Publikaanien ja muiden syntisten ystävä!”

SRO

Ihmisen Poika tuli, hän syö ja juo, ja ihmiset sanovat: ”Mikä syömäri ja juomari, publikaanien ja muiden syntisten ystävä!”
Matt. 11:19

Kuuletko sydämelläsi nämä sanat: syntisten ystävä. Jeesus oli todellisten syntisten todellinen ystävä. Toisten alapuolelle alennettujen, elämässään haaksirikkoutuneiden, ihmissuhteissa särkyneitten, hylättyjen. Jeesus näki särkyneen ihmisen tekojen ja sanojen taakse sinne, missä oli edelleen rakkautta kyselevä arka ihminen. Jeesus tunnisti ihmisessä luomisensa jäljen ja jokaisen korvaamattoman arvon. Kukaan ei ollut hänelle vieras tai muukalainen. Siksi hän ei myöskään kulkenut kenenkään ohi. Hän rakasti ja toi toivon. Jeesus tiesi, ketkä armoa tarvitsivat, ketkä olivat niitä, joiden puoleen toiset eivät enää katsoneet. Jeesus on meidänkin ystävämme. Hän on avuntuoja. Hän on surkeiden syntiemme kantaja. Hän tulee lähelle ja lupaa, että olemme hänen. Mitään sen suurempaa emme voi koskaan lahjaksi saada. – Auta, rakas Jeesus, meitä tunnistamaan sinut oikein, niin kuin sinäkin näet ja tunnet oikein meidät.
Vähäsarja.

19

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näkymätön-ninni

      Matt.11:
      25 Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan sanoen: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.


      26 Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt.


      27 Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne Poikaa kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.


      28 Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.


      29 Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.


      30 Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä."

    • hei34224

      Uskova tekee uskon mukaisia tekoja. Täten voisi sanoa että joka sortaa viattomia ei usko. Sillä ''HYVISTÄ hedelmistä hyvä puu TUNNETAAN. Ei hyvä puu tee huonoja hedelmiä, tai huono hyviä. TEHKÄÄ siis hyviä hedelmiä, josta KÄÄNTYMYKSENNE näkyy.''

      • Ei syntisyyden tunnustaminen ole sama kuin tekee pahoja tekoja. Ymmärrät kai mikä ero on rikalla ja malkalla? Syntinen saattaa olla teoissankin paljon synnitöntäkin synnittömämpi. Tämä yhtälkö on korkeampaa matematiikkaa, armon matematiikkaa.


    • 1213

      Mielestäni nämä kolme Raamatun kohtaa ovat erinomaiset muistaa tässä kohtaa.

      "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani. Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niin kuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.' Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'. Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."
      Luuk. 18:10-14

      "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee".
      Joh. 8:11

      Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään.
      Mat. 25:46

      • PUBLIKAANI

        En anna kymmenyksiä, enkä maksa kirkollisveroja, sillä en ole fariseus.


      • PUBLIKAANI kirjoitti:

        En anna kymmenyksiä, enkä maksa kirkollisveroja, sillä en ole fariseus.

        Good for you lompakko..


      • eukaristi
        PUBLIKAANI kirjoitti:

        En anna kymmenyksiä, enkä maksa kirkollisveroja, sillä en ole fariseus.

        Maksan jumalanpalvelusta pitävien pappien palkat verolla koska pitävät esillä evankeliumia ilosanomaa joka tuli taivaasta . Annan kolehtiin jos se menee kristittyjen Jeesuksen omien lasten auttamiseen . Siunaan evankeliumin antajaa näin uuden liiton armosta kun Hän palvelee meitä mm.ehtoollisella . Uskovia alettiin kutsua latinaksi kristi Kristus kristitty kuten kristityt nimetkin Kristian kirsi Kristiina krist Christ kertovat . Olemmehan hänen lapsiaan .


      • puolellasi
        JarmoEklund kirjoitti:

        Good for you lompakko..

        Liitykirkkoon.fi jos sut on vauvana liitetty kasteessa Kristukseen . Muuten mene riparikouluun ja kasteelle jos et ole kastettu . Kysymys on taivaspaikastasi nimestä elämänkirjassa siitä ei auta erota . Ehtoollisella saat synninpäästön. Eikä perkelekään lähde kuin Jeesuksella . Ilmestyskirja : Heitetään tulijärveen.


    • Kuplapuhkeaa

      Näin vanhemmi väännös. Matt.11:19. Biblia. Ihmisen Poika tuli syöden ja juoden, ja he sanoivat: katso ihmistä, syömäriä ja viinan juomaria, Publikanein ja syntisten ystävää. Jossakin kohtaa Raamatussa on, että syömärit ja juomarit eivät peri taivasten valtakuntaa.

      • Eikuplia

        Mikä kupla?


