Milläs ajatte?

utelias

Milläs jenkkifanit ajelette kun joku sotakriisi tulee, tai Vihreät pistää rajut verot? Bensalitra nousee kymppiin tai yli, ja käyttövero ympäristösyistä jonnekin 5000 tonniin vuodessa....

31

1855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johnny Trouble

      Niin kuin tähänkin asti! Kyllä viisas valtiovalta varmasti korottaa opintotukeakin bensiiniveron vanavedessä eli ei munkaan tarvi millään riisikipalla ajella jatkossakaan. Mietin vaan että miksi yleensäkään vaivauduin vastaamaan noin tyhmään kysymykseen..?

      • Repa

        arkiajot bensapihillä pikkuautolla. Jenkilläni ajan kesäisin kauniilla ilmalla vain sen verran, että bensan hinnalla ei ole väliä. Käyttömaksua ei toivottavasti mene tulevaisuudessakaan museorekisteröidyltä autolta.


      • Johnny Trouble
        Repa kirjoitti:

        arkiajot bensapihillä pikkuautolla. Jenkilläni ajan kesäisin kauniilla ilmalla vain sen verran, että bensan hinnalla ei ole väliä. Käyttömaksua ei toivottavasti mene tulevaisuudessakaan museorekisteröidyltä autolta.

        Ajettavaksi ne autot on tehty. On se harmi, että moni hieno ameriikanauto lepää tallissa vain siksi, ettei se omistajansa mielestä kestä kurakeliä ruostumatta. Makuasioita, mutta veekasin murinaa on mukavaa kuunnella myös talvipakkasella. Ihmettelen vain, miten mulla, köyhällä opiskelijalla, on varaa ajella kaikki ajot jenkillä kun vanhat ja vuosikausia duunia paiskineet starat rutisee korkeasta bensanhinnasta? Ja hyvään tarkoitukseen ne rahat menee. Mekin täällä maakunnassa saamme nauttia pyykkilautamaisen tasaisista teistä, jotka valtiovalta on suuressa viisaudessaan autoilusta kerätyillä veromarkoilla meille suonut. Juu näin on...


      • V8power
        Johnny Trouble kirjoitti:

        Ajettavaksi ne autot on tehty. On se harmi, että moni hieno ameriikanauto lepää tallissa vain siksi, ettei se omistajansa mielestä kestä kurakeliä ruostumatta. Makuasioita, mutta veekasin murinaa on mukavaa kuunnella myös talvipakkasella. Ihmettelen vain, miten mulla, köyhällä opiskelijalla, on varaa ajella kaikki ajot jenkillä kun vanhat ja vuosikausia duunia paiskineet starat rutisee korkeasta bensanhinnasta? Ja hyvään tarkoitukseen ne rahat menee. Mekin täällä maakunnassa saamme nauttia pyykkilautamaisen tasaisista teistä, jotka valtiovalta on suuressa viisaudessaan autoilusta kerätyillä veromarkoilla meille suonut. Juu näin on...

        En voi muuta sanoa kun naulan kantaan.Itse ajan noin 50 000 km./vuosi ja se ajetaan V8 vehkeellä.Tosihan on että bensaa menee mutta paskanko sillä on väliä.Ainakin turvallisuus on mielestäni ihan toista luokkaa kuin nykyriisipussitörmäystestivoittajissa.Minkä bensassa vie,sen kyydissä saa takasin.Ja täytyyhän sitä peltiä autossa olla.

        Tuntuu muuten kummalta että miten voi auto joka rypistyy kuin paperi kasaan kauttaaltaan pikku tönäisystä,olla turvallisempi kuin auto joka säilyttää muotonsa.Ihmettelen vaan.


      • Kusipää_

        Millä Tokotakuski ajelee jos syttyy ydinsota.


    • kingrat

      ...niinkuin nytkin!
      Ympäri vuoden siis, tai oikeestaan ainakin talvella, eikä juuri
      ympäristöveroihin ole perusteita
      katillisen vakiocapricen (kaikki saasteheebelit tallella) kohdalla ja toimivatkin tos
      käyttöautossa, toisessa ei niitä olekaan, mut senkun verottavat!
      Kolmaskin V8-ajoneuvo pysyy edelleen liikenteessä, tosin vain kesällä, kun
      tehoa hiukka liikaa talviliikenteeseen=))

      Ja kesällä muuten tasapainotetaan "bensabudjettia" ajamalla jollakin perheen
      mopoista (ei muuten maailman halvinta leikkiä sekään)!!!

    • v.kuitunen

      Hyppää tärviö sinne nissaniis ja ala väistelemään isompias; milläs itse meinasit ajella, jopolla vai ?
      nostetaan vaan se litrahinta suoraan 2€, eipä tarvitse ruuhkissa ainakaan seistä...

    • Pasi

      Kyllä varmaankin tuolla samalla Ford Econolinellä, millä nytkin. Mitä sitä hyvää autoa vaihtamaan.
      Tyhmä kysymys. ikäänkun nyt olisi jotenkin halpaa ajella ylipäätänsä millään ajoneuvolla.

    • Vauhtinakki

      eipä tuo bensan hinta kovin tunnu.
      neljä vuotta on Corvette ollut, keskikulutus pyörii 12-16litraa/100km, n.2000mk menee kesä-aikana bensoihin kuukaudessa ja vakuutukset päälle.
      Talvisin kun entisöidään,vaihdetaan kuluneita osia uusiin,viritellään,parannellaan ajo-ominaisuuksia vielä entisestään jne.. menee seisonta-aikana n.30.000mk,eli halvemmalla pääsee,kun on kesä ja pääsee bensaa (ja takarenkaita) polttelemaan... Jiiihaaaa!!!

      • järki käteen.

        Aika kova keskikulutus.. Onko isolohko?
        76 taitaa olla tukkoisin vuosimalli.. se saattaa selittää kyllä osaksi kulutusta.

        Mitä sulta parin kuukauden aikana kuluu kesällä?
        Parannellaan ajo ominaisuuksia.. pusliin, vakaimiin jousiin ja iskareihin saat uppoamaan aikaa ehkä parikuukautta ja sitten saatkin ajella 10v.
        Entisöidään?
        no virittämistä tommosessa 76 ~150hp vehkeessä kyllä on!!!

        Mulla on mennyt kahden talven aikana moottoriin, alustaan yms yms ~10 000- 15 000mk.. ja kaikki on uutta. Eipähän tarvitse mun ikinä enää niitä laittaa!!


    • Sami vaan

      Annan sinulle simppelin esimerkin.
      Minulla on tallissa V8 "pontikka", ja
      autotallin takana 1.2l Corsa. Corsa on
      kyllä taloudellinen, ja samalla rahalla
      ajaa 1000km kuin pontikalla 500km. Asia
      vaan on niin, että Corsalla en kyllä
      halua ajaa edes sataa kilometriä! Miksi
      kärsimyksistä pitäisi vielä maksaa vaikka
      se halpaa olisikin?

      Jotkut vaan ei hahmota sitä että ehkä
      toisille ajaminen on ilo ja harrastus,
      eikä pakollinen paha. Ja ajamista voi
      vähentää pakon edessä, kunhan se on kivaa.

      PS. Jos käyttövero nousee 5000 tonniin, niin eihän sitten enää auton kulutuksella ole
      mitään väliä, kun ei sillä kuitenkaan voi
      kokonaiskuluihin enää paljon vaikuttaa :)

    • Kasiainen

      Talvisin vapaa-ajan ajossa on Jeep Grand Cherokee, kesäisin MB 420 SE ja hupituulella ollessasi starttaan Mustang avon. MB:ssäkin on V8, vaikka muuten ei kuulukaan joukkoon. Niin, en aja niillä yhtä aikaa joten yksittäisen auton kulutus on sivuseikka.
      Työmatkat taitan järkevästi /:-@
      Audi A4-dieselillä.

    • 400 cid

      Jännä on nähdä kuka yleensäkään ajaa autolla jos käyttövero on 5000 tonnia eli 5 milj. markkaa vai oliko kyseessä peräti eurot?
      Ei ainakaan pers'aukisia näy raitilla :-)

      • fisu

        taitaa ne olla euroja, täytyykin miettiä pitääkö
        rekisterissä vain 6 autoa kerralla, nythän niitä on kertyny jo hyvän matkaa kolmattakymmentä...


    • Euro

      Ikäväkseni on todettava jotta joutuu ajelemaan euroilla, koska Markat poistuivat markkinoilta. Mutta Auto on kuitenkin jenkki, joten kait sen kestää...

    • aina sama hinta

      mua ei heilauta lainkaan. mä tankkaan aina automaatista, ennen satasella, nyt 20 eurolla. aina sama hinta, funtsaa sitä

      • Mopar

        Nostakoot vaikka 2€/litra, sitte vaihetaan vaan isompaan ja katotaan kuka se on tosi harrastaja!!
        ...Se kyllä saattaa tuottaa hiukan ongelmia, sillä auto on jo full-size ja kone suurin BB. :) Ja kyllä, talon ainut auto, joka kulkee päivittäin.


    • impala67

      kun jo pelkkä peltilehmän omistaminen on niin kallista, ei ole mitään mieltä hankkia YHTÄÄN kikkaretta, vaan keskittyä vain ja ainoastaan sellaisiin vehkeisiin, joista tosiaan diggaa.
      siis en aja millään muulla kuin chevyllä tai dodgella- kun ei ole muita!
      (noh rekisteröimätön rättäri mutta siinä on vielä hommaa- kun on tehty paperista, enkä ole kerinnyt teipata sitä kasaan).

