joulu ja anoppi

2 lasta kotiäiti

Joulu on taas tulossa,en odota yhtään joulun viettoa miehen sukalaisten kanssa. Anoppi on itsekäs narsisti jolle oma napa on tärkein. Ilmoitti viestillä minulle ettei ole varaa laittaa joulua/joulahjoja joten lahja toiveita ei oteta vastaan;meillä on 2 lasta. Eikä miehen nuoremmalle veljelle tartte ostaa mitään;12v mutta oman lahja toiveen kyllä laittoi;yli 100e lahja. Kuka tekee tuollaista?!? Päätimme että mummu jää ilman lahjaa ja kukka saa kelvata,pojalle ostimme kouluun vaatteita kun hän kulkee "ryysyissä" kun anoppi ei käytä rahaa häneen. Mummu kävi tässä meillä meijän tyttöjä ja alkoi kuiskitaan miehelleni lahjoista ja siitä kuin veli haluaa PS4.Mies totesi tähän että lahjat on jo ostettu. Tämän jälkeen alkaa syyllistäminen kun hän on kaikki antanu lapsilleen eikä häntä tueta yhtään jne. Mies kun ei lähe tähän vinkumiseen mukaan kun äitinsä on tehnyt sitä aina;vienyt omilta pojiltaa perintörahat jotka piti saada käyttöön 18vuotiaana,siitä asti mieheni ei ole enää uskonut äitiään missään suhteessa.Anoppi on alle 50v sosiaalipummi joka ei ole ollut töissä enää 13vuoteen. Kaikki hänen eläminen maksetaan,hän käy viikoittain ravintolassa viihteellä ja alkoa&tupakkia kuluu. Oman äitinsä lompsalla viihtyy hyvin myös,aikuinen akka huijaa rahaa omilta yli 80v vanhemmiltaan. Tätä huijausta on mm. Että pojalleen pitää ostaa vaatetta ja todellisuudessa juo kurkusta alas rahat. Anoppi myös alkoi puhumaan että joulu vietetään meillä kun on tilaa jne eikä hän aijo laittaa tikkua ristiin joulun suhteen. Viime vuonna vietimme joulun meillä,talo oli juuri valmistunut ja oli hirveä homma saada joulu tehtyä isolle porukalle kun paikat sisällä oli ihan levällään. Viime joulu oli hirveä,ruuasta vslitettiin samoin lahjoista. Haukuttiin päin naamaa ja arvosteltiin materiaali ratkaisuja talossamme jne. Siat kävi syömässä epäkiitollisena. Itkuhan sitte pääsi kun mies pyysi lähtemään heitä verukkeella kun olimme menossa illaksi minun vanhemmille. Sanoin anopille etten halua viettää joulua meillä,tähän todettiin että olen itsekäs kun pilaan lasten joulun. Mies sanoi että yhdessä voidaan viettää joulu jossain muualla ja kustannuksiin voidaan osallistua mutta jos se ei sovi,vietämme joulun omalla perheellä. Tästä suivaantuneenä anoppi lähti ovet Paukkuen. Tämmönen meillä,mites teillä?

10

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unohtakaa anoppi

      , mutta muistakaa ottaa se koululainen vaikka teille koko lomaksi.

    • lilliputtinen

      En nyt ihan ymmärrä sinuakaan. Tuo sinun kielen käyttö on ihan kauheata sinä akottelet miehesi äitiä. Eli kunnoitus on kaukana. Sinun pitäsi osata käyttäytä jos et ole niitä samanlaisia alkoholiongelmaisia. Järkevä ihmien ei käytä toisista tuollaista kieltä.
      Jos hällä ei ole varaa ostella lahjoja niin sitten ei osta. Jos ette halua viettää Joulua hänen kanssaan sen voi ilmoittaa hälle asiallisestikkin. Mutta tuo sinun kielen käyttö on jo niin kauheeta että se vie sympatiat mennessään.

      • 2 lasta kotiäiti

        En osaa arvostaa tuollaista ihmistä,ei ole mitää arvostuksen aihetta. Meillä ei käytetä alkoa lainkaan,miehen lapsuus kun oli mitä oli. Anoppille ilmoitettu tänään että vietämme joulun omalla perheellä,haukkuma viestejä sadellut kymmenittäin meille molemmille. Miehen nuorin veli kävi tänään,äiti kuulemma pöhnissään makaa kotona. Tekisi mieli tehdä taas lastensuojeluilmoitus. Kunta kun vain on hidas reakoimaan niihin,eikä koulussakaan puututa. En tiedä mitä enää anopin kans tehdä..Joulu menee vanhemmillani jonne otamme mukaan miehen pikkuveljen jos saa vain lähteä,viestien mukaan emme saisi enää tavata häntä;pilaamme hänet "snobi" elämällä.


      • Itsenäistykää
        2 lasta kotiäiti kirjoitti:

        En osaa arvostaa tuollaista ihmistä,ei ole mitää arvostuksen aihetta. Meillä ei käytetä alkoa lainkaan,miehen lapsuus kun oli mitä oli. Anoppille ilmoitettu tänään että vietämme joulun omalla perheellä,haukkuma viestejä sadellut kymmenittäin meille molemmille. Miehen nuorin veli kävi tänään,äiti kuulemma pöhnissään makaa kotona. Tekisi mieli tehdä taas lastensuojeluilmoitus. Kunta kun vain on hidas reakoimaan niihin,eikä koulussakaan puututa. En tiedä mitä enää anopin kans tehdä..Joulu menee vanhemmillani jonne otamme mukaan miehen pikkuveljen jos saa vain lähteä,viestien mukaan emme saisi enää tavata häntä;pilaamme hänet "snobi" elämällä.

        Sanokaa siirtyneenne jehovan todistajiksi, jotka eivät joulua vietä.
        Hittojako rasitatte itseänne vuodesta toiseen jollakin riitaisella illanvietolla, lahjojen kanssa tai ilman.
        Pysytelkää aloillanne.

        Ja jos miehen vanhemmat eivät elämäntapaanne arvosta, niin ettehän tekään heitä. Tukekaa alaikäistä pikkuveljeä. Häntä ei pidä ohittaa.
        Jokainen elää itse valitsemaansa elämää. Aikuisina ihmisinä voitte valita oman elämäntapanne, ei siitä tarvitse kuuluttaa turuilla ja toreilla.
        Jokainen meistä tekee elämästään omanlaisensa. Jos se ei muille käy, niin ongelmahan on heidän. Älkää ottako ongelmaa appivanhempien asenteista.
        Kun annat appivanhempiesi elää omaa elämäänsä ja lopetat heidän arvostelemisensa, ja lakkaat puhumasta heidän elämäntavoistaan, niin voit itsekin paremmin.


      • Järkevä ihminen

        Lilliputtinen: kunnioitus pitää ansaita. Ei onnistu tuon anopin keinoilla!


    • Puotipuksu

      Ratkaistiin vastaava ongelma niin, että lähdemme jouluisin evakkoon. Hyviä ja kohtuuhintaisia lomapaketteja on paljon. Lisäksi ei se halpaa olisi näitä syöttää ja juottaa pitkien pyhien ajan vttuilu päälle.

    • uusi ilmoitus

      Uusi lastensuojeluilmoitus kannattaa tehdä, kun tilanne ei ole parantunut tai on pahentunut tai on edelleen paha.
      Lehdistä on kyllä luettu, että sosiaaliväki ei niihin tahdo reagoida, mutta jos ei edes yritä vaikuttaa, tulee aika syyllinen olo.

    • Margareeta

      Ongelman ydin on anopin alkoholismi.

      Sitä kautta teidän olisi viisainta tarkastella vanhuuttaan kohti purjehtivaa naista, jonka käytös on onnettomuudeksi ja häpeäksi hänen lapsilleen ja tulehduttaa koko suvun ilmapiirin.

      Onhan sanottu sananlaskussa, että yksi mätä omena pilaa koko korillisen.
      Mitä tällöin on tehtävä, ei suinkaan antaa tuon pilantuuneen hedelmän mädättää terveitä hedelmiä?
      Ei, vaan pilaantunut on eristettävä vahingoittamasta muita.
      Ongelma on tunnustettava, tuotava valppaasti esille, nimitettävä siksi mitä se on: juoppoudeksi ja moraalin puutostilaksi.

      Suinkaan ei anoppi tule myöntämään juoppouttansa, joka voi olla salaisesti jo varsin pitkälle kehittynyt.
      Alkoholisti on mestarillinen valehtelun taidoissa, ja mestari puolustaessaan itseään.
      Alkoholisti on myös mestarillinen käyttämään muita hyväkseen ja äärimmäisen itsekäs tuossa kuvioinnissaan.
      Alkoholisti esiintyy mieluusti uhrina ja on kovaääninen syyllistäessään omaisiaan.

      Aina on muissa syy, itse vain onneton olosuhteiden uhri, näin sanoo aito alkoholismiin sairastunut henkilö.

      Teitä helpottaa, kun näette asian totuudellisen puolen!
      Lastensuojeluun on syytä ottaa tarpeeksi usein yhteys, jotta tätä tietä voi lapsen eli miehen veljen pelastaa äitinsä holtittomuudelta.

      Antaa anopin vain lähteä ovet paukkuen! Ei se haittaa, ovi kyllä kestää sen. Ellei kestä, niin kätevä mies kyllä korjaa ovet.
      Alkoholistin kärsimättömyys, kyvyttömyys ottaa vastuuta, ärtyisyys ja tuskaisuus siinä vain on puhunut, kun suoraselkäinen omainen heittää totuuden kirvelevää suolaa viinan mädättämään hermostoon.

      Ei ole mitään syytä pitää liikaa yhteyttä tällaiseen anoppiin, jonka päätavoitteena on päästä helpommalla kaikesta työstä ja vastuusta.
      Ei hän ihmisiä rakasta, vaan omaa himoaan ja kehoaan, joka huutaa myrkkyä sisuksiinsa.

      Anopille voi sanoa asiallisesti, ehkä miehesi kautta, että äitinsä hakeutuisi hoitoon alkoholismin parantamiseksi. Jos hän ei ota neuvoa vastaan, sille ei kukaan mitään voi, eivät enkelitkään taivaassa niille seurauksille, jotka ylemääräisestä oluthanojen vieressä viihtymisestä tulevat.
      Sairautta ja rappiota, raunoita ihmissuhteissa.

      Hän eläköön elämänsä oman moraalittomuutensa mukaan, mutta korjatkoon itse sadon kylvöstään.
      Niin joutuvat muutkin tekemään ja saavat palkinnon sen mukaan, kuinka kylvävät.

      Anoppisi kylvö tuottaa hänelle sen sadon, jonka on ansainnut.
      Niin valitettavaa kuin se onkin. Hyväsydämiset vain tahtovat mennä liian pitkälle auttamisessaan eivätkä ymmärrä, että ihmisen oikeus on elää tekojensa mukaan.

      Ja mitä joululahjoihin tulee, niitä ei tarvitse ostaa varsinkaan sellaisille, joiden kanssa on epäsopua. Sellainen on turhaa hurskastelua.

      Itse rajoittaisin näin vaikean ja moraalittoman anopin kanssa seurustelua minimiin niin pitkäksi aikaa kuin hänen holtittomuutensa jatkuu.
      Varsinkaan omaa ja lasten joulua ei pidä pilata yhden mädän hedelmän vuoksi.

      • 2 lasta kotiäiti

        Hei,kiitos asiallisista vastauksista. Joulu me i hienosti oman perheen kanssa minun vanhempieni luona. Mieheni pikkuveljeä emme saaneet mukaan vaan hän vietti joulunsa todennäköisesti yksin pelaten. Äitinsä vietti joulun nukkuen omassa huoneessaan. Herätessään kyllä muisti meitäkin omista mummun oikeuksistaan lastenlapsia kohtaan;kuinka heidät riistetään häneltä jne. Huoh..Tekemisissä olemme olleet joulun jälkeen yhden kerran hänen kanssaan,lapsemme syntymäpäivillä. Lahjaa lapsi ei saanut,kahvi oli pahaa eikä kakkuakaan oltu itse tehty. Muisti myös sanoa kuinka lapsen nimi on ristitty väärin kun sitä ei kirjoita samanlailla kuin hänen toinen nimensä. Loppujen lopuksi pyysin häntä poistumaan kodistamme ja huutaen hän lähtikin. Tänään tuli viestiä että hän on nii kivuissaan ettei voi viedä poikaansa laskettelemaan viikonloppuna joten meidän pitäisi viedä. Vastasin hänelle että meillä on omat menomme ja kerro X:lle mikset voi lähteäkkään. Eipä aikaakaan kun ovikello soi ja miehen pikkuveli tuli kassien kanssa lähtövalmiina laskemaan. Siinäpä sai mies selittää äitinsä kotkotuksia veljelleen. Voin sanoa että alan olemaan hyvin väsynyt tähän touhuun joka vaikuttaa hyvin paljon omaan arkeemme.


    • kaipaa tukea

      Ajatelkaa asioita myös miehesi pikkuveljen kannalta. Syytön hän on äitinsä tekemisiin ja sanomisiin.
      Pitäkää huolta pikkuveljestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8534
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe