150kg penkki?

Onko mielestänne jokaisen miehen mahdollista saavuttaa 150kg penkki ilman kiellettyjä aineita ennemmin tai myöhemmin? Vaikka olisi geeneiltäänkin täysin lahjaton? Ja kauankohan keskimäärin menisi ns ''lahjattomalta'' tyypiltä tämän saavuttamiseen?
Mielipiteitä? :)
Ilmoita


60 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


Ei. Koska liian monelta puuttuu itsekuri ja pitkäjänteisyys.
1 VASTAUS:
55-vuotias keihäänheittolegenda Seppo Rätykin nostaa vielä 200kg penkistä, joten ihan mahdollista ilman mömmöjä.

Seppo Räty naureskelee puheille heikentyneestä terveydestään – ”Penkistä lähtee vielä yli 200 kiloa”
http://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000005264797.html
"– Penkissä miulla on oma tekniikka, se ei häiritse selkääni. Lastenpainoihin en viitsi koskea, vaan kyllä penkistä lähtee vielä tässäkin iässä yli 200 kiloa, Räty heittää".
+Lisää kommentti
Ei, harva nainen siihen kykenee:). En usko, että jokainen mieskään kykenee, mutta mikäli omistautuu lajille parhaansa mukaan, niin väittäisin ainakin 10-15cm lankulta pukkaavan ko.painon.
Ilmoita
Sanotaan että useimmilta onnistuu. Edellyttää piiiitkää ja kurinalaista treeniä ja lisäksi pitää vielä tietää mitä tekee. Sanoin useimmilta koska kaikkien kehossa ei riitä rahkeet siihen, raja tulee aina jossain kohti vastaan ja se on yksilöllistä. Siitä vaan etsimään sitä rajaa, puhtailla siihen menee vuosia, mutta toisaalta silloin se ei olekaan hetkessä katoavaa herkkua...
Ilmoita
Lähes jokaisen miehen saavutettavissa jos pitkäjänteisyyttä riittää ja voimailupuolisesti treenataan. Mutta ihan jokaisen en usko siihen kuitenkaan pystyvän, osittain geenien ja osittain kurinalaisuuden ja kova työn takia.
Ilmoita
Kyllä voi saavuttaa. Aikaa tosin menee usein enemmän kuin 5-vuotta.
Itse aloitin nostelun 19-vuotiaana ja nostin 156kg vasta 36-vuotiaana.
Kuntosaliharrastus on piristävää, pitkäkestoista. Tuloksia ei saa muutamassa vuodessa. Jäntevyys vaatii vuosien treenaamisen.
Ilmoita
Aloittelin myös 19 ikäisenä ja 150 meni siinä 30 ikävuoden huitteilla.
Ilmoita
On mahdollista. Osa ei saavuta tuota ja sitten puhutaan lahjattomuudesta tai geeneistä. Mutta kyse on noissa tapauksissa kuitenkin siitä, että ei ole halua harjoitella pitkäjänteisesti. Mitenkään erityistä lahjakkuutta se ei vaadi eikä ole vaikeaa, mutta pitää olla kiinnostusta harjoitella pitkään. Osalla ei kiinnostus riitä ja se on ihan ok, sillä mitäs väliä sillä on, kuinka paljon penkistä nostaa.
Ilmoita
En usko että on KAIKILLE ole mahdollista. Jos on täysin lahjaton voimaharjoitteluun. Mutta tuolla periaatteella ei 3000m Cooper:kaan ole KAIKILLE miehille mahdollista, joten ei siinä mitään ihmeellistä ole.

Jos vähän lahjattomampi rupeaa treenaamaan 150kg penkkiä tavoitellen, niin sanoisin että hänellä menee siihen yli kymmenen vuotta. Tai tuokin riippuu ihan henkilön koosta, iästä terveydentilasta yms. Aivan liikaa muuttujia siis, että tuohon voisi kukaan mitään tarkkaa arviota antaa. Ja sekin vaikuttaa, että onko tämä lahjaton valmis nostamaan elopainoaan treenauksen yhteydessä. Eli syömään itsensä sen kymmenen vuoden aikana vaikka 60kg --> 120kg. Jos elopainoaan ei nosta esim 80-90 kg:n yli treenaamisen yhteydessä, niin todennäköisesti 150kg penkki jää vähemmän lahjakkailta ottamatta kokonaan, vaikka kuinka treenaisi.

Eli ei se KAIKILLE ole mahdollista. Mutta monella se on kiinni vaan treenaamisen määrästä/ laadusta ja muusta panostuksesta aiheeseen.
1 VASTAUS:
Sanoisin, että jos ei ole mitään terveydellistä estettä, niin se on kaikille mahdollista. Kuten sanoit, se vaatii esim sen yli kymmenen vuotta. Kyse lienee juuri siitä, että se on mahdollista, mutta kaikki eivät jaksa kiinnostua juuri penkkipunnerruksesta sen verran intohimoisesti, että siksi 150 jää saavuttamatta. Mikään kova rautahan tuo ei ole, kuten ei ole 3000m cooperissakaan. Siinä mielessä olen samoilla linjoilla, että jos ei ole ikinä harrastanut voimailua, ja aloittaa sen todella myöhään, vaikka yli 70-vuotiaana, voi 150 olla vaikea saavuttaa ilman erityistä lahjakkuutta.
+Lisää kommentti
Olen 51-vuotias mies. Hitsailin viime syksynä painonnostopenkin pihalle. Oli kaikenlaista fyysystä hommaa siinä syksyllä ettei jaksanut oikein ajatella päivän päätteeksi punnerruksia. Sittemmin olen nostellut pari kertaa viikossa eri oteleveyksillä, kyykky kerta viikkoon. Eilen nostin 92,5 kg pysäytyksellä, ei olisi noussut grammaakaan enempää. Tangossa ei ole lukkoja jos tarvitsisi joskus päästä alta pois, yksin kun nostelen. Varovasti kun tekee ja lämmittelee useamman sarjan niin ei ole ollut pahoja kipujakaan missään. Aion nostaa 150 kg ennen 60-vuotispäivääni.
2 VASTAUSTA:
Tuo on mahdollista mutta penkkituloksen nostaminen 92.5kg tuonne 150kg vaatii muutakin kuin vain normaalia penkkiharjoittelua. Vinopenkki, viparit, ojentajat ja olkapäät ovat kuitenkin lihasryhmiä jotka ovat kaikki tärkeitä penkkituloksen kasvuun. Kannattaisi treenata ko. lihasryhmiä eri tavoin, samaa kaavaa noudattamalla ei kehity niin hyvin mitä treeniä muuttamalla.
Kyllä penkin paras vastalääke on leuanveto
+Lisää kommentti
Olen 52-vuotias lihaa syövä heteromies. Aloitin 15-vuotiaana punttailun omatekoisilla betonipainoilla ja metalliputkitangolla. Väliin on mahtunut vuosien taukojakin, mutta nyt pukkaan penkistä 150 kg. Kyykky ja mave 190-200kg.

Suomimies kuntotestin (inbody) kehonkoostumusmittaus tulos (5) erinomainen. Puristusvoima 85kg. Erinomaiseen kai riittää tällä iällä 50 kg puristus. Parhaan 1/5-osan keskiarvo puristusvoimassa on ikäluokalla 20-30v ja se on 71kg. Täytyy sanoa, että heikkoja ovat suomimiehet yläruumiin voimiltaan.

Rasvat alle 18%, mitattu 12/2014.

Seuraava mittaus huhtikuussa, missä aion parantaa tuloksia eli puristusvoimaa ja rasvat luokkaa 15%.

Kysymys on siitä viitsiikö sohvalta nousta ja mennä salille ja lenkille. Ei enemmästä.
2 VASTAUSTA:
Miten sinulla noin pitkään meni saavuttaa 150? Minä saavutin sen noin viidessä vuodessa naturaalina. Olen sinua voimakkaampi ilmeisesti siksi, etten ole hetero enkä syö punaista lihaa.
mies53v kirjoitti:
Miten sinulla noin pitkään meni saavuttaa 150? Minä saavutin sen noin viidessä vuodessa naturaalina. Olen sinua voimakkaampi ilmeisesti siksi, etten ole hetero enkä syö punaista lihaa.
On ne vegaani-hintit puhuneet paskaa pari vuotta sittenkin...
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Käsittämätön selänkaari, jos vastaava onnistuis itellä niin penkki tulos vois olla paljon parempi.
+Lisää kommentti
No ei tietenkään kaikilta. Jos synnyinlahjana saa totaalisen ruipelot kädet ja lihastakin tulee heikonlaisesti, niin jo alle satkun tulokset ovat kovan työn takana.

Sanotaanko, että satku on saavutettavissa vielä keskivertokaverilta usean vuoden työllä. Samalla työmäärällä lahjakkaimmat nostaa sitten sen 150 kg. Jos keskiverto satkun nostaja jatkaa treeniä olemattamasta kehitysvauhdista huolimatta on 120 kg vielä mahdollinen, mutta äärimmäisen kovan työn takana. Lahjakas pääsee samalla treenivolyymilla ehkä jonnekin 160-170 kilon tuntumaan ellei hajoo paikat.

Mielestäni 200 kg penkki ei ole luonnollinen paino edes luonnostaan vahvalle 90 kiloiselle. Usein 200 kilon nostajat on joko niitä jättiläisiä joilla kengännumero lähentelee 60:ntä tai sitten niitä alle 170 senttisiä, mutta leveitä kaljupäisiä mörssäriukkoja, jotka tietää temput ja kuurit. Luonnollisesti 200 kilon penkki tarkoittaa raakana hurjaa määrää lahjakkuutta, mutta usein vilunkia.

Hormonien ja douppien tarkoitus on nimenomaan puoliksi henkisen itsevarmuuden nouseminen, kun rautaa voi viikko toisensa perään lisätä eikä se kehitys näytä pysähtyvän.

Itte aloitin penkkaamisen ns. tyhjästä narukäsillä ja aluksi nousi muistaakseni noin 45 kiloa. Noin 13 ja puolenvuoden treenillä nostin 115 kiloa eli noin 2,5 kertaa enemmän kuin aloittaessani treenaamisen. Luulen kuuluvani ns. keskivertovoimailijoiden sakkiin ja uskon pääseväni 120 kg penkkiin vielä joskus.
Ilmoita
Joku vertas 150 kilon penkkiä ja 3000m cooperia toisiinsa.. kuitenki hieman eriluokan suoritukset kyseessä.. 3000 cooperin juoksee moni 15 vuotias finninaamanen säbänpelaaja,150 kilon penkki vaatii jo treeniä.. ja mitä tuohon 14-vuotiaaseen tyttöön tulee niin kova suoritus, mutta penkkipaidalla ja tuollasella tekniikalla onnistuis voimien puolesta varmasti lähes mieheltä kuin mieheltä pienellä treenillä.. ois kiva tietää mitä tuolta nousee sotilaspenkissä tai esim. pystypunnerruksessa,joissa tekniikasta ei ole niin paljon hyötyä
1 VASTAUS:
"Joku vertas 150 kilon penkkiä ja 3000m cooperia toisiinsa.. kuitenki hieman eriluokan suoritukset kyseessä.. 3000 cooperin juoksee moni 15 vuotias finninaamanen säbänpelaaja,150 kilon penkki vaatii jo treeniä.. "

Niiinpä... Ja silti armeija-aikoina niitä tuntui olevan lähes yhtä paljon (okei aika iso kärjistys). Itse kuuluin siihen noin 140kg penkkaajajoukkoon, mutta coopperi jäi 2850 metriin. Kertoo vähän siitä mihin porukka tykkää panostaa.

Ja tosiaan jos puhutaan KAIKISTA ihmisistä, niin ei. Kaikki ei varmasti juokse edes sitä 3000m Coopperia. Jotkut kuolee varmaan sydänpysähdykseenkin jos sitä lähtevät tavoittelemaan. Täällä on kuitenkin noin 7,125 miljardia ihmistä. Eli vähän pirusti erillaisia ihmisiä.

Tuo kysymys on ihan liian avoin, kun ei tiedä minkälaisesta / minkä kokoisesta / minkä ikäisestä ja kuinka terveestä ihmisestä on kyse. Silloinkaan ei kukaan varmaksi voi tietää poksahtaako joku paikka vaikka rikki ennen sitä. Perusterveelle nuorelle miehelle tuo 150kg on yleensä vuosikausien projekti, mutta silloinkin riippuu paljon mikä on esim. elopaino yms.

