Epäonnistunut kasvo- ja jalkahoitokokemus

Kimbe_

Kävin Helsingissä Suomen Kosmetologikoulussa erikoiskasvohoidossa ja hemmottelujalkahoidossa.

Noiden kokemusten perusteella en voi suositella ko. hoitoja enkä ko. paikkaa yhtään kenellekään.

Ilmoittauduin aluksi "tiskillä". "Keskustytöllä" meni hetki, ennen kuin hän ymmärsi, mihin hoitoihin olin tulossa ja, keiden oli tarkoitus "hoitaa hoitoni". Kun itse ilmoitin nettivarauksen perusteella "ilmi tulleet" hoitajien nimet, niin vasta sitten "keskustyttö" "pääsi tilanteen tasalle". Tuossa vaiheessa jo ajattelin, että mitenkähän hoidot menevät, jos henkilökunta on jo ennen hoitoja noin "pihalla".

Kasvohoidon tekijä ei kertonut kasvohoitoon liittyvistä vaiheista eikä siinä käytettävistä tuotteista etukäteen yhtään mitään. Hän "pomppi" vähän väliä hakemassa muualta tarvittavia tuotteita, mutta kommentoi kyllä aina noita tuotteiden "hakuretkiään", mikä häiritsi rentoutumistani.

Minulla oli melkein koko kasvohoidon ajan "laput" silmillä. Omien tuntemusten mukaan tuntui kuin hoitaja olisi tehnyt puhdistuksen jälkeen "vain" kolme kertaa peräkkäin jonkun saman kuorinnan ja naamion, eikä muuta.

Loppu rasvauksen jälkeen hoitaja ilmoitti, että hoito on päättynyt ja nosti tuolin istuma-asentoon sen verran nopeasti, että hemmottelusta ei ollut kyllä loppuvaiheessakaan tietoakaan. Ennemminkin pyörrytti nopea istumaan nousu sen verran, että meni hetkinen, ennen kuin olo tuosta tokeni.

Ennen hoidon aloittamista kerroin itse, että kasvoni ovat hyvin kuivat, johon hoitaja vastasi tekevänsä oikein kosteuttavan hoidon, mutta hän ei millään tavalla itse kartoittanut ihoni tilannetta. Kaikesta huolimatta kasvoni olivat kuitenkin hoidon jälkeen jopa kuivemmat kuin ennen hoitoa.

Ennen jalkahoitoa minulta perittiin kummatkin hoidot "kimpassa".
Ihmettelin tuota ääneenkin moneen otteeseen, mutta silti tilanne meni noin.
Eikö normaalisti hoidot makseta kuitenkin vasta jälkikäteen?

Jalkahoitajakaan ei tehnyt esikartoitusta ennen hoidon aloitusta, vaan laittoi vain jalkani heti "liotusveteen", mutta todella lyhyeksi ajaksi, jossa ei kyllä ehdi kenenkään jalat vielä pehmetä. Liotuksen aikana kerroin hoitajalle, että jalkapohjani ovat ongelma-alue "number one", koska niissä oli jopa halkeamia. Ajattelin, että ei kait voi niin huono tuuri olla, että saisin kaksi huonoa hoitoa putkeen? No kyllä se vain oli kuin olikin totta. Kun olin laittamassa hoidon jälkeen sukkia jalkaani, niin huomasin, että jalkapohjissani oli edelleen halkeamia eli hoitaja ei ollut saanut niitä kokonaan pois.

Jalkahoito eteni vielä oudossa järjestyksessäkin. Säärien kuorinta ja naamio suoritettiin "virheellisesti" vasta lopuksi, minkä takia sitä ennen laitettu paksu rasvakerros katosi iholta saman tien kuin tuhka tuuleen. Yritin "ohjeistaa" hoitajaa oikeamman järjestyksen suhteen, mutta kommenttini meni kuin kuuroille korville. Lisäksi kuorinta tehtiin niin kivuliaalla tavalla, minkä takia se tuntui samalta kuin ihoa olisi hierottu karkealla hiekkapaperilla. Kuorinnan yhteydessä hoitajan ilmoille esittämä Miltä tämä tuntuu? -kysymys kuulosti tuossa tilanteessa lähinnä kettuilulta.

Jalkahoitaja kyllä kertoi, että he olivat tehneet paljon jalkahoitoja jo tuota ennenkin, mutta käytäntö osoitti kyllä aivan jotain muuta, valitettavasti.

Minusta hoitajien olisi pitänyt ottaa (paremmin) huomioon juuri minun erikoistarpeeni, etenkin hyvin kuiva ihoni niin kasvoissani kuin kantapäissänikin ja keskittyä hoidoissa niihin aivan täysillä, eikä toimia vain saman sapluunan mukaan ja "viis veisata" siitä, minkälaisia tarpeita kullakin asiakkaalla itsellään sattuu olemaan.

Erityisesti sen laitoin merkille, että kummankaan hoidon aikana en nähnyt ko. hoitajien opettajia, jotka olisivat voineet ohjeistaa hoitajia oikeampaan suuntaan. Kyse oli kuitenkin opiskelijoista ja käytäntökin osoitti, että lisäohjeistus olisi ollut enemmänkin kuin paikallaan.

Heti seuraavan päivän iltana raspasin jalkapohjani hyväksi ja laitoin kantapäihini jopa kahdeksaa eri rasvaa (suurimmalta osin erilaisia apteekkirasvoja), joita olen aiemmin käyttänyt hyvällä menestyksellä muille ihoalueille. Tuon jälkeen laitoin yöksi elmukelmun jalkojen ympärille ja sukat päälle. Sitä seuraavana aamuna halkeilevat kantapäät olivat kuin "varjo vain".

Tästä lähtien tulen tekemään ainakin kasvo- ja jalkahoitoni aina itse.

6

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onniintyhjänpäiväistä

      En jaksanut lukea ..

    • kaikkasitalukee

      Toivottavasti olet toipunut tästä hirvittävästä kokemuksesta. Hoitele vaan tästä lähtien naamasi ja koipesi ihan itse tai mene ammattilaisille.

    • tsiisusnieminen

      Toivottavasti olet toipunut tästä hirvittävästä kokemuksesta. Hoitele vaan tästä lähtien naamasi ja koipesi ihan itse tai mene ammattilaisille. SInä tunnut olevan itse niin pätevä, että rupea tekemään hoitoja ammatiksesi..

    • pihistäjä

      Halkeilevat kantapäät paranee useimmiten pihkasalvalla. Edullista pihkasalvaa löydät Huutonetistä haulla "pihkasalva"

    • oleeol

      harmi, että rahaa meni lähes hukkaan mutta muuten juttu oli hauskaa, viihdyttävääkin luettavaa... :)

    • hukitukimuk

      Voi herranen aika sentään:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe