Niin väärin ja epäreilua

Exäni teki kolme kuukautta sitten itsemurhan. Se oli niin väärin ja epäreilua. Mun sydäntä särkee poikani puolesta joka joutuu kasvamaan ilman isää. Mun käy niin sääliksi exäni naisystävää joka itkee ikävää ja särkyneitä tulevaisuuden haaveita. Mä olen väsynyt kantamaan vastuun yksin pojasta kun ei ole enää kasvatuskumppania. Mä olen ollut hänelle niin vihainen kun pisti mun elämäni sekaisin. Nyt Mä olen vaan surullinen ja haikeana katson kuvia isästä ja pojasta yhdessä. Tää on niin helvetin epäreilua. Me oltais kyl selvitty vaikka mistä vaikeuksista ja oltu hänen tukenaan jos olis kertonut. Mut eipä kertonut ja kuoleman jälkeen ollaan silti jouduttu sotkua selvittelemään. Se on niin väärin. Mä haluan mun entisen elämäni takaisin. Mä olen niin väsynyt surullisena eteenpäin rämpimään. Kunpa surun vois ravistaa päältään kuin lumen ja löytää taas onnen ja ilon elämään. Mä olen hyväksynyt että tällänen mun elämäni nyt on, mut en Mä tästä tykkää. Eipä asiasta kiukuttelu näytä oloa helpottavan. Ihan tarpeeksi on elämässä jo surua ollut, nyt sais riittää.

11

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kalamies10

   Niin, miten teidän "ero"meni äxäsi kanssa.Jätitkö hänet, vai miten kuviot meni?? Elämä opettaa..Nyt sinulla on raskas tehtävä selittämällä pojallesi näitä elämän kiemuroita..Löytyikö uusi vai tympäsikö vanha??? Mutta totta kai, lapsellesi riittää "hys hys"selityksiä..Isi oli paha eläissään mutta nyt HYVÄ kuollessaan...

   • Kuinka väärin voikaan kirjoituksia tulkita. Hän oli eläessään hyvä isä lapselleen ja mitään hys hys selityksiä ei tarvita


  • pohtinut

   Se on turhaa syyllistää kuollutta ihmistä, joka on ollut henkisesti niin täysin loppu ja epätoivoinen, ettei ole nähnyt enää mitään muuta mahdollisuutta kuin henkensä riistämisen. Sellainen pääyös ei synny hetkessä ja varmasti hän on yrittänyt sen minkä on kyennyt. Itse kuulostat itsekkäältä ja jotrnkin ihankuin ajattelisit että hän olisi tekonsa tehnyt ihan vaan teitä kiusatakseen?? Miettisit miten typerältä tuollainen kuulostaa. Itsemurha ei ikinä ole helppo ratkaisu, se tehdään kun ei ole enää mitään muuta mihin tarttua elämässä, kun pää ei enää kertakaikkiaan kestä.

   Sinun tehtäväs on selventää lapselles että hän varmasti ymmärtää, ettei se ollut lapsen vika että isä teki mitä teki. Vaikka miten raivoaisitte niin ei se mies enää henkiin herää voodoollakaan. Katse kohti tulevaisuutta, vihakin kuuluu osaksi surun läpikäynyiä ja ajan myötä helpottaa.

   • Kiukku ja viha on osa itsemurhan käsittelyprosessia. Ja tiedän varsin hyvin ettei mikään tuo häntä takaisin. Niin paljon hyvää ja paljon rakkautta hän ahdistuksessa hukkasi, se tuntuu epäreilulta. jossittelu ei todellakaan auta, niitä entä jos juttuja löytyy loputtomasti. Nyt on vaan vaihe jossa olen väsynyt prosessiin. Pitää päästellä höyryjä ulos. Kohta jaksaa taas taaplata eteenpäin.


  • Hei.
   Olet ikävässä tilanteessa ja samalla kannat huolta niin pojistasi kuin exäsi naisystävästä. Minkähän ikäinen poikasi mahtaa olla... Mieti minkäikäiselle lapselle voi tai kannattaa mitäkin kertoa, kovin pienen, nuoren ei tarvitse ehkä tietää isän itsemurhasta, sen ehtii saada selville, kun on riittävän iso ottamaan vastaan ja jollain lailla ymmärtämään. Hänen on tärkeä kuulla olevansa tärkeä ja rakas.

   Elämässä on asioita, joita emme itse valitsisi omaan elämäämme, niiden kanssa on sitten v aan elettävä ja selvittävä eteenpäin. Nyt sinä olet siinä kohtaa elämää. Suru kestää aikansa, sitä ei voi oikeastaan mitenkään nopeuttaakaan, siinä on erilaisia vaiheita.

   Voimia sinulle, pidä itsestäsi huolta,
   Pirkko -pappi

   • Onneksi kriisipalvelusta sai heti alkuun tukea ja hyviä neuvoja kuinka lapsen kanssa asiaa käsitellään. Siitä avusta olen todella kiitollinen.


  • niiperinmatti.67

   Tärkeintä on selittää asia pojallesi niin, ettei HÄN syyllistä itseään. Hänen isänsä sairastui (itsemurhan tekijähän on aina sairastunut, ei sitä täysissä voimissa kukaan tee, eikä siinä tilassa ole ajatellut poikaansa ) ja teki näin. Kukaan ei ole yksin syyllinen siihen. Paras mennä eteenpäin vaan.

  • Loppuunpalamassa

   Kiitos tästä tekstistä! Tämä auttoi minua ymmärtämään mahdollisen tekoni seurauksia.. Olen vaan väsynyt kaikkeen. Olen väsynyt eroon, uuteen suhteeseen, talon remontointiin, kahteen työhön, eksän vaatimuksiin, uuden odotuksiin, perheen auttamiseen... VÄSYNYT!! Tahtoisin vain nukkua pois, päästä rauhaan.. Kauas pois kaikkien odotuksilta ja vaatimuksilta. Onko pakko olla ikinuori uusvanha, rakastava ja raju samaan aikaan, kasvattaa lapsia sekä huolehtia heidän äitinsä hyvinvoinnista?? Onko pakko olla perheelle jatkuvasti tukena ja apuna, auttaa sukua?? No ei, mutta kun ei osaa sanoa ei. Kun vain tulisi edes viikko, ettei KUKAAN pyydä MITÄÄN! Turhia toiveita, hullun murheita....

   • Sulla on oikeus olla väsynyt moniin vaatimuksiin. Eikä sun tosiaankaan ole pakko olla kaikkea kaikille. Koita sanoa läheisillesi ääneen ettet jaksa, että sä tarvit välillä sitä tukea ja hengähdystaukoa. Tai ota itsellesi se tauko menemällä joskus viikonlopuksi johonkin yksin. Puhu tunteistasi. Älä uuvuta itseäsi loppuun. Isän itsemurha on raskas taakka lapsillesi kannettavaksi ja saa läheistesi elämän raiteiltaan pitkäksi aikaa. Me olemme synkästi nauraneet että riittävällä määrällä terapiaa mekin selviämme tästä joskus. Exäni uusi tyttöystävä syyttää itseään hänen kuolemasta, vaikkei hän ole siihen syyllinen. Eikä hän olisi voinut exän itsemurhaa estää. Onneksi poikani ei näytä syyttävän itseään. Oli todella sydäntä viiltävää kun poika itki alussa ettei kestä elää ilman iskää.


   • enhuomannutsellaista

    Missä kohtaa isän itsemurha tuli esiin edellisellä???glitterille kysymys.


  • neri

   Glittergirl, olet todella vahva kun kykenet tuntemaan empatiaa vielä toisia kärsiviä kohtaan vaikka olet elämän kovassa kohdassa juuri nyt.
   Puhu, puhu niin paljon kuin sielu sietää ja koita pitää itsestäsi mahdollisimman hyvä huoli. Uni, syöminen ja luonnossa liikkuminen antaa voimaa. Tosi hyvä jos on mahdollisuus terapiaan.
   Sinun hyvinvointisi heijastuu lapseesi
   Ole hänelle fyysisesti lähellä niin paljon kuin kykenet/hän tarvitsee sekä kuuntele häntä
   Vaikutat älykkäältä ihmiseltä ja toivon että löydät keinot helpottaaksesi oloasi. Se että voitte keskustella ex:n naisystävän kanssa on todella hyvä teille molemmille.
   Toivon valoa tiellesi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinkun läheisyyspula FWB uhka vai mahdollisuus?

   Aloin tässä vakavasti harkitsemaan FwB-miehen ”ottamisen” mahdollisuutta. Tosiaan itsellä alkaa kohtapuolin olemaan viik
   Sinkut
   206
   2312
  2. Voiko noin komea mies olla epävarma?

   Jotenkin mahdoton ajatus, mut nyt ymmärtäisin sen käytöksen mua kohtaan, jos näin on 🤔
   Ikävä
   166
   2144
  3. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   169
   1612
  4. Jos Martina nai Aussi miehen

   Tekeekö saman homman, kun meni Eskon kanssa naimisiin, veti pullollisen valkoviiniä aamupalaksi, ja oli kännissä omissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   345
   1523
  5. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   105
   1415
  6. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   26
   1261
  7. No oletko nyt

   Nainen tyytyväinen kun ei olla kohta enää missään tekemisissä? Minä en mutta ei sillä väliä. Vanhemmalle naiselle
   Ikävä
   54
   1184
  8. Vaitiolo velvollisuus!

   Meinasin jo mennä sanomaan,kaksi hoitajaa keskusteli kovaäänisesti kahvilassa hoitokodin asioita kuinka kurjaa,on saatto
   Karstula
   19
   1019
  9. Ethän sinä

   vaan luule, että oon varattu🤔
   Ikävä
   37
   985
  10. Mitä ihminen tekee, olipa se sitten fyysistä tai henkistä, sama energia tulee lopulta takaisin

   Monien kansojen tiedossa on karman laki, vaikka he eivät tietäisikään, että kyse on karman laista. Mitä ihminen tekee,
   Hindulaisuus
   109
   815
  Aihe