Tuolla likalla ei muuten ole penkkipaitaa noissa nostoissa. Kaari on kyllä iso.
+Lisää kommentti
Kyllä on penkkipaita tuossa 140 kilon nostossa ja lisäks ei nosta rinnalta asti ku toi ukko pitää jotain purnukkaa siin rinnan päällä.. katoppa tarkemmin ja 3000 cooperin nyt juoksee kisaavat 10 vuotiaat tytötki,et se kertoo jotain sen suorituksen arvosta
1 VASTAUS:
No hups. Täytyy myöntää etten katsonut videota loppuun. :D Ok. Myönnän että toi 3000m cooper oli ehkä vähän liian lepsu vertaus. Mutta kyllä rapakuntoiselta siihenkin useampi vuosi menee. Itse en henk. koht varmaan koskaan tule sitä juoksemaan, mutta penkki on aika paljon yli sen 150kg. 2800m menisi varmaan nytkin pienellä rypistyksellä. Mutta mielestäni on ihan turha arvailla mitään kilomääriä penkistä, ellei lähtökohtia / treeniä / henkilöä ole määritelty mitenkään. Ei vaan voi tietää..
+Lisää kommentti
Geenit määrää 50%:sti, onko mahdollista vai ei. Toiset 50% määrää treeni, lepo ja syömiset. Jos geenit on pyöreät 0 mutta treeni, lepo ja ravinto 100, ei 150 kiloa tule nousemaan koskaan vaikka söisi isensä 150 kiloiseksi tynnyriksi.
5 VASTAUSTA:
Suurimmalla osalla ne geenit ei kuitenkaan ole se pyöreä nolla, vaan jotain siltä väliltä. Joten useimmilla jotka nillittää, ettei puntti nouse, se on vaan tehdyn työn määrästä ja laadusta kiinni.
geenitkugeenit kirjoitti:
Suurimmalla osalla ne geenit ei kuitenkaan ole se pyöreä nolla, vaan jotain siltä väliltä. Joten useimmilla jotka nillittää, ettei puntti nouse, se on vaan tehdyn työn määrästä ja laadusta kiinni.
http://www.t-nation.com/training/truth-about-bodybuilding-genetics

Hyvää (ja karua) luettavaa geeneistä. Ne määräävät täysin, onko voimaharjoittelusta mitään hyötyä. Jos geenejä ei ole, voimaharjoittelu on *turhaa*, koska geenit estävät totaalisesti voiman ja massan kertymisen.

Itse elävä esimerkki: treenitaustaa yli 10 vuotta (pelkkää taistelua tuulimyllyjä vastaan), ainut mikä on kasvanut on vatsan seutu, koskaan ei ole penkistä noussut enempää kuin elopaino, eli tulokset todella säälittäviä 100% antaumuksesta huolimatta. Kun vertaa kuvia itsestäni 10 vuotta sitten ja nyt, ei näe juuri minkäänlaista eroa lihaserottuvuuden osalta!!!
geenitvievoiton kirjoitti:
http://www.t-nation.com/training/truth-about-bodybuilding-genetics

Hyvää (ja karua) luettavaa geeneistä. Ne määräävät täysin, onko voimaharjoittelusta mitään hyötyä. Jos geenejä ei ole, voimaharjoittelu on *turhaa*, koska geenit estävät totaalisesti voiman ja massan kertymisen.

Itse elävä esimerkki: treenitaustaa yli 10 vuotta (pelkkää taistelua tuulimyllyjä vastaan), ainut mikä on kasvanut on vatsan seutu, koskaan ei ole penkistä noussut enempää kuin elopaino, eli tulokset todella säälittäviä 100% antaumuksesta huolimatta. Kun vertaa kuvia itsestäni 10 vuotta sitten ja nyt, ei näe juuri minkäänlaista eroa lihaserottuvuuden osalta!!!
No sitten sinä olet hemmetin moinen harvinaisuus. Onnittelut siitä. Ja jos silti tykkäät puntteja nostella, niin ole hyvä vaan. Ei se turhaa ole jos siitä tykkäät.
geenitkugeenit kirjoitti:
No sitten sinä olet hemmetin moinen harvinaisuus. Onnittelut siitä. Ja jos silti tykkäät puntteja nostella, niin ole hyvä vaan. Ei se turhaa ole jos siitä tykkäät.
Harvinaisuus tarkoittaa siis noin 3...5 prosenttia ihmisistä. Eli noilla muutamalla prosentilla lihakset pienentyvät tai eivät kasva. Tätä heikommat ihmiset ovat luultavasti vainaita tai ns. sairastavat lihasrappeumaa. Mutta tuohan on ihan määrittelykysymys mitä haluaa nimittää harvinaisuudeksi. Meteorologiassa muistaaksni jos tapahtuma sattuu kerran 30 vuodessa, se on harvinainen (vai olikos se poikkeuksellinen), joten 1/30 = 0,03 on ehkä hyvä määritelmä harvinaisuudelle. Jakauma itse on yksihuippuinen, pitkähäntäinen. En nyt osaa tähän kirjoittaa mikä sen huppukohta on eli millaisia ihmisiä on eniten.
geenitvievoiton kirjoitti:
http://www.t-nation.com/training/truth-about-bodybuilding-genetics

Hyvää (ja karua) luettavaa geeneistä. Ne määräävät täysin, onko voimaharjoittelusta mitään hyötyä. Jos geenejä ei ole, voimaharjoittelu on *turhaa*, koska geenit estävät totaalisesti voiman ja massan kertymisen.

