tuoksukokoelman alku...

-yksi vaan-

Mieheni valitettua, että muut naiset ovat niin ihanan tuoksuisia, mutta minä en, kun en käytä paljonkaan hajuvesiä, ostin jokusen hajuveden. Ihastuin suuresti Aquolinan Gold Sugar -tuoksuun. Aivan ihana. Mutta Wonderstruck enchanted -tuoksu kesti ihollani alle tunnin! Miten ihmeessä ei-luonnonmukaisesti tehty hajuvesi voi kestää iholla noin lyhyen ajan? Minulla on vielä todella tarkka hajuaisti...enkä silti enää haistanut jälkeäkään tuoksusta. Onneksi minulla on pieni tyttö joka kerää hajuvesiä. Hän sai tuon ihastuttavan pullon kokoelmaansa :). Sen sijaan esim Masaki/masaki tuoksu kesti ihollani seuraavaan päivään vaikka laitoin vain yhden suihkauksen! Siitäkin tuoksusta pidin...siinä oli tosiaan itämainen/japanilainen tuoksu. Kun mieheni nyt johdatti minut tähän tuoksujen maailmaan, niin harmi siinä on se, että minun on aina vaikea ostaa yhtä tai kahta kuten minkä asian tahansa kanssa...pitää sitten ostaa koko kokoelma :(.

6

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • D&G The one ♡

      Oikea parfyymi kestää iholla monta tuntia.

      Eau de toilette on huono.

      Eau de parfym on aito ja paras.

      • ed.

        Parfyymissä ei ole vettä. Eau de toilettessa on vettä.


    • slkgöhgdjkghl

      Ilmeisesti edellisillä vastaajilla ei ole oikeasti tietoa näistä ("parfyymissä ei ole vettä", anna mun kaikki kestää).
      Hajuvedet ovat siis eau de parfum (joskus myös parfum de toilette - sama asia, eri nimi), eau de toilette ja eau de cologne (suomalaiset tosin tuntevat tästä vain legendaarisen 4711-sitrustuoksun, vaikka nimitys "kölninvesi" on tarkoittanut aikoinaan muitakin samankaltaisia).
      Näissä KAIKISSA on suurin osa alkoholia ja vettä - eau de parfumissa 85 %, eau de toiletessa 90 %. Edes "oikeat parfyymit" eivät siis ole "puhtaita" eteerisiä öljyjä, toisin kuin jotkut luulevat.
      Eau de colognet ovat kevyimpiä, eivätkä kestä iholla kuin pari tuntia maksimissaan. Näitä voi melko huoletta lisäillä pitkin päivää aiheuttamatta astmakohtauksia ympäristössä - tuoksu on niin mieto ja kevyt, että alkoholin haihduttua sitä ei välttämättä edes huomaa. Sopii esim. kuumiin kesäpäiviin.
      Eau de toilette on voimakkaampi parfyymi (tuoksuaineita on enemmän, 5-15 % seoksesta), kestää iholla muutaman tunnin.
      Eau de parfumissa on taas enemmän tuoksuaineita (10-20 % seoksesta), kestää iholla 4-5 tuntia. Iholle tätä (etenkin voimakkaasti mausteisia tuoksuja) kannattaa laittaa kevyemmin päiväksi, runsaammin illaksi.

      • PE_parfyymi

        EdP ei ole parfyymi, vaan se on laimennettua hajuvettä kuten EdT.

        Parfum Extrait (PE) on parfyymi, jota ei käytetä sumutuspullolla suihkimalla, vaan korkissa on ohut tikku jolla laitetaan pieni pisara parfyymia iholle.

        Vettä näissä ei ole ollenkaan, mutta EdP:ssä (ja vahvemmissa EdT:issä) on 80% etanolia, ja PE:ssä 60% etanolia ja loput aromaattisia öljyjä.


      • PE_parfyymi

        Keskustan stockalla myydään oikeitakin parfyymeja, ja ne ovat vielä pienemmässä pullossa ja kallimpia kuin laimennetut edp-versiot samasta tuoksusta.
        Niitä ei kuitenkaan ihan jokaisessa kauneuskaupassa myydä.


    • slkgöhgdjkghl

      Nämä koostumukset siis ovat alkuasetelma. Mutta se, mikä ratkaisee tuoksun kestävyyden iholla, samoin kuin sen, miltä tuoksu iholla tuoksuu, on yksilöllinen ihon kemia. Ihon pH, luontainen rasvaisuus ja moni muu asia vaikuttaa siihen, pysyykö tuoksu iholla vai ei. Ja tuoksuuko se ylipäätään hyvältä vai ei. Omakohtaisesti voin kertoa, että tietyt suositut kukkaistuoksut, jotka ovat aivan ihania kavereitteni päällä haisevat kissanpissalta omalla ihollani. Ja sitten taas monien iholla päällekäyvät aldehydit (Chanel 5 tunnetuimpana) taittuvat ihollani pehmeän puuterisiksi ja saippuamaisiksi.
      Tälle ei valitettavasti voi mitään - edes vartalovoiteilla ei pysty "huijaamaan" ihon koostumusta. Ja juuri siksi hajuvesien ostaminen lahjaksi on riskihommaa, jos ei ole varma siitä, että lahjan saaja on käyttänyt kyseistä tuoksua aiemminkin.
      Kun alkaa rakentaa omaa tuoksukokoelmaa, on jokaista kokeiltava itse, yksi kerrallaan. Ei pidä hätiköidä.

      Ja on myös muistettava, että eau de toiletet eivät ole vain "vesitettyjä" versioita eau de parfumeista. Nämä ovat monesti kaksi eri versiota samasta perustuoksusta - mutta aromaattisten aineiden mittasuhteet saattavat olla aivan erilaiset. Givenchyn "Dahlia Noir" on hyvä esimerkki tästä. Sama nimi, sama valmistaja - mutta ihan erilaiset sekä pullosta että iholta nuuhkittuna.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe