Aihe

Koteloitunut proppu

proputin

Minulla on ollut proppuja jo vuosia. Ruokavalio näyttäisi vaikuttavan sihen, paljonko niitä tulee. Viimeaikoina niitä on ollut tosi paljon vähemmän. Silloin kunproppuja tulee, saan tökittyä ne helposti irti oikealta pulelta, mutta vasen nielurisa ei ole niin pehmeä kuin oikeanpuoleinen ja proput hautautuu syvälle risojen koloihin näkymättömiin. Alempana oikealla on tosi iso proppu. Kun risaa vähän nostaa puutikulla tms. nään, että ihon alla on sellainen pienen hernen kokoinen proppu. On siis syvällä risassa ihon alla, ei näy risojen onteloista ulospäin. JA tuntuu kuin olisi roska nielussa. Millä ihmeellä saan sen pois? On niin iso, ettei mahdu tulemaan pois. Olen koittanut ihon päältä sitä painella, mutta se auta. On kai niin kovettunut, että pitäisi saada jotenkin pienemmäksi ensin. Neuvoja, millä tuon saisi ulos?

5

1445

  Vastaukset

  • Itselläni on sen verran arka kurkku, etten saa sinne tökittyä tikulla. Sinulla taitaa olla tosi isot risat. Jonakin vähemmän tautisena maailmanaikana ne olisi varmaan poistettu julkisellakin jo kokonsa puolesta. Eikö tuo aiheuta jo hengenhaisua?

  • Tämä on vanha keskustelu jo mutta kysyin pääsitkö eroon tuosta koteloituneesta propusta? Minulla on vasemmalla puolella isompi nielurisa ja se on kovan tuntuinen. Painelin vanupuikolla ja sieltä tuli vähän esiin proppuja. Tuntuu että proput ovat jotenkin paakkuntuneet vasemmalle puolelle. Kuitenkin kun painelen niin on kipeän oloinen. Nyt painelin uudestaan niin mitään ei tullut ulos. Pesen hampaat 2 kertaa päivässä ja käytän suuvettä.

  • Minä painelen teelusikalla, rutisee vaan koko risat.:D Poimuja on paljon ja proput todella syvällä. Onhan niissä tekemistä saada pois.

  • Täällä keski-ikäinen nainen. Maskinkäytön myötä huomasi, miten paljon henki välillä haisee. Olen aika arkakurkkuinen, mutta tökin sellaisella virkkauskoukun tapaisella mustapäälusikan varrella risoja. Irtoavat proput ovat pieniä. Ja risat ovat käsittämättömän kovat ja jäykät. Luulin niiden olevan pehmeää materiaalia. Ovat myös epäidenttiset, toisella puolella aukko korvan suuntaan näkyy, toisella ei. Sillä puolella, millä aukko ei näy, kipeytyy välillä korva. Joten rassaan proppuja vähän varmuuden vuoksi. Enemmän oikeastaan tulee limaa kuin proppuja.

   Olen huomannut, että sinkki-imeskelytablettien myötä haju olisi vähentynyt. En tiedä onko sattumaa, vai eikö proppuja tällä hetkellä vain ole. Kannattaa kokeilla. Sinkkiä käytän flunssan ehkäisyyn, kun muutenkin kurkkuongelmainen saa kurkkukipuja, ja näin korona-aikaan se on huono homma.

   Risojen pitäisi kuulemma pienentyä iän myötä, mutta tiedä sitten. Kuuluuko niiden jäykistyä koviksi, kuten itselläni? Ovat ihan arpisen näköiset.

  • Minäkin harrastin tuota proppujen pyydystämistä jos minkälaisilla vempeleillä ja jotkut olivat 'hautautuneet' syvälle ja joskus teki kipeääkin kun oikein niitä yritti ronkkia sieltä esiin. Onneksi tämä on historiaa, nielurisat poistettiin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   11306
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   287
   5595
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   77
   3888
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3295
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1899