Itse elävä esimerkki: treenitaustaa yli 10 vuotta (pelkkää taistelua tuulimyllyjä vastaan), ainut mikä on kasvanut on vatsan seutu, koskaan ei ole penkistä noussut enempää kuin elopaino, eli tulokset todella säälittäviä 100% antaumuksesta huolimatta. Kun vertaa kuvia itsestäni 10 vuotta sitten ja nyt, ei näe juuri minkäänlaista eroa lihaserottuvuuden osalta!!!
> koska geenit estävät totaalisesti voiman ja massan kertymisen.

Jotkin geenit mahdollistavat asioita enneminkin kuin estävät, mutta varmaankin on olemassa estäviä geenejä. Asia ei ole aivan niin yksinkertainen, että geenit vain estäisivät.

>treenitaustaa yli 10 vuotta...ainut mikä on kasvanut on vatsan seutu...Kun vertaa kuvia itsestäni 10 vuotta sitten ja nyt, ei näe juuri minkäänlaista eroa lihaserottuvuuden osalta!!!

Jos rasvaa on kertynyt, niin sehän estää lihaksia erottumasta. Eikai se ihan kaikki ole mennyt täsmälleen vatsaan? Näkyvätkö esimerkiksi suonet käsivarsissa? Jos eivät, niin silloin niissä on läskiä.
+Lisää kommentti
Ei ole mahdollista. Jos maailmassa olisi sanotaan vaikka 100 miestä, niin kysymykseen voisi ehkä vastata tyhjentävästi kyllä, jos kaikki 100 miestä nostaisivat 150 kg penkistä.

Freddi Smulter sanoi että x kilon penkkiin tarvitaan lahjakkuutta, lahjakkuutta ja lahjakkuutta. Iltalehden mukaan Freddi nostaa 25 sekunnissa 24 kertaa 200 kg tjsp. ja yhden toiston maksimi on 301 kg.

Lukekaa alan julkaisuja vastusharjoittelun vaikutuksesta lihasten kokoon ja voimaan. Esim. jo 500 henkilön ryhmästä löytyy muutama prosentti yksilöitä, joiden lihaksia vastusharjoittelu pienentää ja heikentää! Joten 150 kilon penkki ei heillä ole todellakaan mahdollinen, ei vaikka he harjoittelisivat 100 vuotta.
Ilmoita
Freddin penkki otettu ylileveällä otteella ns. salipenkki.. kisaennätys raakana 270-280 välissä
Ilmoita
Ei jokaisella miehellä ole siihen mahdollisuutta, sormensa sirkkelihommissa menettäneen isäni ei aikanaan ollut mahdollista penkata lainkaan. Sitä paremmin häneltä sujuikin kyykky.
Ilmoita
" NaturalTraining.info

Tervetuloa Natural Training-infoon!

Tämän sivuston tarkoituksena on avata naturaaliharjoittelun saloja mahdollisimman tehokkaasti ja puolueettomasti.

Tiesitkö, että lääkkeiden(doping) voimalla harjoitellen et todennäköisesti pääse yhtä hyvään kuntoon kuin oikein toteutetulla naturaaliharjoittelulla(laadukas ravinto/ravinteet oikeanlainen harjoitusohjelma).

Joidenkin mielestä tuo edellinen väite ei pidä paikkaansa, mutta varsinkin pidemmällä aikavälillä naturaali on yleensä aina kovemmassa kunnossa kuin dopingin käyttäjä.

Tiesithän, että jos treenaajalla on suurin piirtein normaali geenit ja normaali vartalo, ja treenataan melkein täydellisesti ravinto sekä ravinteet ovat laadukkaita, niin esim. penkistä pitäisi nousta PUHTAANA 2x omapaino, ilman mitään apuvälineitä. Jos tuohon 2x omapaino ei tunnu pääsevän, niin silloin on jotain hämminkiä treenissä, ravinnossa tai ravinteissa.

Joten, jos treeni junnaa paikoillaan tai loukkaantumiset vähän väliä vaivaavat, niin ei muuta kuin yhteys Natural Training-infoon...

Jatkamme juttua lähipäivinä. Pysykää linjoilla… :) "
2 VASTAUSTA:
>Tiesithän, että jos treenaajalla on suurin piirtein normaali geenit ja normaali vartalo, ja treenataan melkein täydellisesti ravinto sekä ravinteet ovat laadukkaita, niin esim. penkistä pitäisi nousta PUHTAANA 2x omapaino

En, mutta määrittele paljonko on suurin piirtein ja melkein.
Niin kysyisin kanssa sitä että mikä määrittää normaalit geenit? :)
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Vittu mitä paskaa taas Karvamarsulta.
+Lisää kommentti
Lehdet kirjottelee 400 kilon penkeistä eikä ikinä muista mainita että on paidalla nostettu.. monelta asiasta tietämättömältä menee suhteellisuudentaju..
Ilmoita
Voisinpa tähän väliin tuikata oman kokemukseni.
vuonna 1999, ollessani 14v. kokeilin ensimmäistä kertaa penkkipunnerrusta. Kaveriporukalla pieksämäen uimahallin puntikselle ja aateltiin että kyllä kaikki 50kg nostaa. Olin ainoa joka sai sen ylös.

No tätä jatkui vuoden verran, mistään ei mitään tiedetty, aina käytiin vaan pari kertaa viikossa kattomassa "paljo nyt nousee". Pikkuhiljaa vuoden aikana tekniikan parantuessa(koska voima tuossa räpellyksessä ei kasvanut) sain pian 70kg. Ammattikoulun aikaan ei sitten enää kiinnostanut nostella. Taisin pari kertaa käydä sen 70-75kg nipistämässä ylös.

Seuraavan kerran menin salille 2005. Sain tutulta voimanostajalta hyvän ohjelman. Tämän avulla kolmessa kuukaudessa penkki 70->95kg. Sitten tuli tauko, jouduin töihin. Ei reeniä.
Seuraavan kerran salille 2013. Penkki 85 jäi rinnalle. Otin vanhan voimansto-ohjelman jälleen käyttöön, penkki kahdessa kuukaudessa 110kg.

Nyt on mukana jopa ruokavalio, säännöllinen ohjelma, lisäravinteet(joista saa puhua), penkki on 135kg. Tarkoitus on ensi vuonna saada maaginen 150kg. rikki. Sitten voikin aloittaa dieetin ja oikean kehonrakennuksen. Olen 173 pitkä ja painoa nyt 98. En siis mikään voimamies.
Ilmoita
mikä pätemisen tarve teillä on? paljon voimaakkaampiolet kun vedät rinnalle 150g ota se miel. tavoitteeksi.
1 VASTAUS:
No olisko siitä kyse että kun tässä ketjussa kysyttiin penkkiasiaa. Ei esimerkiksi sitä, kuka hyppää pisimmälle lentomäestä tai muuta sellaista.
+Lisää kommentti
On mahdollista!
Ilmoita
Nostin 18 vuotiaana 148 kg penkistä, perse katossa tosin. Oma paino 86. Treenailun aloitin siinä 13 vee. Ja on pitkät raajat, joihin vaikeesti karttuu lihas. Eli ei mitään voimamies rakennetta. Jos treenaa pelkkää penkkiä monta krt viikossa (parilla apparilla) niin 150 ei pitäis olla liikaa kellekkään nuorelle terveelle miehelle. Mitään järkeä siinä ei kyllä ole, niin yksipuolisessa jyystämisessä.
1 VASTAUS:
Perse katossa 148, puhdas tuloksesi lienee jossain 115 kg paikkeilla.
+Lisää kommentti
Kyllä penkistä saa 150 jos treenaa kovaa. Mutta pelkän penkin treenaaminen on erikoinen valinta. Meidän salilla kyllä käy pari miestä, jotka treenaavat vain penkkiä, ei mitään muuta, ei edes apuliikkeitä. Yli viiskymppisiä ovat ja aina pelkkä penkki. En tiedä onko mitään järkeä, mutta ainakin saavat tehdä penkkiä.
4 VASTAUSTA:
Eroa tekniikassa. Merkkipenkki 140kg. Runkkupenkki 170kg.

Olen hämmästellyt penkin dominointia keskusteluissa. Kun joku mainitsee jonkin kilomäärän niin se tulkitaan automaattisesti penkkitulokseksi!
Entä mave, raaka rinnalleveto, hack kyykky. Nuo ovat täysin yksiselitteisiä jos haluaa vertailla tuloksia.
Molemmat kyykytkin ovat suoritustavassaan tulkinnallisia. Menikö riittäväån syvään? Pohjakyykkyyn eivät useimmat pysty.
Pystynosto suoritustavasta riippumatta. Punnerrus, vauhtipunnerrus, raaka työntö tai saksiin. Tehköön miten tahansa niin kunhan tanko on ylhäällä suorilla käsillä hallitusti vähintään 3 sekuntia niin ei tarvita selityksiä.

Jalkaprässin kilojen hehkuttaminen on säälittävää!
Lisäpainoleuat kertovat jotain mutta lisäpainodippi riippuu dippauksen syvyydestä.

