Mitä "lutka" itse asiassa tarkoittaakaan?

Simone Beaver

Suurin osa suomalaisista ajattelee elävänsä maassa, jossa yksilöllä on mahdollisuus toteuttaa seksuaalisuuttaan tavalla, jonka kokee luontevimmaksi. Ainoa ehto on, että toiminnallaan ei saa aiheuttaa mielipahaa muille. Vapaus edellyttää kuitenkin vastuuta: yksilön pitäisi osata itse määritellä, missä vaiheessa hänen seksuaalikäyttäytymisensä muuttuu sopimattomaksi. Se voi olla haastavaa, mutta mikäli siihen kykenee, muiden mielipiteet muuttuvat samantekeviksi. Vai?

Esimerkkitilanne: Tiina, 22v, ei halua parisuhdetta hankalan ja hektisen elämäntilanteensa vuoksi. Hän kokee kuitenkin tarvitsevansa seksiä. Niinpä Tiinalle kertyy jonkin verran sekä "yhden illan juttuja" että "fuckbuddyja". Tiina huolehtii ehkäisystä ja tekee miehille selväksi, ettei kaipaa mitään irrallisia seksisuhteita syvempää. Kaikki hänen kumppaninsa hyväksyvät tämän. Tiina on tyytyväinen: hän ilmentää seksuaalisuuttaan mielekkäimmällä mahdollisella tavalla kuitenkaan ilman, että tuottaa kärsimystä muille. Hienoa. Parin vuoden päästä Tiinan elämäntilanne on tasaantunut, ja hän alkaa kaivata kiintymystä. Tiina tapaakin mukavan miehen, Markon. He käyvät useilla treffeillä, vierailevat toistensa vanhemmilla ja lopulta alkavat harkita seurustelua. Erään onnistuneen elokuvaillan jälkeen puheeksi tulee molempien seksihistoria. Marko antaa ymmärtää, että hänellä on ollut sinkkuvuosinaan runsaasti naisia, joten Tiinakin uskaltautuu avaamaan miesmääriään. Hänen yllätyksekseen Marko pöyristyy, nimittää häntä "lutkaksi" ja toteaa, että jutun on parempi päättyä tähän. Tiina on äimistynyt.

Se oli pitkä, mutta havainnollistava johdanto aiheeseen: Mitä tekee naisesta "lutkan"? Perinteisen näkemyksen mukaan se, että hän on harrastanut seksiä usean miehen kanssa. Kuten johdannon (ja järjen...) luulisi kertovan, tähän näkemykseen sisältyy kuitenkin pulma. Niin kauan kuin seksi vaatii toteutuakseen vähintään kahta ihmistä, tulisi myös siihen toiseen osapuoleen kiinnittää huomiota. Eli mieheen. Miksi Marko kokee Tiinan käyttäytymisen arveluttavaksi, vaikka hänen oma historiansa on samanlainen - ehkä vielä värikkäämpi? Voiko sama toiminta olla hyväksyttävää silloin, jos jalkojen välistä löytyy penis, mutta moraalitonta silloin, jos sattuu omistamaan vaginan?

Toisen näkemyksen mukaan "lutkamainen" nainen on sellainen, joka esittelee vartaloaan sopimattoman paljon. Hän saattaa saapua baariin päällään paita, jossa on avara kaula-aukko tai ladata itsestään Instagramiin kuvia, joissa esiintyy vähissä vaatteissa. No, tähänkin näkemykseen sisältyy pulma. Avonaisiin vaatteisiin pukeutuneelle naiselle suodaan paljon vihellyksiä ja lähentymisyrityksiä, paljastaville kuville puolestaan tykkäyksiä ja niiden lataajalle seuraajia. Miksi miehet osoittavat ihailua hävytöntä kohtaan? Ai niin, nämä naiset ovat hyvännäköisiä. Voiko sama toiminta olla hyväksyttävää silloin, jos henkilö on viehättävä, mutta moraalitonta silloin, jos hänen ulkomuotonsa ei satu miellyttämään?

Olen vähitellen sanonut sanottavani. Tuntuuko sinusta, että viestini sisältää enimmäkseen kellastuneita väitteitä kuluneiden perusteluiden kyljessä? Niin minustakin. Mutta toistaiseksi olen vailla vastauksia. Sitä paitsi aiheesta on tarpeellista puhua niin kauan, kunnes voidaan havaita selkeä muutos. Tällä hetkellä näyttää nimittäin siltä, että seksuaalikäyttäytymiseen kohdistuva sovinismi on vain kasvamassa. Yksilöiden lisäksi sitä viljelee niin rap-laulujen lyriikat (esimerkkinä Adi L Hasla ym. - Hyi) kuin meemisivustotkin (esimerkkinä @vainsuomirapjutut). Joten kertokaa minulle, mikä tekee naisesta "lutkan".

7

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhaan huolestut

      Ei se Marko mihinkään katoa kuultuaan Tiinan lukuisista panoista. Saattaa paheksua mielessään , mutta siihen se jääkin. Kännipäissään Marko saattaa kyllä palata asiaan useinkin.

      • Simone Beaver

        No, olihan tarina tietenkin vähän karnevalisoitu.

        Lukukerrat lisääntyvät, mutta vastaukset eivät. Tulkitsen tämän siten, että huorittelulle ei yksinkertaisesti ole rationaalista perustaa. Hienoa, pojat.


    • arvaukseni

      Kyse ei ole muusta kuin siitä että seksin saaminen on miehelle suurempi haaste kuin naiselle, koska ne jalkovään vehkeet ovat hieman, Hieman erilaiset, juurikin siitä syystä että mies panee ketä tahansa. Uros eläimetkin panevat ihan mitä tahansa. Naaras eläimet puolestaan useissa lajeissa vaativat kumppaniltaa jotain erityistä, ainutlaatuista.

      Siksi lutka on vain lutka, mutta kukaan ei ole kieltämässä lutkia vaan sellaisen kanssa ei tahdo seurustella, koska se toiminta on vähintäänkin luonnonvastaista.

      • markkina-arvo

        Näinhän se on. Mitä on paljon tarjolla ja ilmaiseksi, ei arvosteta. Seksiä on naiselle tarjolla yhtä paljon ja helposti kuin käpyjä metsässä.

        Sen sijaan naiset itse arvostavat tiettyä siveyttä (pihtaamista), mikä nostaa heidän arvoaan vaikeasti saatavana hyödykkeenä. Juuri tästä syystä naiset itse ahkerimmin valvovat toistensa seksikäyttäytymistä ja leimaavat polkumyyntiä harrastavat lutkiksi. Samasta syystä miehet arvostavat suurta seksikokemusten määrää ihan kuten kaikkea muutakin onnistumista ja kilpailun voittamista.


      • markkina-arvo
        markkina-arvo kirjoitti:

        Näinhän se on. Mitä on paljon tarjolla ja ilmaiseksi, ei arvosteta. Seksiä on naiselle tarjolla yhtä paljon ja helposti kuin käpyjä metsässä.

        Sen sijaan naiset itse arvostavat tiettyä siveyttä (pihtaamista), mikä nostaa heidän arvoaan vaikeasti saatavana hyödykkeenä. Juuri tästä syystä naiset itse ahkerimmin valvovat toistensa seksikäyttäytymistä ja leimaavat polkumyyntiä harrastavat lutkiksi. Samasta syystä miehet arvostavat suurta seksikokemusten määrää ihan kuten kaikkea muutakin onnistumista ja kilpailun voittamista.

        Kannattaa muistaa, ettei tämä ole mikään mies vastaan nainen - asetelma. Kummallakin sukupuolella on etunsa ja haittansa asiasta:

        - nainen saisi niin paljon, kuin haluaisi, mutta ei halua

        - mies saa panna niin paljon, kuin onnistuu saamaan, mutta ei saa

        On vain yksi voittaja: nainen, joka onnistuu murtamaan luutuneet moraalikäsityksensä ja toimii niistä välittämättä. Onko hänkään sitten onnellinen on toinen asia. Miehiähän kyllä rittää, mutta muut naiset vieroksuvat eivätkä miehetkään välttämättä halua vakavampaa suhdetta.


    • arvaukseni

      Muuten täytyy vielä lisätä, että pyrkimys laittaa tällainen 'lutka' näkemys kielteisen ja negatiivisen keskustelualueen alle on noteerattu.

      Kiitokset lutkuuden edistämiselle. Sinulle luultavasti nauretaan tuossa tulevaisuudessa.

      • Simone Beaver

        Onneksi on tämä anonyymiteetti ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9696
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2837
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      169
      2620
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1501
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe