Posti työpaikkana

jakaja

Nyt kun olen vähän maistanut päiväpostinjakoa, niin en voi sanoa muuta kuin että posti on jokseeksin karsea työpaikka - kuin joku venäläinen orjaleiri vähän liioitellen sanottuna. Ensinnäkin palkka on hävyttömän huono työmäärään ja työn raskauteen nähden. Lisäksi posti on ahneuksissaan ainakin täälläpäin ottanut valtavasti mainosjakeluja joista se saa varmaan hyvät rahat. Työ kuitenkin revitään jakajien selkänahasta jotka joutuvat selkä vääränä raahaamaan mokomia usein paksuja ja hankalan mallisia pumaskoja satoihin talouksiin. Näin työmäärä on lisääntynyt lähes sietämättömäksi. Lisäksi töissä on aivan järjetön kiire, edes kahvipaussiin ei tunnu löytyvän aikaa – tai voihan se tietysti pitää mutta sitten huomaa tekevänsä pian jo ylitöitä. Tuuraajia ei juuri tunnu löytyvän vaan vakituiset kuormitetaan toisten jakajien sairaslomatuurauksilla sun muilla.

Kesällä tilanne varmaan on tosin melko erilainen mutta tähän aikaan vuodesta työ on kyllä suoraan sanottuna vihoviimeistä raadantaa.

47

5691

Vastaukset

 • Tutulta kuulostaa. Muuten, mitä pahaa siinä on, jos pidät sen kahvitauon ja menee ylitöiksi? Siitähän saa vähän extrapalkkaa. Sinänsä hölmöä, että tienaa sitä paremmin, mitä hitaammin tekee tietyn työmäärän.

  • Tuttua on mullekkin..oon ollut nyt kohta 1.5kk jakajana..ja postimäärät senkun lisääntyy..:/..mut koitan jaksaa.. se ois kyllä parempi et lajittelussa olis aina kaks yhtä piiriä kohti et ei menis niin kauvaan..mutta itteppähän oon sinne menny..ei pitäis valittaa..


  • Joo näinhän se menee. Mut lähinnä ajoin tossa takaa sitä miten pielessä koko systeemi on kun kahvitauon ja ruokatauon pitäminen ylipäätään johtaa siihen ettei työaika riitä. Niidenhän pitäisi ilman muuta sisältyä ja mahtua normaaliin työaikaan. Jälleen vaan yksi osotus siitä että vaadittu työmäärä on liiallinen.


  • Postissa yksi työpaivä voi olla 10 tuntia, mutta ylityökorvausta ei tule. Seuraava päivä kun on vain 6 tuntia. Koskaan et tiedä minkä pituinen työpäivä on.

   Viikko tasolla (?) lasketaan, että työtunnit on täynnä. Tämä on sitä joustavaa työaikaa. Ei nääs tarvitse maksaa ylitöistä mitään.

   En ole postissa töissä, mutta meinasin mennä. Onneksi siihen tuli muita esteitä.


  • tötö kirjoitti:

   Postissa yksi työpaivä voi olla 10 tuntia, mutta ylityökorvausta ei tule. Seuraava päivä kun on vain 6 tuntia. Koskaan et tiedä minkä pituinen työpäivä on.

   Viikko tasolla (?) lasketaan, että työtunnit on täynnä. Tämä on sitä joustavaa työaikaa. Ei nääs tarvitse maksaa ylitöistä mitään.

   En ole postissa töissä, mutta meinasin mennä. Onneksi siihen tuli muita esteitä.

   Kyllä meillä ainakin on ilmoitustaululla listat, joista näkee yleensä viikkoja eteenpäin, mikä on kunkin päivän työaika.


  • bakaja kirjoitti:

   Kyllä meillä ainakin on ilmoitustaululla listat, joista näkee yleensä viikkoja eteenpäin, mikä on kunkin päivän työaika.

   Posti on surkea työpaikka, johtaja ja Postin hallitus nauttivat isoa palkkaa ja samanaikaisesti työntekijöiltä viedään ne viimeisetkin murusetr, herätkää hyvät ihmiset mihin tätä maata ollaan viemässä.


 • olen ollut postin palkkalistoilla n2v ,en voi suositella kyseistä työnantajaa. siirryin yritysostojen kautta postille ja alamäki alkoi siinä samassa kun kuulin työnantaja muutoksesta.

 • Olen ollut postinjakajana nyt nelisen kuukautta ja täytyy sanoa että omat kokemukseni ovat aika erilaiset. Mainoksia jaetaan meilläkin ihan hulluna ja koko päivän saa tosissaan tehdä töitä, mutta yleensä kotiin pääsee lähtemään jo 12.30-13.30 välisenä aikana (työaika loppuu virallisesti vähän ennen tai jälkeen kahta, päivästä riippuen). Yleensä ainoastaan kuunvaihteen aikana työpäivä kestää siihen asti kun on etukäteen laskettu eli n.14-15 asti. Nopeimmat jakajat tosin taitavat päästä kotiin jo ennen kahtatoista lähes joka päivä. Onkohan meillä jotenkin tavallista pienemmät piirit (500-600 taloutta/piiri)vai hoidammeko yhteislajittelut erityisen nopeasti? Muutenkin olen tykännyt postilaisena olosta, ainoa miinuspuoli on se, että en mitenkään kovin paljon tykkää työkavereistani..

  • Alkaako työpäivä aina klo 6.00?

   Paljonko on kk palkka?


  • Olen ollut muutaman vuoden Postilla duunissa. Ihmettelen mitä siellä on ennen puuhattu, jos nyt on liikaa duunia. Aika harvassa työpaikassa saat täyden liksan 4-5h työmäärällä. Tosin nykyisellä systeemillä hommat hoidetaan "yhteistyössä" hitaiden ehdoilla.
   Työssä on se etu että lopun päivää voi opiskella tai tehdä toista duunia. Aika harmiton työpaikka. Mitä palkkaukseen tulee vähän kun viitsii nähdä vaivaa pääsee aika helposti "kilpailukykyisiin" tuloihin.


  • Ana kirjoitti:

   Olen ollut muutaman vuoden Postilla duunissa. Ihmettelen mitä siellä on ennen puuhattu, jos nyt on liikaa duunia. Aika harvassa työpaikassa saat täyden liksan 4-5h työmäärällä. Tosin nykyisellä systeemillä hommat hoidetaan "yhteistyössä" hitaiden ehdoilla.
   Työssä on se etu että lopun päivää voi opiskella tai tehdä toista duunia. Aika harmiton työpaikka. Mitä palkkaukseen tulee vähän kun viitsii nähdä vaivaa pääsee aika helposti "kilpailukykyisiin" tuloihin.

   Saako palkkaa ees 500e/kk ?


 • Itse olen toiminut silloin tällöin Postin toimipaikoissa asiakaspalvelijana. Ette syyttä hauku Postia. Vakituiset työntekijät tuntuvat järjestään olevan vähän vajaita tai katkeroituneita ihmisiä. Koulutus on järjestetty aivan älyttömästi. Oikeastaan sitä ei ole. Kahden viikon perehdytyksestä puhuttiin, mutta minä en ainakaan sitä saanut. Palkat myöhästelevät, minun verokorttini kadotettiin ja jouduin hankkimaan uuden. Tiedotus ei toimi mihinkään suuntaan, eikä Postin vakituiset työntekijätkään tunnu tietävän firmastaan mitään. Lisäksi tulosvastuullisuus on tuonut Postiin sen tyrkyttämiskulttuurin: Valittuja paloja, postimyyntiyrityksiä ja muuta roskaa ja humpuukia pitäisi tuputtaa viattomille asiakkaille. Kuitenkin asiakasta saa kohdella todella alentuvasti ja röyhkeästi.

  Ennen arvostin Postia yrityksenä, vaikka palvelu olikin jokseenkin huonoa. Nyt tiedän, ettei siinä lafkassa taida oikein kukaan tietää, missä mennään. Nurin se tuolla menolla menee....

 • Laitoin paprut, mutta ehkä kannattaa miettiä jotain muutakin.

 • Ei se raskasta työtä ole kun autolla ajetaan....onnea niille jolla on kevyt työ....

 • Aikaisemmin joskus 80 luvulla oli pikapostinkantoa ja se kannetiin 3 kertaa päivässä.Eka lähtö oli 7.30 aikaan ja toinen 10 aikaan ja viimeinen n.klo12.Myös joka toinen viikonloppu oli töitä plus iltapäivävuoro.Kuka muistaa tämän?

 • ARBAIT MACH FREI!
  Meininki kuin Auscwitsissä. Toivottavasti viimeisetkin postikonttorit pian suljetaan. En voi kirjoittaa enempää kun pomo kyttää näitäkin kirjoituksia. Jokainen keskitysleirillä ollut tietää mistä puhun.

  • Minusta postin voisi lopettaa nykymuodossaan kokonaan ja luoda valtiosta erillään oleva taho. Minulle ainakin posti tuo pelkkiä mainoksia ja vielä kalliilla ajoneuvoilla. Tilaamani paketin sain aivan kotiovelle eri toimijalta. Koskahan kannattamattoman yrityksen talous viedään buljettiin niinkuin YLE .


 • Ei enää ikinä. Yöjaossa paska tuntipalkka ja mitätön yölisä. Asuntoja hujan hajallaan ja aina menee ylimpään kerrokseen lehti tai ei saa jakaa tienvarren postilaatikkoihin, kun pitää viedä kotiovelle asti. Mitään sääkorvausta ei ole.

  Hissejä ei ole ja jos on, niin ne ovat mallia superhidas "invahissi" tai muu vanha romu, joka matelee kolme kerrosta minuutissa. Vaikka reitin jakamiseen menisi paljon enemmän, niin alue on laskettu esim. 3,5 tunnin mittaiseksi ja siltä ajalta maksetaan huimat 8,80€ tunnilta (+yölisä). Lisänä tietty tulee jotain senttejä jokaisesta lehdestä, mutta silti kuukausiliksa on alta kaiken arvostelun työn raskauteen nähden. Vaihtuvuus on suurta ja sitä en ihmettele yhtään. Tämä on niitä duuneja, joita voi tehdä sivutyönä kunnon kohottamiseksi, mutta ei ikinä kovin pitkiä aikoja. En suosittele kenellekään.

  • Ompa rankkaa, täytyy olla kunnon orja jos jaksaa paahtaa siellä vuodesta toiseen.


  • 15e pitäis jokaisen saada.


 • Moni urpo tulee postilla töihin ennen työvuoron alkua ja siitä ei ylitöitä kerry.no muutenhan töitä ei ehtisi tehdä,kiitos ei ainakaan minulle enään...

  • Postihan on yksi huonoimmista työilmapiirin paikoista ollut vuosia ja nykyään siellä kustaa työntekijää urakalla silmään.Pääjohtaja vetää huippupalkkaa ja maksetaan ruhtinaalissia osinkoja voi jumalauta mutta työntekijöiltä karsitaan on tämä hullua toivottavasti loppuu koko paska.


 • POSTI on tasapuolinen ... sehän lukee jo palkitsemisperusteissa.
  Posti Group Oyj:n (”Posti”) palkitsemisperiaatteiden tavoitteena on tukea konsernin strategisten tavoitteiden toteutumista ja palkita konsernin strategian, kulttuurin ja arvojen mukaisista tuloksista ja menestyksellisestä suoriutumisesta.
  Palkitsemisperiaatteiden tarkoitus on houkutella ja säilyttää parhaat tiimit ja osaajat sekä motivoida heidät
  saamaan aikaan Posti-konsernin tavoittelema kehitys ja tulokset. Periaatteet kattavat sekä Posti-konsernin johdon, että työntekijät: Postin menestys ja saavutukset kuuluvat kaikille.

 • Et taida olla täysipäinen ei tuommoisia kommentteja tässä tilanteessa normaali voi tehdä.Mutta onhan teitä SUURIA KUSIPÄITÄ jotka kirjoittaa ymmärtämättä asiaa ollenkaan menisitkö itse noilla sopimuksilla töihin taidat olla kelan elätti tai TOSI KUSIPÄÄ PORVARI.

 • Posti toimii ei mitenkään juurikaan. Minusta on hävytöntä ottaa postilaisten palkasta pois samaan aikaan kun johtaja nettoaa yli 80000 euroa per kk. Hupaisintahan tässä on se että on saanut lukea kuinka Posti haluaa leikata nurmikoita ja antaa lääkkeitä vanhuksille samaan aikaan kun hinnat nousee muttga edes priorityposti (oma hintansa) ei mene perille luvatussa ajassa. Paskaa puhuvat meille taatelintallaajille! En käytä Postia jos vaihtoehto on olemassa!

  • Totta toki nuo edelliset kaksi kirjoitusta. Eihän tuota postia edes perinteiseen laatikkojakeluun kohta tarvita. Kaikki menee sähköiseen jakeluun ja lehtiä jakelevat muutkin.
   Mutta sitä en usko että nettikaupan jakelusta posti luopuu, on melkoisen kasvava bisnes. . Smartpost systeemi laajenee valtavasti.
   Eli ihan sama kuluttajan kannalta, tuleeko montakin joulukorttia... :-D


  • Herrojen suojatyöpaikkojahan nuo postin pelle vakanssit ovat.
   Palkka kohtuuton ja työnkuva epäselvä, eikä yksityisellä puolella pärjäisi ainutkaan paskanjauhaja.


  • Älähän nyt, nehän ovat niitä HUIPPUJA. Missä tehtaassahan niitä valmistetaan?


 • Postilaisena palkka putoo vähintää 30% , ei oo taineet herrat tajuta työn tehokkuus putoo vähintään saman verran ,lajittelussa tulee entistä enemmän ongelmia ,hidastuu posti Katoo menee vääriin paikkoihin työn tekijä puolelta jousto vähenee, äkilliset sairauslomat lisääntyy huomattavasti ,paikallisia lakkoja tulee yllättäen kesken vuorojen

 • Tänä päivänä on osa-aikaiseksi muutettu vanhoilta työntekijöiltä eli kahdeksantuntisen työ kuusituntiseksi,Samoin jakopiirit muuttuneet niin isoiksi että jää postia jakamatta.Mihin tämä herra Malinen tuollaista palkkaa tarvitsee ja osinkoja ei taida käydä työpaikoilla katsomassa tekemistä koskaan kyllä on hyvä hymyillä ja jauhaa paskaa.Hallitus Rinteen johdolla hiljaa eihän koira,koiran häntää pure.Ihan sam ketä äänestää samaa paskaa ne levittää kun pääsevät hillopurkille.

 • vittu mikä ääliö ahne paska posti mulkku

 • Toivottavasti tällä menolla kun näin kohdellaan työntekijöitä loppuu koko paska mistäpä Malisen mulkkukaan boonuksia vetää.Outoa ettei hallituskaan millään muodoin puutu tuohon rivoon kusetukseen mutta toisaalta jäähän siinä muuten valtio pakaselle kun ei tulekkaan miljoonia.Mitä isompi MULKKU sitä ISOMPI SIKA kyllä Soininkin palleroisella muuttui puheet kun pääsi hillotolpalle.Ei ole nykyisin yhtään rehellistä puoluette tai kansanedustajaa.

 • Täysi tuki Postin lakolle, ei voi kun ihmetellä niitä sankareita, jotka lakon aikana töihin hiipivät.

 • Nythän Malinen heitti vitsin luopuu loppu vuodesta kahden kuukauden palkastaan alkaa tuntua että posti sössii hommansa todella.Miksi hallitus on hiljaa kuin kusisukassa?

 • Alkoihan postilla jo -90 luvulla näkymään paikallis esimiestasolla johtamisen heikkous.Tyyppejä kopissa joita kiinnosti enemmän oman palkkanauhan näkymä vähän lisää painetta hommissa niin helvetinmoinen kiukuttelu.Sitten nämä ihme kytät jotka saikin monoa perseelle eikä ura esimiehenä kestänyt kuin 5v.Nähty on mitä paskaa se kommuuni pitää sisällään onneksi pääsin pois.

 • Olen harkinnut vaihtaa postiin töihin mutta luettuani viime aikojen uutisia ja näitä juttuketjuja, en harkitse enää.
  Teollisuushommissa olen nykyään mutta siitäkin tullut niin hirveää paskaa että pois pitää tästäkin päästä.

 • Teit oikean päätöksen ettet mennyt huononee kaikilta osin ja Antti rinne kaikkien pellejen isoisä melkosta paskaa suoltaa.Taitaa nykyään useimmassa työpaikassa jutut huonontua onneksi ei tarvitse itse enää puuttua työelämään.

  • Suomi on kirjaimellisesti isänmaa, se oli hyvä isillemme mutta ei enää meille nuoremmille!!


 • Malinen penkalle tai saunantaa ja niskalaukaus piste aamen.

 • Onkohan noin pojan kaveri oikein kehui postia työn antajana...

  • Niin taidat kertoilla Esson baarin kertomuksia ja sulla muka poika(?) valehtele paremmin.


 • Duunareita käytetään härskisti hyväksi nykypäivänä. Osittain kyllä heidän oma vikansa kun eivät kunnolla aja etujaan ay-liikkeen kautta. Tilannetta tietysti heikentää vielä se, että on paljon vierasperäistä työvoimaa. Terv. akateeminen

  • MITEN NÄMÄN PAUN PIKKUNILKIT LUOTTAMUSMIEHET ON POSTIN HALLITUKSESSA. TUHOOMASSA TYÖTOVEREITA.
   VOIHAN VIDA. EIKÖ PAUN PUHEENJOHTAJALLE TIETO KULJE MITÄ LUOTTOSONNI TEKEE.

   Pertti Miettinen

   Konsernin valtakunnallinen pääluottamusmies, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry (henkilöstön edustaja)

   s. 1968

   Hallituksessa vuodesta 2018

   Työkokemus:

   Posti Group Oyj (2015–), konsernin valtakunnallinen pääluottamusmies
   PAU ry (2002–2015), työehtoasiantuntija
   Posti Group Oyj (1995–2002), postityöntekijä


 • Entisenä postilaisena voin kertoa ylimielisyydestä esimerkin aivan paikallistasolla.Oli kuukausipalaveri (joilla ei ollut mitään hevonpaskan merkitystä ) niin pääluottamusmies esimiehen puhuessa alkoi tämän takana puhumaan puhelimeensa esimiehen puheen päälle.Tämä henkinen paska alkoi näkyä -90 luvulla ja syveni ei ollut enää loppu vuosina kivoja aamuja mennä töihin vallalle pääsi perseen nuolijat ja toisten kyttääjät paska aivot.Työsarkani kesti yli 40v ja muistoksi sain paska kultadublee kellon joka kesti hätäisesti takuuajan.Ainakin minulle jäi muistoksi postista työpaikkana viimeisistä vuosista että oli yksi pahimpia henkisen kiusaamisen työkehtoja.Ja eihän postihallitukseen pääse kuin vähä-älyiset silmään kusijat.

  • RAU aloitettava viikon tukilakko teollisuusliitolle joulun jälkeen. Ajetaan ja ohjataan vain tavaraliikenne ja Allegro. RAU tukilakoilla se Postinkin lakko lipui.


  • Anonyymi kirjoitti:

   RAU aloitettava viikon tukilakko teollisuusliitolle joulun jälkeen. Ajetaan ja ohjataan vain tavaraliikenne ja Allegro. RAU tukilakoilla se Postinkin lakko lipui.

   Motiivi lehti kolahti postiluukusta. JHL on syönyt Rautatieammattilaiset/ Rautatieläisten liiton suihinsa. Viides lehti peräjälkeen kun Rautatieläisten liiton perillisestä raideammattilaisista ei ole halaistua sanaa Motiivi lehdessä. Onnea kommari konnarit ja ratatyhmät kun hävititte rautatieläisten liiton komean historian JHL paskakaivoon.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2933
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  411