Duunit jees mutta ympäristö ei

Sick people

Itseäni ei työpaikalla vtuta itse hommat vaan kaikki saatnan tyhjänpäiväiset porukat joita pyörii nurkissa viisastelemassa tai "heittämässä juttua". Koko työhistorian ajan on ollut jotain ihme sairaita tolloja leikkimässä jotain fitun diktaattoria tai besserwisseriä.

5

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • okjuyges

      Tuttu ilmiö isoissa firmoissa joissa ei työntekijöillä selkeää tehtäväkuvaa ole.

    • avovankiljassa

      Tämä on tavallista savupiipputeollisuudessa. Aamuisin työntekijät marssivat peräjonossa pyöröportin läpi kulkuläpyskä heiluen. työpisteelle tullaan hymyssäsuin vaan odotapa, aloittajan tapaan reipas työntekijä tapaa siellä kehitys; prosessi tai muun päällikkötason insinöörin , sellaisen ihme hemmon joka oikeesti luulee että osaa hommat paremmin kuin hän joka on seissyt samassa paikassa jo 25 vuotta.

    • pjyd

      Niin se on outo ilmiö kun tehdas on ollut 100 vuotta pystyssä ja sitten juuri valmistuneen Insinöörin / Jumalan mielestä työskennelläänkin väärällä tavalla. Hetken kun herra säätelee onkin kaikki päin helve**iä ja syy tietenkin työntekijöissä. Tällaistakin on tullut nähtyä. Mukavaa työpäivää silti kaikille kaikesta huolimatta..

      • What an bloody joke

        eräälläkin puualan verstaalla kehutaan että on Toyotan tuotantotapa käytössä mutta Toyotalla ei varmasti ole näin vanhoja ja paskoja tuotantokoneita ollut milloinkaan käytössä joten puuverstaan ja Toyotan tuotantotavoista ei käytännössä voi puhua samana vuonnakaan!

        Toyotalla homma varmasti toimii hyvin kun heillä on hyvät ja uudet koneet sekä paljon automaatiota. Koneet vieläpä uusitaan n. neljän vuoden välein samalla kun autojen korimallikin vaihtuu, luin jostain että maksaa saman korjata vanhoja koneita kuin hankkia kokonaan uudet ja siinä n. neljässä vuodessa koneita pitäisi alkaa korjaamaan jokatapauksessa.

        Tämä ei kuitenkaan toimi jos tuotantolinjalla on koneita joiden suorituskyky, läpimenoaika poikkeaa toisistaan huomattavasti, nopeammat koneet suoltavat tavaraa hitaammat koneet täyteen seisomaan ties kuinka pitkäksi aikaa ja se ei varmasti ole lähelläkään sitä mikä on Toyotan tuotantotapa.

        Tämä tuotantotapa koneiden uusimisineen varmasti vaatii hintavia investointeja mihin jollain puupajoilla ei ole varaa.

        Silti joku kirjoituspöydän takana istuva insinöörinretale yrittää vängätä tällaista tuotantomenetelmää käyttöön ja kun paskakoneet ei siihen taivu niin koko tuontanto menee täysin sekaisin, on ennennäkemätön ruuhka, kiire, jne. ja tietysti kaikki paska kaadetaan työntekijän niskaan!

        Eikä puhettakaan että koneita uusittaisiin tai tehtäisiin mitään muitakaan työtä ja läpimenoaikoja nopeuttavia muutoksia VAIKKA sellainen vastarinta ei kuulu Toyotan tuotantotapaan. Työntekijä on käytännön työn paras asiantuntija mutta puutehtaalla häntä kuunnellaan kaikkein vähiten. Puuverstas rikkoo tässä esim. jatkuvan kehityksen periaatetta ja ihmisten kunnioitusta.
        http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Production_System

        Toyotan tuotantotavassa tavoitteena on mm. karsia turhia asioita läpimenoajan nopeuttamiseksi mutta puupäiden verstaalla turhuuksia pikemminkin keksitään koko ajan lisää, läpimenoaikojen nopeuttaminen on vain juhlapuheita, käytännössä läpimenoajat vain pitenevät kun tuotantomenetelmä on utopiaa tällaisilla koneilla.

        Koko tuotantoketjun koneet pitää olla ensin sellaiset että niillä voidaan tehdä se oikea määrä oikeaan aikaan oikeassa paikassa oikealla laadulla jne. eikä kuten nyt että tuotantolinjalla on yksi tai useampi hidas vanha paskakone johon kaikki tuotteet kasautuu seisomaan kun työpiste ei kertakaikkiaan vedä niitä määriä mitä muut koneet sille suoltaa odottamaan vuoroaan.

        Kyllä on ihan uskomattomia pällejä puualalla päälliköinä, ei 8aatana sentään, elävät jossain ihan mielikuvitusmaailmoissa.

        Kävisi vitsistä kertoa Toyotan tuotantotavan olevan käytössä jollain puutehtaalla missä on manuaalisesti säädettäviä primitiivisiä museokoneita 70-luvulta ilman mitään automaatiota vielä näin 2010-luvullakin käytössä. Voin kuvitella miten yleensä arvokkaasti käyttäytyvien Japanilaisten herrojen pokka pettäisi ja nauraisivat katketakseen kun kuulisivat tämän. Naurun loputtua nostaisivat varmaan syytteet heidän tuotantotapansa loukkaamisesta ja asiattomasta käytöstä.


    • dfvrg

      Kunpa osattaisiin arvostaa kaikkia; nuorempien uusia ideoita ja vanhempien kokemuksia. Mä luulen, että yleinen pahoinvoinnin syy työpaikoilla on kokemuksessa, ettei arvosteta. Näin ainakin mulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe