Miksi narsistimies koukuttaa enemmän kuin kiltti maalaispoika?

pois koukusta

Miksi narsistimies koukuttaa enemmän kuin kiltti maalaispoika? Mikä siinä on? Mies, joka moittii, haukkuu ja arvostelee koukuttaa enemmän kuin kiltti, ihana, hyvin kohteleva maalaispoika? Johtuuko omasta lapsuudesta, huonosta itsetunnosta, koulukiusaamisesta tms.? Tiedän, että on naisia, jotka vain vuodesta toiseen sietävät huonoa kohtelua vaikka parempaakin taatusti olisi tarjolla...

18

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Et tiedä narsismia

      Narsisti on aina alussa maailman ihanin mies - liian hyvää ollakseen totta.

      Mutta pikkuhiljaa käytös muuttuu, ja hän alistaa uhrinsa.

      Maalaispoika sen sijaan saattaa olla ihan umpijuntti, jolla ei ole hajuakaan miten naista kohdellaan. Varmaan samoin kuin meidän Mansikki lehmää.

      • ieriyhtrs

        Nimenomaan noin. Ex oli huomaavainen, kohtelias, rakastava herrasmies häihin saakka. Pari viikkoa häiden jälkeen alkoi "koulutus": en osannut tehdä mitään oikein, olin säälittävä nynny, täysin perään katsottava keskenkasvuinen kakara.... Pikkuhiljaa mies hakkasi itsetuntoni murusiksi, sai uskomaan omaan kelvottomuuteeni. Onnistui katkaisemaan osan ystävyyssuhteistani, tunki jopa minun ja sisarusteni väliin mustamaalaten minua sata lasissa. Ja minä olin tosiaan perusturvallisen lapsuuden ja nuoruuden elänyt tavallinen parikymppinen nuori nainen...

        No, tuo on onneksi takana. Viitisen vuotta paikkailin itseäni eron jälkeen. Nyt olen onnellisessa parisuhteessa, mies on sielultaan täys maalaispoika, ihanan aito ja rehellinen. Välillä hieman "kömpelö" sanoissaan, mutta silti tiedän, että hän ei valehtele eikä kettuile.


      • kokemusta yli 40v.

        Eivät kaikki narsistit ole alussa maailman ihanimpia, mutta osaavat silti temppunsa, millä toisen saa hienovaraisesti alistettua.. hajoita ja hallitse, myyräntyöllä pikkuhiljaa..


    • kiima-mira

      Kiltillä maalaispojalla ei tee mitään.

    • Narsisesta persoonallisuushäiriöistä kärsiviä on niin pieni prosentti väestöstä, että jos kerta toisensa jälkeen huomaa sellaisen kanssa seurustelevansa niin on kyllä syytä katsoa peiliin. Silloin pitää jo hakemalla hakea narsistia.

      Peiliin on syytä katsoa myös, jos kerta toisensa jälkeen lankeaa mieheen, joka kohtelee huonosti. Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä se ei silti kerro, jotkut ihmiset vain ovat paskamaisempia kuin toiset.

      Miksi jotkut naiset siihen sitten sortuvat? Ehkä kannattaisi lähteä ihan asiantuntijan kanssa tutkimaan niitä syitä?

      • kokemusta yli 40v.

        Helka neiti ei ole itse elänyt narsistin kanssa. Ei siinä ole mitään peiliin katsomista, jos kumppani osoittautuu narsistiksi. Kukaan ei pysty tunnistamaan narsistia alkuvaiheessa, edes vaikka vuoden tai parinkaan tuntemisella. Narsisti kutoo verkkojaan vaivihkaa pienen pienillä jutuilla, manipuloi toisen sitä huomaamatta. Narsisteja on yllättävän paljon, erilaisilla kokoonpanoilla, mutta hämmästyttävän samankaltaisilla yhdistävillä tekijöillä.


      • 6 + 2

        "Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä se ei silti kerro, jotkut ihmiset vain ovat paskamaisempia kuin toiset."

        Itse asiassa samasta asiasta on kysymys. Tieteellinen termi on k*sipää. Se tarkoittaa ihmistä, jotka eivät syvimmältään välitä muista ihmisistä kuin itsestään. Heiltä puuttuu omatunto. Uskon, että kyse on synnynnäisestä ominaisuudesta, vaikka omantunnon voi myös paaduttaa. Veikkaan, että 20-30% väestöstä on k*sipäitä, vaikka suurin osa peittelee taipumustaan.

        K*sipäät jakautuvat kahteen pääryhmään: narsisteihin ja sosiopaatteihin. Narsistit eivät välitä muiden tunteista ja kohtaloista mutta tarvitsevat huomiota ja ihailua muilta. He voivat olla miellyttäviä ihmisiä, jos se on ihaliun hinta. Sosiopaatteja muiden ihailu ei kiinnosta. He suhtautuvat muihin mielistelemättä, välinpitämättömästi ja tarvittaessa armottomasti.


    • ……………..

      Narsistisesti käyttäytyvä moitti, haukkuu ja arvostelee vasta sitten, kun toinen on jo koukussa ja todennäköisesti myös puolisonsa avustuksella irrottautunut sosiaalisista turvaverkoistaan, joista voisi saada apua suhteesta pääsemiseen. Ennen todellisen nahkansa näyttämistä narsistisesti käyttäytyvä ihminen on kiltti, ihana ja hyvin kohteleva (maalais)poika tai -tyttö, joka tekee kaikkensa kumppaniaan miellyttääkseen.

      Siksi.

    • korvismimmi

      Siihen kuuluu myös jatkuva ehdoillistaminen toisen mielen mukaisena toimimaan,jos et mielinkielit tee,alkaa koulutus,haukut,uhkaamiset.Mustasukkaisuus on korostunutta,omii vaikka oletkin se lehmä,finninaama ym ikävää.Miksi narsku sitten haluaa olla kiinni tässä paskassa? Hyvä kysymys ja miksi minäkin ,kaunis ja mukava nainen,lankean aina vaan hurjempiin miehiin,,,,kovaa kyytiä,ja pitäs jo tasoittaa elämääni,helkatin hyvä kysymys ja vahva tunnekoukku!

    • ldsljkdfs

      No se on juuri se että olet vihdoin, todellakin tavannut sen unelmien prinssin ja enemmän..kunnes se kelkka kääntyy täysin ja sinusta ei ole enää mihinkään. Silti illuusioissasi kaipaat sitä alun miestä, etkä voi uskoa että häntä ei ollut olemassakaan.

    • ehkä se

      Jos on riittävän komea mies, mielenkiintoinen persoona ja määrätietoinen, se kai naisia koukuttaa. Sama mies olisi kilttinä yhtä mielenkiintoinen, joskaan ei kynnysmattona saisi olla. Yleensä supertossukat miehet ovat feminiinisen oloisia ja nainen haluaa miehen.

      • kilttimachomie123

        Oletat, että kiltti = feminiininen ja maskuliinen != kiltti.

        Aikamoista yleistämistä. Vähän tunnet naisia, ja miehiä.


    • Kilttis.

      Siksi kun kiltti on tylsä koti mies. Naiset haluaa säpinää ja jännitystä et milloin se jännämies pettää. Kiltti on ennalta arvattava joka vaikka siivoo kun lupaa ja lähtee salille kun lupaa eikä mene baariin juopottelemaan kun lupaa olla kotona viikonlopun ja siksi se ei houkuta naisia.

      • 10+8

        Aina sama ruikutus kilttiksellä... elin 5 vuotta narsistin kanssa. Alkuun hän todellakin oli ihana. Selväjärkinen terveet elämänarvot omaava mies. Hänen kanssaan oli hyvä olla. Vasta nyt myöhemmin olen tajunnut että hälytysmerkkejä oli vaikka kuinka. Hänellä meni 7kk hajottaa minut henkisesti. Vuosi suhteemme alusta niin olin työkyvytön ja sitä olen vieläkin. Narsisti syö ihmisen ja jättää pelkän kuoren. Ei minulla ollut tunteita, ei haluja ei mitään tunnetta että olisin joku elävä olento tai ihminen. Minulla ei tästä johtuen ollut voimaa lähteäkään. Kuka olisi lähtenyt kun minua ei ollut edes olemassa? Lähteä ei pysty kun ei ole olemassa ilman narskua. Kun lopulta lähdön aika tuli narsku toivotti että kärsin. Päivääkään en ole kärsinyt. Elämäni on ollut uskomattoman onnellista ja ihanaa.


      • 10+11

        Oi että tuo "tylsä koti mies" kuulosti ihanalta! Tilaan yhden sellaisen.


      • kotimies
        10+11 kirjoitti:

        Oi että tuo "tylsä koti mies" kuulosti ihanalta! Tilaan yhden sellaisen.

        No jos oikeasti haluat tilata sellaisen niin olisit voinut kertoa myös itsestäsikin jotain ja miten suhun saa yhteyttä..


    • 10+7

      Naiset väittää että eivät halua sitä renttua jännämiestä mutta sitten kun/jos saavat kiltin miehen niin heitä alkaa ärsyttämään se että mies kohtelee hyvin, naiset sitten tulkitsevat tämän "tossumaisuudeksi" tai "kynnysmattomaiseksi" käytökseksi..
      Mikään ei ole ikinä hyvin mutta vaikuttaa tosiaan siltä että ne huonosti kohtelevat miehet pystyvät kuitenkin pitämään naisen toisin kuin kiltit mikä on käsittämätöntä.
      Kiltin miehen kanssa nainen "ei vain löydä sitä jotain"

      • 10+11

        Jos kiltteys tulkitaan "tossumaisuudeksi" tai "kynnysmattomaiseksi" käytökseksi, menee se mielestäni jo LIIALLISEN kiltteyden puolelle.

        Liian kiltti mies pyrkii mellyttämään naista omien tarpeiden kustannuksella. Eli liian kiltti mies myötäilee naista ja on mielummin hiljaa, kuin kertoisi oman mielipiteensä tai ilmaisisi tarpeitaan, vain siksi, ettei nainen pahottaisi mieltään. En usko, että kovin moni ihastuu liian kilttiin mieheen/naiseen, ellei sitten itse ole samanlainen..?

        Molemminpuolisen hyvän kohtelun (=kiltteyden) pitää toteutua, vaikka molemmilla on omat mielipiteet ja periaatteet. Toiselta pitää voida vaatia yhtä hyvää kohtelua kuin itsekin antaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      686
      5175
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3544
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3307
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2553
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2389
    6. 261
      1980
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1487
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      100
      1398
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1150
    Aihe