Me isovanhemmat

Kaenuunmummo

Täällä ei ole keskustelua isovanhemmille. Joten laitan sen tänne. Niin. Kysymys on siitä että kertokaa isovanhemmat mitä tapoja tiellä on "mummolassa". Meillä on sellainen käytäntö että kotona on omat säännöt ja mummolassa omat. Lapsenlapset ei pelaa tietokoneella eikä kato juurikaan telkkaria. Mummolassa touhutaan ihan muuta. Lapsenlapset osallistuu mukana kaikkeen puuhaan. Tiskaamiseen, saunanlämmitykseen, leipomiseen, kalastukseen ym. Mummolassa meillä on kaikki omat vaatteet, lelut, kirjat ym. Näin heidän ei tarvitse kuljettaa mukana kuin unilelu tai lempilelut.
Luemme satuja paljon ja askartelemme. Pihalla heillä on oma kasvimaa ja kukkamaa jota he käydessään myös hoitelevat. "no olevinaan tekevät mukana koska ovat pieniä".
Isovanhemmat ei puutu kodin sääntöihin eikä vanhemmat mummolan sääntöihin. Ja hienosti on mennyt. Lapset on oppineet tosi hyvin jo alusta alkaen sääntöihin. Onhan päiväkodissakin eri säännöt kuin kotona. Mummolassa myös kielletään jos tekee jotain mikä ei ole sallittua ja joskus joutuu jäähyllekkin kun oikein villiintyy. Mutta ei siitä ole heille ollut mitään haittaa. Rakastamme lapsenlapsia tosi paljon ja kyllä hekin näyttävät rakastavan meitä kun soitettaessa kertovat että ikävä on ja olisivat enemmänkin mummolassa kun on mahdollista ottaa.

Kertokaa te mutkin isovanhemmat mitä teette lastenlasten kanssa kun he ovat teillä tai te olette heillä.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulevamummuko

      Voi kun meilläkin olisi ollut tuollainen mummula<3

    • Hei.

      Kiva, että teillä on myönteiset ja luontevat välit lapsenlapsiinne. Kuulostaa aikuismaiselta, että kunnioitatte toinen toistenne sääntöjä ja kasvatusperiaatteita. Lasten oman kodin sääntöihin puuttuminen toisikin varmaan vääjäämättä ristiriitoja. On hyvä oppia, että eri paikoissa käyttäydytään eri tavalla, yleensäkin maailmassa. Tämä voi olla hyvä alku jopa kansainvälisyyskasvatukselle: maassa maan tavalla, toinen toistensa tapoja ja kulttuuria kunnoittaen. Kuitenkin ehkä joistain peruslinjoista voisitte myös sopia yhdessä, koska välinne näyttävät olevan erinomaiset. Esimerkiksi karkkipäivistä, 'tuhmuuksien' seuraamuksista tms. Lapset oppivat helposti myös vedättämään ja vertailemaan eikä se ole hedelmällistä kenellekään. Tärkeimmän asian, rakkauden, antaminen ja vastaanottaminen mummolassa on suuri rikkaus sekä teille isovanhempina, lapsenlapsille että omille aikuislle lapsillenne.

      Meiju, diakoni

    • Maailmannapojen-uhri

      Että käy kateeksi tuollainen mummola!
      Meillä anoppi, appi ja miehen sisko ottivat oikein elämäntehtäväkseen muuttaa perheemme asiat ja erityisesti kaikki minun tapani ja asenteeni oman makunsa mukaisiksi. Minä, miniäparka osasin tehdä asiat pelkästään 100%:sesti väärin, teinpä ne miten päin tahansa.
      Seuraus: yhteydet ovat nykyisin poikki miehen kotiin. Mies hoitaakoon yksin sukunsa!

    • Uhrit

      Maailmanpyörittäjä miniä on osunut meidän tavallisten isovanhempien kohdalle.Tunteeton suhtautuminen ja puheiden ja tekojen vääristely valehteluun asti tuttua.Taloudellisesti hyväksikäytetty.Puolison suku on sairaalloisessa pyörityksessä.Meillä on haaveiltu mutkattomista väleistä lasten ja lapsenlasten välillä.Tämän pystyy yksi ihminen sairaalloisella käytöksellä estämään.Kaikki on yritetty kestää.

    • alea_acta

      Taas näitä provoja täydellisistä esivanhemmista. Nää on nähty

    • mummutäälläkin

      meille ei vielä ole muodostunut mitään varsinaisia tapoja tai sääntöjä, joita lasten tulisi noudattaa. Uskoakseni lapsilla on vierailujensa aikana aika samanlaiset rajat kuin kotonakin ollessaan. Tämä voi hyvinkin johtua pitkälti siitä, etteivät pienet ole vielä vierailleet luonamme ilman vanhempiaan.
      Sitten kun he varttuvat ja tulevat itsenäisesti mummulaan, voi tilanne olla hieman erilainen, jos heillä on sellaisia tapoja, joita me emme hyväksy. Asumme tällä hetkellä eri paikkakunnalla, joten lastenlapset eivät ole vielä olleet mummolassa hoidossa, joka samalla paikkakunnalla asuessa on tavallista.

    • äiteliini83

      Voi Kaenuunmummo. . Ihanaa että teillä toimii yhteiselo hyvin. Niin meilläkin kummankin vanhempien kanssa. Mutta olisi ollu kiva lukea muidenkin isovanhempien kirjotuksia siitä kuinka he vittävät aikaa lastenlasten kanssa. Mitä tekevät ja mitä tapoja heillä on. Olsi vaikka saanu vinkkejä. Mutta taitaa tääkin keskustelu mennä siihen että joku haukuu anoppia tai miniää. Säälittävää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe