Mikä on avoin suhde??

Alienhunter

Mikä tämä tämmöinen palsta on, kuin "avoin suhde"? :) Olen joskus käynyt katselemassa näitä mutta tämä pisti nyt silmään... eli kertokaa tyhmälle mistä on kyse. Siis olenko ymmärtänyt, että siinä ei seurustella lainkaan? Eli kavereita ollaan mutta mitä sitten? Mikä siitä tekee erikseen avoimen kun ei ainakaan ennen sovittu kenenkään kans et hei, meillä on täs avoin suhde!! Olisin ollut että mitääh... eiks me olla vaan kavereita tai jotain?

Yleensä ihmisellä on kavereita mutta että kutsutaanko sitä nykyisin jollain muulla nimellä kun ainakin ennen oli ystävät ja kaverit erikseen, mut se raja nyt oli hiuksenhieno... eli onks tämä jokin uusi versio ystävyydelle, kaveruudelle vai seurustelulle vai mille siis??

10

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seitsemänpluskaksi

      Avoimella suhteella tarkoitetaan parisuhdetta, jossa molemmilla tai hinnalla kummalla osapuolella on vapaus harrastaa seksiä myös parisuhteeseen kuulumattomien ihmisten kanssa.

      • Naatitaaolantakaa

        "Avoimella suhteella tarkoitetaan parisuhdetta, jossa molemmilla tai hinnalla kummalla osapuolella on vapaus harrastaa seksiä myös parisuhteeseen kuulumattomien ihmisten kanssa."
        Just noin se on ja ollakin pitää ei turhia murheita ...likapyykki pestään ja elämää jatketaan niinkuin ei olisi mitään tapahtunutkaan :) pitäähän se terän terän huolto suorittaa 5-7 vuoden välein ...pysyy avioliitto koossa... :)


    • avoin_poly

      Avoin suhde on varsin laaja-alainen käsite. Sen alle kuuluvat kaikki sellaiset suhteet, jossa osapuolilla on tai voi teoriassa olla useampia kuin yksi seksikumppani / romanttinen suhde, ja tämä on kaikkien osapuolten tiedossa ja hyväksymä.

      Perinteisin määritelmä tuli heti alkuun. Avoin suhde voi siis olla parisuhde, jossa osapuolilla saa olla seksiä muidenkin kanssa, mutta ei tunnesidettä heihin. Näissä kuvioissa "alkuperäinen" pariskunta on tärkein, ja ainoa, jonka kanssa jaetaan elämää enemmälti. Kyseessä voi siis olla seurustelusuhde tai vaikka avioliitto. Tähän kategoriaan kuuluvat myös ilmiöt swinging eli parinvaihto ja cuckolding eli aisankannatus (jossa nainen käy vieraissa ja mies kiihottuu siitä).

      Avoimiin suhteisiin luetaan kuuluvaksi myös polyamoriset suhteet, eli sellaiset, joiden osapuolilla voi olla useampia romanttisia kumppaneita. Näissä suhteissa siis tunteetkin ovat sallittuja "ulkopuolisten" kanssa. Polyamorisia suhteita on varsin paljon erilaisia. Polyamorinen suhde voi olla myös suljettu, eli siinä olevat esimerkiksi kolme henkilöä ovat sopineet, etteivät etsi uusia kumppaneita. Suomen kielen kummallisuus on se, että suljettukin polyamorinen suhde lasketaan kuuluvaksi "avoimiin suhteisiin", sillä siinä on enemmän kuin kaksi osapuolta. Avoimessa polyamorisessa suhteessa osapuolet ovat vapaita hankkimaan uusiakin suhteita.

      Koska avointen suhteiden kenttä on varsin sekava, on siitä varmasti hankala saada kuvaa lukemalla tätä palstaa. Täällä on suloisessa sekamelskassa kaikkea mahdollista. Tällä palstalla kirjoitetaan myös erilaisista pettämis- ja epämääräisistä säätökuvioista, joissa jotain osapuolta pidetään pimennossa asioiden todellisesta laidasta. Minusta sellaiset eivät ole lainkaan avoimia suhteita. Avoin tarkoittaa mielestäni sitä, että asioista suhteessa keskustellaan avoimesti, ja kaikki tietävät, missä mennään.

      • Nojopasonjoo

        Avoin suhde ei tarkoita, että asioista keskustellaan avoimesti, vaan että suhde on avoin muillekin kuin sen osapuolille sillä hetkellä. Heitä voi olla lukematon määrä, ei vain kaksi. Avoin suhde ei ole parisuhde, sillä jos olisi, se olisi parisuhde, ei avoin. Avoimesta suhteesta ei parisuhdetta saa, ennenkuin niin sovitaan. Sopimusta ennen ovat kaikki suhteet avoimia eli ihan tavallisia kaveri/ystävyyssuhteita. Miten voidaan kieltää tuo mainittu tunneside muihin ihmisiin, jos suhde on kuitenkin avoin? Eli mitä siis tarkoittaa avoin suhde, kun tunnesidettä ei saa olla, ei tähän kumppaniin, ei muihin, ei saa seurustella kumppanin, eikä muidenkaan kanssa? Mitä siis saa tehdä? Se jäi epäselväksi. Miksi yleensä pitää suhdetta avoimena, jos siinä on kuitenkin sopimuksenvaraisia asioita noin paljon? Eikö se nimenomaan hankaloita elämää toisin kuin se yksinkertainen sopimus, että seurustellaan tai ei seurustella? Mikä estää laittamasta seurustelun poikki jos se ei miellytä tai haluaa jotain muuta?


