SDP: PUOLET työttömistä ORJIKSi

ÄläÄänestäSDPtä

Pelkkä talouden alamäen taittuminen ei suomalaisen työttömyyden talttuttamiseen enää työministeri Lauri SDP-SAK Ihalaisen Ihalaisen mukaan auta.

Ihalainen sanoi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että PUOLET Suomen työttömistä on nyt ihmisiä, joita on hyvin vaikea työllistää.

- Puolet meidän kaikista työttömistä on nyt vaikeimmin työllistettäviä. 101 000 yli vuoden työttömättä ollutta, toistuvaistyöttömiä, ja ihmisiä, jotka on ollut meidän toimenpiteissä. Nytkin on 120 000 ihmistä työllisyys- ja kouluttautumistoimenpiteiden piirissä, Ihalainen laskee.

- Nämä ihmiset – vaikka työpaikkoja avautuu ja vienti lähtee vetämään sekä investoinnit alkaa liikkumaan – niin ilman "kuntoutusta" siis ORJATYÖTÄ he eivät selviä työmarkkinoille, työministeri Lauri SDP-SAK Ihalainen ennustaa.

Muistakaa tämä kun äänestätte tulevissa vaaleissa.

Jos haluatte ilmaisORJIKSI DEMAREIDEN orjatyöpajoille, niin äänestäkää ihmeessä demareita??

57

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin-onon

      Mikäli taas haluatte että työttömyyskorvausaika puolitetaan ja lisäpäivät lopetetaan ikääntyneiltä ja työikaaa lisätään, eläkkeet jäädytetään, niin äänestäkää kokoomusta.
      Kokoomus ajaa härskisti leikkauksia työttömyysturvaan, SDP ja Vasemmisto puolustavat työttömyysturvaa, ainoa vaihtoehto on äänestää SDP, näin saadaan Kokoomus taakse, muuten täällä on kansa kaduilla kerjäämässä kun toimeentulo viedään ja Kokoomus haluaa rikkaille verohelpotuksia.

      • tässäratkaisu

        "Kokoomus ajaa härskisti leikkauksia työttömyysturvaan, SDP ja Vasemmisto puolustavat työttömyysturvaa, ainoa vaihtoehto on äänestää SDP,"

        Huom. SDP puolustaa kiltisti sanottuna "vastikkeellista työttömyysturvaa", ja haluaa laajentaa sitä entisestään - joka oikeasti käytännössä tarkoittaa sitä, että SDP haluaa työttömät töihin ilman työsopimusta ja palkkaa, tai vaihtoehtoisesti leikata toimeentulotukea -40%. En nyt kyllä näe miten tämä on työttömyysturvan puolustamista. Vasurit ovat enemmänkin oikealla asialla tässä suhteessa.

        "Mikäli taas haluatte että työttömyyskorvausaika puolitetaan [...] niin äänestäkää kokoomusta"

        Puhunet "ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta", et peruspäivärahasta tai työmarkkinatuesta. Tässähän ei leikata siis kaikkein heikko-osaisimmilta työttömiltä, vaan niiltä jotka saavat suurempaa tukea kun ovat olleet hyväpalkkaisessa vakituisessa työssä. Huono ratkaisu silti.

        TÄSSÄ RATKAISU:

        ÄLKÄÄ ÄÄNESTÄKÖ KUMPAAKAAN: SDP:TÄ TAI KOKOOMUSTA. On paljon puolueita jotka eivät halua leikata työttömyysturvaa, tai vastikkeellistaa minimiturvaa ja pakottaa ihmisiä sanktioiden uhalla ilmaistöihin ilman työsopimuksen ehtoja ja palkkaa. Tässä vaihtoehtoja: Vasemmistoliitto, Itsenäisyyspuolue, Muutos2011, jopa Vihreät, jos sietää sitä hihhulointia muissa asioissa. Jopa Keskusta tai Perussuomalaiset on parempi vaihtoehto tässä suhteessa.


      • Otahuomioon

        Vasemmistoliitto, vihreät, keskusta ovat hallituksessa kannattaneet näitä orjuuttamisia.


    • äänestän_jos_jaksan

      Vihreiltä saatte kansalaispalkan. Lisäksi on päätetty kuulema parantaa ihmisten sosiaalisia työoloja - eli työn jakautumista ihmisten kesken. Kaikille siis palkka, jolla saa puuroa lautaselle ja massu täynnä on mukava rientää päivän rientoihin!

      • SuomalaisetEnsin

        Vihreät haluavat edelleen LAHJOITTAA suomalaisten rahat muille maille, kuten vihreiden pj Ville Niinistö eilisessä tentissä kertoi suoraan.

        Persut käyttäisivät nekin raha suomalaisten hyväksi.

        SOSSU: Suomen vuoden 2013 toimeentulotuen bruttomenot olivat koko maassa yhteensä vain 736,3 miljoonaa euroa.

        KEHITYSAPU:
        Suomen varsinainen kehitysyhteistyö 879,4 miljoonaa euroa
        muu julkinen kehitysyhteistyö 238,9 miljoonaa euroa
        yhteensä 1118 miljoonaa euroa

        1.118.000.000 euroa JOKA vuosi MUILLE MAILLE vierahille!
        Suomalaisköyhille vain 736.300.000 e.

        Siis PALJON VÄHEMMÄN kuin mitä me LAHJOITAMME KEHITYSapuna muille maille!

        Jolle Suomella ole muka varaa pitää huolta OMISTA köyhistään, niin miten voi olla varaa ottaa LISÄÄ VELKAA joka ANTAA MUILLE?!

        Niin kauankuin päättäjät EIvät suostu lopettamaan kehitysapua, on turha valittaa SUOMALAISIIN tehtävistä investoinneista!

        Suomalaisille maksatut tuet eivät ole kuluja vaan investointeja, Niillä pidetään Suomen pyörät pyörimässä ja lisätään kulutusta. Suomessa sossutuella taatusti ostetaan Suomesta ruokaa, palveluita ja tavaroita, joka omalta osaltaan auttaa työllistämään suomalaisia.

        Afrikkalaiset eivät osta mitään Suomesta niillä MILJARDEILLA joita sinne pohjattomaan kuiluun kaadamme?!


      • tai_sitten_ei_ehkä

        Pakko laittaa.. vai meinasitko itse mennä poimimaan banaanisi? Sitä kutsutaan kehitystueksi, koska se kehittää pääasiassa suomalaisten vatsoja.


      • KehitysapuLOPETETTAVA
        tai_sitten_ei_ehkä kirjoitti:

        Pakko laittaa.. vai meinasitko itse mennä poimimaan banaanisi? Sitä kutsutaan kehitystueksi, koska se kehittää pääasiassa suomalaisten vatsoja.

        Mehän maksetaan niistä banaaneista käypä kaupallinen hinta.

        Miks suomalaisten pitäis maksaa niille vielä sen lisäks pitkälle toista MILJARDI JOKA VUOSI?

        Ei kukaan hullukaan tollasia summia LAHJOTA (paitsi Suomen hallitus).


      • hghbujh

    • PerustuloPelastaa

      Miksi SDP vastustaa perustuloa?

      YLE: Valtaosa eduskuntaehdokkaista kannattaa perustuloon siirtymistä!

      Lähes kaksi kolmasosaa Ylen Vaalikoneeseen vastanneista eduskuntavaaliehdokkaista kannattaa nykyisen sosiaaliturvan vähimmäistason korvaamista perustulolla.

      Enemmistö keskustan vaaliehdokkaista on kansalaispalkan kannalla.

      Etenkin vihreiden (puolesta 99 prosenttia), vasemmistoliiton (95 prosenttia) ja keskustan (83 prosenttia) ehdokkaat. Perussuomalaisten ehdokkaista sitä kannatti 57 prosenttia ja RKP:laisista 53 prosenttia.

      Perustulon vastustus on kovinta demareissa. Perustuloa vastustivat enemmistö SDP:n yli 80 prosenttia!

      Mikseivät demarit halua että ihmiset voivat työllistyä omalla työllään?

      Miksi demarit haluavat ihan välttämättä että ihmisten on pakko mennä ORJAhommin kartuttamaan MUIDEN varallisuutta, ilman että itse saa siitä mitään?

      Miten demarit perustelevat tälläisen RIISTON?

      ORJAtyöläisen selkänahasta saadaan revittyä valtava liikevaihto. Jotkut orjatyöpajat repivät orjistaan jopa monen MILJOONAN liikevaihdon, eikä tästä summasta riitä senttiäkään niille jotka sen työn oikeasti tekevät!

      http://sakutimonen.com/tag/molkky/

      Herätkää nyt viimein ja valitkaa oikein kun äänestätte.

      Koittakaa ymmärtää että kun markkinoilla on lähes puoli MILJOONAA TYÖTÖNTÄ jotka joutuvat tekemään ILMAIStöitä, niin miksi ihmeessä kukaan maksaisi teillekään palkkaa?

      Ei mikään yritys joka maksaa työntekijöilleen palkkaa, voi kilpailla sellaisten kanssa jotka saavat työntekijänsä, ei vain ilmaiseksi, vaan veronmaksajat maksavat jopa 50 e/pv/orja orjuuttajille.

    • VastaakoSDP

      SDP hermostui tästä aiheesta ja esitti perustelemattomia väitteitä.

      Kunnioitettava SDP/Tiedotus. Voisitteko tarkentaa väitettänne:

      > Kuntoutuksella ei tarkoitus riistää ihmisiä ilmaistyöhön, vaan mahdollistaa pääsy työnsyrjään ja lopulta aivan normaalisti työmarkkinoille. <

      Miten moni on päässyt oikeisiin palkallisiin töihin "kuntouttavan" pakko.sos.palvelunne eli orjatyön kautta?

      Vaikka tarkoituksenne ei ehkä olisikaan RIISTÄÄ työttömiä, niin erittäin moni kokee asian siten ja sitä se käytännössä on. Miten selitätte orjana olleiden kokemukset orjuutuksesta?

      Pahinta on ettei orjatyö ole oikeaa työtä, vaan sehän on, kuten Räty sanoi, pakollista sosiaalipalvelua. Miten se että joutuu vasten tahtoaan pakolliseen sossupalveluun auttaisi oikeisiin töihin pääsemistä?

      http://sakutimonen.com/uuninpankkopoika.byethost31.com/wp/wp-content/uploads/2014/11/1507016_1496391800627889_6849110763391439737_n.jpg

      "Eikö Ihalainen tiedä, että sen kuntouttavan työn jälkeen sen työttömän työllistäminen vasta vaikeaa onkin. Siellä CV:ssä kun lukee maininta kuntouttavasta niin sehän onkin sitten siinä. Työnantajat kun välttelevät viimeiseen asti näitä kuntoutettavia. Sehän jo nimenä antaa kuvan täysin työllistämiskelvottomasta ihmisrukasta jolla ei ole mitään kykyjä tehdä mitään kunnollista työtä."

      Orja1 kertoo: "Olen tehnyt 15 vuotta työkokeiluja ja aina on luvattu että kohta pääsee koeajalle työsopimuksella. Palkkatöitä ei kuitenkaan ikinä ole tippunut vaan aina on laskettu pois työkokeilun päätteeksi ja ovat ottaneet uuden orjan"

      Orja2 kertoo: "Varmaan n 6 vuotta olin kaikenlaisissa työkokeiluissa ja kuntouttavissa työharjoitteluissa vuosien aikana, sama asia ne ovat." eikä silti päässyt oikeisiin palkallisiin töihin.

      Orja3 kertoo: "kolme vuotta kertyy työharjoitteluita,palkattomia sekä työkokeiluja. Ainakaan mulle näistä mistään ei ole tullut palkkatyötä. Näistä kaikista viisastuneena alan pitämään matalaa profiilia,harkitsen omaa elinkeinotoimintaa."

      Missä on ne työttömät jotka orjuutuksen avulla pääsivät oikeisiin palkkatöihin?

      Ai niin olihan uutississa yksi nuori joka oli ollut työpajalla orjana ja nyt pääsi itse orjuuttamaan muita sinne samaiselle orjatyöpajalle. Sekö on ratkaisu työttömyyteen? Kaikki työpajaorjat rupeavat itse orjuuttamaan muita työttömiä? Tämähän kuulostaa keskitysleirien Kapo toiminnalta.

    • VastaakoSDP

      Kunnioitettava SDP/Tiedotus. Voisitteko lisäksi tarkentaa väitettänne:

      > Ihalaisen väitteet vaikeasti työllistyvistä perustuvat tutkittuun tietoon.<

      Mitkä Ihalaisen väitteet? Tämäkö "puolet kaikista työttömistä on vaikeimmin työllistettäviä"?

      Vai tämä "Nämä ihmiset – vaikka työpaikkoja avautuu ja vienti lähtee vetämään sekä investoinnit alkaa liikkumaan – niin ilman "kuntoutusta" (lue ORJATYÖTÄ) he eivät selviä työmarkkinoille"?

      DEMARIT väittävät siis että pelkästään se että joku on ollut 6kk/12kk työttömänä riittää tekemään henkilöstä kuntoutettavassa kunnossa olevan ja että näitä "kuntoutettavia" on jo puolet kaikista työttömistä?

      Kohta vieläkin enemmän koska jatkuvasti tulee lisää ihmisiä jotka ovat olleet yli 6kk/12 kk työttöminä.

      DEMARIT siis väittävät etteivät yli 6kk/12kk työttömänä olleet voi saada oikeita palkallisiä töitä ilman ORJUUTUKSEN kuntouttavaa vaikutusta? Ei vaikka työpaikkoja olisikin (mitä nyt ei siis ole).

      Mihin tutkittuun tietoon nämä väitteenne perustuvat? Voisitteko linkittää tai kopioida kyseisen tutkimustiedon olennaiset kohdat?

      Onhan se tietysti harmillista demareiden kannalta että nykypäivän kansalaiset eivät enää pureksimatta niele jokaista norsunluutornista annettua väitettä, mutta jos haluatte että väitteitänne uskotaan teidän on oltava uskottavia.

      Enää ei riitä että hokee "vienti vetoinen kasvu" jollei sille ole mitään perusteita.

      Haluaisinkin kovasti kuulla mitä demareiden Antti Rinteen mantran lailla hokema "vienti vetoinen kasvu" käytännössä tarkoittaa? Pelkäämpä että se on utopiaa joka ei tule toteutumaan koska mitä muka Suomessa näillä kustannuksilla ja palkoilla voidaan tehdä jota joku maailmalla halua ostaa?

      Demarit ovat omalla toiminnallaan ajaneet työpaikat pois Suomesta ja tehneet suomalaisista työttömiä. Nyt demarit haluavat orjuuttaa nämä työttömät?

      Onko tämä oikeaa politiikkaa? Te äänestäjät päätätte sen tulevissa vaaleissa.

      Jo edellis vaaleissa nähtiin ettei Suomen kansa enää usko demareiden juttuihin. Aika on ajanut teidän änkyröintinne ohitse.

    • SDPhaluaaMAMUJA

      Antti Rinne Yle Newsille: Suomeen tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa!?

      SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne sanoo Yleisradion englanninkielisten uutisten Yle Newsin haastattelussa, että Suomeen tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa.

      Demarit on joka vaalien alla lupaillut 100.000 uutta työpaikkaa, mutteivät ne kertoneet että kyseessä olikin ORJAtyöpajapaikat joista ei saa oikeaa palkkaa, niistä ei kerry eläkettä, eikä ne edes ole oikeaa työtä vaan sossun pakkopalvelua.

      Haluaako demarit lisää mamuja orjatöihin vai onko niiden tarkoituksena antaa oikeat palkkatyöpaikat mamuille jotta suomalaiset joutuvat orjatöihin?

      • MitenVientiVetämään

        Keskustan Antti Rantakangas kertoi että julkistetut tilastot kertovat työttömyyden olevan pahimmillaan 16 vuoteen.

        Lauri Ihalainen (sdp): Se on totta, että meillä on 363 000 työtöntä, meidän tilastojemme mukaan, ja työttömyysaste 8,8 prosenttia, meidän tilastojemme mukaan vielä korkeampi. (10,1%)

        Seppo Kääriäinen (kesk): Tämä keskustelu alkoi siitä, että Suomen työttömyys on todellakin pahentunut, ja olemme nyt pahimmassa jamassa 16 vuoteen. Tarvitaan pari sataa tuhatta uutta lisätyöpaikkaa, jotta voitaisiin monia muita ongelmia ratkaista,

        Antti Rinne (sdp): Euroopasta on hävinnyt 3,8 miljoonaa teollista työpaikkaa. Tämä kertoo sen, että meillä on iso rakennemuutos globaalissa taloudessa tapahtumassa. (Miksi demarit silti lupaavat ennen joka vaaleja 100.000 uutta työpaikkaa vaikkei ne ole minään vaalikautena pitäneet lupauksiaan? Päinvastoin on tullut yli 100.000 työtöntä lisää entisten lisäksi)

        Lauri Ihalainen (sdp): 1,2 prosentin talouskasvu ei tule tulevalla vaalikaudella riittämään hoitamaan työllisyyttä, ja sen takia tarvitaan myös näitä kohdennettuja toimenpiteitä (työttömien orjuutusta). Tärkein on se, että puolet kaikista työttömistä on vaikeimmin työllistettäviä.

        Mauri Pekkarinen (kesk): Ministeri Rinne että ministeri Ihalainen, mitä kertovat ne tilastot, jotka teidän, arvoisa työministeri, ministeriöstänne on kerrottu: 363 000 työtöntä. Lisäksi erilaisten toimenpiteitten alla yli 100 000 ihmistä. Lähes puoli miljoonaa ihmistä on ilman varsinaista normaalia työtä. Mihin toimiin te lupaatte ryhtyä, jotta tämä kehitys, kuukaudesta toiseen entistä syvempi työttömyys - työllisyysaste laskee kaiken aikaa - katkaistaan ja kasvu saadaan liikkeelle, koska ilman kasvua Suomi ei tästä nouse?

        Lauri Ihalainen (sd): Tämä marssi on aika pitkä. Se on totta, että meillä on 363 000 työtöntä. Ei tässä ole mitään oikotietä. Meidän pitää saada parempaa taloudellista kasvua, ja se taas edellyttää sitä, että me saamme viennin parempaan vetoon, me saamme investointeja tähän maahan, me pidämme osaamisesta huolta. (Ongelma onkin ettei kukaan kerro miten se tapahtuu? Miten vienti saadaan vetämään kun kukaan maailmalla ei halua ostaa Suomessa tehtyjä kalliita tuotteita? Kaikki muut tekevät vastaavia puolet halvemmalla)


    • DemarienOrjana

      Kiitos demareiden valtiovarainministeri Antti Rinteen, työministeri Lauri Ihalaisen ja ex-työministeri Filatovin "Työtön painaa viisipäivästä työviikkoa ilman palkkaa, sitten leipäjonoon". Onko tämä oikein demarit?

      Työttömät tekevät alihankintana oikeita töitä kahdelle yritykselle. Työttömät eivät saa palkkaa, vaan korvaus menee työttömien yhdistykselle, kertoo Yle.

      Työtön Juha Nieminen tekee viisi päivää viikossa "kuntouttavaa" ORJAtyötä työpajalla Duuniparkissa. Nieminen työskentelee viitenä päivänä viikossa ilman palkkaa!

      Yritykset maksavat työstä mutta rahat menee työkeskukselle eikä varsinaisen työntekijöille.

      "Ei se ole oikein, että yritys hyötyy ja mä en saa palkkaa", Nieminen sanoo Ylelle.

      Niemiselle jää kuukaudessa käteen ruokaa ja muita menoja varten noin 130 euroa.

      "Leipäjono on tullut tutuksi aina tiistaisin ja perjantaisin", hän kertoo Ylelle.

      Tälläisenkö Suomen te haluatte? Demarit haluavat ja ovat tälläisen systeemin luoneet Suomeen. Muistakaa tämä kun menette äänestämään!!

      http://www.talouselama.fi/uutiset/elamaa nykysuomessa yle tyoton painaa viisipaivasta tyoviikkoa ilman palkkaa sitten leipajonoon/a2277350

      • DemareidenORJANA

        Miten suhtaudutte kun te tai teidän läheisenne olette 1 vuoden työttömyyden jälkeen samassa tilassa?

        Raadatte ensin 24 kk orjana 8 tuntia päivässä 5 päivänä viikossa 40 tuntia viikossa 172 tuntia kuukaudessa 1840 tuntia vuodessa, 3680 tuntia parissa vuodessa ilmaiseksi?

        Sitten sitä ketjutetaan niin että se on heti perään seuraavat 24 kk, jne. Monet ovat oleet orjina jo toista kymmentä vuotta.

        Toiset saavat raatamisestaan sentään ihan oikeaa palkkaa, josta kertyy eläkettä, ansiosidonnaista ja muuta sos.turvaa kuten sairaus- ja äitiyspäivärahaa.

        Orjuutetuille vuosikymmenten työstä EI kerry mitään! Jos he joskus pääsevät pois orjan osastaan, he ovat edelleen pitkäaikaistyöttömiä vuosien kokopäiväsestä työn teosta huolimatta.

        Miten DEMARIT ovat voineet luoda tehdä tälläisen orjuutus järjestelmän?

        Eikö demareiden nimenomaan pitänyt olla työväestön puolella eikä sitä vastaan?


      • OrjuutusRikollista

        ”Alipalkkaus on laillistettua rikollisuutta” kirjottaa KansanLehti.

        82 prosenttia suomalaisista kannattaa alipalkkauksen kriminalisoimista. Tämä selviää TNS Gallupin Palvelualojen ammattiliitto PAMille tekemästä kyselystä.

        Kuinkahan moni kannattaisi TÄYSIN PALKATOMAN PAKKOTYÖN kriminalisointia?

        - On selvää, että alipalkkauksesta kilpailuetua hakevat yritykset vääristävät markkinoita ja vaikeuttavat rehellisten yritysten toimintaa, toteaa PAMin varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen.

        – Alipalkkaus on laillistettua rikollisuutta, mikäli palkasta varastamista ei saada myös lakiin rikolliseksi toiminnaksi. Suomalaiset ovat nyt antaneet tukensa kriminalisoimiselle, Julkunen puuskahtaa.

        Alipalkkauksella tarkoitetaan tilanteita, joissa maksetaan työntekijälle alan työehtosopimuksen määräykset alittavaa palkkaa.

        Valtaosa suomalaisista tuomitsisi maksaja tässä tapauksessa rikoksesta.

        Miksi siitä huolimatta sallitaan kokonaan ilman palkkaa vuosia tehtävä orjatyö?


      • TYÖESTÄÄSYRJÄYTY

        He saavat palkaksi KULLANARVOISTA TYÖKOKEMUSTA!!! Ilman sitä on ihan turha edes yrittää palkkatöihin. Sitäpaitsi on vain hyvä asia, että työttömät pidetään työn ja terveen elämänrytmin syrjässä kiinni sen sijaan, että heidät jätetään syrjäytymään kotiinsa ilman työtä.


      • sossupummi-

        Taitaa loput rahat mennä kaljaan ja tupakkaan. Mulle jää pakollisten kulujen jälkeen 400 euroa ruokaan.Olin vuosia kuntouttavassa ja työkokeiluissa. Mitä mä hyödyin, kukaan ei mua ole palkannut. Kuntouttava työ ei ole mikään työkokemus jota joku arvostaisi. Menkää vaan oikeille työnantajille kertomaan että olet ollut pari vuotta kuntouttavassa töissä, ne luulee työtöntä alkoholistiksi ja ties miksi. Ei varmaan tule töitä vaikka olisi 20 vuotta kuntouttavissa.


    • ÖKYdemariPalkat

      Kuusihenkinen suomalaisperhe elää tonnilla kuussa!

      Valkosen perheen jäsenistä tuntuu siltä, kuin he olisivat pohjasakkaa.

      Köyhyystutkija Jouko Karjalainen arvioi, että nykyinen taantuma on raskaampi kuin 1990-luvulla Suomea ravisuttanut lama, ja se on luonut toivottomuutta enemmän kuin aikaisemmin.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032819435717_uu.shtml

      Miksei tälläisenä toivottumuuden aikana ÖKYpalkkaa saavat SDP ministerit LauriSAK-Iihalainen joka saa 250.000 euron vuosipalkkaa eli reilusti yli 20.000 euroa joka kuukausi sekä toiseksi eniten tienaava ministeri Antti Rinne joka saa (SDP-Ihalaisen jälkeen) n. 220.000 e/vuosi, ajattele yhtään niitä jotka saavat vain 290 e - 485,50 e/kk?

      Miksi niiltä jotka muutenkin saavat vähän ÖKYpalkkaiset demariministeri haluavat viedä sen vähänsenkin tulon pois?

      Onko yli 20.000 e/kk saava niin paljon tärkeämpi ihminen kuin se joka joutuu tulemaan toimeen vain 485,50 e/kk että sen pienituloisen pitää luopua vähästäänkin jotta ÖKYpalkkaiset poliitikot saavat entisestään lisää?

      1 Lauri Ihalainen 20.000 <> 40 ihmistä toimeentulotuella 8 h/pv 40 h/vk töitä 485,50 e/kk

      Miksi Suomen kansa äänestää tälläisiä poliitikkoja?

      Kuinka moni suomalaistyötön joutuu maksamaan 20% veroa pienestä työmarkkinatuestaan, jotta siitä saadaan maksettua ökypoliitikkojen palkat? Voisiko joku laskea kiitos?

    • PerustuloPerustili

      Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja ajatushautomo e2:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa, lähes kaikki keskustelijat kannattivat kansalaisen perustuloa tai perustiliä kansalaisille.

      Paitsi demareiden ex-työministeri Filatovi, joka uskoo, että moni jättäisi ottamatta työn vastaan perustulon turvin.

      Miksi demarit vastustavat perustuloa viimeiseen asti? Miksi demarit kannattavat nykyistä passivoivaa työttömyystukea, joka aiheuttaa sen ettei voi tehdä edes jotain lyhytaikaisia töitä jotta saisi edes vähän lisätuloja? Koska jos tekee jotain, menettää heti kaikki.

      Suojaosakaan ei auta mitään koska jos teet vaikka 1 päivä töitä, joudut elämään sillä palkalla jopa 3-4 kk eli sen ajan kun työkkäri ja Kela ihmetelevät kuinka paljon sait palkkaa siitä päivän työstä. Kaikki tuet nimittän katkaistaan käsittelyn ajaksi.

      Eikö olisi parempi että olisi AKTIVOIVA PERUSTULO jotta tietää että saa joka tapauksessa sen ja sen lisäksi saa tehä niin paljon töitä kun vaan jostain saa. Eikä menettäisi perustuloaan eikä tarvitsisi tapella byrogratian kanssa.

      Tälläinen systeemi säästäisi valtavasti veronmaksajien rahoja, kun työkkärin ja Kelan muijien ei tarvitsisi kytätä saako joku tehdä jotain vai ei.

      Perustulo perustililtä voisi nostaa n. 630 euroa kuukaudessa (vihreiden kuukausipotti olisi vain 560 euroa).

      Kokoomus ehdottaa 20 000 euron pottia, josta kuukausittain voisi nostaa 400 euroa eli perustulon kesto olisi 50 kuukautta?

      - Perustili voisi olla turvana esimerkiksi yritystä perustettaessa, jolloin saataisiin työllisyysaste nousuun, kokoomuksen Lepomäki ehdottaa.

      Kannatatteko perustili perustuloa? Jos kannatatte älkää äänestäkö demareita!

    • DemariToveriFilatovi

      Demareiden Ihalaisen mukaan Suomessa ei olla havahduttu siihen, että kaikista työttömistä puolet eli noin 180 000 ihmistä on jo vaikeammin työllistettäviä. He ovat Ihalaisen mukaan niin pitkäaikais- kuin toistuvaistyöttömiä sekä työllisyystoimenpiteiden piirissä turhaan olleita.

      - Työttömyydessä on kehittymässä aikapommi. Vaikka vienti lähtee vetämään ja talous piristymään, näiden ihmisten työllistyminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii tuekseen työkykyä, kuntoutusta, sosiaalipalvelua ja koulutusta koskevia toimia", Ihalainen sanoo Hesarissa.

      Työministeri Ihalainen kehui työttömien "auttamiseksi" säädettyjä lakeja, jotka astuvat voimaan tämän vuoden alusta. Eli PAKKO-ORJUUS 6 kk /12 kk työttömänä olleille?!

      Uusi palveluverkosto, MoPA (ex-TYP) jossa kunta, Te-toimisto ja Kela tekevät yhteistyötä työttömän tilanteen kartoittamiseksi. Käytännössä "kuntouttavaan" eli orjuuteen pakottamista.

      DemariToveriFilatovi (ex-työministeri) haluaa työttömät orjiksi kunnan ja valtion hommiin:

      "Meillä on paljon esimerkiksi vanhainkodeissa sellaista työtä, jota melkein kuka tahansa osaa tehdä. Se tarkoittaa ihmisten hyvinvoinnin edistämistä, hyvin avustavia tehtäviä. Tällä hetkellä ne asiat jäävät tekemättä, jos läheiset eivät niitä hoida", Filatov sanoo.

      "Työllistämistuet olisivat pitkäkestoisempia joidenkin kohdalla. Kyseeseen voisi tulla pysyvä työmarkkinatuen tasoinen tuki, jolla osatyökykyinen ihminen voisi tehdä avustavia tehtäviä", Filatov sanoo.

      Eli demarit haluavat että enää EI makseta tessin mukaista palkkaa vaan kokopäivä töitä tehdään 524,80 eurolla kuussa?!

      Mitä helvettiä!?! Eikös demareiden pitänyt olla duunareiden puolella? Demarithan ovat aina vaatineet työnantajia maksamaan vähintään tes-palkan ja nyt ne itse romuttaa sen?!

    • Kestävyysvaje

      > Demarit lupasivat ennen viime vaaleja 100000 uutta työpaikkaa vähän niin kuin aina ennen vaaleja. (tulikin 100.000 pitkäaikastyötöntä) Onko Suomessa vieä joku joka uskoo demarien politiikan olevan ratkaisu työttömyyteen? Nämä jatkuvat veronkorotukset ja julkisen sektorin kasvattamiset ovat aiheuttaneet Suomen kaikki ongelmat ja ne kaikki on tehty demarien aikana. <

      Suomessa on n. 700.000 valtion ja kunnan virkamiestä joiden palkat maksetaan veronmaksajien pussista. Kun tähän lisää puolimiljoonaa työtöntä niin herää kysymys että kuka tuottaa näiden kaikkien palkat?

      Koska aivan yhtälailla kun työttömät on ns. "sossupummeja jotka elää veronmaksajien pussista", nämä 700.000 valtion ja kunnan virkamiestä elää veronmaksajien pussista.

      Raha näiden palkan maksuihin tulee niiltä työntekijöiltä jotka oikeasti tekevät jotain tuotteita tai palveluja joita joku muualla ostaa sekä sellaisten yritysten veroista.

      Kuinka paljon (tai vähän) meillä enää on jäljellä sellaisia? Nokian ja paperitehtaiden mentyä aikas vähän?

      Kuinka moni elättää nämä 1.200.000 valtion ja kunnan virkamiestä työtöntä?

      Työllisiä oli vuoden 2015 helmikuussa 2 392 000, mikä oli 13 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

      Työllisten määrä väheni yksityisellä sektorilla ja kasvoi julkisella sektorilla.

      1.660.000 töissä olevaa elättää työtuloveroillaan 1.200.000 valtion ja kunnan virkamiestä työtöntä? Miten tämä on mahdollista? Onko tämä se kuuluisa kestävyysvaje?

    • MILJOONIAorjilla

      >Ei työpaikkoja ole niin paljon että jokainen työtön läheskään joutuu mihinkään orjatyöhön.<

      Eihän "kuntouttava" orjatyö työpaikkoja vaadi, koska sehän EI ole työtä vaan sossun PAKKOpalvelua.

      Työtön joka joutuu TYPiin/MoPaan saa vastentahtoisestkin, sossulta kuntoutus ja valmennuspalvelua eli työtön on sossun asiakas.

      Tottakai orjuutuspaikkoja löytyy vaikka kaikkille työttömille (500.000) koska tän palvelun tarjoaja eli orjuuttaja SAA veronmaksajilta joka päivä joka orjasta 10-50 e.

      Kuvitteletko tosiaan että kun orjuuttajille maksetaan siitä että orjuuttavat työttömiä, ne ei ottais niitä rahoja? Tottakai ne ottaa koska ne ei voi muutakun voittaa!

      Ensin orjuuttaja saa keskimäärin 20 e/pv/orja = 430 e/orja/kk eli jos orjia on vaikkapa 100 saa puhtaana käteen jo 43.000 euroa JOKA KUUKAUSI! Vuodessa siis YLI puoli MILJOONAA!!!

      Kuka hullu muka kieltäytyisi ottamasta orjia joilla saa tuon puolen MILJOONAN LISÄKSI teetättää niin paljon orjahommia kuin sielu sietää, ja sietäähän se.

      Yksi orja tekee 8 tuntia päivässa, 40 tuntia viikossa, 172 tuntia kuukaudessa, 1840 tuntia vuodessa. Kun näitä orjia on 100, niillä voi teetättää laskutettavaa alihankinta työtä 184.000 vuodessa.

      184.000 * 50 e/h = 9.200.000 euroa

      100 orjasta saa siis vuodessa

      1) 4.300.000

      2) 9.200.000

      Yht. 13.500.000 euroa

      100 orjaa = 13,5 Meuroa!!!

      Kuka vielä väittää etteikö työttömyys olisi kannattavaa? Totta kai se on kannattavaa ORJUUTTAJILLE.

      • hullujaolette

        Kuka hullu tekee 8 tuntia päivässä 9 euron päivä palkalla. 4 tuntia on minimi, muuhun ei pidä suostua ja siitä 4 tunnista 2 tuntia korkeintaan menee työhön ja 2 tuntia kahvitaukoihin ja ruokatuntiin. Minä en ikinä suostuisi 8 tunnin päiviin koska siitä ei ole mitään hyötyä.


    • dfsgdfsgsfh
      • sossupummi-

        "Ilmoitin työvoimatoimistoon, että olen viikon ulkomailla, jotta he eivät sillä aikaa laittaisi työharjoittelupaikkoja. Heillä oli tapana laittaa aika ajoin minulle työharjoittelupaikkoja jotka minun oli pakko ottaa vastaan tai muuten he laittaisivat karenssin, Mira muistelee."

        Minulle ei ole 20 vuoden aikana tullu yhtään työharjoittelupaikkaa työkkäristä. Olen ollut itse aina työnhakijana ja varmaan 25 eri paikassa olen ollut. Työharjoittelu ei ole sama kuin työkokeilu. Työkokeilu ei koskaan johda työsuhteeseen-


      • työkokeilukakka
        sossupummi- kirjoitti:

        "Ilmoitin työvoimatoimistoon, että olen viikon ulkomailla, jotta he eivät sillä aikaa laittaisi työharjoittelupaikkoja. Heillä oli tapana laittaa aika ajoin minulle työharjoittelupaikkoja jotka minun oli pakko ottaa vastaan tai muuten he laittaisivat karenssin, Mira muistelee."

        Minulle ei ole 20 vuoden aikana tullu yhtään työharjoittelupaikkaa työkkäristä. Olen ollut itse aina työnhakijana ja varmaan 25 eri paikassa olen ollut. Työharjoittelu ei ole sama kuin työkokeilu. Työkokeilu ei koskaan johda työsuhteeseen-

        Nykyisin kaikki työelämävalmennus, työkokeilu, sekä työharjoittelu on yhdistetty saman nimikkeen alle: työkokeilu.

        "Työkokeilu ei koskaan johda työsuhteeseen-"

        Ilmeisesti tämä kolmesta vanhasta nimikkeestä kasattu uusi muoto on siis semmoinen josta ei ikinä pääse työsuhteeseen? :----)


    • DemareidenORJAna

      "taitaa olla sdp joka tätä velvoite työtä ajaa kiitos lauri ihalainen hyvin hoidettu luulin että kyseinen henkilo tai henkilöt omistaisivat isomat aivot kuin strutsilla"

      Lue ja kauhistu mikä sinunkin tulevaisuutesi on (kun olette äänestäneet SDPtä)

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/8397530

      1) Typ / MoPa

      2) Ne tulee kotiisi kyttäämään

      3) Passitetaan psykiatrille joka määrää lääkkeitä jotta saadaan lavastettua hulluksi

      4) ORJATYÖTÄ LOPUN ELÄMÄÄ

      • ÄläPäästäKotiisi

        Työttömien kotikäyntien tarkoituksena on osoittaa työttömän elämänhallinnan olevan hukassa, jotta hänet voidaan pakottaa orjuuteen.

        Jos sossun ämmien mielestä kotonasi on vähänkään siivotonta, orjuus odottaa, koska olethan menettänyt otteesi elämään ja tarvitset "kuntouttavaa" orjuutta.

        Älkää siis missään nimessä suostuko kotikäynteihin! Tosin sossulla on valta määrätä polisiit pakottamaan avaamaan ovesi, vaikkei mistään rikollisesta epäilläkään.


    • LaitontaORJUUTUSTA

      Persut: Kuntouttavan työtoiminnan väärinkäytökset saatava kuriin!

      Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen ihmettelee kuntouttavan työtoiminnan väärinkäytöksiä.

      Kuntouttava työtoiminta on kunnan järjestämää SOSSUn palvelutoimintaa, jonka tarkoitus on parantaa henkilön elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä työllistymiselle. EI siis oikeaa työtä, mitään työsuhdetta EI synny, eläkkeitä tai muita etuuksia EI kerry, jne.

      Kuntouttavaa työtoimintaa EI saa hankkia yritykseltä. (Myös Ry/yhdistys voidaan katsoa yritykseksi jos se harjoittaa elinkeinotoimintaa!)

      Tällä pyritään siihen, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työpanosta EI käytetä taloudellisen voiton tuottamiseen.

      – On käynyt ilmi, että lakia rikotaan häikäilemättömästi ja kuntoutettavia työllistetään voittoperiaatteella toimiviin yrityksiin, Tolppanen toteaa.

      – Näyttää myös siltä, että palkatta tehtävä työ on paisumassa kannattavaksi liiketoiminnaksi ympäri Suomen.

      Eräs uusi vantaalainen pesulapalveluyritys ilmoitti lehdessä toiminnan aloittamisesta ns. työllistämistoimena. Yritys kyllä työllistää, mutta palkkaa työntekijät eivät saa, työ teetetään kuntoutettavana työtoimintana ja työkokeiluna.

      Henkilö siis tekee työtä yritykselle, mutta on muka PALVELUA SAAVA ASIAKAS, eikä työntekijä. Työtön saa vain normaali toimeentulotuen tai työmarkkinatuen ja yhdeksän euroa per päivä kulukorvauksen. Toiminnan voitto jää yrittäjän taskuun.

      Tolppasen mukaan eräs lahtelainen osakeyhtiö kehuu harjoittavansa menestyvää liiketoimintaa, jonka liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa vuodessa. Yrityksen ydintehtävä on kuntouttaa ihmisiä työelämään tuotannollisissa työpajoissa.

      – Työpajoihin etsittiin lehti-ilmoituksella työpajapäällikköä, jonka tehtävänä olisi valmentaa ihmisiä eteenpäin elämässään.

      Yrityksen n. 140 työntekijää ovat "kuntoutujia" eli käytännössä ORJIA!

      – Yksi toimista on kuitenkin ylitse muiden. On käynyt ilmi, että ihminen löytää itsensä vanhasta työpaikastaan, josta hänet on puoli vuotta aiemmin irtisanottu, tekemästä omaa entistä työtään 9 €/päivä. Tilanne on kestämätön. Se on selkeää työntekijän hyväksikäyttöä ja ihmisarvon viemistä.

      Työperäistä ihmiskauppaa?

      Tolppasen mukaan vastuu on TE-keskuksilla, joiden olisi puututtava selkeisiin rikkeisiin. Hän sanoo, että tämänkaltaisessa toiminnassa on työperäinen ihmiskauppa hyvin lähellä.

      – Nämä ovat vaikeita asioita, mutta ne on tunnistettava ja niihin on puututtava. TE-keskuksissa on tiedossa ihmisen työhistoria. Ketään ei pidä alistaa kuntoutettavaksi omaan työhönsä. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottu ei menetä ammattitaitoaan irtisanomisen takia. Nykyisellään kuntoutuspaikka on otettava vastaan, koska muutoin työkkäri kirjoittaa karenssilapun.

      Valtio maksaa viulut

      On vaikea kuvitella, että edes osa-aikaista palkkatyötä löytyisi työttömille, jos työvoimatoimisto tarjoaa ilmaisia, ammattitaitoisia ja työkykyisiä työntekijöitä.

      – Valtiolle tämä on kallista, koska valtio (siis VERONMAKSAJAT) kustantaa tämän orjatyön.

      Työttömät maksavat 20% tuestaan veroa, jotta tämä väh. 130 e/kk käytetään heidän ORJUUTTAMISEENSA?! Mitä järkeä tälläisessä touhussa on?

    • ÖKYRinteenSiivojana

      > Miksei tälläisenä toivottomuuden aikana ÖKYpalkkaa saavat SDP ministerit LauriSAK-Iihalainen joka saa 250.000 euron vuosipalkkaa eli reilusti yli 20.000 euroa joka kuukausi sekä toiseksi eniten tienaava ministeri Antti Rinne joka saa (SDP-Ihalaisen jälkeen) n. 220.000 e/vuosi, ajattele yhtään niitä jotka saavat vain 290 e - 485,50 e/kk? <

      Antti Rinne kertoi Hjallikselle että hänellä on oma SIIVOOJA?

      - Itse asiassa nyt on otettu. Siivooja on käynyt kuukauden verran. Ihminen ei jaksa kaikkea ja siksi me otettiin siivooja. Se on ollut hyvä ratkaisu, Antti Rinne leijuu.

      Menisitkö siivoomaan demareille "kuntouttettavana"?

    • työtönmies39

      "– Yksi toimista on kuitenkin ylitse muiden. On käynyt ilmi, että ihminen löytää itsensä vanhasta työpaikastaan, josta hänet on puoli vuotta aiemmin irtisanottu, tekemästä omaa entistä työtään 9 €/päivä. Tilanne on kestämätön. Se on selkeää työntekijän hyväksikäyttöä ja ihmisarvon viemistä."

      Minulle sanottu että pitää mennä entiseen paikkahan orjatyöläiseksi kun ennen tienasin 12 euroa tunti siellä. En ole mennyt, otan karensisn mielummin ja teen pimeitä hommia josta tienaan hyvin.

    • DemareidenORJAKSI

      Nyt on maailmankirjat sekaisin, KOKOOMUS kannattaa kaikille suomalaisille PERUSTULOA!

      "Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kannattaa perustulo perustiliä, jotta jokainen saisi tililleen perusturvan.

      Työtön voisi tälläisen aktiivisen perustulon myötä tehdä lisätöitä tai alottaa pienyrittäjyyden."

      Täähän on HYVÄ ASIA TYÖTTÖMILLE.

      Päinvastoin kuin DEMAREIDEN lausunnot, jotka ovat MYRKKYÄ työttömille:

      1) Ihalainen
      Työministeri Ihalaisen mukaan Suomessa ei olla havahduttu siihen, että kaikista työttömistä puolet eli noin 180 000 ihmistä on jo vaikeammin työllistettäviä. Ne ovat Ihalaisen mukaan niin pitkäaikais- kuin toistuvaistyöttömiä sekä työllisyystoimenpiteiden piirissä turhaan olleita.

      - Työttömyydessä on kehittymässä aikapommi. Vaikka vienti lähtee vetämään ja talous piristymään, näiden ihmisten työllistyminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii tuekseen työkykyä, kuntoutusta, sosiaalipalvelua koskevia toimia", Ihalainen sanoo Hesarissa.

      Työministeri Ihalainen kehui työttömien "auttamiseksi" säädettyjä lakeja, jotka astuvat voimaan tämän vuoden alusta. Eli PAKKO-ORJUUS 6 kk /12 kk työttömänä olleille?!

      2) ex-työministeri Filatovi

      DemariToveriFilatovi (ex-työministeri) haluaa työttömät orjiksi kunnan ja valtion hommiin:

      "Meillä on paljon esimerkiksi vanhainkodeissa sellaista työtä, jota melkein kuka tahansa osaa tehdä. Se tarkoittaa ihmisten hyvinvoinnin edistämistä, hyvin avustavia tehtäviä. Tällä hetkellä ne asiat jäävät tekemättä, jos läheiset eivät niitä hoida", Filatov sanoo.

      "Työllistämistuet olisivat pitkäkestoisempia joidenkin kohdalla. Kyseeseen voisi tulla pysyvä työmarkkinatuen tasoinen tuki, jolla osatyökykyinen ihminen voisi tehdä avustavia tehtäviä", Filatov sanoo.

      3) valtionvarainministeri Antti Rinne
      SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne haluaa pitkäaikaistyöttömille työvelvoitteen. Rinne kertoi asiasta, kun puolue julkaisi strategisen hallitusohjelman.

      Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut Suomessa kovaa vauhtia ja luku on jo yli 100 000. Rinne laittaisi pitkäaikaistyöttömät töihin - vaikka pakolla.

      Työttömät velvoitetaan ottamaan työtä vastaan:

      - Tulee velvoite ottaa se työ vastaan. Meillä on paljon tekemätöntä työtä esimerkiksi vanhusten huollossa on kaupassakäyntiä, ihmisten ulkoiluttamista ja vastaavia asioita, Rinne sanoo.

      SDPn Antti Rinteen mukaan velvoitetyötä pitäisi tarjota jo 7 kuukauden työttömyyden jälkeen!

      Eli demarit haluavat että enää EI makseta tessin mukaista palkkaa vaan kokopäivä töitä tehdään 524,80 eurolla kuussa?!

      Mitä helvettiä?! Eikös demareiden pitänyt olla duunareiden puolella? Demarithan ovat aina vaatineet työnantajia maksamaan vähintään tes-palkan ja nyt ne itse romuttaa sen?!

    • kokoomusorjuuttaa

      Antti Rinteen esityksessä mainitaan, että maksetaan TESSIN mukainen palkka työstä, tätä et peikko muistanut mainita:D:
      ELI työtä palkalla, Kokoomus taas esittää, että työttömyysturvaa heikennetään ja työttömät velvoitetaan töihin ilman palkkaa, tätähän ajoi mm Paula Risikko KOk, osallistuva sosiaaliturva.
      Elina Lepomäen perustili on täyttä huubaa, se ei ole missään Kokoomuksen ohjelmassa, eikä toteude kyllä 50 vuoteen ja siinäkin olisi kyseessä tuollainen 500 euron/kk tulo, jolla ihminen ei elä.
      Antti Rinteen esitys on hyvä, kun luvataan työllistämistöitä TES-palkalla, soosupummille tämä voi kova paikka, jos ei ole koskaan elämässä töitä tehnyt, siinä onkin hyvä sitten kannattaa rikkaiden etua ajavaa kokoomusta:D:

      • DemareidenORJANA

        Höpöhöpö..

        Työministeri Ihalaisen mukaan Suomessa ei olla havahduttu siihen, että kaikista työttömistä puolet eli noin 180 000 ihmistä on jo vaikeammin työllistettäviä. Ne ovat Ihalaisen mukaan niin pitkäaikais- kuin toistuvaistyöttömiä sekä työllisyystoimenpiteiden piirissä turhaan olleita.

        - Työttömyydessä on kehittymässä aikapommi. Vaikka vienti lähtee vetämään ja talous piristymään, näiden ihmisten työllistyminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii tuekseen työkykyä, kuntoutusta, sosiaalipalvelua koskevia toimia", Ihalainen sanoo Hesarissa.

        Työministeri Ihalainen kehui työttömien "auttamiseksi" säädettyjä lakeja, jotka astuvat voimaan tämän vuoden alusta. Eli PAKKO-ORJUUS 6 kk /12 kk työttömänä olleille?!

        "Kuntouttavasta" orjatyöstä tai työkokelusta/työharjoittelusta EI MAKSETA PALKKAA, EI TESSIN MUKAISTA EIKÄ YHTÄÄN MITÄÄN PALKKAA!!!

        DemariToveriFilatovi (ex-työministeri) haluaa työttömät orjiksi kunnan ja valtion hommiin:

        "Meillä on paljon esimerkiksi vanhainkodeissa sellaista työtä, jota melkein kuka tahansa osaa tehdä. Se tarkoittaa ihmisten hyvinvoinnin edistämistä, hyvin avustavia tehtäviä. Tällä hetkellä ne asiat jäävät tekemättä, jos läheiset eivät niitä hoida", Filatov sanoo.

        "Työllistämistuet olisivat pitkäkestoisempia joidenkin kohdalla. Kyseeseen voisi tulla pysyvä työmarkkinatuen tasoinen tuki, jolla osatyökykyinen ihminen voisi tehdä avustavia tehtäviä", Filatov sanoo.

        Eli demarit haluavat että enää EI makseta tessin mukaista palkkaa vaan kokopäivä töitä tehdään 524,80 eurolla kuussa?!

        Mitä helvettiä?! Eikös demareiden pitänyt olla duunareiden puolella? Demarithan ovat aina vaatineet työnantajia maksamaan vähintään tes-palkan ja nyt ne itse romuttaa sen?!

        HUOM! ex-tyäministeri demaritoveriFilatovi sanoo ihan selvästi että "pysyvä työmarkkinatuen tasoinen tuki, jolla osatyökykyinen ihminen voisi tehdä avustavia tehtäviä" eli TYÖMARKKINATUEN TASOINEN TUKI tarkoittaa n. 525 e/kk!!!

        MISSÄ TESSISSÄ MUKA SAA TEETTÄÄ TÖITÄ 525 eurolla?!!!

        Ja huom! se sanoo TUKI eikä palkka eli siitä EI KERRY ANSSIA, EI PALKALLISIA LOMIA, EI ELÄKETTÄ, EI mitään muutakaan sos.tukea kuten sairaus-, äitiyspäivärahoja!!!


      • MILJARDIeuroaKUUSSA

        > Ei siitä palkkaa makseta. Kuntouttavan työtoiminnan merkeissä sinne mennään ulkoiluttamaan vanhuksia, lukemaan ja askartelemaan. Rinne nyt lupailee ennen vaaleja vaikka kuun taivaalta. <

        Niinpä. Valtionvarainministerinä Antti AY Rinteen PITÄISI osata sentään laskea?

        Työttömiä on n. puoli MILJOONAA joista tällä hetkellä reilusti yli 100.000 ns. pitkäaikaistyöttömiä eli niitä jotka ovat olleet 6 kk / 12 kk työttöminä.

        Lisäksi demareiden vainon kohteena on ne jotka ovat demarityöministeri Ihalaisen sanoin "toistuvaistyöttömiä", jolloin luku nousee jo n. 180.000 työllistettävään ihmiseen.

        Vaadin nähdä valtionvarainministeri Rinteen LASKELMAN siitä mistä se aikoo ne rahat repiä tuon joukon työllistämiseen TESsin palkoilla?

        Tessin mukainen palkka vanhusten ulkoiluttajilla on n. 1666,86 e/kk.

        1666,86 * 180.000 = 300.034.800 e bruttopalkat
        palkansivukulut jotka yleensä ovat 1,7 - 2 kertaa bruttopalkka
        eli n. 900.104.400 euroa yhdessä KUUKAUDESSA!!!!

        Siis lähe 12 MILJARDIA VUODESSA?!!!

        Niin että MISTÄhän valtionvarainministeri Antti AY Rinne MEINAA NOI MILJARDIT REPIÄ?!

        Todellisuudessa toi ehdotus on POPULISTISTA PASKAA!!!


      • populistiRinne
        MILJARDIeuroaKUUSSA kirjoitti:

        > Ei siitä palkkaa makseta. Kuntouttavan työtoiminnan merkeissä sinne mennään ulkoiluttamaan vanhuksia, lukemaan ja askartelemaan. Rinne nyt lupailee ennen vaaleja vaikka kuun taivaalta. <

        Niinpä. Valtionvarainministerinä Antti AY Rinteen PITÄISI osata sentään laskea?

        Työttömiä on n. puoli MILJOONAA joista tällä hetkellä reilusti yli 100.000 ns. pitkäaikaistyöttömiä eli niitä jotka ovat olleet 6 kk / 12 kk työttöminä.

        Lisäksi demareiden vainon kohteena on ne jotka ovat demarityöministeri Ihalaisen sanoin "toistuvaistyöttömiä", jolloin luku nousee jo n. 180.000 työllistettävään ihmiseen.

        Vaadin nähdä valtionvarainministeri Rinteen LASKELMAN siitä mistä se aikoo ne rahat repiä tuon joukon työllistämiseen TESsin palkoilla?

        Tessin mukainen palkka vanhusten ulkoiluttajilla on n. 1666,86 e/kk.

        1666,86 * 180.000 = 300.034.800 e bruttopalkat
        palkansivukulut jotka yleensä ovat 1,7 - 2 kertaa bruttopalkka
        eli n. 900.104.400 euroa yhdessä KUUKAUDESSA!!!!

        Siis lähe 12 MILJARDIA VUODESSA?!!!

        Niin että MISTÄhän valtionvarainministeri Antti AY Rinne MEINAA NOI MILJARDIT REPIÄ?!

        Todellisuudessa toi ehdotus on POPULISTISTA PASKAA!!!

        "1666,86 * 180.000 = 300.034.800 e bruttopalkat"

        No mutta eihän uutisessa puhuttu työtunneista vaan pelkästään TES-palkasta. Tuo on TES-palkka täysillä tunneilla kuussa, eli ilmeisestikin siis 37,5h/vko x 4?

        No entäpä jos Rinne järjestääkin pienimuotoista "askartelua" vanhusten parissa sen 2h per päivä ja vaikkapa 2h viikossa. Parit kauppakassit hakee sillä TES-palkalla mummoille viikossa. Se on TES-palkka 4 tunnilta per viikko - verrattuna sitaateissa olevaan TES-palkkaan 37,5 tunnilta per viikko, eli lähes 1/10.

        Tällöinhän kuukausipalkaksi noilla tunneilla (4h per viikko, TES) tulee noin 1/10 1666,86€:stä, eli pyöristettynä ylöspäin 170€/kk.

        Rinteen TES-palkkaus pienimuotoisista harrasteluista mummojen kanssa lieneekin siis noin 4h per viikko, TES-palkka, 170€/kk. Loput uupuvat siitä tonnin rajapyykistä, mitkä yhdistetyistä tuista Suomen sosiaaliturva antaa, haetaan sitten sossun luukulta, että se tonni tulee yhteensä tuloja kuussa ihmisarvoista elämää turvaamaan - käyden samalla Rinteen TES-töissä sen 4h viikossa.

        Populistista paskaa edelleenkin. "TES-palkka" lupauksenahan ei tarkoita vielä käytännössä kuukausipalkkaa mietittäessä yhtään mitään - ja Rinne tietää tämän, jonka vuoksi ei suostunut selventämään asiaa tarkemmin.

        "Työttömät töihin TES-palkalla" on yhtä mitätön lupauksena kuin "voit voittaa joka 2 miljoonaa kun pistät nyt Loton" - TES-palkka voi kyllä olla, mutta jos työtunteja tulee pari hassua viikossa, niin kuukausitulot ovat vain parisataa euroa - ja sossuluukulla ollaan edelleen loppujen rahojen suhteen, että on varaa maksaa ruoka ja vuokra.


    • RahatLOPPU

      > VELALLAko valtionvarainministeri Antti AY Rinne meinaa työttömät työllistää? <

      Työttömyyden kuluja rahoitetaan velalla – puskurit ovat sulaneet

      Työttömyyden kustannuksia rahoitetaan Suomessa yhä enemmän velalla. Syynä on pitkittynyt taantuma ja kasvanut työttömyys. Summa on valtava.

      – Arvion mukaan joudumme ottamaan velkaa useita satoja miljoonia ja jopa lähes miljardi euroa, kertoo Työttömyysvakuutusrahaston varatoimitusjohtaja Tapio Oksanen.

      Velkaantuminen alkoi jo viime vuonna, ja tänä vuonna tahti kiihtyy.

      Käytännössä eduskunta saa jo syksyllä eteensä esityksen työttömyysvakuutusmaksujen korottamisesta.

      – Arvioimme, että vuodelle 2016 maksuja joudutaan väkisin korottamaan.

      Siis sekä työntekijöiltä että työnantajilta aiotaan periä nykyisitä suurempia maksuja työttömyyden kuluihin. Nyt työntekijöiden maksu on 0,65 prosenttia palkasta ja työnantajien keskimäärin 2,3 prosenttia.

      Kun meillä ei riitä rahat maksaa työttömille edes 485 - 525 e/kk niin miten muka riittäisi rahaa maksaa 1700 e/kk?!

      • hyväsuomi

        "Kun meillä ei riitä rahat maksaa työttömille edes 485 - 525 e/kk"

        Kyllä muuten riittää, mutta me tuhlataan ihan turhaan rahaa semmoisiin kuluihin mitkä eivät tule missään muodossa verotuloina takaisin. Suuryritysten veronkierto ulkomaille sallitaan, työttömyyden ympärillä pyörii turha kallis byrokratiajärjestelmä joka ei auta työllistymään työmarkkinoille, mutta maksaa maltaita, ja lisäksi kyykytys lisää sairaskulujen menoja työttömien sairastuessa sen vuoksi masennukseen jne., kehitysapuun annetaan vuosittain suuret määrät ulkomaille rahaa jotka eivät palaa takaisin missään muodossa, Kreikkaan annettiin lainaa (jota ei saada takaisin) yhtä paljon kuin työmarkkinatuen vuosittainen budjetti Suomessa (suurinpiirtein). Maahanmuutto tuo suuria kustannuksia näin ikään myöskin.

        Olemme tuhlaavaa kansaa. Muualle ollaan valmiina puskemaan rahaa avokäsin kaikkialle muualle kuin oman maan köyhille - ja sitten valitetaan ettei rahaa ole, ja ainut minkä leikkauksista voidaan keskustella on oman maan sosiaaliturva. Muuhun ei saa kajota, vaikka oman maan sosiaaliturva on ainut näistä rahoituksen muodoista joka työllistää oman maan kauppaa ja tuo verotuloja takaisin.

        Hyvä Suomi.


    • ikänsäraatanut

      http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/kokoomus-pakottamassa-tyottomia-ilmaistoihin-osakeyhtioihin/3602362

      Antti Rinteen esityksessä on sentään järkeä, ilmankos sitä kokoomuksen trollit sabotoi ja vastustaa. Rinne SDP esittää työttömät töihin tes-palkalla, kyse on siis työllistämistyöstä ja tärkeä avuaus Antti Rinteeltä SDP. SDP ei myöskään halua heikentää työttömyysturvaa, sen sijaan kansanedustaja TIMO HEINONEN KOKOOMUS; IIRO VIINASEN OPPIPOIKA, esittää, että työttömät ilmaiseen orjatyöhön osakeyhtiöihin ja sen lisäksi kokoomus esittää mittavia työttömyysturvan leikkauksia, että kyllä kannattaa äänestää SDP, Kokoomus vie tuhkatkin pesästä, paitsi rikkailta.

      • työtätekevä

        "TYÖEHTOSOPIMUSTEN MUKAISELLA PALKALLA" ei tarkoita oikeastaan mitään, kuukausitasolla kun mietitään palkkaa. TYÖTUNNEISTA EI OLE PUHUTTU MITÄÄN. TES:in palkalla voi tehdä vaikka tunnin viikossa ja tienata kuussa 40€ - aivan, 40€/kk TES palkalla.

        Kyse on tunneista. Rinne ei ole luvannut mitään tuntimääriä, mutta kuvauksessaan kertoi työn olevan mm. satunnaisia kauppakäyntejä vanhuksille. Satunnaiset työt tarkoittavat SATUNNAISIA TYÖTUNTEJA. Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää?

        Vastaaja taitaa olla SDP:n puoluejäsen tai SDP fanboy eli SDP:n oma ihailijatrolli, joka yrittää leimata puolueen linjauksia kritisoivat heti trolleiksi.


      • ikänsäraatanut

        Oletkos sinä Kokoomuksen/Timo Heinosen ilmaistyötä kannattava trolli ja kokoomuksen työttömyysturvan heikennyksiä kannattava trolli, juttusi ovat omia päätelmiäsi, ANTTI RINNE Sanoo työttömyysturvaan ei heikennyksiä ja tästä työstä TESSIN mukainen palkka, KOKOOMUS taas nimenomaan sanoo, että työttömyysturvaan heikennyksiä ja työttömät ilmaiseen orjatyöhön, Mitkähän ovat sinun motiivisi kokkari?


      • SDPorjuuttaa
        ikänsäraatanut kirjoitti:

        Oletkos sinä Kokoomuksen/Timo Heinosen ilmaistyötä kannattava trolli ja kokoomuksen työttömyysturvan heikennyksiä kannattava trolli, juttusi ovat omia päätelmiäsi, ANTTI RINNE Sanoo työttömyysturvaan ei heikennyksiä ja tästä työstä TESSIN mukainen palkka, KOKOOMUS taas nimenomaan sanoo, että työttömyysturvaan heikennyksiä ja työttömät ilmaiseen orjatyöhön, Mitkähän ovat sinun motiivisi kokkari?

        Joo myönnetään että kokkari halusi kanssa orjaosingoille sen sijaan että olisi halunnut lopettaa orjuuden.

        Kuntalakiin kirjattiin kohta, jonka mukaan kilpailutilanteessa oleva kunnallinen toiminta tulee muuttaa osakeyhtiön, säätiön, osuuskunnan tai yhdistyksen muotoon vuoden 2014 loppuun mennessä (useimmat orjatyöpajat).

        Tälläinen on Kokoomuksen Timo Heinosen mukaan esim. tämä firma:

        http://www.tuoterengas.fi/Sivut/default.aspx

        Tuoterengas tuottaa kuntouttavaa työtoimintaa Lahden kaupungille monivuotisella sopimuksella. Yritykseksi muutettuna tämä ei enää saisikaan monen miljoonan liikevaihtoa orjien selkänahasta.

        Kokoomuksen Heinonen on huolissaan ettei Tuoterengas enää ensivuonna saisikaan ilmaisia (orja)työntekijöitä joilla teettää hommia esim. "Mölkky-pelilaatikoiden kokoonpanijana."

        Pitäisikö Kokoomuksen Timo Heinosen esityksen mukaisesti lakia muuttaa siten että "Kunta voi järjestää kuntouttavan työtoiminnan tekemällä kirjallisen sopimuksen sen järjestämisestä .. rekisteröidyn yhdistyksen, rekisteröidyn säätiön, OSAKEYHTIÖN, valtion viraston tai rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan kanssa"?

        Olisitteko työttömät pahoillanne jollette enää pääsisi Mölkky-laatikkoja ilman palkkaa väsäämällä "kuntoutumaan"?

        Mutta Timo Heinosen hyväksi on todettava että hän halusi VÄHENTÄÄ orjien työmäärää 5 päivästä 4 päivään viikossa.

        Kokoomuksen Timo Heinonen: "Ehdotetulla muutoksella voidaan arvioida olevan vaikutusta asiakkaalle siten, että osallistuessaan kuntouttavaan työtoimintaan enintään neljänä päivänä viikossa ihmiselle jäisi viikossa yksi sellainen vapaa arkipäivä, jolloin hänen on mahdollista esimerkiksi hoitaa henkilökohtaisia asioitaan tai osallistua kokopäiväisesti johonkin muuhun sosiaali- ja terveydenhuollon palveluun ilman, että se vaikeuttaa hänen osallistumistaan täysipainoisesti kuntouttavaan työtoimintaan. Tämä on hyvä ja perusteltu ratkaisu."

        Nyt on maailman kirjat sekaisin. Oikeisto ajaa orjatyöläisten oikeuksia VÄHENTÄMÄLLÄ orjatyöpäivien määrää, kun taas vasemmisto haluaa ihan väen väkisin orjien olevan 5 päivää viikossa, 8 tuntia päivässä, 172 tuntia kuukaudessa ja 1840 tuntia vuodessa orjana?!


    • SossutTuleeKotiisi

      > 1.4.2015 astuu voimaan uusi sosiaalihuoltolaki. Se määrittelee "kuntouttavan" orjatyötoiminnan sosiaalipalveluksi. <

      Eli jos joudut TYPaan/MoPaan niin olet sossun pakkoasiakas vaiket haluaisi sitä.

      Sosiaalihuoltolaki tarkoittaa asiakkaalla sosiaalihuoltoa hakevaa tai käyttävää taikka tahdostaan riippumatta sen kohteena olevaa henkilöä eli pakolla vastentahtoisesti voi joutua sossun asiakkaksi vaikkei haluaisikaan (siis myös AIKUISET varsinkin työttömät)

      "Terveystarkastuksen toteuttamisesta tulisi sopia aktivointisuunnitelmaa tehtäessä silloin, kun epäillään asiakkaan terveydentilan alentuneen, mutta asiaa ei ole selvitetty.

      Terveystarkastuksen perusteella järjestettävät terveys- ja kuntoutuspalvelut voidaan yhdistää kuntouttavaan työtoimintaan."

      Sossu TYPa/MoPa haluaa työttömät "terveystarkastukseen" jotta hänestä voitaisiin löytää joku vika, jonka perusteella pystytään määräämään "kuntouttavaan" pakkoOrjuuteen.

      Teoriassa "kuntouttavaan" orjatyöhön ei saisi määrätä työtöntä jonka elämänhallinta on kunnossa.

      Jotta "kuntouttavaan" orjatyöhön pystytään määräämään, sossut tekevät kotikäyntejä, joilla pyritään osoittamaan työttömän elämänhallinnan olevan hukassa.

      Jos kotoa löytyy vähänkään epäjärjestystä (saati sitten olutta tai muita päihteitä) työttömän elämänhallinta katsotaan olevan hukassa jolloin hänet määrätään "kuntoutumaan" orjuudessa.

      "Kuntouttavalla työtoiminnalla laissa tarkoitetaan kunnan järjestämää toimintaa, jonka tarkoitus on parantaa henkilön elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä työllistymiselle"

      Lue ja kauhistu mikä sinunkin tulevaisuutesi on (kun olette äänestäneet SDPtä)

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/8397530

      1) 6 / 12 kk työttömyyden jälkeen Typ / MoPa sossuPAKKOpalvelu

      2) Sossut tulee kotiisi kyttäämään (aikuisosiaalityötä)

      3) Passitetaan psykiatrille joka määrää lääkkeitä jotta saadaan lavastettua hulluksi

      4) "kuntouttavaa" ORJATYÖTÄ LOPUN ELÄMÄÄ ilman palkkaa

      Työttömien kotikäyntien tarkoituksena on osoittaa työttömän elämänhallinnan olevan hukassa, jotta hänet voidaan pakottaa orjuuteen.

      Jos sossun ämmien mielestä kotonasi on vähänkään siivotonta, orjuus odottaa, koska olethan menettänyt otteesi elämään ja tarvitset "kuntouttavaa" orjuutta.

      Älkää siis missään nimessä suostuko kotikäynteihin!! Tosin sossulla on valta määrätä polisiit pakottamaan avaamaan ovesi, vaikkei mistään rikollisesta epäilläkään.

      • holhousmeininkiä

        No johan on aikuisen ihmisen holhouksen huippu! Siis, eihän mikään laki velvoita sossua omaan kotiinsa päästämään sen enempää kun edesmennyttä tv-lupatarkastajaakaan? Vai? En minä ainakaan ole tämmöisestä kuullut, että lain määrittämänä voisi pakottaa päästämään sossun nuuskimaan kotinurkkia.

        Mutta jos tämmöinen porsaanreikä Suomen laista löytyy niin kyllä siinä on jo yksityisyydensuoja vaarassa. Ei jumankekka. Minusta ei kuulu pätkääkään sossuille mitä esineitä asunnossaan pitää. Kyllä ihmisellä nyt joku yksityisyys pitää olla. Mahdottomaksi menisi jos sossu saisi tulla kotiin ja penkoa kaikki kaapit ja yksityistavarat läpi, vieläpä lain puitteissa.

        Huh huh.


      • KärvääKaveriSossulle
        holhousmeininkiä kirjoitti:

        No johan on aikuisen ihmisen holhouksen huippu! Siis, eihän mikään laki velvoita sossua omaan kotiinsa päästämään sen enempää kun edesmennyttä tv-lupatarkastajaakaan? Vai? En minä ainakaan ole tämmöisestä kuullut, että lain määrittämänä voisi pakottaa päästämään sossun nuuskimaan kotinurkkia.

        Mutta jos tämmöinen porsaanreikä Suomen laista löytyy niin kyllä siinä on jo yksityisyydensuoja vaarassa. Ei jumankekka. Minusta ei kuulu pätkääkään sossuille mitä esineitä asunnossaan pitää. Kyllä ihmisellä nyt joku yksityisyys pitää olla. Mahdottomaksi menisi jos sossu saisi tulla kotiin ja penkoa kaikki kaapit ja yksityistavarat läpi, vieläpä lain puitteissa.

        Huh huh.

        > eihän mikään laki velvoita sossua omaan kotiinsa päästämään <

        1.4.2015 voimaan on astunut UUSI sosiaalihuoltolaki joka muuttaa asiota nimenomaan AIKUISsosiaalityön osalta.

        Kun ennen lastensuojeluilmoituksia tehtailtiin kostomielessä naapurin kakaroista, niin nyt se onnistuu myös lapsettomista naapureista/työkavereista. Riittää että ilmoittaa sossulle jollain olevan "elämän hallinta hukassa" niin sossu pölähtää paikalle, tarvittaessa poliisin avustuksella.

        Jos ilmiannon kohteelta löytyy kotoaan tyhjä kaljatölkki, sossu kirjaa että "joo elämän hallinta oli hukassa" ja aloittaa aikuissosiaalityön asiakkuuden. Sossun pakko asiakkaaksi pääsee jo sotkuisella kodilla, epäsäännöllisillä nukkumaan meno ajoilla, ym. Älkää siis käyttäkö vessaa yöllä ettei naapurit huomaa teidän olevan hereillä ja pitäkää pimennys verhot ikkunoissa jottei tv.n tai tietokoneen näytön valo kajasta ulos.

        Kärvää kaveri - kamppis.


      • SossutTullee
        holhousmeininkiä kirjoitti:

        No johan on aikuisen ihmisen holhouksen huippu! Siis, eihän mikään laki velvoita sossua omaan kotiinsa päästämään sen enempää kun edesmennyttä tv-lupatarkastajaakaan? Vai? En minä ainakaan ole tämmöisestä kuullut, että lain määrittämänä voisi pakottaa päästämään sossun nuuskimaan kotinurkkia.

        Mutta jos tämmöinen porsaanreikä Suomen laista löytyy niin kyllä siinä on jo yksityisyydensuoja vaarassa. Ei jumankekka. Minusta ei kuulu pätkääkään sossuille mitä esineitä asunnossaan pitää. Kyllä ihmisellä nyt joku yksityisyys pitää olla. Mahdottomaksi menisi jos sossu saisi tulla kotiin ja penkoa kaikki kaapit ja yksityistavarat läpi, vieläpä lain puitteissa.

        Huh huh.

        > siinä on jo yksityisyydensuoja vaarassa. Minusta ei kuulu pätkääkään sossuille mitä esineitä asunnossaan pitää. Kyllä ihmisellä nyt joku yksityisyys pitää olla. Mahdottomaksi menisi jos sossu saisi tulla kotiin ja penkoa kaikki kaapit ja yksityistavarat läpi, vieläpä lain puitteissa. <

        No mutta näinhän on ollut jo pitkään lapsiperheissä. Sossulla on ollut oikeus tulla lapsiperheen kotiin penkomaan kaapit jos on herännyt epäily että lasten ollessa kotona siellä käytetään alkoholia tai muita päihteitä.

        Varsinkin avioerotilanteissa sossut ovat erityisen tarkkoina. Eräs viikonloppu isä kertoi hänen olleen saunassa kahden teini-ikäisen poikansa kanssa ja hänellä oli 1 saunaolut, niin yhtäkkiä sossun ämmät pölähtivät saunaan (talkkarin on avattava sossulle ovi). Silmät kiiluen sossut kyyläsivät alastonta isää poikineen. Ihme ettei isä saanut tuomiota lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Sossu tutkivat kaikki kaapit muttei enempää oluita löytynyt. Silti papereihin tuli merkintä että isä käyttää alkoholia lasten läsnäollessa, josta syystä sossut eivät suosittele lasten päästämistä isän hoiviin edes viikonloppuisin.

        Nyt tämä sama kyyläys koskee myös aikuisia.


      • vallassariittää
        SossutTullee kirjoitti:

        > siinä on jo yksityisyydensuoja vaarassa. Minusta ei kuulu pätkääkään sossuille mitä esineitä asunnossaan pitää. Kyllä ihmisellä nyt joku yksityisyys pitää olla. Mahdottomaksi menisi jos sossu saisi tulla kotiin ja penkoa kaikki kaapit ja yksityistavarat läpi, vieläpä lain puitteissa. <

        No mutta näinhän on ollut jo pitkään lapsiperheissä. Sossulla on ollut oikeus tulla lapsiperheen kotiin penkomaan kaapit jos on herännyt epäily että lasten ollessa kotona siellä käytetään alkoholia tai muita päihteitä.

        Varsinkin avioerotilanteissa sossut ovat erityisen tarkkoina. Eräs viikonloppu isä kertoi hänen olleen saunassa kahden teini-ikäisen poikansa kanssa ja hänellä oli 1 saunaolut, niin yhtäkkiä sossun ämmät pölähtivät saunaan (talkkarin on avattava sossulle ovi). Silmät kiiluen sossut kyyläsivät alastonta isää poikineen. Ihme ettei isä saanut tuomiota lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Sossu tutkivat kaikki kaapit muttei enempää oluita löytynyt. Silti papereihin tuli merkintä että isä käyttää alkoholia lasten läsnäollessa, josta syystä sossut eivät suosittele lasten päästämistä isän hoiviin edes viikonloppuisin.

        Nyt tämä sama kyyläys koskee myös aikuisia.

        "Sossulla on ollut oikeus tulla lapsiperheen kotiin penkomaan kaapit jos on herännyt epäily että lasten ollessa kotona siellä käytetään alkoholia tai muita päihteitä."
        Tunsin ennen yh-äidin josta naapurit oli jostain syystä tehneet ilmoituksen. Syytä ei keksinyt.
        Penikat poies, useammaksi vuodeksi. Siinä mielessä kävi onnea etteivät laittaneet sellaiseen laitokseen jossa lääkkeitä syöttävät ja panevat lapsia, sellaisiakin kun on. On penikat kanttuvei kun koukkuun jäävät niihin, ei heti mutta vuosien päästä kun tarpeeksi ovat vaikuttaneet.


      • 856986
        KärvääKaveriSossulle kirjoitti:

        > eihän mikään laki velvoita sossua omaan kotiinsa päästämään <

        1.4.2015 voimaan on astunut UUSI sosiaalihuoltolaki joka muuttaa asiota nimenomaan AIKUISsosiaalityön osalta.

        Kun ennen lastensuojeluilmoituksia tehtailtiin kostomielessä naapurin kakaroista, niin nyt se onnistuu myös lapsettomista naapureista/työkavereista. Riittää että ilmoittaa sossulle jollain olevan "elämän hallinta hukassa" niin sossu pölähtää paikalle, tarvittaessa poliisin avustuksella.

        Jos ilmiannon kohteelta löytyy kotoaan tyhjä kaljatölkki, sossu kirjaa että "joo elämän hallinta oli hukassa" ja aloittaa aikuissosiaalityön asiakkuuden. Sossun pakko asiakkaaksi pääsee jo sotkuisella kodilla, epäsäännöllisillä nukkumaan meno ajoilla, ym. Älkää siis käyttäkö vessaa yöllä ettei naapurit huomaa teidän olevan hereillä ja pitäkää pimennys verhot ikkunoissa jottei tv.n tai tietokoneen näytön valo kajasta ulos.

        Kärvää kaveri - kamppis.

        http://plus.edilex.fi/kela/fi/lainsaadanto/20141301/P34
        Tässä linkki lakiin.
        Ihan ihka aitoa natsitouhuahan tämä on täällä. Suositan kauaksi muuttamista kaikille keillä varaa siihen on.
        "Kun ennen lastensuojeluilmoituksia tehtailtiin kostomielessä naapurin kakaroista, niin nyt se onnistuu myös lapsettomista naapureista/työkavereista"
        Tai joku sekopää kuvitteli omiaan, ilman mitään kostoja tms.


      • Eiainoastaan

        "kun olette äänestäneet SDPtä"
        Ei ole sdp lakia tehnyt vaan eduskunta.
        42 edustajaa on sdp:llä, paljon on muitakin kansaa vihaavia siellä.


    • Liikevaihto6miljoonaa

      Vuoden 2014 aikana (Mölkky) Tuoterenkaan työhönvalmennukseen (lue. orjatyöhön) osallistui 459 eri ihmistä, keskimäärin 144 henkeä päivässä.

      1.1.2015 Tuoterenkaasta tuli Lahden kaupungin omistama osakeyhtiö Työhönvalmennus Valma Oy. Valman liikevaihto on noin 6 milj. euroa vuodessa, ja päivittäinen vahvuus parisataa henkeä. Pajoilla syntyvistä tuotteistamme osa menee vientiin.

      Tuoterenkaan toimintakate kasvoi lähes 350.000 euroa vuoden 2014 aikana ja oli 167.000 euroa positiivinen. Senttiäkään ei kuitenkaan riittänyt työn varsinaisille tekijöille, koska hehän eivät olleet työsuhteessa firmaan vaan "palvelua saavia asiakkaita"?

      Työhönvalmennus Valma Oy jatkaa valmennustyötä ja sen kehittämistä Tuoterenkaan vahvan tuloksen pohjalta.

      Valman ydintehtävä on "valmentaa ihmisiä työelämään oikean työn kautta tuotannollisissa työpajoissaan".

      Hei.. saisiko mäkin ees pari orjaa eikun siis työtöntä kotiini hommiin, ilmaseks tietysti? Mäkin voisin "valmentaa" niitä työelämään oikean työn kautta? Mulla olisi mm. seinien maalaamista, halkojen hakkaamista, lumen luontia tai nurmikon leikkuuta, pyörän kumien paikkaamista, jne.

      http://sakutimonen.com/2014/06/molkkyja-orjatyona/

    • 3tunninORJAtyömatka

      >ex-työministeri DemariToveriFilatovi muistuttaa, että kuntien orjatyöpajoja ei olisi olemassakaan, jos ei olisi työttömyyttä ja työttömiä jotka eivät työllisty markkinaehtoisesti<

      Professorien, tieteentekijöiden ja yliopistojen lehti kertoo että:

      Suomessa on YLI 900 tohtoria vailla työta!

      Tohtorien työttömyys on noussut selvästi.

      Kasvua on viime vuoden elokuuhun verrattuna 30 prosenttia!

      Mitä tehdä kun korkeakoulutuskaan ei riitä työllistymiseen:

      http://areena.yle.fi/tv/2449759

      SDP-SAK-IIhalaisen vastaus on laittaa ne orjatyöpajoille mölkkypelejä väsäileen.

      Kyllä ne tohtorismiehetki siinä pikkuhiljaa oppii "työllistyyn markkinalähtöisesti"?!

      Näky TVstä tulevan DemariToveriFilatovin pitkä mainos. Kyllä sillä rahaa tuntuu löytyvän vaalimainoksiin.

      "Jokaisella on velvollisuus tehdä työtä", vaatii SDP Filatovi videollaan.

      Vaatiiko SDP ihmisiä tekemään PALKATONTA työtä?

      Kertois siinä videollaan kuinka se on aikaan saanu lain jossa työtön joutuu menemään 3 tunnin päähän ORJAKSI vaikkei siitä makseta lainkaan palkkaa.

      On siis demariFilatovin ansiota että ensin työtöntä orjuutetaan 8 tuntia päivässa ja sekään ei riitä vaan työttömän pitää matkustaa 3 tuntia päivässä siihen päälle eli yhteensä työttömällä menee ainakin 11-12 tuntia orjatöissä joista se ei tienaa mitään.

      Tämä tietysti siksi ettei työttömällä jäisi aikaa tai energiaa "ryypätä"?

      "Kuntouttava" orjatyöhän ei ole työsuhde, vaan sossun PAKKOpalvelu josta EI voi kieltäytyä. Siitä ei siis saa työkokemusta koska työtön on sossipalvelua saava asiakas. Sen tarkoituksena on työttömän "elämän hallinnan" palauttaminen.

      Tuntuu että tuollainen puolet päivästä vievä orjatyörääkki ei todellakaan kuntouta vaan vie ne viimeisetkin voimat ja ehkä se onkin sen tarkoitus. Saada työtön luovuttamaan?

      Miksi demarit ovat tälläisen systeemin halunneet?

      Meinaatko äänestää toveriFilatovin rahapatojen äärelle ja mahdollisesti uudestaan työministeriksi?

      • vanhatdemaritORJUUTTAA

        Jopa demariNUORET vastustaa vanhojen demariänkyröiden ajamaa ORJUUTTA:

        Viime aikoina on ollut muodikasta puhua sosiaaliturvan ehdollistamisesta. Sillä tarkoitetaan että työttömällä on velvollisuus tehdä hänelle määrättyjä toimia, jotta oikeus sosiaaliturvaan säilyy.

        Tosiasiallisesti nykyäänkin on velvollisuus ottaa vastaan työvoimatoimiston tarjoamaa työtä tai koulutusta. Jos näin ei toimi, työttömyysetuudesta tulee karenssia, ja toimeentulotukeakin leikataan (ensin 20 %, sitten 40 %).

        Pitkäaikaistyöttömiä voidaan määrätä kuntouttavaan työtoimintaan, jonka äkkiseltään voisi kuvitella tarkoittavan kuntoutusta henkilölle, jonka työkyky on syystä tai toisesta alentunut. Palkkaa tästä ei tietenkään makseta.

        Kuntouttavaa työtoimintaa voidaan kuitenkin lain mukaan määrätä henkilölle, jonka ainoa ongelma on työttömyys. Mitään muuta perustetta kuntoutukseen ei tarvita. Työttömyyttä pidetään toisaalta rikoksena, toisaalta sairautena, josta kärsivä tarvitsee kuntoutusta, vaikka ainoa ongelma olisi työpaikkojen puute.

        Suomeen on jo syntynyt kahden kerroksen työmarkkinat, joissa toiset saavat palkkaa, ja toiset tekevät työtä harjoittelun, kuntouttavan työtoiminnan tai vastaavan aktivointitoimenpiteen varjolla pelkän työttömyysturvan varassa. Tästä EI kerry eläkettä, ansiosidonnaista, palkallisia lomia tai mitään muutakaan sairaus-, äitiyspäivärahaa.

        Kun osallistavan sosiaaliturvan laajentamista edistetään, on vaarana että syntyy vielä suurempi joukko ihmisiä, jotka tekevät työtä ilman palkkaa.

        Työväenpuolueena erityisesti SDP:n PITÄISI taistella tällaista kehitystä vastaan, mutta todellisuudessa SDP on nimenomaan se joka ORJUUTTAA työttömiä.

        Onko tarkoituksena siis, että pitkäaikaistyöttömät laitetaan aktivoinnin nimissä puuhastelemaan jotakin, mitä hyvänsä, kunhan eivät vain ole kotona? Harrastaminen on aina hyvästä, mutta voiko aikuista ihmistä siihen pakottaa?

        Aktivointitoimenpiteiksi on harkittu muun muassa metsänraivausta. Perinteinen risusavotta, johon työttömiä on ennenkin patisteltu, ei ole kevyttä harrastelua vaan raskasta työtä.

        Osallistaminen on tässä yhteydessä kauniimpi sana pakottamiselle. Osallistaminen tai vastikkeellisuus ei määrittää oikeutta sosiaaliturvaan. Lakikin sen meille kertoo, viime kädessä valtio on vastuussa ihmisen perusturvasta jos sitä ei itse syystä tai toisesta kykene itselleen hankkimaan. Ilman ehtoja.

        Miksi vanhusdemarit ovat näin eri linjoilla demarinuorten kanssa??


    • SDPnOrjatSorronYössä

      Kunnilta ruvettiin perimään työttömistä sakkomaksuja. Vapautuakseen maksusta kunnat alkoivat puhua työllistämisestä, vaikka käytännössä työttömiä vain sijoitettiin palkattomiin töihin kuntouttavan työtoiminnan nimellä.

      Palkattiin kirjava joukko työvalmentajia laatimaan liukuhihnalta aktivointisuunnitelmia, jotka useinkaan eivät täytä lain vaatimuksia. Tarkoitus on vain tehdä jokin paperi, jonka nojalla saadaan ilmaista työvoimaa työpajoihin ja risusavottaan.

      1.1.2015 kuntien maksuosuus muutettiin alkavaksi jo 300 työttömyyspäivän jälkeen aiemman 500:n sijaan.

      Tästä syystä SDPn työministeri Ihalainen teki lain jossa ne työttömät jotka ovat olleet 6 kk / 12 kk työttöminä siiretään työkkärista sossuun eli MoPaan (ex-TYP).

      Valtion Kela tai liittojen työttömyyskassat eivät enää siis maksaisi työttömyystukea, vaan kunnan sossu hoitaisi työttömät pakkotöihin orjatyöpajoille, joka on sossun palvelu, eikä oikeaa työtä. Siitä ei saa lainkaan palkkaa, vaan päinvastoin, veron maksajat maksavat orjuuttajalle siitä että tämä suostuu teettämään orjatöitä työttömällä. Valtio maksaa 10.09 e/pv/orja ja kunta maksaa toiset 10 e/pv/orja. Lisäksi orjuuttaja saa pitää orjan selkänahasta revityn tuoton.

      Tämä on aiheuttanut sen että kuka nyt enää palkkaa työstä haluaa maksaa, kun ottamalla orjan saa varmaa voittoa.

      Varmaa tässä on se ettei tästä hyödy kukaan muu kuin se orjuuttaja jolle maksetaan.

      Työtön joka orjuutetaan, ei saa työkokemusta, koska hän ei ole töissä vaan saa vastentahtoisesti sossun pakkopalvelua (vastaavaa kuin huostaanotto). Ei CVhen voi laittaa että "joo olen ollut toistakymmentä vuotta sossun asiakas orjana orjatyöpajalla orjuutettavana".

      Veronmaksajat eivät hyödy, koska orjuuttaminen tulee veronmaksajille hirvittävän paljon kalliimmaksi kuin makuuttaa työttömiä kotona (perustulo ratkasisi tämänkin ongelman).

      "Kuntouttava" orjatyötoiminnan kustannus on pahimmillaan päivässä 65€ per päivä, eli esim. 2 päivää viikossa jo tekee sen että kunnalle tulee halvemmaksi maksaa ns. kela-sakkoja.

      Tampereella maksetaan tunnista 48 euroa ja siihen tulee vielä byrokratiat päälle, ehkä sellasen satkun tunti maksaa tunti oikeasti kun kaiken laskee mukaan?

      Eli orjuuttaja saa veronmaksajilta 48 e/h/orja 10,09 e/pv/orja valtiolta 10 e/pv/orja kunnalta orjan työstä saatava tulo.

      Kuka tälläisen järjettömyyden on keksinyt?

      Ei mikään ihme että joudumme ottamaan joka vuosi miljardeja lisää velkaa koska jokainen ymmärtää ettei tälläinen lainarahalla orjuuttaminen kansantaloudellisesti kannata!

      http://velkakello.fi/

      Antakaa vaaleissa äänenne tälläisen hölmöläisten hommien lopettamiseksi, tai koko Suomi on konkurssiin tuomittu!

    • DemaritLASKIjoAnsseja

      DEMARIT ovat hoitaneet työttömyys asioita jo pitkään. Entinen työministeri oli demari Filatovi ja nykyinen on demari Ihalainen.

      Ansiosidonnaisia leikataan jo tänä vuonna 2015 eli DEMARIT LEIKKAAVAT!

      Työmarkkinajärjestöt sorvaavat leikkauksen niin, että saavutetaan tavoitteeksi asetettu 50 miljoonan euron vuotuinen säästö.

      Ansiosidonnaisen päivärahan määrä laskee niiltä työttömäksi jääviltä, joiden päivärahan perusteena oleva palkka ylittää 3115 euroa kuukaudessa. Enimmillään ansiosidonnainen päiväraha laskisi 82 eurolla kuukaudessa.

      Myös työllistymistä edistävien palvelujen ajalta sekä pitkän työuran päätyttyä 90 päivältä maksettavaa korotettua ansio-osaa ollaan alentamassa. Korotetulla ansio-osalla korotettu ansiopäiväraha olisi uusilla laskentasäännöillä 2000 euron palkasta 91 euroa alempi, 3000 euron palkasta 163 euroa alempi ja 4000 euron palkasta 289 euroa alempi kuukaudessa.

      Totuus on että ne sun rakkaat DEMARIT LASKI JO ANSSEJA!

      Eli LEIKKAS TYÖTTÖMYYSTURVAA!!

      • eikokoomusta

        Eiköhän siellä hallituksessa ollut myös Kokoomus joka painostanut leikkauksiin koko ajan ja tuossakin oli kyse isompien päivärahojen leikkaamisesta..
        SDP:n Antti Rinne on ilmoittanut, että jos SDP mukana seuraavassa hallituksessa, niin SDP ei susotu työttömyysturvan leikkauksiin ja KOKOOMUS nimenomaan vaatii työttömyysturvan leikkaamista, että siinä on kyllä vissi ero.
        SDP:n Antti Rinne esittää myöskin pitkäaikaistyöttömien palkkaamista avustaviin tehtäviin TYÖEHTOSOPIMUKSEN mukaisella palkalla ja RINNE sanoo, että palkan on oltava riittävän hyvä, että sillä tulee toimeen, kun taas KOKOOMUS esittää työttömyysturvan leikkaamisen lisäksi, työttömien aktivointia ilmaiseen orjatyöhön, tässäkin on vissi ero.


    • hyväkettuhmies

      Hyvä kettuh!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1665
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1525
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1434
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      45
      1401
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1268
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      9
      1147
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe