Läheisen kuoleman lähestyessä....

odotus

Lääkärit ovat todenneet, ettei mitään ole enää tehtävissä, syöpä etenee, eikä sitä voida parantaa, ainoastaan oireita voidaan lievittää ja kipua poistaa.
Hoidon suhteen on mahdollista jatkaa hoitoa myös kotona tai edelleen terveyskeskuksessa.
Isäni on useaan kertaan sanonut ja kaipaa päästä omaan kotiin.
Isäni oli jo yhden kerran päivän kotilomalla ja totesi, että onpa mukava päästä tuttuu paikkaan, omaan kotiin ja isäni kyseli, että milloin seuraavan kerran pääsee kotiin, kun päivän kotiloma loppui.
Mielestäni isäni ansaitsee päästä kotiin ja saada viettää elämänsä viimeiset hetket omassa kodissaan niin pitkään, kuin elonpäiviä hänelle on suotu.
Koska oma isäni on huolehtinut minusta, että aina on ollut katto pään päällä, ruokaa ja taloudellisesti turvattua elämää, niin ei ole todellakaan liikaa vaadittu, että huolehdin isästäni ja toteutan kaiken mahdollisen, mitä isäni vielä toivoo.

Uskoisin, että isäni haluaa olla omassa rakkaassa kodissaan, kun elämän viimeiset hetket koittavat ja saisi kuolla ilman tuskia ja nukkuessa, ehkä se on paras tapa kuolla.
Tietenkin toivon, että isäni saisi vielä elää ja tapahtuisi ihme, että isäni parantuisi.
Moni vanhus toivoo varmaankin, että saisi kuolla omassa kodissaan, kuin usein niin kalseassa terveyskeskuksessa tai sairaalassa.

Välillä harmistelen, että jäi monia asioita toteuttamatta, joita olimme suunnitelleet tekevämme, mutta pikkuhiljaa maalliset asiat menettävät merkityksensä, kun niitä ei enää olekaan mahdollista toteuttaa sairauden asettaessa rajoituksia elämälle ja tekemisille.
Ennen niin itsestään selvät asiat eivät enää olekaan niin selviä.

Se päivä, jolloin oma isäni kuolee on maailman surullisin päivä, jota en koskaan toivo tulevaksi, mutta se kuitenkin tulee.
Omasta isästäni jää paljon muistoja ja asioita asuntoomme, en varmaan halua luopua mistään mikä vain vähääkään muistuttaa isästäni.
Kuten vaatteet, joita isäni on pitänyt, en varmaan pysty niitä hävittämään, vaan ne jäävät muistoksi, koska niitä ei saa takaisin, jos ne hävitän.
Isäni vanha toyota Corolla, jonka isäni halusi kunnostaa, en halua myöskään sitä hävittää ja ehkä kunnostan sen sitten, kun suruaika antaa myöten ja isäni halusi, että olisi voinut sillä vielä ajaakin, mutta se taitaa jäädä haaveeksi, joka ei toteudu, surullista........

Autossa on liian paljon muistoja isästäni, kun sillä teimme paljon yhteisiä matkoja, joten en voi sitä ainakaan vähään aikaan poiskaan hävittää.
Isän kanssa kävimme useaan kertaan katsomassa uudempaa autoa, jollaista isäni haaveili, että saisi ajaa uudemmalla autolla, mutta sekin haave, että isäni saisi ajaa uudella autolla, taitaa jäädä toteutumatta, mikä on surullista, kun ajattelee isäni haaveita.

Paljon on asioita, jotka nyt jäävät toteuttamatta ja toteutumatta isäni vakavan sairauden vuoksi. Vaikka pitäisi osata olla iloinen näistä hetkistä, kun isäni on vielä elossa, niin en kuitenkaan osaa olla, vaan purskahdan itkuun tosi helposti.
Sitten, kun se surun päivä koittaa, kun isäni nukkuu pois, niin keltä kysyä neuvoa asioihin.
Isältä pystyi kysymään neuvoa moniin asioihin ja jo isän läsnäolo loi turvaa.
Nyt tiedän, millaiselta isästäni tuntui, kun hänen isänsä sairasti ja kuinka suurta surua isäni on joutunut kokemaan oman isänsä sairastaessa ja kuoleman lähestyessä.

6

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwerty23

      Kirjoitit hyvin kauniisti ja koskettavasti. Voimia ja Jumalan siunausta isällesi ja sinulle.

      • Anonyymi

        Ei auta Jumalan siunaukset, vaan kuolema. Näitä vitun jumalansiunailijoita on joka mutkan takana siunaamassa Oikea kuoleman odotus on odottaa o m a a. Kuolemaansa, ja jos tuntee , että kestää kauan hengittely, on ihan itse vaikutettava o m a a. N kuolemaansa ilman siunailua ja ihan itse


    • kauttakulkumatkalla

      Läheisen vakava sairastuminen vaikka ikääkin olisi, tulee aina ikävänä yllätyksenä. Toisaalta on hyvä että ihmisellä on ote elämään, unelmia ja suunnitelmia loppuun asti. Olen tavannut keski-ikäisiä ja vanuksia, jotka toivovat ja odottavat vain kuolemaa. Isäsi on saanut nauttia ja olla onnellinen elämässään. Toivon että hän saa olla kotonaan mahdollisimman pitkään.
      Voimia ja Jumalan siunausta teille.

    • MagicElla

      Tuttuja tunteita. Minun isä kuoli runsas vuosi sitten. Hän ei ollut vielä eläkkeelle kerennyt, elämä jäi kesken. Tuska ja ikävä oli valtava. Isä oli minun elämäni rakkain, tärkein ja läheisin ihminen. Tunsin, että minunkin, nuoren ihmisen pitää kuolla isän mukana, en pysty elämään sitä ikävää. Kyllä suru silti helpotti päivä päivältä...9 kk jälkeen kuolemasta pystyin jo iloitsemaan, että olen itse elossa. Sain isän kuolemasta myös todella paljon voimaa ja vahvuutta. Tunnen saaneeni jonkinlaisen henkisen tehtävän pitää isän muistoa yllä, hänen persoonaansa kunnioittaen, teen juttuja mitä isä tykkäsi tehdä, teen juttuja joita tehtiin yhdessä...jatkan hänen elämän perintöään eteenpäin, pidän huolta hänen rakkaasta autostaan, talostaan, veneestään, purjehdin hänen villapaitansa päälläni ja hymyilen, niin paljon eväitä elämään sain isältä.

    • Hei.

      Elät raskaita vaiheita. Olen pahoillani puolestasi. Hienoa, että sinulla on voimia ja tahtoa ja suuri sydän, isäsi kuoleman lähestyessä. On tärkeätä, että vietät hänen kanssaan aikaa, kuten tahdotkin tehdä. On täkeätä olla yhdessä, jutella tai olla juttelematta, mikä sopivalta tuntuu. Huolehdi omasta jaksamisestasi, loppuun asti. Toivottavasti sinulla on lähipiirissä joku, joka tukee sinua. Voit mennä esimerkiksi seurakunnan diakonin tai papin luokse, jos siltä tuntuu, kyselemään ja miettimään tilannetta.

      Voimia ja siunausta sinulle,
      Pirkko-pappi

    • Iltistätsy

      Vomia sinulle, tiedän että teet surutyötä koko ajan ja valmistaudut kohtaamaan suuren menetyksen. Minun äitini nukkui pois 11. kuukautta sitten, terveyskeskuksen vuodeosastolla sairastuttuaan haima syöpään, joka todettiin vasta vajaa 3. kuukautta ennen kuolemaa...oli välillä kotona, jossa kävi kotisairaan hoitajat ja minä, viimeisen kuukauden olimme siskoni kanssa äitin vuoteen vieressä kaikki päivät, yöt kotona koska oli pakko välillä yrittää nukkua itsekin.Oli raskasta katsoa kun äidin vointi huononi päivä päivältä ja morfiini määrää lisättiin kipupumppuun, äiti ei halunnut mitään säde hoitoja jne. koska toivoa parantumisesta ei ollut! Oli toisaalta helpottava hetki , kun yöllä silloin soitettiin terveyskeskuksesta,että äiti oli pääsyt taivaankotiin, ei ollut enää tuskia rakkaalla ihmisellä...mutta suuri ikävä jäi, puhun edelleenkin asiasta ihmisille, välillä itkettää joskus naurattaa muistot äidistä <3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe