Taurus/Sable

Ööö...?

Onko kellään kokemuksia Ford Taurus/Mercury Sable autoista? Nuo -80 luvun lopun mallit ovat nyt aika halpoja mutta vähän ajettuja. Olisikohan käyttöautoksi, kun tuo STW-malli on aika tyylikäs ja käytännöllisen tuntuinen? Jenkkilinkkejä kun lukee, niin ei oikein uskaltaisi ostaa..., mutta aina kun sellainen tulee vastaan niin iskee hirveä autokuume.

5

1012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo-o

      Omaa kokemusta ei juurikaan ole, mutta eikös tuo Taurus ole yksi amerikan myydyimmistä malleista, jos ei jopa myydyin? Ei kai se aivan huonokaan voi silloin olla. Tekniikkahan noissa on yleisesti aika perustavaraa, eli samat koneet ja laatikot löytyy muistakin malleista. Hinnat on kyllä noissa perus Tauruksissa aika alhaalla nykyisin. Nuo jenkit kun ei täälläpäin ole koskaan ollut mitään kovin suosittuja.

      Taurus SHO on taas aivan eri peli. Semmoinen itseäkin kiinnostaisi "kakkosautoksi". Joskus olen päässyt semmoisella '89 mallilla ajeleen ja kyllähän se ihan mukava peli tuntui olevan. Varusteita oli aikas reilusti ja kulkikin vielä ihan kotitarpeiksi (Yamahan tekemä 210 hp. 3.0 24V DOCH V6 kone jos en väärin muista).

      • late

        Taurus / Sable on hyvä perusauto, ei varsinaisesti mitenkään sykähdyttävä, mutta kestävä ja hoidettuna luotettava. Laatu on paljon parempi kuin vastaavan ikäisillä GM:n autolla. Siinä mielessä vanha Taurus / Sable on vain yksi tavallinen käytetty että tarjolla oleva joukko on varsin kirjavaa. Huonosti hoidettu tai "lankomiehen" kanssa korjattu voi olla melkoinen pommi, onhan näiden autojen elektroniikka jo aika monimutkaista. Kannattaa tutustua valikoimaan ja tingata hintoja, Tauruksien / Sablejen kysyntä on aika vähäistä ja moni auto on seissyt myyjillä kauan. Hyvään yksilöön voi päästä edullisestikin kiinni.

        Heikoin lenkki Tauruksessa on automaattivaihteisto. Sen jäähdytys on alimitoitettu ja laatikko ylikuumenee helposti, lisäjäähdytin korjaa asian. Tutki myös varusteiden ja muiden laitteiden tominta, niitä yleensä on runsaasti ja vikojen korjaaminen voi käydä arvokkaaksi. ´

        Osia saa autoihin hyvin. Varaosafirmoista mainittakoon Auto-Kivitila (Tampereen Ford-diileri), US-Parts, South West Trade (myös käytetyt osat).

        SHO:n osalta yhdyn edellisen nimimerkin kommenttiin. Itsellä on ollut sellainen vuoden verran ja se on todellinen piilomuskeli. Kone on mainio yhdistelmä amerikkalaista muhkeaa alavääntöä ja japanilaista kierrosherkkyyttä(kierrosrajoitin 7300 rpm). Onnea vain etsintään, kyllä niitä Suomestakin toistakymmentä löytyy. Lisää tietoa SHO:sta mm. www.taurussho.net


    • Ranran

      Ostin heinäkuussa Mercury Sablen. Foordin 3,8 litran V-kutosella. Niitä oli silloin myynnissä puolenkymmentä eri puolilla suomea ja tämä minulle päätynyt oli ehkä kaikkein rispaantunein. Kuitenkin olen tykästynyt kovin autoon, enkä antaisi sitä edes rahallakaan enää pois. Mahtava moottori, kiskoo tosi ripeästi ja hyvä automaattilaatikko. Jämäkkä alusta, auto kulkee kuin nuoli suoraan eikä lötkyä ja vetele. Kulutus sekalaisessa ajossa tasan 10 litraa. Suosittelen lämpimästi.

    • Kustaa Adolf

      Varmaankin, kun wanhan jenkkirassin laittaa, kannattaa varautua pieneen korjaustoimintaan. Jarrut, iskarit ym kuluvat osat on hyvä käydä läpi. Kannattaa muistaa, että jos auton saa nyt 3000 euron hintaan, ei siltä voi enää vaatia uuden ominaisuuksia. Kyseinen auto maksanut uutena yli 45000 eoroa. Rahalle on vastine niissä vanhemmissa autoissa, luulisin...

    • kojootti1968

      Mulla Mercury sable -91 3.8 v6 autom. Onko kellä kokemuksia vaihteistosta? kolmoselle vaihtaessa luistaa ja joutuu "himmaamaan" et vaihtaa. Onkohan vakavaa vai onko siellä säätöä tms? Ja sit murroksen ulompi kumi onko työläs vaihtaa? Kun siinä akselissa on se ratas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe