ja päistikkää mahalleni. Olin kusessa. Kirjaimellisesti. Joku oli kussut kameran jäännösten päälle! Ilmeisesti tapahtuma oli psyykelleni liikaa koska tunsin kuinka veri pakeni jäsenistäni ja silmissäni pyörivä maailma sai tajuntani hämärtymään. Kaikkoavien dollarinkuvien katoaminen kaukaisuuteen käsistäni oli viimeinen mitä muistan hetkestä ennen tajunnan menetystä.

      Heräsin tajuamatta heti missä olin. Tiesin heti että olin menettänyt jotain arvokasta. Pikku myy! Missä on pikku myy? Hätäännykseni vaihtui nolouteen kun vilkaisin ympärilleni. Olin tosiaan menettänyt jotain arvokasta. Arvokkuuteni ja kamerani. Istuin siinä linja-autoaseman aulassa. Väsymykseltäni olin nukahtanut odotusaulan penkille. Unissani olin pikku myy kädessä onanoinut ja nyt tahmaisessa kädessäni oli pikku myy, zoomiobjektiivi edestakaisin hitaasti liikkuen savukiehkuroiden leijuessa ympärillä. Päätin siinä paikassa lopettaa kuvaushommat ja jättää ne ammattilaisille.

      Siitä on nyt kolmekymmentä vuotta kun ensimmäisten pikkujoulujen fiasko tapahtui. Olen toipunut mielestäni hyvin. Vielä välillä tulee pakonomainen tarve laittaa poliisifoorumille kertomukseni. Eräänlaista itsehuijausterapiaa sanoo terapeuttini. Hänen mielestään pidättäytyminen foorumille kirjoittamisesta nopeuttaisi parantumistani. En vain voi! Kuulette minusta jatkossakin. Ne on yksiä perkeleitä ne liikennepoliisit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe