Onko tämä reilua esimieheltä?

ärsyyntynyt

Käskee työntekijöitään siivoamaan omat jälkensä ja työpaikkaa, mutta itse ei siivoa omia jälkiään vaan jos sattuu likaamaan paikkoja omalla huolimattomuudellaan, ja joku huomauttaa asiasta hänelle, niin tiuskahtaa että "no siivoa se sitten!" ja jatkaa töitänsä...

mua ainakin kismittää tällainen...

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ykfo

      Ei ole.

    • EiNyHelvatti

      Meillä oli justiinsa vähän samnlainen tilanne..
      Töissä nyt on vielä aika rauhallista, joten ollaan siivottu turhia romuja talon nurkista pois, mitä nyt on vuosien aikana sinne nurkkiin kerätty/kerääntynyt. Eli on aika työmaa, mutta ei siinä mitään, mä otan sen työnä siinä missä muutenkin. Ja välillä on sitten tällaisia tynkäpäiviä niin kuin nytkin on.
      Ainoa ongelma oli se, kun eräässä aika isossa varastossa noin 2/3-osaa ainakin oli kahden kollegan vuosia sinne roudaamaa romua, heidän henkilökohtaista krääsäänsä. Vaatteita ym helkkarin lumppurääsyjäkin oli useampi 200 litran jätesäkillinen, jotain vapaa-ajan elektroniikkaa, lasten leluja etc. Eli mikä pointti nyt on ollut edes alkujaan niitä ruveta haalimaan työmaalle...? Vissiin ei ole raaskittu/ollut varaa viedä kaatikselle...
      Toinen näistä kollegoista on ylentynyt vielä esimieheksi, niin hän meinasi, että mä ja 2 muuta työkaveria siivotaan se varasto hänenkin rojustaan ja hän itse touhuaa muita töitä, vaikka meidän työnataja oli kuulemma sanonut näille kahdelle sankarille, että hoidatte itse tavaranne pois talosta kun ootte ne sinne tuoneetkin. Ja niin, ettei talolle tulisi ainakaan mitään kovin suurta vaivaa/kuluja siitä siivouksesta. Eli heidän olisi kuulunut hoitaa nämä rojunsa käytännössä omalla vapaa-ajalaan pois.
      Nää kaksi muuta määrättyä aloittivat ko siivouksen, vaikka eivät aluksi meinanneet ja mä taasen kieltäydyin koko hommasta heti kättelyssä. Sanoin, että kyllä mä talon tavarat hoidan pois, mutta en kenenkään yksityistä omaisuutta, kun sellainen ei taas kuulu mun toimenkuvaan.
      Tää tuotantopäällikkö viimeiseen asti kyllä yritti pistää mutkin siivoamaan omat henk.koht. sotkunsa sieltä pois, mutta eipä onnistunut siinä. Tein sitten loppupäivän ihan oikeita hommia sitten, jotka nyt kuuluvatkin talon toimintaan.
      Työnantaja kyllä sanoi, etten ole tehnyt mitään väärää, kun nämä heidän tavaransa ei mulle kuulukaan, mutta jotenkin veemäinen tunne nämä talon henkilökemiatkin tuntien, että kyllä tästä hyvästä tulee paskaa niskaan vielä jossain vaiheessa.. Vaikka tosiaan pääpomo sanoi, ettei huolta, kun tosiaan jysyin, että tienasinko mä tällä kieltäytymisellä nyt virallisia sanktioita niskaani ja missä määrin? Ja pari muutakin työkaveria kyllä sanoi myös, että olin oikeassa kieltäytyessäni tästä nakista.
      Mutta olisko kenelläkään kertoa omista kokemuksista ja oliko tuo nyt oikein, etten suostunut työajalla siivoamaan talon varastotiloja työkavereiden omista tavaroista? Vielä kun kuitenkin ovat itsekin talossa paikalla.
      Kun periaatteessahan tämä esimieheni voi tehdä tästä numeron, että olen kieltäytynyt määrätyistä työtehtävistä, jos hän nyt haluaa olla veemäinen(vaikka hän ei olekaan se isoin pomo talossa). Tosin jos se siihen menee, niin tappelen takaisin vetoamalla, että hän on käyttänyt esimies-asemaansa väärin, kun hän on määrännyt alaisiaan tekemään hänelle itselleen kuuluvia, henkilökohtaisia asioitaan työajalla.
      Meillä on kyllä muutenkin ollut henkilökemiat päin peetä, olivat jo silloin kun tulin taloon, eli en ole kyllä itse niitä aiheuttanut.
      Se on ihan "normikäytöstä" täällä, että kotiongelmatkin tuodaan töihin ja kaadetaan työkavereiden niskaan ja heitä yritetään saada jopa ottamaan niistä vastuuta.
      Itsekin mun olisi pitänyt ottaa erään kollegan parisuhdesotkut hoitaakseni, maksella työkavereiden autoharrastuksia ym(ja puhutaan kuitenkin useamaasta tonnista) jne. Ja kun en ole sitten edes kiinnostunut mistään näistä, niin kohtelu on ollut todellakin ala-arvoista näiden vuosien aikana. Välillä tuntuu, että yrittävät oikein savustaa mua firmasta ulos. Ja kyllähän sitä on uhiteltu suoraankin. Mesottu kahden kesken päin naamaa, että "Olen alkanut hoitamaan asioita niin, että sulle tulee lähtö talosta", "Kyllä sitä täytyy työkavereista huolehtia vapallakin, jos työnsä meinaa säilyttää", pari esimerkkiä mainitakseni.
      Mutta tosiaan, en sentäs rikkonut mitään lakia, kun kieltäydyin siivoamasta esimiehen omia tavaroita firman tiloista pois, vaan vaadin että siivoaa ne itse, kun kerta on talossa paikallakin ja tuonutkin ne sinne itse?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe