Enneuni terveystarkastuksesta

Koululainen15

Näin viimeyönä unta, jossa koulun terveystarkastukset alkoivat. Herättyäni mietin, oliko se mitään erityistä. Ajattelin sen olevan jotain... Tänään koulussa yllätys yllätys alkoi tarkastukset. Aloin miettimään miten näin unta tästä juuri edellisenä yönä. Osaako kukaan sanoa, onko tämä mitään erityistä

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomalainen-99

      En tiedä, mitä tuo uni tarkoittaa, mutta näin 3. luokalla unta, että minulla on hammaslääkäriaika. Aamulla sainkin tietää, että minulla on oikeasti hammaslääkäri. En etukäteen tiennyt tästä mitään. Lappua en nähnyt ja äiti ei ollut aikaisemmin sanonut mitään. Minulla oli vielä hampaanpoistokin, kuten unessa. Minustakin olisi kiinnostavaa tietää, mitä nämä enneunet tarkoittavat.

    • Tämän perusteella emme voi vetää johtopäätöksiä unen ennustusominaisuudesta. Unennäkijä on saattanut nähdä samanlaisia unia jo pidemmän aikaa ja kokemuksesta tiedämme, että terveystarkastuksia tulee jonain päivänä.

      Enneunet pitää taltioida ja dokumentoida etukäteen, jälkikäteen niillä ei ole minkäänlaista todistusarvoa.

      Toisaalta, etukäteenkin voi arvaamalla ja muka unia näkemällä saada joitain todellisia tapahtumia sopimaan yhteen.

      Enneunia näkevät, miten todistatte unienne enteellisyyden? Mistä tiedätte niiden olevan enteellisiä?

      Meillä kaikilla on aavistuksia, ja saatamme nähdä niitä unissamme. Jos aavistuksemme käyvät toteen, ovatko unemme olleet enteellisiä?

    • Looginenasia

      Monesti tuollaiset enneunet kuin nuo kaksi edellä olevaa, ovat seurausta siitä, että huomioimme tietoisesti vain pienen osan havaituista tapahtumista. Voi hyvin olla, että jossain on ollut tiedote terveystarkastuksista, mutta jota et ole tietoisesti huomioinut, vaikka olisit sen nähnyt. Unesi on vain käynyt läpi niitä havaintoja, joita et ole valveilla ollessasi tietoisesti käsitellyt. Samoin tuo hammaslääkäri uni on voinut johtua tuosta omasta hampaastasi, joka on jollain tavalla reagoinut jo, vaikka et ole kiinnittänyt siihen mitään huomiota, uneesi on vain tullut viesti, että olisi aika mennä hammaslääkäriin tuon hampaan takia tai sitten et ole tietoisesti havainnoinnut esimerkiksi luokassa käytyä keskustelua hampaista tai hammaslääkärissä käynneistä, jopa opettaja on voinut mainita asiasta, mutta et ole silloin tietoisesti mitenkään noteerannut asiaa.

      Todellisia enneunia on todella harvoin kenelläkään, yleensä ns. enneuniin löytyy joku edellä olevan kaltainen looginen selitys. Meidän silmämme esim. tallettavat paljon kuvia, joita emme käsittele tietoisesti, mutta siellä aivojen kätköissä nuo kuvat ovat kokonaisuutena, joista sitten uni voi poimia joitain sellaisiakin yksityiskohtia, joita emme ole tietoisesti mitään huomiota kiinnittäneet. Samoin kuulemme paljon kaikkea päivän aikana ja suuri osa kuulemastamme menee ohi ilman tietoista huomiotamme, mutta aivoihin nekin tallettuvat. Tietoisesti huomioimamme asiat sitten taltioituvat ns. aivojen muistipolkutiedostoon myös. Aivot tallentavat tärkeistä asioista merkinnät muistipolkuun, jolloin voimme ne tietoisesti muistaa ja hakea nuo asiat esiin tarvittaessa. Tuo muistipolku sitten vahvistuu, kun kertaamme asiaa mielessämme tai käymme sitä uudelleen läpi. Muistimme toimii siten, esim. nimien muistaminen onnistuu, jos kytkemme nimen johonkin kuvaan, 'Kuusinen' muistuu mieleen, kun nimen yhteydessä painamme kuusen kuvan mieleemme, jolloin se helposti palautuu tarvittaessa mieleen jne.

    • En ole ihan vakuuttunut, että kaikki mahdollisesti havaittavissa olevat ärsykkeet tallentuvat aivoissa jonnekin, mistä ne olisivat myöhemmin poimittavissa.

