Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Auton tuonti Saksasta Suomeen ja verot

Sekavaa_EiVaanTiedä

Olen Saksassa opiskellut suomalainen. Olen tulossa Suomeen 4-8 kuukauden sisällä, mutta en tiedä vielä tulenko pysyvästi, vai palaanko vielä Saksaan. Ongelmana on nyt se että saadakseni kaikki kamani mukaan, tarvitsisin oikeastaan auton, jolla tulisin Suomeen joko ajaen tai laivalla.

Jos ostan auton Sakasasta ja tuon sen Suomeen, niin minkälainen auto kannattaisi tuoda? Minulla ei ole kovin montaa tonnia laittaa autoon, ehkä 5000€. Minkälainen auto kannattaisi tuoda, jos sen aikoo myydä.

Kuinka pitkään voin ajaa Saksasta tuodulla autolla Suomessa, jos asun virallisesti edelleen Saksassa? Ehkä vien sen takaisin Saksaan tai sitten en.

8

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lordyloyal

      Tuotpa minkä tahansa auton, voin jo onnitella *ojentaa kätensä ja hymyilee vienosti*
      Se rikastuttaa Suomen autokantaa, jossa osa vieläkin(vuonna 2015!) ajelee ruosteisilla karvalakeilla( ns. "suomi-autot")

      Onneksi suomalaiset (varsinkin nuoriso, siis tulevaisuus) rupee pikkuhiljaa oivaltamaan, että juuri ne "suomi-autot" ovatkin se paha ja tuonteja ostetaan enemmän ja enemmän, vaikka(luonnollisesti) virálliset maahantuojat yrittävät myytä väittää.

      Jos ihan myyntitarkoituksessa tuot, on selvää että silloin mikään Toyota, Volkswagen, Opel tms ei kannata tuoda(niitä on jo Suomi täynnä), vaan keskity premium luokan malleihin: BMW, AUDI, MERCEDES.

      Kuten on selvää kateellisia inisijöitö riittää aina kommenteilleen "ei saksan tuonteja kukaan osta". Unohda nämä. Ne ovat juuri näitä ensimmäisessä kappaleessa mainitsemiani ihmisiä.

      Kun käytät ostossa vähän järkeä, takaan että saat auton myytyä Suomessa mukavaan hintaan.

      • grgdk

        Niin joku 5000 euron premium! Mitenkä se rikastuttaa meidän autokantaa? Noo toki teinit kiittää varmaankin moisesta kulkineesta.


    • kuusi_kukautta

      EU-asetuksien mukaan voi ajaa kuusi kuukautta ilman rekisteröintiä. Sitten on myös hyvä varmistaa ottamansa vakuutuksen voimassaolo tuon ajan ulkomailla, eli tässä tapauksessa Suomessa, sillä joilakin saattaa olla kolmen kuukauden raja.

      Pelkkien kamojen siirtoon saattaisi olla yksikertaisempaa ja edullisempaa maksaa rahtifirmalle, ellei sitten omaa autoa muutoinkin enempi tarvitse.

      Varautuessa auton myyntiin, niin kannattaa katsella Suomen suositumpien autojen listoja, mutta enmpä tiedä millaisen saisi viidellä tonnilla.

      "TOP30: Tässä ovat Suomen myydyimmät autot"

      - http://www.iltalehti.fi/autot/2014120218883109_au.shtml

      "Suomen suosituimmat vaihtoautot"

      - http://www.iltalehti.fi/autot/2014091218658230_au.shtml

      "Nämä autot menevät kaupaksi - Suomen myydyimmät top 30"

      - http://www.iltalehti.fi/autot/2014090118622232_au.shtml

      "Näitä autoja Eurooppa ostaa"

      - http://www.iltalehti.fi/autot/2015021619204411_au.shtml

      "Nämä autot menevät Euroopassa kuin kuumille kiville"

      - http://www.iltalehti.fi/autot/2014122318950914_au.shtml

      Tilapäinen oleskelu

      "Jos oleskelet toisessa EU-maassa alle 6 kuukautta, mutta pidät pysyvän asuinpaikkasi omassa maassasi, sinun ei tarvitse rekisteröidä autoasi tai maksaa veroa toisessa EU-maassa, vaan auto pysyy kotimaasi rekisterissä."

      "Huomaa, että jos oleskelet toisessa EU-maassa alle 6 kuukautta, etkä ole rekisteröinyt autoasi siellä, et saa lainata tai vuokrata autoasi kyseisen maan asukkaalle, paitsi jos olet itse mukana hänen kanssaan autossa."

      - http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/registration/taxes/index_fi.htm

    • tuontiauto

      Wartburgeja ja Trapantteja kysytään täällä Suomessa enemmän kun mitä on enään tarjolla. Sellanen kannattaa tuoda

    • KokemustaOn

      Ensiksi, kuinka paljon on "kaikki kamat"? Tarvitsetko sen takia jo Golfia isomman kuljetusvälineen? Sinun sijassasi hankkisin jonkin erikoisemman kärryn, unohtaisin premium merkit ja kaikki muutkin merkit. Jos/kun myyt auton tarvitaan vain yksi kunnolla kiinnostunut ostajakandi.
      Minä toisin ehkä esim. Ford Fiesta dieselin, kahdelle rekisteröidyn. Tai vastaavanlaisen Skoda Fabian, Pösön tai vastaavan. Joku kansalainen saisi siitä kahta ihmistä edullisimmin kuljettavan kulkineen, eikä tarvitse körötellä mopovauhtia.

    • Quertymies

      Tuo E mersu. Kestää 2 miljoonaa km ja menee varmasti kaupaksi.

    • bytbiltosin

      3000E Ford Mondeo 2.0L manual tai Ford Focus 1,6L manual ja siis bensakoneella, vuosimallilla ei niin väliä jos on vähän ajettu ja ok varustelu (ilmastointi, vetokoukku..)
      2005-malliset on vielä ihan hyviä jos ajettu 100-150tkm.
      Kallit merkit on kallita käytettynäkin mitä tulee korjauksiin ja varaosiin, ostajia vanhoille mersuille, bemareille ja audeille alkaa olla melko vähän.

    • Mbman

      Jos tavaraa pitä saada kulkemaan, niin toisin pakettiauton, MB Sprinter tai VW Crafter menee aina kaupaksi, 5000.- saa jo hyvän pelin. Osta kuitenkin oikeasta autoliikkeestä eikä mistään turkkilaisen jobbarin häkkimyymälästä. Kuluttajasuoja ja myyjän vastuu pelaa silloin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1944
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      79
      1685
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe