Suhteen jälkeen väleihin?

Milja1111

Onko teillä mennyt kokonaan välit eron jälkeen mieheen? Jos on mennyt, onko jompi kumpi ottanut vielä yhteyttä ja jos on niin kumpi ja minkä ajan kuluttua?

Itse en kestä riidoissa tai huonoissa väleissä oloa ja tällainen välien huonoon jamaan jääminen vaivaa koko ajan. Tuntuu että toista ei haittaa ollenkaan..vaikka mistäs minä tiedän?

Edellisessä suhteessa meillä meni 3kk kunnes mies otti uudestaan yhteyttä. Itse olin sitä ennen yrittänyt ottaa pariin kertaan yhteyttä sovussa, mutta hän ei vastannut puheluihin eikä viesteihin.

Nyt tällä hetkellä käynnissä oleva ero on lähes yhtä tulehtuneessa tilassa. Mies haluaisi jatkaa "kavereina" ja minä ilmoitin että ei käy koska en siihen pysty. Miksi pitäisi ja mikä järki kun se vain repii tunteita auki..? Hän haluaa miettiä yksin asioitaan ja järjestellä niitä, minkä toki ymmärrän, mutta miksi minun pitäisi jaksaa olla vielä hänen elämässään kun varsinainen parisuhde on ohi?

7

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kakkosmies

      Jatkaa kavereina on usein sellainen fraasi vaan jolla yritetään pehmentää eroa toiselle osapuolelle tai itselle.

      Ero on ero. Ellei lapsia ole, ei sinun TÄYDY tehdä mitään. Itse sanoisin, että eron jälkeen pitääkin olla aikaa, jolloin ei olla yhteydessä. Silloin päästään kunnolla eroon, eikä tule ylimääräistä säätämistä. Joillakin tämä aika on kuukausi, joillakin vuosia.

    • hmmmmm

      Jos ns. erokeskustelu käyty, miksi ottaa vielä yhteyttä? Tätä en tajua. Minun muutamat exäni ovat ottaneet toistuvasti yhteyttä eron jälkeen, vielä halutaan uudelleen ja uudelleen keskustella mikä meni pieleen. Mulle riittää yksi keskustelu ja sen jälkeen voi alkaa kasaamaan rikkoutunutta sydäntä. Miksi pitäisi olla edes kaveri exän kanssa. Vaikka kuinka tunteet exää kohtaan olisi kuolleet, silti en koe tarpeelliseksi olla häneen yhteydessä. En haluaisi kuulla hänen mahd. treffeistään tms. Vaikka ero tapahtuisi kuinka sulassa sovussa tahansa, miksi heilastella exän kanssa edes kaveri mielessä. Itse haluan lähelleni sydän ystäviä joille voin jakaa "kaiken", tietyt rajat asioiden jakamisessa siis kertomisessa on kuitenkin jos kyseessä on ex.

    • Se, että voiko eron jälkeen jatkaa ystävinä ei ole ihan yksinkertainen kysymys. Siihen ei ole mitään yhtä oikeaa vastausta. Eniten on tietenkin kiinni siitä, mitä kumpikin haluaa. Varsinkin jos ero on ollut vaikea, ei ole mikään ihme jos toinen tai kumpikaan ei halua pitää yhteyttä. Tai vaikka ero olisi sujunut helpostikin, voi tuntua helpommalta olla pitämättä toiseen yhteyttä. Etäisyys auttaa rakentamaan elämää uudestaan ilman toista.

      Joskus käy niinkin, että eron jälkeen ihmiset jatkavat ystävinä. Se on hienoa, ketkä siihen kykenevät. Harva ihminen tuntee toista niin hyvin kuin puoliso. Ei se häviä mihinkään eron myötä, ellei sitten ajan kanssa etäisyys kasva.

      Silti, kun ero on päällä, silloin on ehkä viisainta kummankin antaa toiselle etäisyyttä. Ei ystävyys synny pakottamalla tai päättämällä, vielä vähemmän silloin kun eron takia ollaan vereslihalla. Silloin tarvitsee aikaa olla erillään toisesta. Jos myöhemmin ystävyys on syntyäkseen, se syntyy sitten.

      Vilppu H.
      pappi

    • näinmennään

      Minulla on takana kaksi pitkää parisuhdetta. Ensimmäisestä on myös tytär, joten X1 on isä.
      Eron syitä en ala selvitellä,mutta jo ennen lopullista eroa tein miehelle selväksi, että en ole hänen puolisonsa mutta lapsi on yhteinen! Niinpä hänellä oli ja isän oikeudet velvollisuudet. Ja hyvin on sujunut. Eron jälkeen oli kausi jolloin hän oli hyvin katkera minulle,mutta löydettyään uuden, asiat tasoittuivat ja me olemme todella puheväleissä ja pystymme olemaan... no jos ei ystäviä niin kaksi sivistynyttä ihmistä jotka sopii samaan huoneeseen samaan aikaan. Pystymme puhumaan ja nauramaan yhdessä, ja lapsen asiat ovat meidän kummankin asioita.
      Sitten löysin uuden minäkin. Olimme yhdessä 6 vuotta vaikka koko ajan minussa jokin kalvoi ja hankasi .Ei miehessä mitään vikaa ole, en vain tuntenut oloani ja elämääni hyväksi.
      Joten loppui sekin suhde. Onneksi yhteisiä lapsia ei ollut. Tämän jälkeen olemme asuneet eri kaupungeissa, mutta väleissä on pysytty. Ei tässäkään nyt mistään ystävyydestä ole kyse, mutta sama tilanne kuin X1 kanssa, puhevälit ja hyvin toimeen tullaan! Tosin tälleX2:lle jouduin aluksi tekemään täysin selväksi,että todellakaan mistään enemmästä ei kannata edes haaveilla.
      Meillä on yhteisiä tuttavia ja ystäviä. Pidän todella paljon hänen perheestään, siskosta perheineen ja muista. En käsitä miksi katkeruutta pitäisi kantaa? Olemme kaksi ihmistä jotka tulevat hyvin juttuun tällä tasolla, parisuhde vain ei toimi. Lisäksi tyttäreni tarvitsee isän, ja hänellä on hyvä olla kun vanhemmat eivät riitele.
      Kai minussa sitten on jotain perustavaa laatua vialla, kun en osaa "vihata" kumpaakaan X:aa? Mutta kun hemolemmat ovat olleet ja ovat mukavia lämminsydämisiä ihmisiä, jotka mielelläni pidän elämässäni. Ja he todennäkïsesti minut koska näin on menty. Sanottakoon, että X1 uusi puoliso yritti aluksi kaikin tavoin katkaista miehen suhteet minuun ja jopa lapseen. Mies ei onneksi siihen suostunut vaan piti päänsä. Nyt emme ole uuden kanssa missä väleissä,mutta siedettävässa tilanteessa.
      Itse en uutta suhdetta aio aloittaa. Olen hyvin itsenäinen nainen, ja viihdyn loistavasti lapsen kanssa kahden ja yksin. Ihmissuhteita on ja ihmisiä ympärillä. En kaipaa ketään tähän vuorokauden ympäri päivästä toiseen kuukaudesta toiseen vuodesta toiseen.... ahdistaa koko ajatus!

    • vasenlaituri

      Erosin juopottelevasta ja vieraissa hyppineestä eukosta 6 vuotta sitten, ja olen sen jälkeen elänyt niin kuin ex-eukkoa ei olis ikinä ollutkaan! Nyt asia pullahti mieleen tätä viestiketjua lukiessani....

    • Diiudiiu

      Itselläni 3 x pidempi suhde takana ja kahden kanssa kavereita. Toisen kanssa yhteinen lapsi, joten senkin takia pysyimme paremmissa, kuin hyvissä väleissä ja aina sanommekkin, että tulemme kavereina paljon paremmin toimeen, kuin koskaan pariskuntana ja toisen kanssa vuosien saatossa se kaveruus on löytänyt tiensä takaisin ja juuri viikonloppuna kävimme pitkät henkevät keskustelut, koska hän on minun kaverini ja nykyisen ex-mieheni nykyinen ystävä. Tämän hetkinen ero on vasta niin tuore, että vaikka itse haluaisin pysyä ystävinä, koska hän minut tällä hetkellä parhaiten varmasti tuntee, niin miehestä en tiedä onko siihen. Eron tullessa jopa sanoin, että mielummin eroan ystävästäni ja pidän hänet ystävänä, kuin se, että väkisin pidän hänet parisuhteessa ja kohta ei ole ystävyydestäkään enää tietoakaan. Näin todella toivon, että asia tulee toimimaan, mutta saapa nähdä kuinka käy.
      Mielestäni on hienoa, mitä enemmän tärkeitä ihmisiä, vaikka ei parisuhteessa enää oltaisikaan, on elämään saanut kerättyä. Ja joka tapauksessa se ex on niitä ihmisiä, joka varmasti sinut hyvin tuntee ja jonka kanssa on jo paljon yleensä elämää jaettu, joten miksi potkia toinen kokonaan elämästä pois, miksi ei voisi pitää häntä ystäväpiirissä, jossa varmasti ei koskaan ole liikaa väkeä?

    • eri.elämät

      Exän kanssa oli 8 vuotta kestänyt suhde. Suhteesta yksi lapsi. Ensimmäisinä vuosina eron jälkeen pidimme jonkin verran yhteyttä, jo lapsenkin vuoksi. Usein seurauksena oli vain riita.

      Nyt olen ollut jo vuosia avioliitossa hyvin toisenlaisen ihmisen kanssa kuin tuo exäni. Exän olen tavannut vain pari kertaa nyt jo aikuisen lapsemme juhlissa. Muuten emme ole missään tekemisissä. Osoitteen tiedän, sillä exä asuu edelleen samassa asunnossa, josta minä aikoinaan lähdin lapsen kanssa, mutta en siellä ole koskaan edes käväissyt lähtöni jälkeen. Nykyistä puhelinnumeroa en tiedä, ei ole mitään asiakaan.

      Exä kuului elämääni kauan sitten. Asumme eri puolilla maata. Jos odottamatta tapaisin hänet, häkeltyisin. Jotenkin hirveän tuttu ihminen, mutta silti täysin vieras, ei mitään yhteistä. Olimme alun pitäenkin eri maailmoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2870
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1860
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1300
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      256
      1133
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      920
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe