Nenäsyöpä paniikki

Mätäpää

Terve. Olen 3 kymppinen, sairauspelkoinen tapaus ja hulluuden partaalla seuraavan vaivan takia...

Viikko sitten huomasin nenässäni jotain outoa. Lähes nenänpäässä, siis ulkopuolella, on joku kumma patti. Syöpä! Ei ole kipeä ainakaan vielä, ei pahemmin punota iho. On siis pieni herne ihon alla. Sen on täytynyt tulla siihen suht nopeasti, olisihan tuon nyt huomannut jos olisi pitkään tuossa sojottanut. Naiseni väittää kivenkovaan sen vain olevan ihonalainen finni? Minähän en moista usko, koska ei ole edes kipeä, vaan olen päätynyt päivien googlaamisen jälkeen vähintäänkin syöpädiagnoosiin. Muuta en ole sille thnyt kuin muutaman kerran hautonut sitä lämpimällä/kuumalla....hieman se siihen möhkyrään on kirpaissut ja sen jälkeen iho punottanut, mutta ei siihen mitään kohtaa ole syntynyt, mistä mahdollinen skeida voisi tulla ulos.

Mitään ideoita mikä tuollainen voisi olla?

13

4443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turo9

      Luulen, että kyseessä on juurikin jokin ihonalainen finni tai vastaava. Eli ei syytä huoleen. Mutta jos patti kasvaa reilusti tai vaivaa vielä muutaman kuukauden päästä, niin kannattaa käydä näyttämässä lääkärille.

      • Mätäpää

        Kiitos sinulle. Ei tunnu onneksi kasvavan, muttei ole pienentynytkään. Mikä lie, varmaankin joku pieni kysta tms. Pitänee seurailla. Sairauspelko vaan on vienyt jo yöunet jo tämän takia. Naurettavaa jonkun herneen takia, mutta minkäs teet.


      • Mätäpää
        Mätäpää kirjoitti:

        Kiitos sinulle. Ei tunnu onneksi kasvavan, muttei ole pienentynytkään. Mikä lie, varmaankin joku pieni kysta tms. Pitänee seurailla. Sairauspelko vaan on vienyt jo yöunet jo tämän takia. Naurettavaa jonkun herneen takia, mutta minkäs teet.

        Ei vaan suostu menemään pois! Pitäisikö tuosta nyt ihan huolestua oikeasti?


      • ei ole syöpää
        Mätäpää kirjoitti:

        Ei vaan suostu menemään pois! Pitäisikö tuosta nyt ihan huolestua oikeasti?

        Luomi?

        Väritön luomi?

        Mulla on.

        Aikuisella on keskimäärin 50 hyvänlaatuista pigmenttiluomea, syntymämerkkiä tai kauneuspilkkua.


      • Mätäpää
        ei ole syöpää kirjoitti:

        Luomi?

        Väritön luomi?

        Mulla on.

        Aikuisella on keskimäärin 50 hyvänlaatuista pigmenttiluomea, syntymämerkkiä tai kauneuspilkkua.

        Kiitos. Ei se luomi ole. Niitä minulla löytyy aika runsaasti tosin. Se on ihon alla nenänkärjessä ( siinä missä on rustoja ja mit lie kaikkea), sellainen kova pieni herne, mitä voi muljutella. Ei ole kipeä ( luin että se on juuri syövän merkki). Ihossa ei näy mitään kummempaa muuten. Ehkä vähän jotenkin kireä se iho siitä kohtaa, mutta ei pahemmin punoita tms.


      • Mätäpää

        Tämä patti on siellä ihon alla vieläkin! Ei ole kasvanut, ei ole kipeä. Tuntuu ihon alla muljuavana. Mikä tuo voisi olla? Lääkärille näytin pari kk sitten. Lääkäri vain naurahti että ihonalainen finni. Noh, eipä taida olla.


      • Hohhoijjakkaaa

        Mustapää?


    • toimii minulla.

      Minulla tulee ajoittaen nenän keskikohdasta katsoen noin sieraimen kohdalle jotain joka tuntuu sormella koskettaessa karkealta. Viikkojen myötä karheus jo näkyy sellaisina koloina. Käytän säännöllisesti siihen pöytäetikkaa. Otan sormenpäällä raakaa pöytäetikkaa ja levitän sitä nenäni ulkopinnalle siihen karheaan kohtaan . Jo seuraavana päivänä karheus on heikentynyt. Täytyy muistaa huuhdella raaka etikka pois. Annan aineen vaikuttaa noin puolisen minuuttia jonka jälkeen aina huuhdon aineen pois kylmällä vedellä ettei iho vaurioidu ! Myöskin molempien korvieni yläkaaren etuosa haisee pahalta. Käytän myöskin tähän pöytäetikkaa.

    • Tuskin se mikään syöpä on. Tyttärellä kasvoi silmien väliin ihonalainen patti, peukalonpään kokoinen. Kirurgi leikkasi pois, eikä ole tullut takaisin.

      • Mätäpää

        Toivottavasti ei ole syöpää. Lääkäri totesi että menee muutamassa viikossa tms itsestään pois. Noh eipä mene. Mielenterveys mennyt tätä miettiessä ja googlatessa( ei löydy oikein mitään tietoa). Voihan se olla talipatti ( niitä minulla on selässä pari) tai rasvapatti tai mik lie. Toisaalta eipä tuo ole mihinkään kasvanutkaan, eikö syövän pitäisi kasvaa?


      • Ihosyovät taitaa aika hitaasti kasvaa, ettei sitä kasvamista oikein voi pahanlaatuisuuden merkkinä pitää. Itse olen nähnyt basalioomaa, kerotoakantoomaa aurinkokeratoosia ja melanoomaa ja kyllä ne ovat ihon ulkopuolella olevia erilaisia kasvannaisia. Usein sellaisia, että henkilöt ovat niitä yrittäneet poistaa ja kasvavat aina takaisin. Tyttärellä oli lääkärin mukaan tukkeutunut ihohuokonen ja kasvoi nopeasti tiettyyn pisteeseen, mutta eihän sitä nuori ihminen kauaa viitsi sellaista pattia silmien välissä pitää. Sellainen se sinullakin varmasti on, että älä murehdi. Tuskin kuitenkaan itsestään lähtee ; (


    • proteiinipitoinen ruoka aiheuttaa hajuja.

    • Anonyymi

      Löytyikö syy? Itsellä samanlainen ollut nyt sen 4 kuukautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe