Olisiko kenelläkään aikaa sivistää?:D

mievuon

Yöllisiä uniani en kummemmin muista, mutta aamua en ole viel unohtanut. Eli heräilin sängyssä ja venyttelin mitä nyt aamulla sängyssä tehdään ennenkuin jalkeille hyppää..:D Nousin istaalteen ja pidin hetken silmiäni kiinni kun näkökenttässä vilahti, olisiko joku symboli. Symbolin värejä en muista, mutta kuvassa oli selvästi kaksi päällekäin aseteltua kolmiota, ei tähden muodossa vaan niin, että toinen k. oli toista hieman ylempänä niin että kumpikin kolmio kuitenkin selvästi näkyi. Kolmiot olivat selvästi "väärinpäin", kärjet alaspäin osoittaen. Kukaan muu nähnyt tällaisia..? Tai mitä nää yleensä tarkoittaa?:)

Sitten unihalvauksista aamulla, vielä unen ja valveen rajamailta siinä "hereillä" yritän nousta, oon lukenut ja kuullut, että joillain tapahtuu panikointia, mutta itse olin kovin rauhallinen. Vasta sitten kun olin turhautunut ja yritin liikautella kättä alkoi hiipiä pieni paniikki kroppaan, mutta äkkiä siitä sitten kokonaan heräilin. Jännä kuitenkin, että unen laatu sinä yönä oli tosi huonoa ja aamulla tuntui kuin ei olisi saanut oikein kunnon sikeitä..:D Unen kanssa on ollut vähän ongelmaa viime aikoina. Olisiko silä asiaa halvauksen kanssa?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silmät kiinni ollessaan voi "näkökentässä" välähtää mitä tahansa, minkä kukin tulkitsee omalla tavallaan.

      En tässä tapauksessa puhuisi unihalvauksesta siinä mielessä kuin se yleensä ymmärretään. Unessa keho on yleensä rentoutunut emmekä kykene sitä hallitsemaan kuten teemme hereillä ollessamme. Unen ja valveen rajamailla ollessa on helppo kokea kehon tottelemattomuus niin sanottuihin käskyihimme liikuttaa sitä tietyllä tavalla.

      Tässä tapauksessa puhutaan heräämisestä, mutta usein nukahtamistilanteessa tapahtuu sätkimistä ja nytkähtelyä. Ilmeisesti stressi tai joku sellainen pitää kehoa valmiustilassa ja yrittää estää nukahtamisen. Stressi liittyy uhkaan ja vaaraan, tällöin nukkuminen olisi sangen epäviisas valinta selviytymisen kannalta. Nykyaikana stressi ei liity samanlaisiin uhkiin kuin kivikaudella, mutta keho kokee nykyisen stressin samalla tavalla kuin aina ennenkin. Nukkuminen on siis uhka selviytymiselle ja kehon toiminnot taistelevat sitä vastaan, vaikka haluaisit vain levätä ja nukkua kunnolla.

      Unihalvauksesta puhutaan yleensä silloin kun unennäkijä ei tiedosta nukkuvansa ja kokee olevansa samassa huoneessa kuin missä oli nukkumaan mennessäänkin. Lisäksi unihalvauskäsitteeseen liittyy erottamattomasti kokemus jonkin entiteetin läsnäolosta. Nykyään tämä entiteetti koetaan yleensä UFO-olennoksi tai muuksi sellaiseksi. Muinoin näitä kokemuksia pidettiin osoituksena henkimaailman olemassaolosta.

      Yleensä unihalvauksiin katsotaan kuuluvaksi harmaiden olentojen seisominen sängyn vierellä ja äärimmäinen avuttomuuden ja kauhun tunne oman avuttomuuden ja liikkumiskyvyttömyydön vuoksi. Aikaisemmissa kertomuksissa kuvaillaan olentoa joka istuu rintakehän päällä ja ahdistaa painollaan ja ilmeisesti sitä kautta estää liikkumisen.

      Uniongelmat eivät johdu unista vaan valve-elämässä koetuista, tunnetuista ja ajatelluista asioista.

      • meivuon

        Lisäisin vielä kiireellä kun kirjoitin, että maatessani koin kuitenkin vielä yhden jännän jutun. Eli yritin myös nousta siinä makuulla ollessani ja pystyin irtaantumaan ruumiistani, se oli tosi jännä tunne, mutta sitten heräsin.:)


      • Unohtuikin tuosta ylläolevasta vastauksestani, että unihalvauksiin kuuluu yleisesti ruumiista irtaantumisen kokeminen.

        Kerroit olevasi univajeessa, jolloin voidaan nähdä ja kokea melkein mitä tahansa, varsinkin unen ja valveen rajamailla. Olen itsekin joskus vaeltanut niillä alueilla.

        Nyt kun lisäsit ruumiistairtaantumisen unikokemuksiisi, voinee olla että olet saanut unihalvauksen.

        Olen ehkä kateellinen kokemuksellesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1590
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1049
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      839
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      752
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      719
    7. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      644
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      620
    Aihe