      • Kupla tulee siksi koska sydän ei halua ymmärtää. Eräskin pappi ja teologi on eronnut kirkosta ja alkanut jos miksikin shamaaniksi juuri näiden "ristiriitojen" takia, koska usko ei riitä ymmärryksen asteelle. Ajatteles että synti ei pääsen taivaaseen mutta Jumala rakastaa syntistä. Jumala vihaa syntiä mutta rakastaa syntistä. Lähde miettimään tätä tätä tältä pohjalta ja unohda noi kuplas.


      • Kuplapuhkeaa
        JarmoEklund kirjoitti:

        Kupla tulee siksi koska sydän ei halua ymmärtää. Eräskin pappi ja teologi on eronnut kirkosta ja alkanut jos miksikin shamaaniksi juuri näiden "ristiriitojen" takia, koska usko ei riitä ymmärryksen asteelle. Ajatteles että synti ei pääsen taivaaseen mutta Jumala rakastaa syntistä. Jumala vihaa syntiä mutta rakastaa syntistä. Lähde miettimään tätä tätä tältä pohjalta ja unohda noi kuplas.

        Voissiko sanoa, minkä niminen pappi. Vaiko onko Jarmon omia pään tuotteita?


      • armossanikyllin

        Ei perikään ja siksi synnin kautta tullut kuolema aatamista ristiinnaulittiin ristillä . Ottaa pois syntimme kun kuolemme eikä toinen kuolema voi meitä pitää. Syntimme on ristillä Jeesuksen verellä pesty. Hebrealaiskirjeet. Olemme kuolleet pois laista joka oli meitä vastaan . Missä ei ole lakia ei ole syntiäkään. Että se olisi armosta. Synti on lihassa ja se ristiinnaulittiin. Syntisi ja lihasi jäävät tänne mutta sielusi lepää Kristuksessa . Syntisi eivät seuraa sinua taivaaseen . Hän on totinen ruoka . Elämäleipäsi. Voitti kuoleman puolestasi mikä oli synnin seuraus. Syntisten paras kaveri on ylösnoussut Kristus Jumalan Poika. Mitä tykkäät Jeesuksesta joka ajoi Maria Magdalenasta 7 pahaa demonia . .. tai syntisestä naisesta jota itsekin huoranneet miehet oli kivittämässä aviorikoksesta ...heitä ensimmäinen kivi JOS OLET SYNNITÖN. Ja kaikki menivät pois. Koska raamattu sanoo että KAIKKI myös sinä ovat syntiä tehneet ... synti oli olemassa jo ennen lakia. Jeesuksessa armo on tullut ylenpalttisen suureksi . Hebrealaiskirjeet selittää veren. Galatalaiskirjeet älyttömistä galatalaisista jotka alkoi armon sijasta silputa lihaansa suorastaan kuohita itseään.


    • Ymmärtää täytyy, että Herran on niiden pelastus, jotka ottavat hänet vastaan, ja tekevät, kuten hän sanoo.

      Synintekijät jotka eivät tee parannusta synneistään, eivät elämää peri, vaan ne jotka tekevät parnnuksen ja ristiinnaulitsevat sen lihansa himoineen.

      Mutta moniko teistäki on tämän tehnyt?

      Tehkää siis jo se totinen parannus.

      • Armoameille

        Herra, armahda meitä.


      • 2654

        62354


      • lunastus

        Ei vaan Pyhän Hengen tehtävä on kirkastaa Kristusta ettei armo jää tyhjäksi ... Sillä ARMOSTA te olette pelastetut ette tekojenne kautta ettei kukaan kerskaisi . Se Jumalan suuri lahja. Tää on kiitos usko joka otetaan vastaan lahjana armosta eikä teoista . Kasva Kristukseen se on armoon. Roomalaiskirjeet 4-5 Opettele ulkoa.


    • totuudensana

      SILLÄ NIIN ON JUMALA MAAILMAA RAKASTANUT ETTÄ HÄN ANTOI AINOKAISEN POIKANSA ETTEI YKSIKÄÄN JOKA HÄNEEN USKOO HUKKUISI VAAN HÄNELLÄ OLISI IANKAIKKINEN ELÄMÄ. Joh3:16 ja jatkuu Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan ( taivaasta) tuomitsemaan maailmaan tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten että maailma hänen KAUTTANSA pelastuisi. Joka uskoo häneen sitä ei tuomita mutta joka ei usko se on jo tuomittu koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen POJAN NIMEEN. Johannes kaatoi ainonissa salimissa ja Jeesuskin kastoi ja opetuslapset sekä Jeesus kastettiin . Herodes oli ismail.

    • lunastusristi

      Kastoi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1147
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      74
      983
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      276
      950
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      932
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      814
    Aihe