      On toki mahdollista ja pidän erittäin todennäköisenä, että aivoihin tallentuu enemmän kuin sieltä on mahdollista tavanomaisin palautuskeinoin saada esille. Minusta aivot eivät kuitenkaan ole mikään tallennusväline rajoittamattomalla kapasiteetilla, jossa kirjoitus on koko ajan päällä.

      Tiettyjen aivohäiriöiden tapauksessa voidaan osoittaa, kuten Kim Peekin ja muiden savantien, että muistia aivoissa riittää. Normaalissa tapauksessa suurin osa merkityksettömästä ja merkityksellisestäkin informaatiosta jää tallentumatta taikka sen päälle "kirjoitetaan", koska ihminen tarvitsee aivokapasiteettiaan muuhunkin kuin puhelinluettteloiden ulkoa muistamiseen.

      Samaa tapausta tarkkailleet henkilöt voidaan kuulustella, jonka jälkeen heidät voidaan hypnotisoida ja pyytää kertomaan tapahtumat erittäin keskittyneesti. Yleensä kertomukset poikkeavat tapahtumien osalta jossain määrin toisistaan. Ihmisen mieli ei ole kamera taikka ääninauhuri, yleensä.

      Mitä enneuniin tulee, ovat ne mielestäni unennäkijän aavistuksia, jotka saattavat esiintyä hyvinkin selkeinä tapahtumina taikka unikuvina.

      Itse näin isoisääni liittyvän unen kun olimme käyneet häntä sairasvuoteellaan katsomassa. Unessa hän käveli varttuneena ja voimakkaana miehenä talon pihaan ja sen poikki. Ei pysähtynyt, sanonut sanaakaan, vaan kääntyi takaisin ja jatkoi kävelyään tietä pitkin eteenpäin.

      Seuraavan kerran näin isoisäni melkein vuotta myöhemmin, hän oli tajuton eikä enää reagoinut meihin.

      Oliko uneni enneuni ja miten se pitäisi tulkita?

      Voitaisiin sanoa, että näin unta hänen poismenostaan, hän ei enää tulisi puhumaan meille, vaan menisi menojaan.

      Toisaalta ei vaatine suuria ennustajanlahjoja, että ymmärtää siinä iässä ja tilassa olevan ihmisen kuolevan piakkoin.

      Loppujen lopuksi ei ole olemassa mitään konkreettista todistusaineistoa, että materiaalisen maailman lisäksi olisi olemassa mitään muuta. Toisaalta ei ole olemassa yhtä ainutta vakuuttavaa todistuskappaletta, että tämän materiaalisen lisäksi ei olisi mitään muuta.

      Kauniita unia.

    • kapasiteettiaon

      Ihmisen aivojen kapasiteetti on valtavan paljon suurempi, kuin mitä me koskaan voimme käyttää. Käytämme aivojen kapasiteetista vain pientä osaa. Tämä koskee myös muistikapasiteettia. Ihmisen aivot tallentavat aina koko kuvan, mutta mitä ihminen siitä kuvasta muitaa, se on jo toinen asia - vain sen, mihin kiinnitti katsomishetkellä huomiota - koko kuva on muistissa ja unessa ihminen käsittelee noita kuvia uudelleen ja voi tuoda niistä uniin aivan jotain sellaista, mitä emme mitenkään valveilla muistaisi.

      • Ymmärrän kommenttisi, en kuitenkaan ole vakuuttunut ihmisaivojen kyvystä tallentaa kaikkea mahdollista nähtyä ja koettua.

        Tiedetään tapauksia, joissa tietoisuuteen palauttamiskyky on poikkeuksellinen.

        Tavanomaisessa tapauksessa ihminen ei välttämättä "muista" vaan keksii sisällön muistissaan oleville aukoille. Tämä voidaan osoittaa jo yksinkertaisilla visuaalisilla testeillä.

        Edellisestä kommentoijasta poiketen sanon, toimimme kapasiteettimme puitteissa, jota on tietysti yksilöllisesti mahdollista kehittää. Toisin sanoen, on mahdollista saada irti enemmän siitä mitä on tarjolla.

        Aivot toimivat ja reagoivat tietyillä alueilla kerrallaan. Varmaksi en tiedä, mutta olen käsityksessä, että kohtauksen aikana epileptikon aivoissa suuri osa alueista on samanaikaisesti käytössä ja aktiivisena. Tällä perusteella voisin kuvitella, että ihmisen aivot toimivat juuri sillä teholla kuin on mahdollista. Ne siis mahdollistavat elintoiminnot, tietoisuuden, muistin ja ajatukset samanaikaisesti. Mielimyrskyn sijasta toimintakyky säilyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      108
      1743
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1123
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1087
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      905
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      802
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      769
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      714
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      690
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      661
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      656
    Aihe