Väärin perustein annettu varoitus

Harmistunut

Haluaisin tietää teidän muiden mielipiteitä siitä, onko varoitukseni aiheellinen. Työni on tarkkaa suunnittelua ja myymistä. Aloitin noin 6kk sitten ja tällä alalla opittavaa on todella paljon. Sain eilen kirjallisen varoituksen, missä oli 3 kohtaa. Ensimmäisenä tavoitteiden saavuttamatta jättäminen. Meillä on jaettu summa, mikä pitäisi myydä vuodessa/kvartaalissa/viikossa eli tämä vuosi tavoite jaettu näihin kolmeen osaan. Sain varoituksen, kun en tee X summaa viikossa, vaikka teen nyt jo tuon minimitavoitteen kvartaalissa (se ei vain välttämättä tule viikoittain, vaan isompi summa esim 3 viikon välein). Eikö ole sama asia tuleeko raha taloon kuukaudessa vai viikossa? Toinen kohta oli, että "suunnittelen esimiehen harhauttamista ja järjestelmän huijaamista". Tämä tuli siitä, että meitä pyydettiin tekemään suunnitelma, miten closing rate paranisi (peruuntuneet kaupat-syntyneet kaupat suhde). Minulle oltiin sanottu, että täytyy tehdä yhdelle asiakkaalle jolle menee useampi kohde tarjoukset erillisille tarjouksille, helpottaakseen tilauksia ja muutoksia. Ehdotin, että tarjous vaiheessa tekisimme yhden tarjouksen ja jos johtaa kauppaan voimme eritellä sen. Tästä sain siis toisen varoituksen, kun ehdotin tätä yhtenä vaihtoehtona (toki minulla oli muitakin itseeni liittyviä asioita). Kolmas tuli suunnitteluissa tapahtuneista virheistä. Nämä kaupat, mitkä on nyt toteutettu, on suunniteltu silloin kun olin ollut muutaman kuukauden töissä ja esimiehet ovat ne tarkistaneet. Niissä kuitenkin oli pieniä virheitä. Sanon vielä, ettei minulla ollut yhtään kokemusta ennestään alasta ja jouduin opettelemaan kaiken nollasta. He sanoivat alussa, että virheitä tulee väistämättä, myös vanhoille konkareille. Uskon, että he haluavat minut pois, koska olen uusi ja he ovat saamassa toisesta lopettaneesta liikkestä kokeneita työntekijöitä. Joudunko vain nielemään ja odottamaan (toivottavasti laitonta) irtisanomista? Onko minulla mitään oikeuksia alle 10 hengen yrityksessä, missä en voi valittaa mihinkään ylemmälle taholle? Näinä aikoina uusia työpaikkojakaan ei ole tarjolla joka kulmassa.

7

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omituinentilannesulla

      Kysy neuvoa alasi ammattiliitosta! En ole ammattiliittojen ystävä, mutta heidän tehtäviinsä kuuluu neuvoa myös liittoon kuulumattomia. Myös maakuntasi työsuojelupiiristä saat neuvoja. Tilanne kuulostaa kinkkiseltä, siksi neuvot em. tahoilta, mutta he tarvitsevat enemmän faktoja voidakseen hahmottaa kokonaiskuvasi.. Tsemppiä, älä lannistu!!

      • muhgr

        Ei neuvo ammattiliitot järjestäytymättömiä. Neuvonta ja lakiapu on jäsen etu jasenmaksun maksaneille.

        Järjestäytymättömät voi kysellä neuvoa työsuojeluviranomaislta. http://www.tyosuojelu.fi/fi/varoitus


      • Harmistunut

        Kiitos zempistä, täytyy tosiaan varmaan ottaa yhteyttä työsuojeluun, ja/tai liittoni lakimieheen. Varmasti olisi hyvä olla ennakkotietoa heillä, mikäli minut irtisanotaan ja sitä pitää lähteä viemään eteenpäin.


    • kokemus.puhuu

      Olet aika heikoilla. Aloittelevan työntekijän kannattaisi toimia täsmällisesti ohjeiden mukaan, eikä vielä ehdotella saati sitten toteuttaa omia ideoitaan.

      Arvelet, että sinusta halutaan päästä eroon. Se on tietysti mahdollista. Sinulla on nyt näytön paikka. Se tarkoittaa, että sopeudut sääntöihin ja alat tehdä tulosta. Onko sinusta siihen?

      • Harmistunut

        Pahoittelut jos olin epäselvä, he siis pyysivät ideoita tähän closing raten parantamiseen. Minulle ei vain oltu kerrottu, että tämä tapa mitä ehdotin oli jollainlailla sääntöjen vastainen. Enhän sitä olisi muuten ehdottanutkaan. Toimin ohjeiden mukaan, niin hyvin kuin ne ovat minulla tiedossa, sekä teen parhaani kyllä joka suhteessa. Olen pyytänyt, että he kouluttaisivat minua enemmän, jottei virheitä sattuisi (alku perehdytys oli todella huono). olen joutunut oppimaan lähes kaiken yksin, jotkin valitettavasti virheiden kautta. Luulin kuitenkin, että esimiesten tarkastastusten jälkeen, ne olisivat olleet kunnossa. Heiltäkin jäi siis huomaamatta nämä virheet.


      • Harmistunut

        Ja kyllä aion silti taistella ja haluan kehittyä edelleen! En ole kokonaan luovuttanut, vaikka tuntuukin aika maahan lyödyltä. Ainoa suuntahan tässä on vain ylöspäin, niin kauan kuin sitä kestää! :)


    • hdgvhk

      Kyllä kertomasi perusteella varoitus vaikuttaa aiheettomalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe