Paölautusjauhe/massanlisays

Kuinka nuorena mielestänne on järkevää aloittaa palautus/massanlisäysjauheiden käyttö. Poikani on nyt 14 v, Ikäisekseen himean peinikokoinen.

4

73

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tropit

   Palkkarit voi aloittaa koska vaan, niissä ei oikeestaan ole mitään sen vaarallisempaa mitä normaalissa ruoassa! Suhteet on vaan vähän eri, eli massanlisäykseen tarvittavia hivenaineita, aminohappoja ja proteiinia, sekä mahollisesti maltodextroosia(nopea hiilihydraatti) on paljon. Ei tarvi siis huolestua!

   Palautusjuoma on vähän kuin ateria pullossa; siitä saa tarvittavia kehon "rakennuspalikoita" nopeasti, jotta keho pystyy ne heti treenit jälkeen hyödyntämään. Treenatessa lihakseen tulee pieniä mikrorepeämisiä ja treenin jälkeen ne mikrorepeämät alkavat korjaantumaan jolloin lihas myös kasvaa. Osittain tästä johtuu lihasten kipeys treenin jälkeen.

   Pidät vaan huolen siitä että poikasi syö myös tavallista kotiruokaa ja salaattia sekä hedelmiä! Hyvät rasvat kuuluvat myös nuoren "bodailijan" ruokavalioon, esim. kalasta saatava (kalanmaksaöljykapselit), erilaisista siemenistä ja pähkinöistä, oliiviöljystä ja auringonkukkaöljystö. Rypsiöljvy taas ei omaa niin hyviä omega--arvoja kuin em. mainitut rasvat, joten sitä ei suositella.

   Äläkä kauhistele jos poikasi syö paljon lihaa ym. proteiinipitoista, sillä proteiinia tarvii lihaksen kasvatukseen ja yleensä suositaan 1-2g proteiinia omaa painokiloa kohden.

   Tuossa tuli vähän ylimäärästäkin tekstiä, muttasiis.. Palkkari on ihan jees treenin jälkeen, jos siinä on nopeaa hiilihydraattia, esim maltodextroosia.
   "Vapaa-ajalla" taas maltodextroosia (silloiin keho ei tarvi nopeaa hiilihydraattia vaan ne pakkautuvat käyttämättöminä kehoon, eli läskiksi) ei tarvi, vaan kannattaa suosia proteiinipitoisia juomia, esim ruotsalaisen valmistamaa Star Nutrition Whey80. Tätä itse suosin hinnan ja maun takia.

   Pistä yksityisviestiä jos lisää kysyttävää! Minäkin pistin sinulle :)

  • Itse olen ehtoopuolen salilla kävijä. 50 -kymppinen. Pidän lajia todella hyvänä ja kehittävänä. Siinä pysyy mieli ja ruumis vireänä. Minkä hintainedntui käyttämäsi Star Nutrition Whey 80 on?

   • tropit

    Noin 18€/kg, fittnestukusta


   • tropit
    tropit kirjoitti:

    Noin 18€/kg, fittnestukusta

    Vaniliapäärynä tai mansikka parhaimmat maut :)

    Palkkareista (näissä on nopeeta hiilaria yleensä maltodextriini) parhaimman makunen on ehdottomasgi syntha-6, mansikka/cookies-cream muistaakseni. Nämä on toki kalliita ja palkkarin voi tehdä myös itse (whey-80 maltoa) joka tulee paljon halvemmaksi.

    Mutta tuo syntha-6 on kuin pirtelöä joisi, nammm :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   302
   3377
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   340
   3197
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   151
   1901
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   40
   1546
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   150
   1269
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   112
   1134
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1017
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   858
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   382
   834
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   227
   740
  Aihe