Au pairiksi

Aupairiksi

Eli voisko joku jolla on tietoa ja kokemusta au pairina olemisesta valaista mua vähän tästä asiasta. Eli pitääkö olla 18v ? Onko mahdollista lähteä esim. lukion tokalla au pairiksi (ajattelin ensin lähteä vaihto oppilaaksi, mutta kun se maksaa niin paljon :/ )? Ja kannattaako hakea jonkun järjestön tms. kautta? Haluaisin kuulla myös kokemuksia mm. Missä ja millon ootte ollu ja miten kauan olitte ja minkä laista se oli? Voitte myös kertoa jotain muuta mitä kannaattaa tietää/ottaa huomioon.

Kiitti jo etukäteen :)

2

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alexah

      Moikka,
      ei ole pakko olla 18v mutta useimmat perheet ottaa mieluiten täysi-ikäisen au pairin. Suosittelisin käymään lukion ensin loppuun, itse lähdin au pairiksi heti kirjoitusten jälkeen:)
      Jos on yhtään oma-aloitteinen niin ei tarvitse mitään järjestöjä, netistä löytyy vaikka kuinka paljon sivuja mistä voi itse etsiä itselleen sopivan perheen: aupairworld.com on näistä ehkä paras. Toki kannattaa olla varovainen ja kysellä kaikki mahdolliset jutut ettei tuu yllätyksiä (mitä kuuluu au pairin tehtäviin, palkka ym), ja jutella perheen kanssa Skypessä ennen valintaa/lähtöä. Eikä oo pakko sitä ensimmäistä perhettä valita joka vaikuttaa "ihan hyvältä", koska valinnanvaraa yleensä kyllä on, ainakin jos pidemmäksi aikaa pystyy lähtemään:)

      Itse olin ensin au pairina alle 2v kaksosille ja myöhemmin 7v ja 11v tytöille, ja sanoisin että mitä vanhemmat lapset niin sen helpompaa au pairin elämä... Olin au pairina vain kesän, mutta monet perheet ottaa mieluiten vähintään puoleksi vuodeksi.

      Toivottavasti tästä oli jotain apua!:)

    • exaupairx2

      Ja jos haet au pariksi järjestön kautta heidän vaatimuksiaan on että toisen asteen koulu (lukio tai ammattikoulu) on suoritettu. Ja jos jonnekin kauemmas esim Australiaan haluat niin ei ole mahdollista saada siellä työskentelyyn oikeuttavaa viisumia alle 18 vuotiaana. Sekä tiettyihin maihin haettaessa yhä useammat perheet haluavat au pairilla olevan ajokortin, jpnka saamiseksi pitää olla 18. Mutta kyllä löytyy perheitä jotka eivät vaadi ajokorttia, varsinkin Euroopasta! Luulen että ainoa mahdollisuus olla au pairina alaikäisenä on kesä au pairina Euroopassa, niitäkään tuskin on paljon koska monista syistä "helpompi" ottaa täysi-ikäinen au pair!

      Ja ihan kaikista syistä suosittelen käymään lukion ensin loppuun, ensinnäkin helpompi käydä se nyt kerralla koska jos olet esim vuoden pois olet eri luokalla kavereiden kanssa ja muutenkin sitten on vaikea palata takaisin.

      Olen itse ollu kaks kertaa au pairina, molemmilla kerroilla vuoden. Ensin oli 2- ja 3,5v lapset ja sitten vajaa 2v kaksoset ja voin sanoo että ite nautin pienemmistä lapsista enemmän, tottakai siihen vaikuttaa perhe koska itselläni oli erittäin vapaat kädet ja lapsia sai viedä kaikkialle eikä tarvinut istua kotona... Toki molemmissa on puolensa pienet vai isommat, mutta pieniä hoitamalla olen tiennyt vähän enemmän kuin kaverit isojen lasten kanssa. Ja se riippuu täysin mistä itse tykkää, itse mielummin puuhasin pienten lasten kanssa kuin kuskaisin isompia kouluun ja siivoilin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      270
      2973
    2. 201
      2856
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      69
      2436
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      214
      1916
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1192
    Aihe