      • Romantiik

        Mikä on romanttinen suhde, jossa ei ole tunnetta? Avoin_poly kirjoittaa, että saa olla seksiä muiden kanssa, mutta kuvailee avointa suhdetta siis siten, että se voi olla seksisuhde/romanttinen suhde. Mielestäni tässä on paha ristiriita, koska pelkästään romanttinen suhde on nimenomaan tunteita -eihän se muuten olisi romanttinen.
        Itseäni pisti tämä silmään, sillä haaveilen itse nimenomaan romanttisesta suhteesta, jossa ei seksiä lainkaan. Saattaa kuulostaa oudolta, mutta minulle ja yhdelle nettitutullekin täysin normaali asia ja muitakin romanttisen suhteen ihmisiä on heitäkin tiettävästi yllättävän paljon, kuten on näitä avoin, poly, fetissi ja muita ihmisiä. En tiedä, liittyykö aseksuaalisuuteen mitenkään, mutta romanttisessa suhteessa siis on tarkoitus vaan hempeillä ja olla yhdessä muuten vaan siis sopimuksella. Seksiä ei tarvita ja se siis ehkä jopa ahdistaa ja kaikki se säätö mitä siitä seuraa, huonot puolet seksissä. Näitä voi olla ensinnäkin raskaus, taudit, suhteen muuttuminen alistavammaksi, toisen muuttuminen määräilevämmäksi, vapaudentunteen menetys, romantiikan loppu, ystävyyden loppu ja kaikki muu mitä ihmiset kuvittelevat seksin tarkoittavan. Ei tarvitse miettiä ehkäisyä ja etsiä sopivaa sellaista. Ei tarvitse olla mustasukkainen. Seksi luo omistamista, joten sitä ei romanttisen suhteen ihminen halua itselleen eikä muille. Ketään ei voi omistaa ja siitä mustasukkaisuus johtuu. En ole itse mustasukkainen lainkaan, vaikka minua on petetty kun olin suhteessa. Tietysti suhde loppui, mutta en ollut mustasukkainen. Nyt haluan romanttisen suhteen, en seksisuhdetta.


      • avoin_poly

        Avoimia suhteita on monenlaisia. Annan pari esimerkkiä:

        Vaihtoehto 1: Suhde, jossa "alkuperäinen pari" on tärkein. Tämä "alkuperäinen pari" elää romanttisessa ja seksisuhteessa keskenään, mahdollisesti asuvat yhdessä, tekevät lapsia jne. Ulkopuolisten kanssa saa olla vain seksiä. Näin ollen on yksi romattinen suhde ja seksisuhteita.

        Vaihtoehto 2: Polyamorinen suhde, jossa yhdellä henkilöllä on kaksi yhtä tärkeää kumppania, joita hän rakastaa molempia. Tässä tapauksessa on kaksi romanttista suhdetta.

        En yrittänytkään sanoa, että voisi olla romanttinen suhde, jossa ei ole tunnetta. Ehkä yritin tiivistää liian monimutkaisen asian liian lyhyeksi, ja epäonnistuin. Ja siis: vaihtoehtoja on paljon enemmänkin kuin nuo kaksi.


    • tarkentakaa

      minä ymmärsin sitten väärin- ja facessakin lukee statuksenani, avoimessa suhteessa... Pitää korjata tilanne.
      Mikäs sitten on semmoinen, jossa seurustellaan, muttei asuta samalla paikkakunnallakaan? Tavataan usein ja vietetään kuten normaalia pariskuntaelämää, eikä kuviossa ole yhtään ulkopuolista henkilöä.
      Avoliitosta ei ole kyse. ei seurustelusta joka johtaisi mihinkään muuhun, tilanne on sinällään vakaa.
      Tätä minä joskus mietin keski-ikäisenä ihmisenä, että miten olemattoman siipan joka kumminkin on siippa, ilmaisen. Poikaystävänä? Avomiehenä? Kumpikaan ei sovellu.

      • mielenkiintoinenjuttu

        Pitäisiköhän sinun keskustella siitä tämän kumppanisi kanssa? Seurustelu- tai tapailusuhteeltahan tuo kuulostaa. Voithan olla myös laittamatta sinne faceen mitään määritelmää suhteellesi?


    • aviomies

      Jos se on avoin suhde niin ei ole vielä edes suhde. Voisi olla kai satunnaista seurustelua. Jos miehellä ja naisella on suhde niin se tarkoittaa seurustelua. Silloin ei kumpikaan osapuoli käy enää vieraissa. Jos näin on sovittu ja toinen tämä'n rikkoo niin hän ei silloin halunnut enää jatkaa, joten kannattaakin lähteä muualle huitelemaan. Jos päätetään muuttaa yhteen asumaan niin siitä käytetään virheellisesti nimikettä avoliitto. Eihän siinä ole mitään kirjallista liittoa. Avopari käy paremmin, ennen se oli susipari. Jos mies ja nainen rakastuu oikeasti, eli rakastaavat toisiaan niin se sormus on sen ulkoinen merkki. Kirkollinen vihkiminen on sitten se virallinen yhteisen elämisen muoto niille jotka haluaavat elää toistensa kanssa....

      • NytJoAviossa

        Kyllä se avoliitto on ihan hyvä termi. Avoliitossa asuvien henkilöiden tuloilla on esimerkiksi merkitystä vaikka asumislisään tai muihin tukiin kuin avioliitossa elävillä. Ja kun on asunut avoliitossa tietyn aikaa (oliko 4 vuotta) niin erotessa toinen saattaa joutua maksamaan toiselle hyvitystäkin jos toinen on toiminnallaan edesauttanut toisen omaisuuden kartuttamista. Avioliitto ja avoliitto on nykyään todella lähellä toisiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1753
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1158
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      987
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      954
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      870
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe