Luomushampoo

luomutukka

Käytössä on aijemmin ollut ihan tavallinen päivittäistavaratalosta ostettu shampoo ja hoitoaine, mutta nyt hiukset ovat niin huonossa kunnossa, että haluaisin kokeilla täysin luonnonmukaista shampoota. Pari kertaa olen käyttänyt Prismasta ostettua luomushampoota ja -hoitoainetta, mutta oston jälkeen lueskelin ainesosaluetteloa ja huomasin toisena ainesosana Sodium Coco Sulfaten.

Nyt tahtoisin löytää shampoon, joka sisältää vain luonnollisia ja ei-hiusta-vahingoittavia ainesosia. Kanadalaisesta Calia-shampoosta olen kuullut paljon hyvää, mutta olen saanut sellaisen käsityksen, että kyseistä tuotetta olisi hankala tilata Suomeen.

Kaipailisin siis ehdotuksia helposti tilattavissa tai ostettavissa olevista shampoomerkeistä.

8

3082

  Vastaukset

  • Esim naturoli soapnut shampoo, sen pitäis olla luonnonmukanenn, itellä ollu se ja hyvä ollu mutta hakusessa nyt jotain blondishamppoota mikä taittas keltasta ja ois luonnonmukanen... vaikee yhtälö.. sitte esim semmonen merkki ku shea moisture, niitä saa usa:sta ja uk:sta, toivottavasti jotain apua :)

   • myös iherb.com ! sieltä löytyy paljon kaikkee :)


  • Less is more. Ainakin Hiushuone stagelta löytyy!

  • Urtekramia saa marketin hyllystä. Halpaa ja hyvää, ei tuhoa hiusta, eikä päänahkaa.

  • Ekolosta Cattier Paris suihkugeeliä, jota voi käyttää sekä hiuksiin että vartaloon. 0% saippuaa ja 0% sulfaatteja. Se on päänahalle vielä hellävaraisempi kuin aiemmin käyttämäni bio cutrin balance shampoo, hilse on kadonnut kokonaan siirtymällä cattier-suihkugeeliin hiustenpesussa.
   Säästää myös aikaa ja vettä kun on vähemmän purnukoita suihkussa käydessä, ja sitä kautta ekologisempi kuin erilliset saippuat, shampoot ja hoitoaineet.

  • https://ireadlabelsforyou.com/john-masters-shampoo-analysis/
   Luomushampoot eivät aina sisälläkään niitä aineita joita pullon kyljessä ilmoitetaan.
   Esim. John Masters alkoi 2017 syyskuussa selvittää tuotteidensa koostumusta ja huomasi että alihankkija on huijannut - esim. shampoossa oli aloe vera -geelin sijasta pelkkää tavallista vettä ja lisäksi oli kahta pesuainekemikaalia joita siinä ei olisi pitänyt olla.

   Monet vielä pienemmät ekoshampoobrändit eivät testaa ja tutki tuotteidensa koostumusta ollenkaan, ja ne todennäköisesti usein ovatkin ihan muuta kuin mitä pullon kyljessä ja inci-listassa lukee.

  • Cosmopharmalla on organic sarja, joka on 100%:sti luonnollisia ainesosia eikä ne sisällä lainkaan vettä. Käy tutustumassa tuotteisiin fi.cosmopharmas.com/Eliisa

  • Ootko ruisjauho-shampoota kokeillut?
   ohje esims täällä:
   https://www.menaiset.fi/blogit/koti-kumpulassa/voiko-ruisjauhoilla-saada-puhtaat-hiukset

   Itte käytän ruissihtijauhoja, jota laitan suunnilleen 4 ruokalusikallista 1,5dl:aan vettä, sekoitan hyvin (laitan kannelliseen pakastusrasiaan ja ravistelen jonkun tovin) ja annan seoksen tekeytyä joitain tunteja. Omasta kokemuksesta voin myös sanoa et kannattaa levittää seos vähän kerrallaan eri puolille päätä, vaikka siitä pakastusrasiasta kaatamalla, koska seos ei vaahtoa. Ja sen jälkeen hieroa vielä päänahkaan ja antaa vaikuttaa hetken. (Ja kokeilemalla löytyy ittelleen sopivin sekoitussuhde, mulla puolipitkät ja hyvin paksut/tuuheat hiukset, siks linkin ohjetta reilumpi mitoitus..)

   ainesosaluettelo: ruisjauhoja, vettä.

   hoitoaineena käytän vedellä laimennettua omenaviinietikkaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   690
   14853
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   126
   2311
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1519
  4. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1489
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1290