Nyt varmaan fanaattiset penkkaajat pahoittavat mielensä.
Ero itel n 5kg 180 merkki 185 pomppu. Ei se kyl 30kg ole kellään siitä aivan varma.
vm43 kirjoitti:
Eroa tekniikassa. Merkkipenkki 140kg. Runkkupenkki 170kg.

Olen hämmästellyt penkin dominointia keskusteluissa. Kun joku mainitsee jonkin kilomäärän niin se tulkitaan automaattisesti penkkitulokseksi!
Entä mave, raaka rinnalleveto, hack kyykky. Nuo ovat täysin yksiselitteisiä jos haluaa vertailla tuloksia.
Molemmat kyykytkin ovat suoritustavassaan tulkinnallisia. Menikö riittäväån syvään? Pohjakyykkyyn eivät useimmat pysty.
Pystynosto suoritustavasta riippumatta. Punnerrus, vauhtipunnerrus, raaka työntö tai saksiin. Tehköön miten tahansa niin kunhan tanko on ylhäällä suorilla käsillä hallitusti vähintään 3 sekuntia niin ei tarvita selityksiä.

Jalkaprässin kilojen hehkuttaminen on säälittävää!
Lisäpainoleuat kertovat jotain mutta lisäpainodippi riippuu dippauksen syvyydestä.

Nyt varmaan fanaattiset penkkaajat pahoittavat mielensä.
Iän myötä paikat hajoavat tekemällä mavea, takakyykkyä ja akrobaattisia repimisnostoja eli noita pään yli heilauttamisia, missä kyynerpäät lyödään lukkoon maksimivauhdista; järkibodarit välttävät kyynerpäiden lukitsemista hitaissakin nostoissa nivelten säästämiseksi.

Penkin mittailu on siinä mielessä järkihommaa, että sitä voi tehdä vanhanakin ja siinä ei hajota selkäänsä pysyvästi.

Kaikkia lihaksia voi kyllä vahvistaa ilman turhia ja vaarallisia kilpaliikkeitä, joissa vielä tekniikkakin vaikuttaa enemmän tai vähemmän.
TehoLight kirjoitti:
Iän myötä paikat hajoavat tekemällä mavea, takakyykkyä ja akrobaattisia repimisnostoja eli noita pään yli heilauttamisia, missä kyynerpäät lyödään lukkoon maksimivauhdista; järkibodarit välttävät kyynerpäiden lukitsemista hitaissakin nostoissa nivelten säästämiseksi.

Penkin mittailu on siinä mielessä järkihommaa, että sitä voi tehdä vanhanakin ja siinä ei hajota selkäänsä pysyvästi.

Kaikkia lihaksia voi kyllä vahvistaa ilman turhia ja vaarallisia kilpaliikkeitä, joissa vielä tekniikkakin vaikuttaa enemmän tai vähemmän.
Nopeita muutoksia. On inhottavaa antaa periksi mutta muutos 73v > 75v on ollut ikävä .
Paikat eivät ole kestäneet mutta hajonneet "vääristä" paikoista.

Selässä ei ole mitään vikaa mutta maksimi mavessa ensin vittuili vasen etureisi ja kun sen kanssa pääsin sovintoon niin aikoinaan operoitu oikea polvi alkoi protestoimaan. Pudotin mave painoja ja lisäsin toistoja.

Levytankotreenit eivät haitanneet olkapäitäni mutta murjoin toisen olkapääni omaa tyhmyyttäni.
Polvilta tehty voimapyörä on löysää lutkutusta joten aloin tekemään vastaavaa naisten muovisella "levytangolla. Matalat levyt ja liikkui kevyesti.
Työnsin päkiöilläni, siis aloitus päkiöillä, perse pystyssä ja tanko eteen suorille käsille. Ei polvi, eikä kyynärpää kosketusta. Takaisin vetäessä tein sen munauksen, että vedin käsillä kun olisi pitänyt vetää kädet ylhäällä kropan jatkeena kuten alaspäin mennessä.
Käsien ollessa noin 45 asteen kulmassa vihlaisi toista olkapäätäni.
Tuohon on aikaa useita viikkoja enkä vieläkään pysty tekemään kunnolla pystynostoja.

Pohjakyykyssä tuli samaan polveen, joka vittuili mavessa, voimakas kipu mutta eri paikkaan. Tuntuu toistaiseksi rappujen alasmenossakin.

Periaatteessa olet oikeassa mutta tilanteet ja kohteet ovat olleet toisia kuin olisi luullut.
Toinen asia on lihasten vahvistaminen. 75v ukolla treenit ovat viivytystaistelua ja väitteet lihasvoiman loputtomasta kasvusta ovat täydellistä huuhaata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+Lisää kommentti
Ei ole mahdollista. Vaikka harjoittelisin kuinka, niin tuskin saisin yli 100 kiloa ylös penkistä. Nivelet eivät moista kestäisi. Parin viikon harjoittelulla olisin helposti juossut 3500m Coopperissa ja maratonkin olisi onnistunut. Sellaisen harjottelun tarvitsen, että henki alkaisi kulkemaan esteettömästi, yleensä siihen riittää kolme lenkkiä sitten kaikki pelaa.

Jos joku on lahjakas painonnostossa, niin minua voi sanoa lahjakkaaksi kestävyyslajeissa. Rakenteeltani olen hintelä ja monet pitävät minua heikkona, mutta sitkeydellä ja voimalla olen tehnyt sellaisia työurakoita, että paksummat ja laiskemat ukot ovat katselleet hämmästyksissään, onpa joku sitä katsellessaan luullut kiveä kevyemmäksi kuin se onkaan.

Olen kohta seitsenkymppinen, mutta maksimivoima on luullakseni lähes sama kuin nuorempana, rankka työpäivä aiheuttaa nicelkipuja, nuorempana kipeytyi lihakset. Valtavia massoja ei nouse, mutta monta kertaa peräkanaa nousee,
2 VASTAUSTA:
Kuka hullu sitä jaksaa samaa painoa yli 10kertaa nostaa
Kerran kaveri sanoi et kannattas tehä pitempää ki sarjaa ku vain 4-10toistoa
Sanoi et saa sillain kestävyyttä ku hinkkais jottai yli 20 sarjaa
Noo otin sit siinä 60kg 50toistoa putkeen nii jopa loppu puheet kestävyys treenistä
Mikäs se sun maksimi sit on?
+Lisää kommentti
Onhan se mahdollista, koska ei ole mies jos ei saa 150kg penkistä. Ne ketkä ei saa on lapsia, naisia, rappeutuneita, vammautuneita.
Ilmoita
Kyllä se jos on täysin natikka eli luomu kaveri ja nostaa 150kiloa jossain vaiheessa elämässään penkistä,niin on se vahva ja niin ettei se takamus nouse penkiltä.
Ilmoita
Nyt 140 kg, keväällä menee 150 jos paikat (kyynärpäät) kestää. Mennyt nyt vähän penkkivoittoiseksi, kun selkä ei kestä muuta. 53- vuotta ikää
1 VASTAUS:
Onko teston korvaushoitoa?
+Lisää kommentti
Ei ehkä jokaisen, mutta todella monen on. Syy tähän on se, että penkkipunnerrus on melko helppo liike, se ei vaadi kovin paljon liikkuvuutta, tekniikkaa tai ketteryyttä, kuten vaikkapa painonnosto, joka kuormittaa koko kroppaa ja vaatii vartalon kokonaisvaltaista hallintaa. Siksi usean henkilön on helppo saavuttaa 150 kg penkkipunnerruksessa. Ei tarvita huippu-urheilijan geenejä tai ammattimaista valmennusta. Sen sijaan vaaditaan kyllä pitkäjänteistä ja erittäin kovaa harjoittelua. Eli en missään nimessä sano, että se olisi helppoa. Kuitenkin se on teknisesti kohtuu helppo liike tuo penkkipunnerrus, eli sitä on mahdollista harrastaa aika matalalla kynnyksellä. Vaatii siis todella kovaa harjoittelua ja pitkäjänteisyyttä, jos treenaa naturaalina. Roinaajia ei tietenkään kannata missään nimessä ottaa lukuun lainkaan, he eivät tiedä voimaharjoittelusta mitään.
Ilmoita
Itse sain penkki tuloksen 3kk aikana nostettua 60kg 90kg tällä hetkellä penkki tulos 120kg.
Ilmoita
Mie nostan pelekällä mulukulla jo 180kg suorille esinahoille.
Ilmoita
Kysymys oikeastaan kuuluu, miksi ihmeessä joku laittaisi harjoittelun painopisteen niinkin yksipuoliseen temppuun kuin penkkipunnerrus?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

150kg penkki?

Onko mielestänne jokaisen miehen mahdollista saavuttaa 150kg penkki ilman kiellettyjä aineita ennemmin tai myöhemmin? Vaikka olisi geeneiltäänkin täysin lahjaton? Ja kauankohan keskimäärin menisi ns ''lahjattomalta'' tyypiltä tämän saavuttamiseen?
Mielipiteitä? :)

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta