Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Auton osto ruotsalaisen autoliikkeestä (apua)

sosverige

Löysin etsimäni auton, mutta autoliike sanoivat etteivät voi myydä sen Ruotsin ulkopuolelle koska heillä ei ole Tuontilupa jts.

Vaaditaanko sellaista oikeasti vai onko ko. autoliike tietämätön asiasta?

Miten kauppaprosessi menee autoliikkeiden kanssa, myyjän ja ostajan näkökulmasta?

19

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sosverige

      * korjaus... heillä ei ole vientilupa tai jotain Export juttua.

    • eitäysinoppinut

      Ymärrän että asut Suomessa, joka kysyt ja haluat auton Ruotsalaiselta liikkeeltä. Ei ole väliä ostatko liikkeeltä vai yksityiseltä. Samat kriteerit pätee.
      Itselläni on auto myynnissä ja haluavat sitä Suomeen, mutta pitäisi jaksaa paneutua tuohon lakiin ja sääntökirjaan ensin. Joku sanoo yhtä ja toinen toista, että ota siitä selvää sitten. Voisin kuulemma tuoda auton ilman maksuja, jos toisin sen Suomeen varaosiksi.

      Katso tullin sivulta, sekä tieliikenneasiantuntijasivulta maahantuontilupa jms. Verottajan oikeudet on tiedettävä, että mitä "saat" maksaa siitä juhlasta. Riippuu siitä, mikä auto on ja minkä vuoksi sen tuot Suomeen, tuotko pysyvästi, vai käymään, tuotko työautoksi vai muuten vaan, tuotko muuton mukana, ja oletko ammatiksesi autoja välittävä vai yksityishenkilö jms. opiskelua ensin.

    • chrystown

      Nyt en ihan ymmärtänyt kysymyksen sisältöä ja tuosta ylläolevasta tekstistä vielä vähemmän. Ei auton ostaminen ole yhtään sen ihmeellisempää kuin Suomestakaan. Jos haet itse, ota tarvittava määrä rahaa mukaan ja mene ostamaan auto, tai siirrä tilisiirrolla liikkeeseen. Jotkut Ruotsalaiset eivät halua myydä suomalaisille autoja, syytä en tiedä, itse en ole moiseen törmännyt. Jos et itse osaa, käske jonkun autontuontia harrastavan tehdä asia puolestasi. Itse käytin viimeksi Salon autoagentteja, maksoi 1500 euroa, mutta on paljon muitakin tuojia. Olemme molemmat maat eu.ssa, jotenka homman pitäisi toimia.

    • sosverige

      Tarkenna hieman.. eli asun Suomessa ja tarkoitus olisi ostaa auton ruotsalaisesta autoliikkeestä. Myyjän mukaan he eivät voi myydä auton muille kuin Ruotsissa asuville, koska heillä ei ole vientilupa jts.

      • stuppedhurri

        Valetta. Voit ostaa auton ja ajaa sen Suomeen. Myyjälle ei ole väliä missä asut.


    • chrystown

      Käsittääkseni He eivät vie autoa ulkomaille vaan Sinä viet auton ulkomaille. Kun he ovat auton sinulle myyneet, tiedot menevät transport styrelsenille, josta voi tarkistaa auton myydyn ulkomaille. Vakuutuksen ja kilvet voit hommata suomesta etukäteen, koska varmaankin haluavat alkuperäiset kilvet jättää ruotsiin. Väliaikaiset kilvet voit hakea tullista.

    • monomono

      Itsellä sama ongelma, liike suostuu myymään vain jollikin jolla ruotsalainen personnummer. Eivät muuten saa pois rekisteristä omista nimistään.

      • jhsuhufh

        "Eivät muuten saa pois rekisteristä omista nimistään."

        Annat hurrikilvet heille, siten se onnistuu.


      • begagnadbil

        Niin. Siinä ruotsalaisen rekisteriotteen ilmoitusosassahan on ihan rasti ruutuun -kohta "eksport" tai jotain. Myyjä taittelee kilvet kirjekuoreen ja panee otteen allekirjoituksensa kanssa Transport styrelselle. Itse olen näin pari kertaa tehnyt, eikä ole perästä kuulunut. Erilliset kauppakirjat runkonumerolla pitää tietenkin tehdä, että molemmille osapuolille jää mustaa valkoiselle.
        Jos haluaa sikäläisillä kilvillä ajaa kiesin suomeen, niin sitten se pitää saada jonkun Ruotsissa asuvan nimiin. Suomalaisia asuu maassa puolisen miljoonaa, joten varmaan joku tutun tutun tuttu ainakin löytyy.


    • chrysrown

      No en voi suositella muuta, kun joko ostat yksityiseltä, tai sitten todellakin joku ´´ruotsalainen´´ ostaa auton ensin itselle. En ole koskaan törmännyt vastaavaan tilanteeseen, kai se uskottava on.

    • oojpojpojk

      Jotenkin tuntuu, että täällä taas kirjoittelee ihmiset, jotka eivät tiedä asioista mitään eivätkä ole ostaneet autoa Ruotsista. Autoliikkeelle tai yksityiselle on Ruotsissa ihan sama kelle se sen auton myy. Kun ruotsalaiset tekevät autokauppaa, niin kaupan ilmoitus hoidetaan rekisteriotteella. Kun paikallinen myy auton toiselle, ruksataan rekisteriotteen ilmoitusosaan rasti kohtaan "ägarbyte" omistajanvaihdos alkaen xx.xx.xxxx ja se lappu postiin. Homma on sillä selvä.

      Kun auto myydään ulkomaalaiselle, jolla ei ole ruotsalaista sotua, laitetaan rasti kohtaan "auto myydään ulkomaille vietäväksi, jolloin kilvet palautetaan". Lappu postiin ja kilpihommassa on kahta erilaista toimitapaa: jos myyjä on tuttu tms niin ajetaan auto ruotsalaisilla kilvillä Suomeen ja lähetetään kilvet sitten Suomesta Ruotsiin Transportstyrelselle ja sillä selvä. Tai kilvet ruuvataan ostohetkellä autosta ja postitetaan samantien, jolloin mukana kannattaa olla Suomesta jotkut siirtokilvet tms, jolloin auton voi ajaa laivaan. Autoliikkeet tekevät näin.

      Autoliikeillä ei ole mitään maastavientilupia tms, joten aloittajan juttu oli keksitty tai väärinymmärrystä.

      • mbman

        Voi olla, ettei autoliike halua myydä suomalaiselle kuluttajasuojan takia, jos se volkkari hajoaa suomessa niinkuin volkkarit hajoavat missä tahansa, niin svensson ei halua maksaa suomalaisen korjaamon laskua joka on huomattavasti suurempi kuin ruotsalaisen.


    • 345f23

      Ei tarvi myyjälle kertoa minne on auton kanssa menossa. Ostaja saa mennä vaikka Kiinaan, ei kuulu myyjälle millään tavalla.

    • wqeqeqe

      Siellä on perinteiseen tapaan vähän yksinkertainen automyyjä joka ei oikein ole perso rahalle. Eli siis oikeasti suomalainen voi ostaa ruotsista auton jos myyjä sen vain haluaa myydä. Nykypäivänä ei enää edes ole ruotsalaiselle ongelma vaikka möisi sen ruotsinkilvet paikallaan, koska tieto kulkee eri lailla kuin ennen. (Ennen oli ruotsalaiselle myyjälle pieni ongelma poistaa auto Ruotsin rekisteristä jos se oli myyty Suomeen.)

    • Bröderna_Hämälainen

      Kyllä siinä täytyy olla henkilökohtaista.
      Ei autoliikkeeillä ole varaa nirsoilla, eikä liikkeele ole mikään ongelma.
      Kun ostat auton sen omistajtiedot muuttuvat sinun tiedoiksesi.
      Sinä voit itse tehdä ilmoituksen auton rekisteristäpoistosta.

    • Invandrare

      Helpot ohjeet löytyvä http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Export-och-tillfallig-registrering/

      Vientiin ei tarvita mitään vientilisenssiä, olemmehan EU:ssa. Alla oleva pätee sekä yksityisiä että liikkeitä.
      Jos osaat ruotsia ymmärrät varmaan:

      Om du ska sälja ett fordon till en person bosatt i utlandet ska fordonet anmälas avregistrerat på grund av export. Köparen kan även ansöka om tillfällig registrering i samband med detta.

      För att fordonet ska kunna avregistreras på grund av export, ska säljaren sända in följande till Transportstyrelsen:

      1 Anmälan om avregistrering på grund av export
      2 en handling som klart visar att fordonet har förts ut ur Sverige
      3 fordonets registreringsskyltar.


      Tilapäinen (siirtorekisteröinti) ohjeet:

      http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Export-och-tillfallig-registrering/Tillfallig-registrering/

      Du som är permanent bosatt i utlandet kan ansöka om tillfällig registrering i följande fall:

      vid export av ett nytt eller ett begagnat fordon till utlandet.
      vid tillfällig användning av ett fordon som förts eller kommer att föras in i Sverige för testkörning.
      vid tillfällig användning av ett fordon som förts in i Sverige för enskilt bruk.

      När en tillfällig registrering beviljas sänder Transportstyrelsen ut ett beslut, ett registreringsbevis och särskilda registreringsskyltar. Beslutet om tillfällig registrering ska alltid tas med när fordonet används.

      • abins

        Tämä häslinki jää pois, koska EU sallii alkuperäiset rekisterikilvet, asiassa oli äänestys 26 puolesta 1 vastaan(suomi) 9 tyhjää . Joten nämä rekisteristä poistot ja uudelleen rekisteröinnit/maahantuonti katsastukset ym rahastukset jäävät historiaan. Tämä siksi että pystytään paremmin kontroloimaan ajoneuvojen varkauksia yms, ja siinä ei jonkun pikku suomen vero iikat paljoa paina.


    • Invandrare
    • etteivätmyymiksi

      Yksityishenkilönä kaksi autoa olen Ruotsista ostanut, ei mitään ongelmia jos esityön tekee huolellisesti eli vertailee autoja/hintoja, parhaan palvelun saa autoliikkeistä.

      Ensimmäistä autoa ostaessa kannattaa hakea apuja jo kyseisen kaupan tehneiltä kavereilta liittyen vakuutuksiin, maksutapoihin, rekisteröintiin...mutta ei ole mitään ydinfysiikkaa ja itselle 3000-4800e kinnerit ovat olleet ok, vastaavat suomalaisissa autoliikkeissä 6000-10000e kilometrit 6-7 kertaa maapallaon ympäri, ruotsalaisissa 120000-150000km, myös ilmastoinnit toimivia, varustelu parempi kuin härmässä.

      Välikäsi näissä kaupoissa on ollut varustamot, kohtuullisella hinnoilla josta kiitos.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe