Fariseus ja publikaani

Amen

9 Muutamille, jotka olivat varmoja omasta vanhurskaudestaan ja väheksyivät muita, Jeesus esitti tämän kertomuksen:

10 "Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani. 11 Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. 12 Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.' 13 Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!'

14 [i] "Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei.* Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iso AMEN!

      • Liha ei peri taivasten valtakuntaa. Liha ei kykene Jeesuksen tekoihin ja siksi on turhaa juosta omien tekojensa sankarina kohti Jumalan polttavaa katsetta.


      • Hyväjuttuonkin

        Kiitos Jarmo. Osasit kiteyttää.


      • sinettisormus1
        JarmoEklund kirjoitti:

        Liha ei peri taivasten valtakuntaa. Liha ei kykene Jeesuksen tekoihin ja siksi on turhaa juosta omien tekojensa sankarina kohti Jumalan polttavaa katsetta.

        Aamen Jarmo, me emme olemme mitään omassa lihassamme ja omassa tahdossamme, niissä tekomme ja sanamme on turhaa ja meidän tuleekin oppia kuolettamaan ne, että teot meidän kauttamme, tapahtuu Jumalan tahdon mukaisesti. Ettemme elä enää me, vaan Jeesus meissä.
        Aamen.


    • 098uo44

      Tämä suuri profeetta kyllä luottaa itseensä, kehuu omaa asemaansa!

      _________________________________________
      ”Owuor puhui ensin pitkään mainiten jälleen kaikki merkittävät ”piispat”. ”Kaikki ovat täällä... Herran mahtavassa läsnäolossa”. Taas kaikki mies- ja naispiispat pyydettiin vuorollaan lavalle. Nämä lähes 20 henkilöä tulivat asettuen riviin ja kumarsivat Owuorille (kuva).

      (Häntä siis kummarretaan kuin Jumalaa?)

      Piispojen palattua paikoilleen Owuor kertoi näyistään, erityisesti morsiusseurakunnan ja Jeesuksen ”kultaisista kihlasormuksista taivaalla”, jotka hänelle näytettiin (kuva). Owuorin mukaan hänen toimintansa on ”historian merkittävin herätys”. Hänen sanomallaan on ”erityinen maailmanlaajuinen merkitys”. Nyt ”Herra puhuu seurakunnalle”. Owuor myös viittasi tapahtumaan, kun ”Jumala tuli maan päälle mahtavassa pilvessä” hänen kokouksessaan. ”

      ( Historian merkittävin herätys, vai? Kyllä on profeetta paisunut...)

      http://www.kristitynfoorumi.fi/owuor.html
      Katso myös kuvat..

      • Oletkatkera

        098uo44
        Tämäkin palsta oli puhdas ennen sinua.


      • Oikeinosuma

        Hyvä aloitus.


      • Erotahenget

        098uo44
        Sinulle on palsta vieressä - kirjoita mitä vain. Tämä ei ole se palsta.


    • PUBLIKAANI

      En ole fariseus, sillä en maksele kirkollisveroja, enkä kymmenyksiä !

    • En tiedä toistanko asiaa, kyllästyttääkö tämä jo jotakuta ja/vai ymmärtääkö moni mutta yritän kertoa mikä on tekojen ja armon välinen mainpointti.
      Adam ja Eeva söivät kielletyn hedelmän ja Jumala tiesi mitä oli tapahtunut. Ja mitä sitten tapahtui, on se merkittävin asia koko hommassa, josta syystä Jumala heidät karkoitti. Huomaatko itse, vai kerronko lopuksi...
      Jumala huhuili häpeilevää pariskuntaa ja kysyi ensin Adamilta, miksi söit vaikka minä kielsin, johon Adam vastaa, "sinä annoit minulle tuon naisen, joka houkutteli", johon Eeva sanoo "no mutta tuo käärme tuolla puutarhassa sanoi ettei siitä kuole".
      Eli kumpikaan ei tunnustanut syntiä omaksi mokakseen, vaan jonkun muun syyksi. He eivät olleet nöyriä syntisyytensä edessä, vaan kiistivät sen.
      Tämä sama PERUSSYNTI vaivaa maitä ja se on se jää, jonka Jeesus haluaa murtaa meissä. Meidän OMAVOIMAISUUTEMME on se suurin syy ja este armontyössä ja siksi tuo publikaani oli se joka oli Jeesuksen mieleen. Hän tunnusti alamaisuutensa syntisenä ja sille minä sanon aina ison AAMENEN. Näin meidän kaikkien pitää tekojemme merkitystä lähestyä. Tehdään hyvää kyllä, niinkuin teemmekin, mutta älkää luulko että se ratkaisee meidän syntiongelmamme. Sen ratkaisee vain sen tunnustaminen Jeesukselle Kristukselle.

      • kasvua876

        Kyllästyttää se, että aina vain askarrellaan opin alkeissa! Heb 5:11-14, maitoruoan tasolla...


    • Ajatellaas asiaa näin päin maallisesta näkökulmasta. Olet kansakoulun opettaja koulussa ja oppilaasi ovat sinulle henkisessä näkökulmassa alamaiset. Silloin tällöin joku lapsista tarvitsee hieman tukiopetusta ja lapsi ymmärtää että hän ei osaa ja opettaja lempeästi haluaa auttaa.
      Sitten eräs oppilas ei osaa yhtään sen paremmin kuin muutkaan ja tarvitsisi tukiopetusta mutta ongelmana on tämän oppilaan asenne. Hän sanoo aina että hän osaa, eikä tarvitse opetusta ja joka kerta kumminkin kokeissa tulos on vitonen tai kutonen. Tämä hankala oppilas sanoo että syy oli opetuksessa ja syy oli siinä ettei koulukirjoissa ollut sitä tai tätä tietoa annettu oikein ja hän ymmärsi sen väärin mutta yhtä kaikki, koskaan tämä ei tunnusta ettei osaa.
      Tämmöinen oppilas ei anna myöskään vastakaikua myötätuntona opettajalta, vaan hän lakkaa jossain kohtaa tarjoamasta tukiopetusta. Lopulta tämmöinen oppilas joko romahtaa henkisesti ja nöyrtyy tai jää lopulta luokalle ylpeänä syytellen kaikkia muita, väittäen olevansa ihan yhtä kyvykäs ellei kyvykkäämpi kuin kukaan muu, haukkuen kanssaoppilaansa vielä lyttyyn.
      Onko tuttua?

    • yksvaan11

      Jotku kateellinen taas sen deporan kimpussa, koettaa komentaa pois palstalta. luulee, että voi olla joku komentaja täällä, vapaalla sivulla!!! Tuttua hommaa. Sokeaa, todellista farisealaisuutta. On ne muillakin omat sivut, jarmolla, piholla, ja monilla, ja silti ne täällä kirjoittaa. Mikä kumma pirun idea on, ettei joku debora muka sais kirjoittaa, Ihan niinkuin muutkin.
      Turha komentaa, ei se ihmisiä ole koskaan kumarrrellu. Jos ei haluu lukea sen tekstejä, niin ei oo pakko!!!
      Se kirjoittaA tänne, ettekä voi sitä estää. Ylläpito on tänäänkin siivonnu suuren kasan deboraa vastaan solvattuja tekstejä!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      444
      9834
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2506
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      59
      1967
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1719
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1452
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1389
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1288
    8. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      146
      1265
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      22
      1229
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe