Ohhohjaa...

Harmittaa.....

Kaikki alkoi kaksi vuotta sitten. Anoppi jo pitempään ollut pikku "hankala" ja Appi sairastellut dementiaa (Alztheimeria). Tavanmukainen kutsu annettiin heille joulun viettoon. Ennen joulua kuulin vaimoltani että anoppi päättänyt tulla viikoksi. Kysyin vaimoltani että onko siinä järkeä kun mies ei edes terveenäkään viihtynyt muitten nurkissa kahta päivää enempää. Vaimoni ärähti että kyllä äiti osaa arvioida.
No ensimmäisestä päivästä lähtien mies teki koko ajan kotiinlähtöä. Jouluaatto meni niukin naukin ilman ongelmia mutta joulupäivänä herra istui jo klo 7.00 vaatteet päällä ja laukut kädessä. Oli kuulemma lähdössä taksilla kotiin toiseen kaupunkiin.

Yritin ylipuhua jäämisestä vielä kahdeksi päiväksi kun kerran liput bussiin oli silloin. Ei onnistunut. Lähtivät bussilla mutta lopun matkaa joutuivat menemään taksilla.
Ennen lähtöä anoppi ärähti että ensi vuonna tulee yksin meille ja ukko menee hoitolaitokseen. Puolustin sairasta miestä ettei hän kyllä laitokseen mene vaan tulee meille mutta ehkä tuo viikko on liian pitkä aika ja pari kolme päivää ehkä menisi. Tuosta anoppi suuttui kun otti sen arvosteluna häntä kohden´ja siten ei suostunut tulemaan viime jouluna tekosyitä keksien. No vaimon veljeltä sain kuulla että syy olin minä joka ei mukamas halua häntä meille vedoten vanhaan huomautukseen.

No viikko sitten perjantaina käytin tunnin ylipuhuakseen hänet tulemaan miehensä kanssa ja hakisin ja veisin (1000 km ajoa).- Hän suostui ja olin iloinen että saadaanpa suuret juhlat. Seuraavana aamuna hän kuitenkin soitti vaimolleni ettei tulekaan tekosyitä keksien ja parin vuoden vanhaan huomautukseni vierailun kestosta sairaan miehen takia.

No työmatkan puitteessa vein heille joulukukat ja juotiin kahvia. Huomasin vanhassa talossa kuten vaimonikin edellisestä kerrasta että vahva tunkkainen haju (home?) iski nenään kun tulin sisään. Mainitsin asiasta vaimon veljelle eilen kun juteltiin kun hän kerran rakennus insinööri on. Olisiko ilmanvaihtokanavat,suodattimet puhdistettava. No veli oli kuitenkin tänään soittanut äidilleen ja kysellyt miten he tuulettavat asuntoa vedoten että minä olin käydessäni todennut hajua.

Ja helvettikö siitä syntyi. Nyt olen kuulemma oikea pääpiru.....Ja eivät halua olla missään tekemisissä kanssani. Harmittaa kun vuosien varrella kyllä uhrannut paljon aikaa ja nähnyt vaivaa heidän puolestaan. Kyllähän ihmiset muuttuvat lapsiksi taas iän myötä mutta että näin...

No onneksi vaimoni ja hänen molemmat veljensä ovat puolustaneet minua...

3

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvää joulua

      Nii-i, voin hyvin kuvitella, miten mieheni vanhemmatkin voisivat käyttäytyä näin, ja miten kertomasi voisi olla edessä meilläkin tulevaisuudessa, jos olisimme liian kilttejä.

      Koska nyt on minun vuoro, Minä olen tänä jouluna se paha ihminen miehen vanhempien mielestä, kun joulua ei tehdäkään ihan täsmälleen heidän suunnitelmien mukaan. Heille joulu on tasan tarkalleen vain sitä, että aattona ollaan heillä tarkalleen tiettyyn aikaan ja ruokana on sitä samaa. Vaikka aattona olisimme heillä vain parisen tuntia, olisi sekin heidän mielestä parempi kuin joulupäivänä 4 tuntia. Tapanina ei joulua sitten olekaan enää. Sitä ei lasketa.

      Aatto on heille joulu, muut vaan säälipäiviä. Noh, meilläpä on nyt muita suunnittelmia jouluaatoksi ja joulupäiväksi, eivätkä vaan tunnu tajuavan. Teimme suunnitelmat jo kuukausia sitten, mutta tässä suvussa ei saisi tehdä omia juttujaan. Omassa suvussani meidän suunnitelmat hyväksyttiin aikoja sitten.

      Aiempina vuosina pahana ihmisenä on ollut mieheni, mutta ei koskaan mieheni muut sisarukset. Nämä eivät koskaan tee mitään niin pahaa, että heitä syrjittäisiin.

      Noh, tein tiettyjä päätöksiä viikonlopun aikana. Päätöksiä, jotka säästävät meidän kahden, minun ja mieheni rahoja vuonna 2015 ja siitä eteenpäin.

      Me kaksi, suvun hylkiöjäsentä emme. enää. auta.

    • Ei nappaa enää

      Tuttua juttua. Taas on meilläkin Pahan Mielen Juhla edessä. Paikalle meno meinaisi oman joulun pilaamista mököttämistä seuraten. Kun ei mennä ollaan hirveitä ihmisiä joiden hirveyttä puidaan muiden lasten kanssa.

      • hyvää joulua

        Kuule,

        ihan kuin meidän elämästä appivanhempien kanssa....Varsinkin tuo viimeinen virke.

        sillä erotuksella, että ei olisi mököttämistä paikan päällä, vaan vielä pahempaa eli pitäisi kuunnella miehen veljen ja siskon valittamista omista asioistaan, työporukasta... Niillä on aina jotain ongelmia.

        Mutta nyt ei siis kumpaakaan, me juhlitaan joulua miehen kanssa kahdestaan, mitä ei ole sitten ole tapahtunut oikeastaan koskaan, saadaan katsoa joulurauhan julistus ilman että pitää heti sen loputtua kiitää jonnekin (ikinä ei ole saatu rauhoittua vain sitä katsoen).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe