Arabit nyt koettu

lieslies

Miksi arabimies hokee joka käänteessä ettei valehtele ja ei siedä valehtelua ? Onko tämä jokin heidän kulttuuriinsa kuuluva hokema ?

Olen tutustunut muutamaan arabiin sekä netissä että livenä ja kaikilla tuntuu olevan tuo valehteleminen päin naamaa ihan normaalia. Sattuipa silmiini juttu tästä, Koraanissa sanotaan että vääräuskoisille voi ja pitää valehdella.

Mitäs sanoo muut asiaan täällä, millaisia kokemuksia teillä on ?

27

2042

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chomchom

      Ei kokemusta arabeista, mutta en luota ihmiseen, jonka täytyy korostaa sitä, ettei hän valehtele, vannoa ja kysellä jatkuvasti, uskooko toinen. On kokemusta tyypeistä, jotka ovat lähtöisin yhteiskunnasta, jossa kuka tahansa voi olla ilmiantaja ja jossa viattomista puheista väärässä yhteydessä, väärässä seurassa voi olla kauaskantoisia seurauksia. Siinä oppii varovaiseksi: ei kerro kaikkea, ainakaan totuutta, kenelle tahansa - tai kenellekään. Kohta tyyppi ei ehkä itsekään tiedä, mikä on totta.

      Toinen seikka on sitten liioittelu: ei suoraan valehdella, mutta juttuihin puhalletaan vähän ilmaa ja jos kuulija uskoo, väärinkäsitystä ei pyritä aktiivisesti korjaamaan.

      • arabi

        Juuri näin, hyvin sanottu.


      • Anonyymi

        Kyllä ne "arabit" ovat idempää kuin väittävät ja naamoista sen näkee. Eli eivät ole arabeja.
        Mutta ei siitä puhuta, koska haluavat kaikella tavalla täysin vieraiden saavan tehdä mitä haluavat.

        Suomalaiset (Y-DNA N-haploryhmät ja sen geenit) ovat lähteneet länsi-Iranista ja sieltä tulleet Armenian kautta Eurooppaan ja Euroopasta Suomeen.

        Vasta paljon myöhemmin Euroopasta vankeja ja vanki-sotilaita vietiin ja "seikkailijoita" lähti uralin taakse ja siitä idemmälle ja siellä ovat ne sitten paikallisten kanssa tehneet täysin vieraita lisää


      • Anonyymi

        Arabit ovat aina olleet tarinankertojakansaa. Se on beduiinien perinnettä vieläkin, mutta se on nykyään osa kaikkien arabimaiden (ja jossain määrin islamilaisten maiden) kulttuuria.

        Kulttuuriperinteeseen kuuluu, että mitään asiaa ei kerrota lyhyesti ja yksinkertaisesti. Liioittelematta jättäminen on eräällä tavalla loukkaavaa kuulijaa kohtaan.

        Tarinaperinteeseen kuuluu myös meille hieman vieras huijausten ja kepposten ihannointi. Arabitarinoissa (siis humoristisissa) nauretaan petoksen ja huijauksen uhrille, koska sinisilmäisyyttä ja hyväuskoisuutta pidetään tyhmyytenä.
        Meillä taas halutaan tarinoissa sellainen loppu, että "paha" saa palkkansa : huijari saa nenilleen, petturi saa maistaa omaa lääkettään tai valehtelijasta tuleekin häväisty jne.

        Ihmistn kannattaisi tutustua kulttuurieroihin. Helpottaa kommunikointia hyvin paljon.


      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣


    • tähtätähhhh

      Ei valehtelu ole oikeaa islamia. Vaan päinvastoin heidän uskontonsa kieltää valehtelun kaikille. Mielenkiinnosta näkisin tuon kohdan koraanista jossa toisin mainitaan?

    • blondivalas

      Mutta eihän se haittaa ku ne on niiiiin sairaan hyvännäkösiii

      • jore4

        Vai on koukku nokkane erämaan kameli hyvän näköinen?


      • röhröhröhhh
        jore4 kirjoitti:

        Vai on koukku nokkane erämaan kameli hyvän näköinen?

        No paremman näköinen kuin töpseliturpainen räkäkänninen röhkivä suomisika-ukko, kuten sinä.


      • hhhhjkklö
        röhröhröhhh kirjoitti:

        No paremman näköinen kuin töpseliturpainen räkäkänninen röhkivä suomisika-ukko, kuten sinä.

        Tyhmä palstan pentuko taas hölmöilee


      • Anonyymi
        jore4 kirjoitti:

        Vai on koukku nokkane erämaan kameli hyvän näköinen?

        Samanlaiset nenät niillä kuin suomalaisilla ja muutenkin samaa


    • Hahhahhaaa13213

      Iteppä moiseen sekaannut.....
      '

    • äläluota

      Uskovaisin imaamikin valehtelee tarvittaessa arabimiehen puolesta, ettei miehellä ole muita vaimoja, auttaa arabimiestä löytämään itselleen asunnon, toimeentulon suomineidon luota, islamiin kääntynyt suomineitokin käy, kun ei ole niin arvokas kuin alkuperäinen muslimi. Auttaa arabimiestä lainsäädännöllisissä asioissa, miten selvitä Suomessa säilyttäen oman kulttuurin, vaikka olisi ristiriidassa suomalaisen lainsäädännön kanssa. Sen lisäksi kertoo stooria medialle, että kuinka huolissaan on nuorten radikalisoitumisesta ja samaan aikaan ajaa Suomeen sharia-lakia. Media ei tajua lähteen olevan epäluotettava, kun se on se jota kaikki muutkin ovat haastatelleet ja se on sellanen linssilude, helppo lähde. Jäänyt kuitenkin menneisyydessä kiinni monista valheista liittyen koulutuksen ja pätevyyteen toimia tietyissä ammateissa. Tekee "hyväntekeväisyyttä" Syyriaan.

      • Anonyymi

        Ovat ottaneet kaikessa mallia idempää tulleista, kun niitä idempää tulleita eli kaikella tavalla täysin vieraita on kehuttu kun ovat toimineet aina samalla tavalla


      • Anonyymi

        Jäi kiinni! Hyvä! Kaikki passaa puhuvat arabit saisivat vastata teoistaan JOS vaan suomalaiset eivät olisi niin sinisilmäisiä.


    • ProArabi

      Miksi aina arabeja haukutaan ja halveksitaan. Kyseessä on kuitenkin ylempi rotu, kuin vaikkapa skandinaavi maitonaamat. Uskon, että kyseessä on puhdas kateus, komeita ja sivistyneitä arabeja kohtaan. Ai niin, arabit eivät todellakaan valehtele, toisin kuin suomi-idiootit.

      • hjklläölkkj

        Kaikki muslimit valehtelee.


      • Chomchom

        Kaikki arabit eivät ole muslimeja.


      • Anonyymi
        hjklläölkkj kirjoitti:

        Kaikki muslimit valehtelee.

        Ja kaikki buddhalaiset, kunfutselaiset, taolaiset jne itämaisimmät valehtelevat.


    • vihreätrules

      Arabit ja muslimit ovat ylempi rotu kuin muut.

      Heidän elämänsä perusasioiden tulee olla alempiarvoisten järjestäminä valmiina, muuten kyse on rasismista. Rasismia on jos he joutuvat itse tekemään elantonsa eteen jotain. Eihän arabit koskaan valehtele, koska heidän ei tarvitse. Maailma on sellainen kuin he sen ymmärtävät. Muiden maailmankuva on valheellinen.

      Tiedätkö mistä tietää, että arabi/muslimi valehtelee? Sen huulet liikkuvat.

    • kgrriudsfji

      'Ihmisille saa valehdella, jumalalle ei'
      Muslimin suusta kuultua.

    • Anonyymi

      Ihminen joka rehelinen ei tarvitse vakutaa asiaa toiselle:olen rehelinen. Kertoo jo ihmisestä jos vakutaa asiaa,mikä on.

    • Anonyymi

      Niillä on valhtelu ja kepulikonstit veressä. Vaikka Islam kieltää. Nähty on liian monta kertaa esim yrittäjien kepulikonstit. Olen myös nähnyt miten kurdinainen kusetti kurdimiestään rahallisesti ja lapsella kiristäen. Suhteissa, harva seurusteleva/naimisissa oleva mies olisi uskollinen. "Rakastan vain itseäni" mikä on väärin ja itseään ei saa rakastaa yli Allahin. Tai "haluan kaikkia naisia". Ei se niin vaarallista ole pieni vilunkipeli. Mutta eipä tietenkään halua itse tulla kusetetuksi. Sehän nyt on maailman vääryys heitä kohtaan.

    • Anonyymi

      Kieroja lieroja.

    • Anonyymi

      Somalitkin ovat muslimeja ja ah niin ihanasti rikastuttaneet maatamme.

    • Anonyymi

      Meille "vääräuskoisille" valehdellaan kaiken aikaa. Kun olen ollut tekemisissä arabien kanssa olen alkanut ymmärtämään paremmin kulttuuria. Heille valehteleminen on yhtä luontevaa kuin mitä tahansa arkinen tapa ja tottumus. Kun arabi sanoo jotain, lähtökohtaisesti kannattaa ajatella että noin 60% on pelkkää valhetta. Suomalaiselle välillä vaikeaa kun ollaan niin perusrehellistä sakkia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe