Treenaatteko liikaa?

sannax

Saleilla näkee päivittäin kavereita jotka treenaa yhtä lihasryhmää aivan järkyttävät määrät. Itse tein näin vuosia ja huomasin että kohtuus kaikessa.

15

153

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vm-43

   Vaikka vaihtelua niin joskus menee överiksi. Viimeeksi jouluviikolla. Kaksi päivätreeniä peräkkäisinä päivinä sisältöjä vaihdellenkin oli huonokuntoiselle ikärille liikaa.

  • 1+12

   Mikä on järkyttävä määrä? Ja mikä on tavoite?

   • vm-43

    Järkyttävyys lienee kommentoijan silmissä.


  • sannax

   Tehdään useampaa liikettä per lihas. Päivästä toiseen toisetaan tätä samaa metodia. Minusta se menee polton puolelle. Maitohapot jyllää jatkuvasti lihaksissa.

   • 17+17

    Edelleenkin kaipaan tarkennusta. Tekeekö näkemäsi tyypit esimerkiksi pelkkää hauista tunnin joka päivä? Vai tarkoitatko treenaajia, joilla on vaikka nelijakoinen ohjelma ja he tekevät kerran viikossa/kierrossa yläselälle samassa treenissä vaikka kolme liikettä?

    Treeniohjelma rakennetaan yleensä tavoitteen mukaan. Jos ihmetyttää, käy kysymässä niiltä tyypeiltä miksi niin tekevät.


  • ,--

   Voiman hankinnassa toimii hyvin ns grease the groove - tyyli, eli tehdään pitkin päivää tiettyä liikettä kuten leukoja. Joka päivä. Paljon sarjoja. Idea on siinä ettei yhtään sarjoista vedetä lähimainkaan loppuun. Toimii hiton hyvin.

  • sanppa

   Minä ainakin treenaan liikaa kun paikat koko ajan jumissa. No jospa viikon lepo auttaisi.

  • oldschoolbb

   Ap:lle. Joitakin kiinnostaa pelkät rinta, hauis, olkapäät toisia taas pakarat, reidet ja pohkeet. Sitten on niitä, joilla joku osa-alue on jäljessä muita osa-alueita.

   Itselläni esim selkä on kehittyneempi kuin rinta ja etuolkapäät. Tämä johtuu siitä, että mulla on molemmat olkapäät sen verran rikki, etten ole voinut treenata etupuolen työntäviä liikkeitä niin paljon ja niin isoilla painoilla kuin selkäpuolen vetäviä liikkeitä, Nyt olkapäät kestävät treenata isommin ja paremmin, joten panostan etupuoleen. Selkäpuolelle vain ylläpitotreeniä.

   Painotuksia voi ja pitää muuttaa aina sen mukaan miten kukin osa-alue kehittyy, sillä ne eivät aina kehity tasaisesti. Asia erikseen on sitten ne, jotka treenaavat pitkiä aikoja samoja lihaksia, siinä ei kyllä ole mitään ideaa..

  • Vaihdellen..

   Mitenkäs tomii jos treenaa ilman varsinaista ohjelmaa. Eli 3 kertaa viikossa tunti salilla ja joka kerta vähän eri liikkeitä tai variatioita. Siis vaikka 15 eri liikkeestä tekee vaikka 10 kertojen välillä vaihdellen. Itsestäni se tuntuu hyvälle, mutta mitä mieltä muut?

  • Kohtuullinen_treenaus

   Minusta kaksi treeniä päivässä on liikaa. En ymmärrä sitä. Treenin jälkeen pitäisi syödä ja levätä riittävästi, jotta kehitystä parhaiten tapahtuisi. Ravinnosta ja levosta muutenkin kirjoitellaan vähemmän. Super sarjoista ja erikoistekniikoista ei ole hyötyä jos ei anneta aikaa palautumiseen, vaan keskeytetään kasvuprosessi uudella kovalla treenillä ja vielä kaksi kertaa päivässä. Liikaa treenaaminen on hölmöläisten hommaa!

   • Järki_sanelee

    Treeni 1. tehdäänkin aamulla esim. klo 5.00-7.00
    Treeni 2. tehdään illalla esim. klo 19.00-21.00

    Treenivolyymi on huomattavasti pienempi 2. treenissä tai siten, että esim. aamulla painotetaan vaikkapa etureisiä. Tehdään 3-4 kovaa liikettä niille ja takareisille 1-3 pumppailuliikettä.
    Illalla treenit toisinpäin.

    Tai sitten tehdään kokonaan eri lihasryhmä aamulla ja illalla, treenata voi vaikka 7 krt viikossa, kunhan sen tekee järkevästi.


   • raw

    5-7 ja 19-21??? Ootko koskaan tehnyt itse noin?? Voi olla yö unet aika vähissä pitkällä juoksulla. Kroppa kun käy kierroksilla vielä jonkun aikaa treenin jälkeen... Muuten kyllä ihan hyvin perusteltu;)


   • Järki_ei_sanellut

    No joo kellon ajat vähän kusi, pakko myöntää. Itse en ole tehnyt, mutta pari kaveria on vetänyt noihin aikoihin. Tarkotus oli kuitenkin se, että aamulla toinen ja illalla toinen.


   • Kohtuullinen_treenaus

    Taidan tietää kanssa pari kaveria jotka vetänyt noin, kuvaa homman ja julkaisevat sen koko maailman nähtäväksi.


  • VIPPI

   Mä oon treenannu jo vuosia liikaa ja oon myös kehittynyt liikaa, nyt on tavoitteena lisätä treenin määrää et musta tulee yber

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   4834
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   3915
  3. Martina avautuu

   Gekkoselle. Tosi hyvin sanottu: https://gekkonen.net/martina-aitolehti-hannu-pikkarainen-18921/ Näen nyt ekaa kertaa videolla. Aika paljon muistutt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   2920
  4. Tohtori Jussi Halla-aho sairaslomalla

   Viikon ikävin uutinen oli Suomen suosituimman poliitikon, äänikuningas tohtori Halla-ahon joutuminen sairaslomalle. Peukut pystyyn, että Suomen ykkösp
   Maailman menoa
   81
   2138
  5. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1239
  6. Semmonen rakas kuin sinä

   Mistähän sellaisen saisi? :)
   Ikävä
   58
   761
  7. Uskomattomia törkykommentteja

   Miten ihmeessä ihmisistä saa kirjoitella näin järkyttäviä kommentteja? Miltä tuntuisi kirjoittajasta, jos häntä jatkuvasti solvattaisiin samalla taval
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   744
  8. Martinan live, ääää, öööööö

   Kuka pystyi katsomaan loppuun, ihan kamalaa kuunneltavaa, ja toi ylimielisen ällöttävä olemus. Mulle riitti siihen saakka, kun sanoi, "on vielä muutam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   701
  9. Romanit osoitteli pistoolilla nuoria La iltana

   Nonii. 15-16v poikia oli osoiteltu pistoolilla ohiajavasta sinisestä Fordista? Onneksi pojat olivat yhdessä soittaneet poliisille ja ilmoittaneet r
   Kannus
   22
   696
  Aihe