      SInua minä säälin, joka ajat kenties autolla JOTA ET PIDÄ ITSEKÄÄN MINÄÄN...

    • Johnny Trouble

      Kyl me jenkkiautoilijat sit ollaan liikuttavan yksmielistä porukkaa. Ei mitään ku jatketaan samaan malliin seteliautomaateillamme ja annetaan kinnerikuskien niellä karvasta kalkkia ohittaessamme heidät kasin murinan säestämänä... Laskelkelkoot siinä sitten pensakuittejaan samalla kun etsivät halvinta huoltoasemaa.

    • Ziba

      gaso kahteen euroon litra, niin ei tulis kun tuttuja vastaan..

    • Kollaa kestää!

      Bensan hinnalla viis väliä, mutta käyttömaksu on
      paha uhka! Mutta toisaalta, jos vuotunen vero nousee älyttömäksi, ajan kylmästi ilman kilpiä!
      Vero koskee vain rekisteröityjä autoja. Sen jälkeen voi muuten unohtaa kaikki koneenvaihto luvat ja muut paskat! PS. Vihreänkin voi hakata grillijonossa, jollei kerran tartte tallillakaan
      olla...

    • 4x4_76

      Mulla on tallissa Blazer,mistä nousee kohta bensakasi pois,ja tilalle tulee 6.2 diesel.HA,eli rätkähtää korkea dieselvero,mutta ei haittaa.Polttoaine kulut ovat pienemmät 20000km vuotuisella ajomäärällä diesel vero verrattuna 355cid viritettyyn bensamyllyyn.

    • Kissehäkkinen

      Chevrolet Aveo

    • Ajan jo nyt

      isolla japanilaisella loistohybridillä. Paljon tehoa kohtuullisella kulutuksella ja eleetöntä/äänetöntä menoa Mark Levinsonin stereoiden soidessa. Myös verot on pienet saasteettomuudesta johtuen. Se on myönnettävä että pellin alla on vain 3.5 l V6 mutta tehoa yhteensä 345 hv mikä CVT-vaihteiston kanssa takaa mukavan ja tasaisen 5 s kiihdytysajan 0-100km/h. Enpä olisi nuorempana uskonut tällaista näkeväni.

    • onaboy

      sittenhän se vanhalla jenkillä ajo maksais saman kuin nykyään uudella kipolla ajaminen, vanhassa kun on huomattavasti halvemmat vakuutukset, osat on edullisia ja helppo laittaa itse verrattuna 500_1000e korjaamokäynteihin, ja vanhassa jenkissä pysyy arvo samana kun uusi kippo tiputtaa hintaa kovaa tahtia kokoajan... sit vielä tankilla kinnerikuskit kyselee kuinka on varaa ajaa jenkillä, mulla kun ei ole varaa ajaa uudella kipolla :)

    • V8rules

      Tunnetusti vihreät vihaavat kaikkea, missä on moottori... Hei viherpiiperöt! Kerron teille salaisuuden: hieromasauvoissakin on moottori...

    • burble

      Vanha bensalousku käy vaikka tärpätillä jos bensa loppuu, dieseleihin voi laittaa vaikka ruokaöljyn jämät. Eikä tunkeudu hakkerit auton järjestelmiin netin kautta niin kuin näissä viimeistä tekniikkaa olevissa leluissa.

    • 350

      Jenkillä ajetaan. Ei oma talous saa olla niin tiukalla että bensan hinnannousu ajaa konkurssiin. Nouseehan se bensan hinta silloin Tojo-Petterillekin, ja Tojo vaihtuu Microcariin, kenties?

    • kemikaalit

      Silloin soditaan eikä tanssita ripaskaa, kaikki löpö menee Hornetin kurkkuun!

    • Jaa-jaa olen vanha muori lähentelen 70tä jo 15 vuotiaana se iski. Jenkkiautot meinaan.
      Talvisin ajan kyllä nykyään sen vähän minkä ajan tuolla Nissanilla.
      Mutta kesäisin sieltä ladosta kaivetaan Chevrolet Van, ei silti, että muori sillä kovin paljon ajelee,.aina on tarvitsioita. Meinaan noissa sukulaisissa. Nytkin se on pojalla.
      No saan joskun Lincolnia sitten kun tarvitsevat pakua.
      Viime kesänä otettiin ladosta se vaaleensininen, kun tarvittiin hääautoksi. Tänä kesänäkin sillä on ajeltu. Se on semmoinen new yorker, avoauto.
      Jos niin käy, ettei rahat riitä yhtään ajaa, säilön latoon ja käy kattelemassa ja salaa kylätiellä ajamassa.

    • Monteoo

      70vm plymouth barracudalla mennään kesäisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe