Treenaatteko liikaa?

sannax

Saleilla näkee päivittäin kavereita jotka treenaa yhtä lihasryhmää aivan järkyttävät määrät. Itse tein näin vuosia ja huomasin että kohtuus kaikessa.

22

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikka vaihtelua niin joskus menee överiksi. Viimeeksi jouluviikolla. Kaksi päivätreeniä peräkkäisinä päivinä sisältöjä vaihdellenkin oli huonokuntoiselle ikärille liikaa.

    • 1+12

      Mikä on järkyttävä määrä? Ja mikä on tavoite?

      • Järkyttävyys lienee kommentoijan silmissä.


    • sannax

      Tehdään useampaa liikettä per lihas. Päivästä toiseen toisetaan tätä samaa metodia. Minusta se menee polton puolelle. Maitohapot jyllää jatkuvasti lihaksissa.

      • 17+17

        Edelleenkin kaipaan tarkennusta. Tekeekö näkemäsi tyypit esimerkiksi pelkkää hauista tunnin joka päivä? Vai tarkoitatko treenaajia, joilla on vaikka nelijakoinen ohjelma ja he tekevät kerran viikossa/kierrossa yläselälle samassa treenissä vaikka kolme liikettä?

        Treeniohjelma rakennetaan yleensä tavoitteen mukaan. Jos ihmetyttää, käy kysymässä niiltä tyypeiltä miksi niin tekevät.


      • Anonyymi
        17+17 kirjoitti:

        Edelleenkin kaipaan tarkennusta. Tekeekö näkemäsi tyypit esimerkiksi pelkkää hauista tunnin joka päivä? Vai tarkoitatko treenaajia, joilla on vaikka nelijakoinen ohjelma ja he tekevät kerran viikossa/kierrossa yläselälle samassa treenissä vaikka kolme liikettä?

        Treeniohjelma rakennetaan yleensä tavoitteen mukaan. Jos ihmetyttää, käy kysymässä niiltä tyypeiltä miksi niin tekevät.

        Hyvä


    • ,--

      Voiman hankinnassa toimii hyvin ns grease the groove - tyyli, eli tehdään pitkin päivää tiettyä liikettä kuten leukoja. Joka päivä. Paljon sarjoja. Idea on siinä ettei yhtään sarjoista vedetä lähimainkaan loppuun. Toimii hiton hyvin.

    • sanppa

      Minä ainakin treenaan liikaa kun paikat koko ajan jumissa. No jospa viikon lepo auttaisi.

    • oldschoolbb

      Ap:lle. Joitakin kiinnostaa pelkät rinta, hauis, olkapäät toisia taas pakarat, reidet ja pohkeet. Sitten on niitä, joilla joku osa-alue on jäljessä muita osa-alueita.

      Itselläni esim selkä on kehittyneempi kuin rinta ja etuolkapäät. Tämä johtuu siitä, että mulla on molemmat olkapäät sen verran rikki, etten ole voinut treenata etupuolen työntäviä liikkeitä niin paljon ja niin isoilla painoilla kuin selkäpuolen vetäviä liikkeitä, Nyt olkapäät kestävät treenata isommin ja paremmin, joten panostan etupuoleen. Selkäpuolelle vain ylläpitotreeniä.

      Painotuksia voi ja pitää muuttaa aina sen mukaan miten kukin osa-alue kehittyy, sillä ne eivät aina kehity tasaisesti. Asia erikseen on sitten ne, jotka treenaavat pitkiä aikoja samoja lihaksia, siinä ei kyllä ole mitään ideaa..

    • Vaihdellen..

      Mitenkäs tomii jos treenaa ilman varsinaista ohjelmaa. Eli 3 kertaa viikossa tunti salilla ja joka kerta vähän eri liikkeitä tai variatioita. Siis vaikka 15 eri liikkeestä tekee vaikka 10 kertojen välillä vaihdellen. Itsestäni se tuntuu hyvälle, mutta mitä mieltä muut?

    • Kohtuullinen_treenaus

      Minusta kaksi treeniä päivässä on liikaa. En ymmärrä sitä. Treenin jälkeen pitäisi syödä ja levätä riittävästi, jotta kehitystä parhaiten tapahtuisi. Ravinnosta ja levosta muutenkin kirjoitellaan vähemmän. Super sarjoista ja erikoistekniikoista ei ole hyötyä jos ei anneta aikaa palautumiseen, vaan keskeytetään kasvuprosessi uudella kovalla treenillä ja vielä kaksi kertaa päivässä. Liikaa treenaaminen on hölmöläisten hommaa!

      • Järki_sanelee

        Treeni 1. tehdäänkin aamulla esim. klo 5.00-7.00
        Treeni 2. tehdään illalla esim. klo 19.00-21.00

        Treenivolyymi on huomattavasti pienempi 2. treenissä tai siten, että esim. aamulla painotetaan vaikkapa etureisiä. Tehdään 3-4 kovaa liikettä niille ja takareisille 1-3 pumppailuliikettä.
        Illalla treenit toisinpäin.

        Tai sitten tehdään kokonaan eri lihasryhmä aamulla ja illalla, treenata voi vaikka 7 krt viikossa, kunhan sen tekee järkevästi.


      • raw

        5-7 ja 19-21??? Ootko koskaan tehnyt itse noin?? Voi olla yö unet aika vähissä pitkällä juoksulla. Kroppa kun käy kierroksilla vielä jonkun aikaa treenin jälkeen... Muuten kyllä ihan hyvin perusteltu;)


      • Järki_ei_sanellut

        No joo kellon ajat vähän kusi, pakko myöntää. Itse en ole tehnyt, mutta pari kaveria on vetänyt noihin aikoihin. Tarkotus oli kuitenkin se, että aamulla toinen ja illalla toinen.


      • Kohtuullinen_treenaus

        Taidan tietää kanssa pari kaveria jotka vetänyt noin, kuvaa homman ja julkaisevat sen koko maailman nähtäväksi.


    • VIPPI

      Mä oon treenannu jo vuosia liikaa ja oon myös kehittynyt liikaa, nyt on tavoitteena lisätä treenin määrää et musta tulee yber

    • Anonyymi

      Aika paljon myös treenataan istumista ja kännykän tuijottamista kuntosalilla.

    • Anonyymi

      Itselleni riittää kaksi - kolme isoa liikettä. Vaikka punnerrus (rive punnerrus), leuanveto ja dippi. Alussa selänojennukset ja istumaannousut.
      Voimat kasvaa näin ja lihakset myös. Ihan turhaa hinkata hauiksia sataa sarjaa kun ei sillä hauiksen koolla mitään nostella.

      • Anonyymi

        Niin ja tietenkin pari kolme kertaa viikossa. Ei enempää missään nimessä.


    • Anonyymi

      Eräs nuori kaveri valitteli kun veto on pysähtynyt ja kysyin että miten treenaat sitä. Sieltä tuli ihan kaikki liikkeet mitä voi tangolla ja koneilla tehdä mutta ei yhtään keskivartalon harjoitetta. Jos vedon päälle tehdään kaikki mahdollinen ja loppuun saakka niin ei ole ihmekään kun ei kulje. Mutta tätä se on nykyään. Tehdään kaikki että mitään ei jää tekemättä ja sitten ollaankin ylikunnossa.

      • Anonyymi

        On vaan vaikea antaa periksi. Olen tehnyt treenini aina tehohakuisasti. Liikkuvuus, nopeus, teho.
        Ikääntymisen myötä on ollut pakko antaa periksi.
        Totuus tuli vastaan 65v vaiheessa kun elimistö ei palautunut järjestelystä, että keskiviikkona perusvoiman 5:n kyykkysarjat ja sunnuntaina maastaveto samalla periaatteella.
        Pienet lihasryhmät olin rytmittänyt muille päiville samalla periaatteella.
        En muuttanut rytmitystä vaan suoritustavan.

        Vuosia myöhemmin tuli hellekesällä tilanne, ettei mikään kulkenut. Olin varma, että ikääntyneen ilmiön testot ovat alhaalla ja kortisoli (stressihormooni) ylhäällä.
        Niissä ei ollut vikaa vaan suolat (elektrolyytit) olivat kehnossa jamassa. Viikkokausin jano olisi pitänyt sammuttaa vaikkapa urheilujuomalla kohtuullisen olutmäärän asemesta.

        Nyt eivät koivet tahdo palautua kevennetystä ohjelmasta huolimatta. En tiedä olisiko tähän vaivaan mitään viisastenkiveä. Lekurit eivät ymmärrä pätkääkään. Eivät edes miehet.

        Tämä sivuaa aloitusta varsin kaukaa ja eri tavalla mutta palautumisesta on kyse.
        Tuntuu siltä, että puolet kyykky- / vetotreeneistä pitäisi jättää pois.
        On vaikea hyväksyä sitäkään, että pitäisi pian liittyä köpöttelevien huru-ukkojen joukkoon.


    • Anonyymi

      Oli kerran yksi iso sälli jolla penkki oli 90 kiloa. Otti aina kauheat agret päälle kun nosti sen 90 kiloa joka kerta kun teki penkkiä. Hävetti itseäni kun minun piti hakata häntä selkään kun hän keräsi agrea huutamalla. Vaivoin 90 kiloa ylös. Itselleni se olisi saavutus mutta kaveri oli todella iso ja penkkitreeniä takana vuosia.
      Sitten päälle vipareita rinnalle, kapeaa penkkiä, pystypunnerrusta, ojentajia taljassa ja tietenkin helvetisti hauista, kaikki loppuun saakka. Vuoden päästä se penkki oli edelleen 90 kiloa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe