Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jouluriita

kinkku78

Olen nelikymppinen nainen ja parisuhteessa olen ollut pari vuotta samanikäisen miehen kanssa. Hänelle joulu tuntuu olevan vaikeaa aikaa. Viime vuonna hän mökötti hiljaa koko joulun ja en vieläkään tiedä miksi. Tänä jouluna tuli riitaa siitä kuinka kinkku tulisi valmistaa. Meillä on erilaiset mieltymykset joidenkin ruokien suhteen ja tasapainoilu erilaisten ruoanlaittotapojen välillä on hankalaa. Sain kuulla olevani nirppanokka ja että hän joutuu aina antamaan periksi siitä miten ruoat laitetaan. Olen kyllä yrittänyt valmistaa ruokia häntä miellyttävällä tavalla mutta sekään ei tunnu riittävän hänelle esim. sinappi valmistettiin hänen toivomallaan tavalla. Miten te muut olette onnistuneet järjestämään ruoanlaiton siten että siitä ei tulisi riitaa?

3

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ………….

      Jos on voittamattomia erimielisyyksiä siitä, miten jokin ruoka valmistetaan, kumpikin tekee itselleen sopivan annoksen. Kaikkien ruokien laittaminen kahteen kertaan on tietty jo aika hankalaa, mutta eiköhän se sitten myös rohkaise kompromisseihin. Missään tapauksessa ei kannata lähteä siihen, että toinen laittaa ja toinen valittaa.

    • Jenniina

      Se joka tekee ruuan, päättää miten. Toinen kiittelee. Ja sitten kun toinen siirtyy puikkoihin, niin taas satelee kiitoksia, kun on erilaista ja hyvää. Se joka tekee sinapin, tekee sen omalla tavallaan. Jos toinen haluaa toisenlaista sinappia, hän tekee sen itse. Joka koristelee kuusen, koristelee sen omalla tavallaan jne.

      Tuo yllä oleva kuulostaa tietenkin itsekkäältä, mutta tuo oli kärjistys. Hyvässä parisuhteessa tietenkin kumppanit voivat sopia ja ehdottaa asioita, ja toinen huomioi. Jos ei tuo toisen kuunteleminen ja kunnioittaminen onnistu tasapuolisesti kummaltakin, niin sitten kannattaa siirtyä yllä esitettyyn toimintaan. Ja samalla miettiä, mikä oikeasti parisuhteessa mättää kun ei löydy välittämistä.

      Nimittäin tuon teidän ongelman syy on syvemmällä parisuhteessa. Joku mättää. Jos välittäisitte toisistanne, ei jostain kinkunpaistosta voi tulla iso riita.

    • Hei kinkku78

      Minäkin ajattelin kysyä sinulta, mistä te riitelette silloin, kun riidan otsikoksi nimetään sinappi?
      Parisuhteen vuorovaikutus helposti muuttuu valtapeliksi. Siinä pelissä ei valitettavasti oikeastaan koskaan ole voittajia viime kädessä, vaan pelkkiä häviäjiä. Vaikka valtapelin 'voittaakin' yksittäisessä asiassa, siitä seuraa kuitenkin etääntymistä, loukkaantumista, uutta valtapeliä yms. Jokin viestissäsi saa minut arvelemaan, että te kiistelette siitä, kumman mukaan teillä eletään.
      Olette olleet pari vuotta yhdessä. Tämä on juuri se aika, kun tarvitaan viestintätaitojen päivitystä. Alkurakastuminen alkaa olla ohi ja arjen harmitukset uhkaavat muuttaa kommunikaatiota.
      Parisuhdekursseilla opitaan viestintätaitoja. Esimerkiksi http://www.katajary.fi/suhteen-hyvinvointiin/kurssit/vuorovaikutustaidot-parisuhteessa

      Toivotan voimia panostaa kommunikaatioonne! Siinä muuten tärkein osatekijä on kuunteleminen!

      Meiju, diakoni

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe