Hissin putoaminen kovalla voimalla

Kukka___87

Hei, osaako joku auttaa uneni tulkinnassa. Näin unta, jossa menin hissiin. Hissi alkoi mennä alaspäin todella kovaa, jopa vapaalla pudotuksella. En kuitenkaan juuri pelännyt vaan ajattelin, että sen kuuluu mennä niin. Jokaisen kerroksen kohdalla hissin ovessa oli tekstiä. Ensin tekstit olivat todella positiivia, esim. onnentoivotuksia. Mitä alemmaksi menin, sitä synkemmäksi ne muuttuivat. Ovessa luki muistaakseni "nyt menee jo huonosti", "olet pulassa". Yhtäkkiä tajusin, että mun pitää päästä hissistä ulos. En ole varma pysähtyikö hissi, mutta aloin ainakin työntää yhtä ovea kaikilla voimillani. Pääsin lopulta ulos ja tulin johonkin kauppakeskukseen. Sanoin hissiä odottaville naisille englanniksi, ettei hissiin kannata mennä. Törmäsin kavereiheni, jotka tulivat samoista juhlista kuin minä yläkerrasta. Kerroin heille kokemukseni. He lukivat jostain esitteestä, että hissi on "vapaapudotteinen" eli sen kuuluukin kulkea kovaa alaspäin. Sanoin, että olipa hyvä etten tiennyt sitä etukäteen, siinä tapauksessa olisin saattanut pelätä.

Auttakaa unen tulkinnassa!

2

3830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulkintaa

      Hei,
      Tulkitsisin unen seuraavasti

      Hissin eteneminen viestii kunnianhimoista suunnitelmaa tai asiaa johon on panostanut paljon.
      Kun hissi alkaa luisumaan alas päin se on suoraan verrannollinen siihen ettei asiat sujukaan toiveiden mukaisesti. unen näkijä ei aluksi huolestu vaan ajattelee vastoinkäymisten kuuluvan asiaan kun jotain yrittää. "En kuitenkaan juuri pelännyt vaan ajattelin, että sen kuuluu mennä niin."

      "Jokaisen kerroksen kohdalla hissin ovessa oli tekstiä. Ensin tekstit olivat todella positiivia, esim. onnentoivotuksia. Mitä alemmaksi menin, sitä synkemmäksi ne muuttuivat. Ovessa luki muistaakseni "nyt menee jo huonosti", "olet pulassa". Yhtäkkiä tajusin, että mun pitää päästä hissistä ulos. En ole varma pysähtyikö hissi, mutta aloin ainakin työntää yhtä ovea kaikilla voimillani. Pääsin lopulta ulos ja tulin johonkin kauppakeskukseen."

      Vähä kerrallaan unennäkijän on luovuttava suunnitelmasta /päämäärästään, hän ymmärtää ettei se ole ainakaan ihan sellaisenaan toteuttamiskelpoinen kun hän on ajatellut. Se ei siis toteudu - joten hän haluaa hissistä ulos.

      Kauppakeskus johon hän hissistä astuu, symboloi ympäröivää maailmaa kaikkine uusine mahdollisuuksineen - kauppakeskuksessahan on mistä valita.

      Alitajunta sanoo unennäkijälle unen kautta kavereiden suulla :"...hissi on "vapaapudotteinen" eli sen kuuluukin kulkea kovaa alaspäin." , eli kantapään kautta oppii haastavimmmat jujut parhaiten.

    • Olen pitkälti samaa mieltä kuin edellinenkin tulkitsija.

      Olit lähtenyt hissiin jostain juhlista. Juhlia voisi pitää jonkinlaisena yhteisön kokoontumisena, koska yleensä juhliin osallistuvat vain niihin nimenomaisesti kutsutut.

      Hissiä voitaisiin tässä tapauksessa pitää ensimmäisenä askeleena tuon yhteisön ulkopuolelle. Koet aluksi kannustusta oviin kiinnitettyjen viestien välityksellä mutta pian, etäisyyden kasvaessa, viestit eivät enää rohkaisekaan.

      Tämä voitaisiin tulkita irtiottohaluksi kodista, koulusta taikka työpaikasta.

      Vapaapudotteinen hissi viittaa vahvasti vapauteen. Sen kyydissä olet vapaa, muttet voi juurikaan vaikuttaa seurauksiin. Tässä tapauksessa seuraamuksena oli epävarmuuden ja pelon lisääntyminen, joista viestit kertoivat sitä mukaa, mitä kauemmas yhteisöstäsi etenit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      107
      1692
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1077
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      880
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      640
    Aihe