Luonnevikaiset vaatemyyjät

Toivon toimintaa

Olen yli viisikymppinen, hoikka ja urheilullinen mies.

Hain uutta pukua ja poikkesin myös Dresmanniin, koska siellä oli tarjouksessa villakangaspukuja. Myyjä valitsi takin ja kehotti koittamaan. Se oli päälläni kuin hevosen loimi, ei istunut mistään kohtaa, mutta myyjä kehui sitä täydellisen sopivaksi ja oli tarjoamassa jo housuja.
Lähdin pois ja ostin puvun sieltä, mistä muutkin pukuni olen hankkinut. Nyt löytyi heti sopiva kahdesta mallista valiten. Myyjä oli tarkka ja ystävällinen. Hän tarkasteli istuvuutta huolella, ja pieniä korjauksia jouduttiin tekemään.
Nyt on tähdennettävä, että puku maksoi vain neljäsataa euroa.

Myös Dresmannilla on käytössä sama mitoitussysteemi ja yhtä laajat varastot kuin tuossa suosikkiliikkeessäni. Pojille on haettu sieltä rippipukuja ja seuraavatkin puvut. Ne ovat olleet hyvin istuvia ja tyylikkäitä, vaikka laatu on huonompi, mutta se näkyy myös halvemmassa hinnassa. Kasvaville ei kannata kovin kallista pukua hankkia. Itse olen ostanut sieltä pikkutakkeja. Jos sopivaa ei ole löytynyt tangosta, ne on haettu varastosta.

Miksi siis tuo myyjä halusi myydä minulle täydellisen paskasti istuvan puvun?
Itseasiassa tuo kokemus ei ollut ensimmäinen, vaan niitä on tullut vastaan useita pitkän elämäni varrella. Kun katselee juhlapukuisia miehiä huomaa, että paskasti istuvien pukujen myyjiä on paljon.

Ovatko nuo naiset miesvihaajia? He saavat tyydytystä miesten huijaamisesta ja häpäisystä?
Ihmettelen kauppojen esimiehiä ja luonnevikaisten naisten työtovereita. Miksi he eivät puutu tuollaiseen käytökseen?

4

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RAhAA

      mieti kolmesti tottakai ne haluavat tuputtaa sinulle hunosti istuvan puvun miten muuten ne sais rahaa

    • huonot palvelut

      Eihän valmispuvut ikinä ole kovin hyvin istuvia, mutta stockalla sentään tarjotaan halpaa 7€ räätälinpalvelua aina puvun ostamisen yhteydessä. Dressmannilla sellaista palvelua ei ole, ja valikoiman vähiten huonosti istuva puku myydään asiakkaalle vaikka siinä on kaikenlaista korjattavaa istuvuudessa.

    • normaalia

      Vaatteita ostaessa kannatta luottaa omaan silmään, jos sellainen on. Jokaisesta vaateliikkeestä, ketjuun kuuluva tai ei, löytyy myyjiä, jotka vakuuttavat minkä tahansa asun sopivan asiakkaalle mainiosti.

      Olen mies, mutta tilanne on kuulemma sama naistenvaateliikkeissä. Saattaa olla, että myyjä saa osan palkastaan bomuksina myynnin perusteella.

      • sartorialist

        Itse useamman vuoden vaatekaupassa esimiesasemassa työskennelleenä voin sanoa, että eipä tuossa ole varmaan kyse muusta kuin koulutuksen puutteesta.

        Suomessa harvoissa (jos missään) vaatekaupoissa on käytössä provikkapalkkausta; erinäisiä kilpailuja voi olla ja myyjien lukuja seurataan kyllä, mutta kyllä se tuntipalkkaus on Suomessa se eniten käytetty palkkausmuoto. Esimiesten palkat voivat usein olla sidottuna kaupan myynti- indeksiin ja siihen tietysti vaikuttaa koko henkilökunnan panos, mutta tässä tullaan juuri mainitsemaani pointtiin: jos esimies ei huolehdi henkilökunnan koulutuksesta, henkilökunta ei yksinkertaisesti tiedä miten puvun tulee istua! Tämä on tietysti ongelma, koska varmaan lähemmäs 95% miesasiakkaista ei tiedä millainen on istuva puku - suomalaiset kun eivät yleensä laita pukua päälle kuin häihin ja hautajaisiin.

        En myöskään suostu uskomaan siihen tosiasiaan, että myyjä tekisi tuon ilkeyttään tai vaan "koska haluaa myyntiä". Dressmann on tunnetusti kauppana hyvin myyntiorientoinut - eikä siinä ole mitään pahaa - mutta heilläkin on varmastin tiedossa, että asiakkaan "huijaaminen" ei ole ikinä kannattavaa. Viimeistään joku asiakkaan ystävistä mainitsisi puvun istuvuudesta ja tällöin myyjä olisi nolannut asiakkaan tämän ystävien edessä. Sama koskee kaikkia muitakin vaatteita: myyjän myydessä esim. liian lyhyet farkut, JOKU tulee asiasta mainitsemaan. Kuinka mieluusti asiakas tällöin palaa liikkeeseen? Tai sanoo liikkeestä mitään hyvää? Ensimmäinen postaus on mielestäni hyvä esimerkki: olenko väärässä sanoessani, ettei "Toivon toimintaa" mene enää toiste Dressmanniin pukuostoksille? :)

        Tämän takia myyjien ammattitaidon puute on iso ongelma kaupoille, mutta kyllä se ensisijaisesti vastuu omasta mielestäni on aina lähimmällä esimiehellä (kauppiaalla/myymäläpäälliköllä/osastovastaavalla/jne). Ammattitaitoinen myyjä on samalla stailisti, joka auttaa asiakasta löytämään tarvittavat asukokonaisuudet, mutta on myös tarvittaessa rehellinen, vaikka se aiheuttaa menetettyyn myyntiin. Pitkässä juoksussa se kannattaa aina, koska tällöin asiakas palaa aina. Suomessa kun äänestetään mieluummin jaloilla tai nettipalstoilla... :)

        Ja viimeisenä kommenttina: ei, vaatekauppa jossa olin töissä, ei ollut Dressmann. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe